Pomoc od starkej

15. jan 2022

Som čerstvo na MD . Mama mi chodila pomáhať hneď od začiatku.. pomohla mi navariť aj upratať .
Lenže zakaždým keď príde tak už automaticky mi berie všetko z rúk.. hlada najmensiu špinu.. behá prstom po veciach či tam nieje prach ..drhne mi šuflík zvnútra no príde mi to už cez..
Povie že mi ide vysávať aj keď ja nechcem,počujem poza chrbát že sú tu smeti ako hovorí starkemu.
No normálne už mám toho dosť. Až sa urazit vie keď poviem že netreba že si ja urobím..či sa týka malej nemôžem spomenúť nič že som kúpila lebo už mi strká peniaze do ruky.
Povie veľa krát že hodilo by sa sem toto, nejaká vec ..aj keď ja už plánujem si kúpiť viem o Tom a keď si tú vec kúpim tak povie že to jej bol nápad tak mi pcha zas peniaze. Pomooooc

autor
15. jan 2022

Vedzte že žena na Materskej sa môže snažiť kolko chce aj tak nebude všetko tip.top..stale nonstop. Aano viem si upratať ale pokiaľ nepomáhajú aj chlapi doma tak to je kolotoč okolo aj nich.

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2022

No, tak jej daj kocik a nech ide kocikovat. Ty si mozes porobit to, co chces a ona sa moze ist prejst. Na jednej strane chapem, ze je to otravne, ale otazka je, ci si jej jasne povedala, ze si nieco (napr. to upratovanie, alebo platenie) neprajes. Na druhej strane, nam rodicia z ani jednej strany nikdy nepomohli, a to si viem zivo predstavit, ze ako by sa mnohi stazovali, ze im nepomahaju (ja sa nestazujem, netvrdim, ze by som pomoc odmietla, ale zvykla som si a nenariekala som nikdy). Takze niekedy je tazke zo strany tych rodicov aj odhadnut, co este mozu a co nie. Treba si to slusne vykomunikovat.

0silvia0
15. jan 2022

Povedz jej nech ti radsej navari, ked ti vadi jej upratovanie. Ja by som toto nezniesla tiez, vsetko som si radsej sama porobila.

deti95060810
15. jan 2022

až závidííím... na nás sa vykašľal každý...🙂

selest
15. jan 2022

No ja teda velakrat nestiham nic ale mama chodi ku nam len sa pohrat s detmi ako navsteva. Nezniesla by som keby zacala upratovat varit ci komentovat nas bordel. Je to nasa domacnost ona ma svoju, tam moze upratovat..ale hranice som stanovila hned od zaciatku

autor
15. jan 2022

@selest no veď ..neviem povedať si priamo .ale minule som vravela že prídi za malým s ním bud.. tak si viac oddýchnem . To že ona je predant alebo ako to nazvať u mňa sa nemusí predbiehať ..alebo si niečo dokazovať. Zo začiatku som to brala ako pomoc ale teraz keď už ma pol roka tak mi to príde prehnane .. príde auz pozerá čo kde

evitka83
16. jan 2022

Tak daj mame do ruky kocik, ze ty si pre svoje mentalne zdravie potrebujes povysavat sama, nech ide s malym. Ale uprimne, vyuzi to. Ja mam druhe a za kazdu pomoc som bola vdacna. Tak nechaj mamu upratovat, ked sa jej chce, bud si urob nieco sama,na co by si inak nemala cas, alebo si zober kocik von Ty, sluchatka a pusti si hudbu, podcast. Pokial Ta tym nevydiera a nevyhadzuje ti na oci, ze ako Ti pomaha, ale robi to nezistne, tak to vyuzi. Vyspi sa, daj sa dokopy. Cokolvek

autor
17. jan 2022

@evitka83 no nie ale drhnut mi sporák...a detailnejšie veci tak to je už cez

evitka83
18. jan 2022

ved nech drhne, ked sa jej chce. ono je to o tom, ako si to upraces v hlave ty a ako si to vykomunikujes. Ja sa na materskej chcem venovat aj inym veciam, takze ja som rada, ked mi s akymikolvek rutinnymi vecami niekto pomoze. den ma iba 24 hodin a ja musim aj spat. Moja svokra, ked pride tak skace okolo deti a v kuchyni iniciativne bez opytania a nezistne. Moja mama, ked pride,tak sa venuje detom. Hra sa s nimi, ale inak nic a aj tak mi to potom vyhodi, ze ako mi pomaha, ked chce nieco ona. Tak ju upracem, ze snad chodi za vnucatami. Ja si vzdy poradim aj bez nich. Akoze niezeby som nemala ochotu pomahat rodicom, ale apriori som alergicka na pristup, ked niekto robi nieco vypocitavo a zistne aj v rodine. Takze ked povies mamine, ze si jej samozrejme vdacna za pomoc, ale su veci, ktore by si si chcela spravit sama a velmi by Ti pomohlo, keby Ta momentalne odbremenila skor od dietata, lebo Ty potrebujes aj mentalnu hygienu. Ked robi nieco, co Ti nevyhovuje, tak jej to slusne povedz, pokial je chapava, Dakujem, za ochotu, ale toto by som si rada urobila sama, mohla by si prosim...? Vacsinou musi byt clovek zabedneny, alebo egocentricky, ked na toto nereaguje a ide si svoje. Ale v takom pripade uz ide moja diplomacia bokom. Nastastie take v rodine nemam. Vzdy sa mi osvedcilo prislovie: Jaky si to udelas, takovy to mas 🙂