Ahojte píšem sem.. S takou vecou a neviem ako sa mam k tomu postaviť.. Ide o to ze mame v novembri svadbu a ešte nemáme stále všetko zajednanye.. So svokrou mame katastrofálny vzťah robí mi zle už podrobila všeličo aj vykrical.. Oukej co bolo bolo nemám ju rady to jed fakt ale idem k veci ide o to ze včera prišli moji rodiča na návštevu k nám svokra sa do valila večer.. Za našimi snúbenec s mojim otcom boli vonku ja moja mama a jeho babka sme sedeli v obývačke rozprávame sa o obleku a svokra bola ticho a zrazu že počúvaj ty si ale pribrala co chceš byť obrina na svadbe musíš schudnúť a takéto reči ja sánka dole.. Nechápal som co rozpráva.. Ja viem uvedomujem si že mám o 3 mesiace svadbu ale snažím sa aby som vyzerala k svetu nakoľko mám teraz za sebou ťažšie obdobie plne stresu a nemocníc nejaké to kilo som pribrala ale ako som sa vrátila do prace zase sa dávam do formy.. Som určite baculka nikdy mi na moju postavu nič nepovedala až včera.. Veľmi ma to ponizilo ešte aj takto pred všetkými teraz neviem ako sa mam chovať snúbencovi som to nepovedala zatiaľ nechcem ho zaťažovať tím neviem ale veľmi ma to ranilo lebo cely život bojujem s váhou posledné dni som zažívala samy stres.. A ona mi povie toto určite má to ranilo.. Také veci sa podľa mňa hentak necitlivo nehovoria ona sama tiež dosť pribrala lrbo bola dlho doma.. Ale nikdy by som jej hentak na rovinu pred všetkými nepovedala nič.. Veľmi ma to za bolelo.. Osobne.. Ako nevesta mam pocit ze neviem sa mam k tomu ďalej stavať.. Lebo dobre nevie nič len zle 🤮
A teraz ako si sedela ďalej , poďakovala si sa a bola si potichúčky ? Či ako tomu mame rozumieť ?
Čo od nás čakáš ?
Jasne .... svina jedna tá svokra 👍🏻😉😂.
Píšeš zle si mala obdobie si si toho vedomá , len ti to mala potichúčky povedať ?
Viem si predstaviť že tá to ranilo, no jediný kto sa môže hanbiť je ona, nie ty. Som si istá že tvoja mama a aj babka do o nej pomysleli svoje. Kašli na ňu. Nech si hovorí čo chce.
@stela01 boze,aj keby bola ako slon tak co je koho do toho?! A este takto pred mamou jej povedat? Ano bolo to hnusne od svokry!!
Kasli na nu a ignoruj,namna sa moja vyvrieskala pred celou rodinou a kvetinarkou vecer pred svadbou,lebo sme ju urobili podla seba a nie podla nej..skoda slov...
kebyže si psychicky OK, absolútne by si toti neriešila...a možno si naozaj pribrala a štve ta to preto, lebo samú ta to trápi.
svokra je tlčhuba, ake to je hej ska vizitka.
@petulda333 a možno by bolo o milión problémov menej keby si povedali na rovinu ľudia veci ....
Ona má zlý vzťah tak či onak , či má 5kg + alebo urobí sviečkovú
To je úplne jedno ....
@stela01 suhlasim,ze hovorit na rovinu ale da sa to aj inak,slusnejsie a v sukromi...nie takto...mojmu dietatu keby niekto takto predomnou povedal,tak by mi tiez tazko bolo. Zvlast ked ani nevieme co je za tym...
@petulda333 tak ako vravíš , mala tam mamu zastala sa jej?
Sedeli tam samé ženy , snáď si trosku poznám svokru .... a keď niesu dobre vzťahy tak čo čakáme ?
@bezmena18
Mozno Ti to 10 x povedala potichucky,ty si nepocula,len kazdy tyzden kilo pribrala,tak to povedala tak,aby si pocula.
Mna by sa to akoze absolutne nedotklo,lebo denno denne cely zivot robim milion sportov a som so sebou relativne spokojna.Otazka je ci ty nieco so sebou robis,alebo sa len rozsirujes.Ja viem,ze nie je vsetko o postave,ale ty asi nic s tym nerobis len si podrazdena.Teda ja by som tiez nechcela aby moj syn mal rochtnu co nic nerobi.
@podkovickaa sorry,ale je to cisto jej vec ako vyzera a svokra ani nik iny jej nema do toho co hovorit,ked sa paci jej nastavajucemu,tak co riesi?a pise ze sa dava po chorobach do poriadku.
