Čauky. Všetci pochádzame z finančne rôznych rodín. Zaujíma ma, keď ste sa vydali.. šli ste do lepsej/rovnakej alebo aj horšej financnej úrovne než ste boli zvyknuté z domu?
Nemám ani partnera, nie to ešte manžela no napadlo mi aké by to bolo, keby som si našla partnera pri ktorom by som nemala to na čo som zvyknutá. Jasne že to nebude ze ja budem sedieť doma a on zarábať, no každý je zvyknutý na nieco iné. My chodíme kazdy rok na dovolenky už roky, nikdy sme na tom neboli finančne zle (nemali sme na rozhadzovanie no keď bolo treba niečo súrne kúpiť, aj trosku finančne drahšiu vec tak nebol problém). Viem ze peniaze nie sú všetko, ale ťažko sa v živote asi opúšťa z toho štandardu, na ktorý sme zvyknutí 🙂
Nikdy som od priateľa/manžela nežiadala štandard, ktorý mi dali rodičia. S manželom si ten svoj vlastný štandard budujeme my dvaja spoločne. A na takej úrovni, aký vyhovuje nám a ktorý je v našich silách utiahnuť.
A kto plati tie "my" dovolenky? Asi tvoji rodicia, tqk sup do prace a zarqbat na 2dovolenky rocne pre seba a svoje deti. Joj maznacikov mam velmi rada 🤣
@gab1sol
@eeffka skor som to myslela tak, či ste si aj na základe toho vyberali partnera ktorý je na tom finančne tak aby ste spolocne mohli vybudovať ten Štandard na ktorý ste zvyknutí z domu.
Nikto tu nie je nikoho maznáčik 😀 písala som, že aj ja budem chodiť do práce a nebudem sa na nikom prizivovat 😀
Moj zivotny standard je znacne vyssi ako bol doma, to nie je staznost ale konstatovanie, ale nikdy mi ani nenapadlo za zapodievat takouto stupiditou a vyberqt partnera podlq penazenky. Sme sa nasli, spolu si vybudovali a mame. Nase deti si budu musiet na svoje dovolenky zarobit tiez.
Autorka, skús sa ešte raz zamyslieť nad všetkým čo si písala, aj odpovedala.
Ešte raz, nevyberala som si partnera podľa toho, aby mi zabezpečil štandard, ktorý mi dali rodičia. Vyberala som si prácu adekvátnu tomu, aby som nejaký ten štandard mala bez ohľadu na to, či mám partnera, alebo nie. Neviem si predstaviť pýtať sa na prvom, druhom, či neviem, ktorom rande, či mi vie zabezpečiť štandard, v ktorom som vyrástala…
@astronaut321 nad čím presne?
Treba si nájsť jednoznačne bohatšieho partnera. Žiadna žena nechce chudáka, ktorý smrdí grošom. Veď kto počas materskej resp. rodičovskej zaplatí hypotéku, energie, jedlo? Kto by nechcel chodiť na luxusnejšie dovolenky namiesto kúpania sa v smradľavom rybníku za dedinou? Kto sa nechce voziť v audine namiesto hrdzavej felície? Kto sa chce tlačiť v panelákovej králikarni namiesto pekného domu so záhradou?
Nie som zlatokopka ani nič podobné, no muz môže byť najlepší ako clovek, najkrajší.. ale budem s nim keď nedokaze zabezpecit financie na to aby podržal rodinu keď je treba?
Vieš si ten štandard, ktorý vyžaduješ, zabezpečiť sama? Ak nie, tak to nečakaj od iných. Podržať rodinu a chodiť po dovolenkách sú dve diametrálne odlišné veci.
Veď štandard si budujete spoločne, váš. Nerozumiem tejto úvahe. V prvom rade sa máš ty snažiť tak, aby si sa po osamostatnení od rodičov mala prinajmenšom podobne dobre.
To, z akej "vrstvy" pochádza tvoj partner vôbec nič neznamená. Dospelý muž je samostatná osoba bez ohľadu na príjmy a štandardy jeho rodičov. Má slobodnú vôľu vo výbere zamestnania. Takže toto nie je vôbec podstatný parameter pri výbere partnera.
Ja som pri výbere partnera pozerala na to aký ma v tomto smere potenciál. Takže nie podľa toho čo priniesol do manželstva (€), ale akú má povahu, pracovné návyky, či dokáže dosiahnuť svoje ciele, akú má vôľu a chuť pracovať. V tomto sme boli na rovnakej vlne a vybudovali sme si všetko od základov sami a spolu.
