Poznáte charitu, ktorá pomáha ľuďom?

selbiii
4. aug 2022

Dobrý deň z manželom a našou 3,5 ročnou dcérkou sme sa museli presťahovať za nájom sme dali aj obličku a nič nám neostalo sme slušný pracujúci ľudia dcérka chodí do škôlky nemáme nikoho kto by nám bol pomohol všetko čo sa dalo sme predali ale to všetko šlo na nájom nikdy by som neverila že sa ocitneme v takej bizarnej situácii že nebudeme mať ani čo jesť síce do výplaty je to dva týždne ale neviem si to predstaviť v práci nám pomôcť z niakou zálohou nevedia však kto by sa vedel vcítiť do druhých keď im je fajn však ... Ide mi srdce roztrhnúť dcérka bola aj je skromná a keď sa pozerá v obchode na bežné veci a nemôžem jej to kúpiť ..ostalo nám 10 euro a snažím sa ich niak rozdeliť ale nejde to už som zúfalá som zo Zvolena ale veľmi sa hanbím nepoznáte tu niaku charitu alebo niečo podobné prosím kde by vedeli pomôcť nám obyčajným ľuďom ? Fakt takéto veci nemám v oku lebo nikdy sme to nepotrebovali za každé info budem vďačná 🙏🙏🙏

solange7
4. aug 2022

@selbiii ani v muzovej ani v tvojej praci vam nedaju zalohu? Neverim, ze by zamestnavatel odmietol vyplatit polovicu mzdy za takychto okolnosti.

zmrzlinka2021
4. aug 2022

@selbiii
z kade ste? napis tuto vec, aby mamicky ti mohli priniest potraviny, satstvo...

ada_alica
4. aug 2022

@selbiii napíš mi prosím súkromnú správu, ďakujem

selbiii
autor
4. aug 2022

@solange7 nie bohužiaľ inak by som sa nepýtala na takéto veci

selbiii
autor
4. aug 2022

@zmrzlinka2021 je tam napísané Zvolen 🙂

zmrzlinka2021
4. aug 2022

@selbiii
prosim ta a to je ten manzel co ta opustil, ked mala dcerka jeden rok?

0silvia0
4. aug 2022

@selbiii neda sa na vikend zohnat nejaka jednorazova brigada pre teba alebo partnera? 2 tyzdne do vyplaty je vela.

liljana
4. aug 2022

Skusali ste ist na mestsky urad a opytat sa na moznost pomoci? Tu je kontakt na potravinovu banku http://www.pbs.sk/kontakt.php
Je to smutne, takychto prispevkov bude teraz pribudat. Kvoli vojne sli energie nahor a bude este horsie. Elektrina ma ist o 100% nahor. Plyn detto ... Inflacia z tlacenia penazi, vojny a ruske vydieranie vojnou a energiami udrie najviac na chudobnych. Kvoli sialenemu Putinovi sa miesto riesenia ludi riesia emigranti a nakup zbrani na obranu kvoli ruskej hrozbe.

selbiii
autor
4. aug 2022

@zmrzlinka2021 nie ten už nieje ani medzi nami 😒😒

solange7
4. aug 2022

@selbiii realne ste povedali dovod preco pytate zalohu a boli ste odmietnuti? Prepac ze sa pytam, ja len nechapem ako niekto moze odmietnut dat zamestnancovi zalohu a zvlast v takejto situacii.

Nemas nejaku komunitu ludi okolo seba, kto by mohol trochu pomoct?

selbiii
autor
4. aug 2022

@0silvia0 hľadám si niaku brigádu ešte to mi môžte veriť no verte není to jednoduché hneď teraz niečo nájsť muž pracuje na viac zmien a chodí aj mimo mesta pracovať

selbiii
autor
4. aug 2022

@liljana áno ja komunikujem s nimi už dlhšie aj kôly bývaniu no písala som priamo primátorke idem pozrieť toto

solange7
4. aug 2022

@selbiii skus sa na vasom urade informovat o moznosti mestskeho bytu. To by vam do buducna mohlo trochu odlahcit vydaje na byvanie.

selbiii
autor
4. aug 2022

@solange7 áno veď ináč by som neprišla po radu sem muž má dve práce z jednej mu dali ale to sme dokladali na nájom a z tej stálej práce mu proste nedajú že to tak nerobia ..mne tiež nedajú keďže pracujem v podstate na čierno aby mi nestrhavali exekúcie ktoré mám ..rodinu ani kamarátov nemáme a aj niaky známy čo sú niesu na Tom dobre každý teraz ledva prežíva je ťažká doba človek čo sa mal dobre nemusel sa pozerať na peniaze teraz v obchode len kuka čo si môže dovoliť kúpiť ...

selbiii
autor
4. aug 2022

@solange7 sme v poradovníku už dva roky takže čakáme

zmrzlinka2021
4. aug 2022

@selbiii
Prepac, ale to ani ty ani manzel nemate uplne ziadnu rodinu, priatelov?

0silvia0
4. aug 2022

@selbiii takze mate exekucie a treba platit najom. Kolko vam mesacne po odratani vsetkeho zostane na stravu, lieky a bezne vydaje?

selbiii
autor
4. aug 2022

@zmrzlinka2021 ja nemám on má ale niesu na Tom ani dobre ani nevychadzame spolu dobre nakoľko oni využívali dosť jeho no niečo pomohli aj keď sa to ťahalo ako s chlpatej deky no všetko šlo na nájom .. kamarátov nemáme žiadnych sme len v práci dcérka nemá tiež len v škôlke aj to nie veľa ..

selbiii
autor
4. aug 2022

@0silvia0 ostáva nám cca 800-1000 ako kedy

selbiii
autor
4. aug 2022

@0silvia0 niekedy len 500

selbiii
autor
4. aug 2022

@0silvia0 záleží koľko odrobim ja niekedy viac niekedy menej a aj muž či má niake zákazky

deti95060810
4. aug 2022

charita... v každom meste je katolícka charita. čo viem niektorí ľudia tam nosia jedlo resp. časť svojej úrody ktorú nestihnú spotrebovať.
isto tam aj varia, lebo odo mňa pýtali taniere, hrnčeky a pod.

ukulela
4. aug 2022

@selbiii vo zv funguju kridla pomoci. Najdes ich aj na fcb pod tymto nazvom.

ukulela
4. aug 2022

@selbiii kolko platite najom? To este z tych 800, ci tie su uz po zaplateni najmu?

danica2711
4. aug 2022

@selbiii za nájom ste dali obličku?????

selbiii
autor
4. aug 2022

@ukulela to je po zaplatení veď keby toľko máme tak nepýtam tu radi veď píšem že nám neostalo nič

selbiii
autor
4. aug 2022

@danica2711 obličku máme všetci to sa tak hovorí 🤷

selbiii
autor
4. aug 2022

@ukulela teraz budeme platiť 460 platili sme depozit a tri nájmi dopredu

ukulela
4. aug 2022

@selbiii po zaplateni najmu a exekucii, ci coho, vam ostane este min 500€? Fakt dobre pises?