@bezmena18 nic si z toho nerob,a nabuduce ak nieco utrusi na tvoju adresu tak ju slusne odpalkuj. Mne tiez svokra pred vsetkymi tvrdi ze som stara a nevhodna pre jej syna a neustale ma zhadzovala,az som ju raz odpalkovala ja pred vsetkymi a odvtedy je ticho.
Nenechaj si pokazit svadbu a do buducna odporucam sa o vsetkom bavit s manzelom,aby mohol zakrocit.nedus to v sebe
@podkovickaa aj si citala co pise? Mala tazke obdobie a odkedy je spat v praci snazi sa to zmenit a jasne,ze to nezmizne za den. Kazdopadne jej vec ako vyzera a pokial to jej snubencovi nevravi,tak svokra nech je ticho. Mysliet si moze ale to je vsetko
@petulda333
čítali sme .
al3 aj co mne jej príspevok evokuje to, že len frfle a vyhovára sa.
keď je so sebou nespokojná, nech niečo zmení.
keď je spokojna, nech blbe poznámky ignoruje.
@nyusika ale ved pise,ze sa dava do formy! A nie kazdy dokaze blbe poznamky len tak ignorovat
teraz svokra Ti vadí ,dva mesiace tu nadávaš na babku u ktorej bývate .Sústavne je každý na vine. Namiesto svadby sa daj psychický do poriadku, A hlavne si riešte svoje bývanie. Môžeš mi byť dcérou a takéto sústavne nadávanie Fakt nechápem. Už predchádzajúcich diskusiách sa Ťa ženy pýtali prečo si tam furt nasťahovaná keď Ti každý vadí prečo sa neodsťahuješ .
@petulda333 každý psychicky vyrovnaný človek dokáže taketo blbe poznámky ignorovať...alebo adekvátne zareagovať
Jejda, vsetky sa idu posrat aby vyzerali ako anorekticky na svadbe😄 ako keby to bolo o tom.
Prvy koment ma pravdu, asi sama sa citis zle a preto ta to ranilo, inak by si si z toho urobila prdel;)
Tak bud nieco urob (ale nie kvoli svadbe, ale kvoli sebe) alebo urob nieco s hlavou;) nic ine na vyber asi nemas. A ze svokra je drbla/svojska/uprimna/potrebuje si potdvihnut ego a utoci...sa vykasli🙂
A hlavne, uzi si svadbu, ide o vasu lasku nie o tvoje miery;)
@petulda333
@simona92101
Ona ma stale zle obdobie.Raz je hnusna babka,raz svokra.Cely svet je proti nej a ona je taky chudacik.Nech si da dokopy hlavu,potom moze postavu,lebo s tou nie je spokojna uz teraz.Potom nech sa osamostatni a az potom vyda.
@podkovickaa a keby jej to aj 10x potichucky povedala, tak co akoze? ako si mozu ludia dovolit kritizovat druhych kvoli vyzoru? je to drzost a teda ja sama so sebou nejaky problem tiez nemam (tiez sa hybem), ale uprimne, mna sa dotkne ak niekto ide kritizovat vec, do ktorej ho je velke H..
kritizovat postavu je to iste ako ked ti niekto zhodi uces, velkost nosa alebo hrube kotniky - je to proste tvoje telo a ak sa to druhemu nepaci, ma si to nechat pre seba.. je super ze ty mas tak vysoke sebavedomie ze sa ta nedotkne ak ti da niekto najavo ze sa mu nepacis, ale to neznamena ze to tak ma mat kazdy clovek.. mne by bolo napriklad jedno koho si moj syn najde ak sa budu mat radi a budu sa respektovat nech ma moja nevesta aj 150kg , to uz bude vec mojho syna 😉
@nyusika tak napr ja,som spokojna aj vyrovnava a niektore poznamky sa ma vedia dotknut
@podkovickaa nepoznam ju,nesusim. Vyjadrujem sa len k tomu co tu vidim
@nyusika a je nieco zle na tom ak je aj clovek trocha psychicky nevyrovnany? kazdy je nejaky..
@bezmena18 pokial sa pamatam tak si tu uz pisala podobny pribeh...o svokru co chodi navstevovat mamu myslim..atd nebudem sa k tomu vracat..pisalo Ti vela bab a vratane mna ci si rozhodnuta is do takeho manzelstva..alebo sa potom odstahovat daleko od 'buducej svokry'..riesis to vobec? Pytas sa tu na fore ,ale to si musis vysporiadat ty aj so svojim snubencom...tu nie je co riesit..bud sa vydavas a budes ticho,alebo sa odstahujete obaja daleko alebo posledna moznost nevydavas sa a odchadzas..toto z toho vychadza mne..
