Neviem kam som mala zaradiť túto tému, resp. to co ma trapi.
S priatelom sme spolu mali asi taky vztah že chodenie- on k nam, alebo vonku s kamaratmi. Asi po polroku sa nam podarilo hned otehotniet, stym ze on uz ma 35 a ja 25 a chceli sme spolocny zivot - velka laska sak viete. Po tom ako som povedala ze som tehu začal byt nejaky vystraseny, ze ako to bude a ci to zvladneme, a ci som si ista...no reči ktore potesia. Ale potom povedal ze dobre, sa tesi atd.
Dnes som v 27tt, od zaciatku tehu bol u nas asi raz na hodinu, inak bol somnou na prvom sone (cakal vonku, nechcel ist dnu), asi 3x na nakup a 4x ma doviezol domov z prace. Kominikujeme cez sms, telefonicky alebo cez net. Vacsinou o hlupostiach. Ked sa ho pytam ci to uz niekomu povedal tak ze nie, a nech sa nestaram o to. Minule som sa ho spytala ze kedy pojdeme na urad vybavit vyhlasenie o otcovstve, zacal po mne kricat ze som sebecka lebo myslim len na seba, a on ma dlhy (kedysi mal zivnost) a maly ich zdedi a jeho potom bude decko nenavidiet - to ze dedicstvo sa da odmietnut zo zakona tak to uz nevnima.
Ďalej reči ako ked som taka zla nanho a nepaci sa mi tak on moze odist, starat sa mam sama, stat mi bude posielat peniaze...- na co som podotkla ze stat nebude posielat nic lebo nebude to mat od koho vymahat - vzhladom k tomu ze nebude v rodnom liste, tak som zase bola sebecka, lebo myslim len na peniaze o nic ine mi nejde. Nikdy, mi ani len cent nedal co sa tyka toho ze som prerabala sama cele poschodie domu u mami, alebo ze som plno penazi dala na vysetrenia a vitaminy od zaciatku tehu - odhliadnuc od toho ze som na PNke. Ani som od neho nepytala peniaze lebo proste mi je to trapne. Akurat raz som sa ho spytala ci kupy kocik lebo ja nemam s coho ked mam len PNku a platim mame najom a pod. Tak to bol mily a ze samozrejme, on setri pre male... No a dnes, sladke reči ze na nas mysli a ze ci nebudem nervacit ked bude maly na svete. Tak som mu povedala ze ja trosku nervacim uz teraz ale nebudem to rozoberat bo sa zase pohadame. Tak chcel vediet ze co. Som mu napisala ze toto ma trapi a ake to bude, a ci bude chodit abo byvat u nas ked sa maly narodi. :( Zacal ziapat ze som sebec a myslim na seba, a nebude on u nas byvat lebo aj cudzi clovek je k nemu milsi ako ja, a vobec nanho neberiem ohlad tak ani on nebude brat na mna. :( Vobec neviem co mam robit, akonahle poviem co si myslim tak uz ma douraza a povie aka som premudreta a ejtak nebude on somnou o tom kominukovat lebo ho nerešpektujem. Ja neviem... ma vobec taky vztah cenu alebo to uz ani neni vztah? Ako... ja si neviem dat sama rady a neviem ci mi vobec niekto nieco poradi, len som sa chcela vyrozpravat. :(
Očividne z dieťaťa nie je nadšený, nuž, spravila si si dieťa zo ..... povedzme zbabelcom
Ked chces výživné, daj ho po narodení dieťaťa na sud a hotovo, otázka je, ci stojíš o to, aby takýto chlap bil uvedený v RL
@nikenzi no myslím, že by si si mala zvykať na to, že z tohoto chlapa manžel nebude a obávam sa, že ani normálny otec z tohoto chlapa nebude. Mala by si si zvykať na situáciu, že budeš z dieťaťom sama 😒 Čím viac na neho tlačíš, tým viac je agresívnejší a bojí sa zobrať zodpovednosť do svojich rúk. Porozmýšľaj, či o takéhoto chlapa vôbec stojíš.