Tvoji rodičia majú určitý štandard a ty ako dieťa sa len vezies,keď budeš z vlastnej práce mať určitý štandard,potom to môžeš chcieť aj od toho druhého
Ja niekedy zasnem, ake mate dnes naroky na partnerov. Ja poviem za seba a moje dcery, teda za dve generacie. Ja som mala jedinu podmienku, aby bol vyssi odo mna, lebo som rada nosila stekle. Na prvom rande som to vo vyklade obchodu skontrolovala 😄. Nic ine som dovtedy o nom nevedela. Zalubili sme sa rychllo a sme spolu stale. Moje dcery detto, ziadne naroky nemali. Ked sa zalubili, potom zistili dalsie info o nom, o jeho rodine. Nastastie, sme vsetko na rovnakej urovni, zrejme podla hesla "vrana k vrane sada..." 😄
@minenkak ale ved ja nevravím ze budem sedieť na riti a čakať ze mi ten standard donesie muz 😀 chcem ho budovať s nim.
@oli18 tak to ste mali veru ze nízke nároky na partnera 😀
Si este len na VS. Ak si teraz najdes priatela studenta, nemozes ocakavat, ze bude mat vysoky prijem. Ale to tiez nevylucuje fakt, ze za par rokov bude zarabat viac ako tvoji rodicia obaja dohromady. Pozeraj sa na mozny potencial, spravanie a smerovanie, nie to co ma resp nema ako student.
Však si to logicky spoj. Kým budete pracovať obaja, tak sa zabezpečíte ako potrebujete... dohodnete, spravíte si rozpočet a thats all. Nemusí byť z bohatej rodiny... ak si myslíš, že teba bude rodina dotovať do konca života, tak možno áno, ale do konca ich života. Možno by bolo treba pouvažovať nad usporiadaním hodnôt a keď nie, tak dostaneš facky od života a usporiadajú sa samé.
Ťažko povedať, už chápem, kam tým mieriš. Čudne si to na začiatku podala. Povedala by som zlatá stredná cesta. Pravdepodobne, keď si vzdelaná, budeš chcieť niekoho vzdelaného. Keď rada cestuješ, budeš chcieť partnera, ktorý je to tiež rad robí. Atď. takto sa to vykryštalizuje, že de facto sa pravdepodobne dáš dokopy s človekom s podobným životným štýlom a štandardom. Netreba to brať nejako upäto, ešte si mladá, čas ukáže. A dôležitý je jeho potenciál, povaha, svetonázor.
Ja som zo "socialne slabsej rodiny".. Cize vydajom sa mi situacia rapidne zlepsila.. A to zarabame priemerne..
@alieta ja som povahy ze už teraz na sebe makám keďže nemám najľahšiu vš. Viem ze aj v živote budem drič a rada by som mala k sebe aj takého partnera no co ak bude mat všetky kvality čo vyžadujem len nebude taky do života čo sa týka chticu do prace 😀
Potom napis, ked sa zalubis. Kolko matiek vyhovara svojim detom partnerov, lebo maju na nich triezvy pohlad a ich zalubene deti si to vyhovotit nedaju. Nadarmo sa nehovori, ze laska je slepa. Ak najprv pozeras na materialne zabezpecenie partnera, budujes vztah na zaklade rozumu, nie srdca. Ak ta zasiahne najprv Amorov sip, bude ti jedno, ci je bohaty, ci chudobny. Tak to bolo v nasom pripade. Dokonca ja som starsia od manzela, jeho rodicia ho preto odhovarali a neposluchol. Chapes?
@oli18 koľko si mala rokov, keď ťa zaujímalo len to, aby bol vyšší? Mama mi hovorila taky vtip z jej mladosti, že kritériá na partnera:
15-ročná - aký je (vzhľadom)?
20-ročná - čím je (povolaním)?
25-ročná - kde je?
Myslím, že to u mnohých platí aj dnes, len ten vek sa značne posunul 🙂
@astronaut321 ale ved ja som nikde nepísala ze nás bude dotovať jeho alebo moja rodina 😀 ja vravím o spoločnom budovaní
@oli18 ja som bola takto zaľúbená tiež, no za 3 roky som vytriezvela a odvtedy sú vyberám partnera viac rozumom než srdcom 😀
@jarnajar asi som sa zle vyjadrila 🙂