@jana_eyre_2
nie, nič zle na tom nie je.
kde som to napísala?
@jana_eyre_2
Tak ked si aj ty trosku psych.nevyrovnana a myslis,ze je to ok,tak v poriadku.Ja mam v zivote stastie na ludi ktori maju zdrave sebavedomie a aj psychiku.Neviem si predstavit,ze sa urazim za to,ze mi niekto povie,ze mam napriklad velky zadok,alebo krivy nos 😂Ved je to smiesne.
@nyusika mas pravdu, nikde..
@podkovickaa mne je "smiesne" ak ma niekto potrebu krivy nos, ci velky zadok vobec riesit..
@bezmena18 mna keby len takto ponizila svokra som happy 🤣 musis ratat s tyn, ze beries mamicke syna, a bude starat o neho uz ina zena. Moja svokra muza odhovarala 3 dni pred svadbou, vecne ma urazala a nadavala mi do ciganiek, pritom ona bola totalna stoka prepita, 2 krat ma nadrbkana prefackala a neviem co este. A ked som zostala tehotna, som jej povedala, bud prestnes chlontat a zacnes sa spravat ako zena v 43rokoch alebo sa rozluc so svojim prvym vnukom. Cuduj sa svete, prestala zacala sa o seba poriadne starat, zacala sa draho obliekat nechty manikura pedikura a tak. Zacala robit v nemecku zdravotnu sestru takze jej aj prospelo ine prostredie. Teraz je z nej uplne ina zena a som na nu hrda, pretoze za tie roky ako sa chovala co som pocula aj od susedov a tak, sa totalne zmenila kvoli vnukovi a kvoli tomu, ze jej to uz konecne niekto vytmavil 🙂 a teraz mozem povedat ze mam super svokru, s ktorou mam totalne kamaratsky vztah a ked potrebujem postrazi mi deti zasponzoruje nas a kupi nam co nam treba 🙂 netreba sa nehat uklincovat a zatlacit do kuta. Ty budes manzelka a matka svojich buducich deti, treba ukazat, ze aj ty si zena a mas svoj nazor a svoju hubu. Mala si jej povedat a co pribrala som a nevadi mi to, ked to vam vadi, mne je to jedno ja budem kvoli tomu dobre spavat ✌😘
svokra len ukázala svoju jedovatosť ...
Hádam po svadbe nemieniš s ňou bývať pod jednou strechou...či?
@bezmena18 no zda sa, ze vsetky diskutujuce su psychicky vyrovnane, wow... svokrina reakcia je zranujuca a nepacila by sa ani jednej zene/neveste, zbytocne sa bude hrat niektora na hrdinku, a pisat ako by to ignorovala, ale.. problem medzi svokrou a nevestou neexistuje. takyto problem len zakryva problem medzi nevestou a jej muzom. keby stal manzel na tvojej strane a bol ti oporou, tak svokru umlci sam tak, ze uz viackrat nebude mat odvahu byt takto zranujuca. okrem toho, ty ju mozes tiez poziadat, aby si tuto verejnu kritiku odpustila s tym, ze ked to nebude respektovat, vzdy odides z miestnosti a to aj dodrz
@petulda333 s ty si čítala?sama píše, že celý život bojuje s váhou😉tak asi to nebude len posledné mesiace
Svokra je jednoduchá žena, ktorá chcela byť vtipná, sarkastická?aj moja najprv niečo vypustí z pusy, až potom premýšľa, že to mohlo niekoho uraziť.To sú také typy hulvatske.
Dotklo sa Ťa to, lebo nie si spokojná so sebou, ale takto priamo Ti to nemá čo hovoriť je to nepríjemné.Este to ber tak, že Ťa aspoň nakopne, raz budeš chcieť mať dieťa kilá navyše môžu byť problem
@bezmena18 si precitlivela lebo sama niesi spokojná s postavou. Keby si vyrovnaná s tým aká si tak svokrine reči idú jedným uchom dne druhým von, ešte by si jej so smiechom povedala ze sa chceš podobať na ňu tak potrebuješ ešte 20 kg pribrať...
Prihlás sa do fitka a za 3 mesiace budes nevesta ako lusk. Koli sebe, nie koli svokre.