Fuuuuuha, tvoj partner je SEBEC s veeeeeeelikanskym S, takze teraz bud sebecka ty, lebo cakanie na zazrak sa nekona,
zabehni na urad prace, nech ti pomozu dat ziadost na sud, existuje tusim nejaky prispevok od partnera, ked cakas babatko, presne neviem (preto odporucam ten urad prace) a sluzi to na ciastocnu uhradu nakladov spojenych s tehotenstvom a porodom,
potom pekne po porode zapisat do rodneho listu, ked chce nech zaprie otcovstvo na sude, spravia vsak dna testy a z otcovstva sa nevyvlecie,
dietatko predstavuje velku financnu dietu pre rodinu, nevravim, ked budes sama a peniaze ti mozno hadam azda tu a tam nieco da, to ti bude nanic ked bude drobcek potrebovat nove topanocky
@nikenzi porozmyslaj, ci to bez partnera financne zvladnes. ak ano, mozno bude lepsie zabudnut na neho uplne, neuvadzat ho v rodnom liste, nic.
pokial nie, mas narok na nahradu nakladov spojenych s tehotenstvom a porodom, cize kompenzaciu straty prijmu, na vyzivove doplnky atd., to sa tyka teba, plus pre babo samozrejme vyzivne- predchadzat by mal navrh o urcenie otcovstva.
toto mi prve vyskocilo z guglu, pripadne pohladaj viac, mozno niekde najdes aj navrh na zacatie konania
http://www.hurtaj.sk/prispevok-na-vyzivu-a-uhra...
@nikenzi nebudem ti hovorit ze ten pan je ........... na to raz prides aj sama.
len pre porovnanie ti uvediem ako sa spraval moj manzel ked som ostala prvy krat tehotna.....poznali sme sa doslova par dni.....
- strasne moc sa potesil 🙂
- s cim sa dalo pomahal
- peniaze som od neho nikdy nepytala.....ale nie preto, ze by mi to bolo trapne....jednoducho preto, ze vsetko automaticky platil sam....resp. sa ma spytal ci na nieco nepotrebujem, ze ked bude treba mam pytat.
- uz na zaciatku tehotenstva mi vravel, ze ked nebudeme svoji treba ist pred porodom nahlasit na matriku otcovstvo
- na prvom sone bol so mnou - drzal ma za ruku, necakal vonku
- ano komunikovali sme cez sms a net.....v pripade ze sme si dohadovali osobne stretnutie 🙂
- nikdy mi nepovedal, ze som sebec
nepoznam cely vas pribeh.....ani akosi nechapem to, preco ti stale tvrdi ze na neho nemyslis? to budem rada ked mi vysvetlis.....ale z toho co si napisala tvoj ,,partner,, uvodzovky preto, lebo skutocny partner sa takto nesprava....nechce byt otcom toho dietatka.....plus je krasne ukazkovo sebecky egoista :(
hm, bohuzial myslim si, ze vy spolu vztah nemate. Pritrafilo sa vam dieta, ale tym to konci. Nevolala by som mu uz. Posielalabby som mu sms a emaily po navsteve lekara a pod. Samozrejme si ich odkladaj. Si slobodna matka, zatial osamela, ale neboj sa, casom sa najde rozumny chlap, alebo tento dostane rozum. Ak sa neozve do porodu, hned po nom treba dat nna sud urcenie otcovstva. Nezabudni si okrem sms odkladat aj vsetky bloky - aj svoje. Neboj, mas kopu vyhod v opore rodicov, v byvani a podobne. Drz sa a nevnucuj sa mu. Cas ukaze ;)
najlepsie ked sa pripravys na to ze on ti pomahat nebude nic dobre z neho dobrovolne pre dietatko nepride..budes sa snim musiet natahovat o vyzivne.Jeho trapne reci si nevsimaj bude aj horsie hovorit.Ked sa aj o male nebude zaujimat tak nevadi ale hlavne to vyzivne si musis na sude vybojovat. Musis si uvedomyt smutnu realitu-nelubi ta je sebec a dieta nechce lebo vie ze ho to bude stat $ a vola ta sebeckou lebo si mysli ze si mala ist na potrat a bol by pokoj..si pekna mlada kocka takeho chruna nepotrebujes bude vam lepsie bez neho nebude to lahke ale raz stretnes niekoho kto ta bude vediet ocenit lubit a aj tvoje dietatko 🙂
Že 35. haraburda nezodpovedná. Ja by som ho ako otca do RL zapísala. Však dieťa aj niečo stojí. Nech aspoň pekne platí. Aj na Teba. a potom ešte si odkladaj všetky bločky čo kúpiš pre bábo. To je na súd. Bločky musíš mať. A určite by som dieťaťu nedala priezvisko po otcovi. to si rozmysli, aby si potom neľutovala.
...len taky dodatok, ja by som to ani nenazyvala vztahom, ze pisete, volate a internetujete? Sorry, ale to nie je ziadny vztah. Vyries, co treba okolo otcovstva a uz sa viac nad nim nezamyslaj.
@nikenzi pre boha, nehnevaj sa ale co je on za debila???? ma 35 rokov, stary cap, mal by uz mat trosku rozum a zmysel pre zodpovednost!!!
ok, u vas byvat nechce - fajn, nech sa teda postara a zoberie vas byvat k sebe, teba aj dieta!!!!
co sa tyka financii - nebud hlupa, do rodneho listu ho daj, ci sa mu to paci alebo nepaci, to je jeho problem. dieta si si sama neurobila predsa!!!!!
hadam nechces skoncit ako slobodna matka, bez financii, opustena.... nech nesie zodpovednost,a stara sa o vas oboch, hrdina!!!!
ved ked nechce s vami byt, nemusi - na takeho mudreho paka sa mozes vykaslat. ale financne prispievat musi, pekne krasne nech plati!!!!
no poviem ti, moj ma 25 ale ked zistil ze som tehotna, okamzite sa k tomu postavil ako chlap, sice vtedy este studoval nemal peniaze , ani nic, ale okamzite riesil , ze musime byvat spolu, peniaze - aby bolo na kocik, oblecenie, plienky, proste vsetko, vsak dieta stoji poriadne vela - ak mu chces dat vsetko co bude potrebovat!!!
pekne krasne, nech sa stara, a plati, je to aj jeho dieta
Súhlasím s príspevkami vyššie 🙂
... zapíš ho do rodného listu a vymáhaj pekne výživné, asi to bude musieť ísť na súd (na to treba tie bločky, tak odkladaj pekne každý jeden!)
... priezvisko by som mu ani ja nedala po ňom
... a nevolaj mu, nepíš, proste sa nevnucuj... aj tak vám bude lepšie bez neho, lebo je to nenormálny somár! keď nejaví záujem jeho chyba, možno to bude všetko časom ľutovať, AK dostane rozum
Nebude to ľahká cesta slobodnej mamičky, ale bude to určite lepšie ako vo vzťahu bez lásky a záujmu. časom sa nájde niekto kto vás bude ľúbiť a starať sa 🙂
len nebuď hlúpa a urob ako ti radia, platiť na dieťa musí aj keď nechce a snaž sa byť v kľude, vyrovnaná teraz v prvom rade treba myslieť na to malé v brušku, aby mu bolo dobre 😉
Držím palce aby to všetko dobre dopadlo 🙂
Priezvisko po matke, odkladat blocky, najst si advokata a riesit vyzivne...vztah nevztah, pan ma povinnosti a musi sa k tomu stavat ako chlap! Toto nie je vztah, toto je sebec a zbabelec...
no fakt som v šoku:( velmi ti drzim palce nech si v zivote stastna ci uz s nim alebo bez neho...a na to ze ma 35 rokov by sa mohol spravat naozaj inak..ked sa mne maly narodil mala som 21 a moj muz 20...a musim povedat ma ovela viac ,,rozumu´´ ako otec tvojho dietatka, maleho miluje od prvej chvile ked sme zistiili ze som tehotna a nikdy mne ani malemu nic skarede nepovedal/ neurobil....ja len tolko ze sa moze hanbit za to ako sa zachoval, je to fakt asi typ cloveka ktory mysli len a len na seba...vela stastia
Presne ako píše @me_to-you ... suhlasim.. buď sa dá zapísať do RL alebo si to potom vyžiadaš súdnou cestou. takého 35debila mať na krku tak radšej budem slobodnou matkou s jedným tričkom ale šťastná s bejby. Čo od neho očakávaš? Tak ja by som hádam už na zuačiatku tehu očakávala minimálne to že bude so mnou žiť.. pomôže mi.. bude so mnou chodiť na nákupy..na vyšetrenia a nie si SMS-kovať.. preboha však takýto vzťah som mala keď som mala 15 😀 neverím, že tento človek sa o teba a vaše dieťa postará. a to ho ani nemusím poznať. stačí tvoj stručný popis situáacie a jeho vyjadrenia.. 😅
Zásadná otázka: Oni sa dohodli, že budú mať spolu dieťa alebo sa im podarilo? To je sakra rozdiel.
To je jedno koľko má rokov, zakladateľka si ho vybrala za otca svojho dieťaťa, možno náhodou, ale my ženy rozhodujeme s kým........... ☹
@nikenzi tak to ozaj nema cenu. presne to, čo ti on vykrikuje plati nanho. on je uplne sebecky. kašli nanho, od neho sa asi nič dobre nedočkaš. preto nechce vyhlasenie o otcovstve, aby nemusel platiť alimenty. ktovie, či sa to po narodeni neda dako sudnou cestou riešiť. nemôže sa zbavovať zodpovednosti. po narodeni dostaneš dakych 800 e, za to si kupiš kočik. a ked nechce s tebou byvať, tak načo taky vzťah. uvidíš, ako sa bude správať k dieťaťu, ale nepočítaj, že bude mať daky zaujem, ked už teraz nemá. je to ťažké, ale budeš si asi musieť poradiť bez neho. drž sa. on je sebecky, nedaj sa a povedz mu to. a ked sa male narodi a nebude sa on starať, tak mu raz budeš musieť povedať o nom pravdu- dieťaťu. či sa potom nebude hanbiť. a či sa jeho rodičia takto oňho "starali" sa ho spytaj. či nema trochu hrdosti, aby aspon to najnevyhnutnejšie dal svojmu dieťaťu, aby sa priznal že je jeho otec a trochusa on staral.
@nikenzi A on kde býva? U rodičov? To ani im nepovedal, že čakáš s ním dieta? Ty jeho rodičov poznáš? Aký máš s nimi vztah? Ja by som to možno skúsila povedat im, nech ho doma trošku spucujú. Nato,.že má 35 sa fakt chová ako 17ročný pubertiak, on sa bojí prebrat zodpovednost. Je už na tebe ako sa rozhodneš, či ho vobec chceš uviest do RL, lebo potom bude mat právo stretávat sa s dietatkom, ty vieš aký je, či nie je agresívny alebo tak. Držím ti palce.
@nikenzi nemyslím si že sa tento váš???...incedent za incedentom dá nazvat vztahom...naozaj chceš žit takto s mužom? Ak čakáš že sa zmení...si na omyle...chlapi sa nezvyknú menit...byt tebou - nazapíšem ho ani do rodného listu...lebo len ked príde mimi sa začnu problemy... a to bude potom reagovat ako???
a nie je náhodou ženatý ?
@nikenzi
Stalo sa mi nieco podobne s tym rozdielom, ze dieta sme planovali a dnes som s dcerkou aj tak sama 🙂
Toho debila, zial, stale lubim ale prejde to hadam.
Ak budes nieco potrebovat, poradit, napis IP
@rebeka7501 tiez mi to veru napadlo 😅
Vykašlať sa na takého chlapa, je predsa otec dieťaťa nemá právo "nechcieť" byť zapísaný v rodnom liste, vykašlať sa na neho pripraviť sa na život slobodnej mamičky ( čo nie je žiadna tragédia) a žiadať od neho vysoké alimenty od hnusáka , držím ti palce
Za taketo pripady, ktorych vobec nieje malo, si myslim ze sexualna vychova patri do skol. Ani nie v zmysle preberania poloh a fyziognomie, ale realne pripady z praxe, debatovat o tom s pychologmi a vysvelovat si tieto dosledky na cely zivot, ohladne vyberu partnera, co si na nom(nej) vsimat, ako sa prejavuju naznaky zodpovednosti vzhladom na dalsi zivot a ake chovanie comu nasvedcuje, aky je dieta dolezity krok, kolko vsetko stoji atd. Ako je dolezite nezlyhat v osiali tuzby a zmysloveho zatemnenia. Pripadove studie riesit + co si o to mladi myslia. Nie ze by to vyfiltrovalo vsetko, ale keby aspon par, stoji to za to.
@tinushka13 presne suhlasim s tebou 🙂 však ja ked som bola tehu, partner ma nenechal isť samu nikam, teda jasne že všade ma pustil, ale všade ma chcel odviesť autom, žiadne že pešo.... chcel mi len pomahať, variť, všetko... proste sa nenormalne bal o mna, aj o babätko, same ovocie mi nosil - veci tiež kupovať nechcel, lebo sa bal, tak počas tehu som si nakupovala len z mojej PNky, ale samozrejme v 8 mesiaci keď videl že babo je v poriadku, sam chcel kupiť kočik, vecičky, proste potom na koniec tehu všetko nakupil.....proste si neviem predstaviť žeby bol niekde poblizku,a smskoval by si so mnou. Podla mna pani by mala skončiť tento nezmyselny vztah, a z toho debila vysudit co najviac penazi - aby mala pre seba aj pre dieta... A ten spravny chlap sa uz potom casom objavi 🙂 tento 35 rocny nezodpovedny darmožrač urcite ten pravy nie je..... hanba
zapísanie muža za otca do RL vyžaduje súhlas tohto muža - žiadosť musí byť podpísaná s notárskym overením, ak ju nepodáva osobne. To preto, aby si ženy nedávali zapisovať za otcov kdekoho netušiaceho...
Kolko ma rokov?35? Ztvojho pisania mi to pripada ako keby mal 17. Asi by si sa mala pripravit ze budes slobodna mamina a jedine stastie je ze mozes byvat u mamy.(tak som to pochopila ked si nap ze si prerabala u maminy).Drzim ti palce