Oslovenie mater pred deťmi

19. apr 2023

Ako by ste reagovali, keby vám muž povedal pred trojročným dieťaťom že dieťa nemôže za to, že má takú MATER!?

Varím, pečiem, starám sa navyše od MM. Som znechtená, že učí deti k neúcte k matke, aj som si poplakala. Dueťa bolo dnes u svokrovcov po dlhšom čase a muž mi vyčítal, že tam nechodí (svokra nedodržiava nariadenia lekárov a malému sa stav thišžuje)
Povedala som mm, že za také správanie tam už vôbec malý nepôjde

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
19. apr 2023

nepacilo by sa mi to, deti by nemali byt zatahovane do rpoblemov dospelých. hockedy som nahnevana na muza , svokru ale pred detmi o nom/nej pekne hovorim, alebo radsej by som si kusla do jazyka a nepovedala nic. a ak chces aby svokra dodrziavala nariadenia, nebolo by lepsie tam s nim chodit a dozriet na to co je (ak ma nejaku alergiu alebo co, ak som pochopila)

dzulli1980
19. apr 2023

Sa mi zdá, že to akosi moc prežívaš, či?

viestta
19. apr 2023

Tak teraz neviem koho vlastne riesis, mazela, ze ti povedal mater alebo jeho matku, alebo manzela za to ako sa jeho matka sprava k svojmu vnucatu. Skus si najrv ujasnit o co vlastne ide.
(a inac dieta uctu k tebe ma alebo nema a vsetko zavisi od toho ako jednas a spravas sa k dietatu, nie co kto o tebe povie alebo nepovie)

mikadooo
19. apr 2023

Evidentne ste sa hádali, nie? Pri hádke obvykle ani jedna strana nereaguje nejak extra v rukavičkách. A možno hovoril o sebe a nie o vašom dieťati 😉. Namiesto hádky povedz chlapovi, že ok, ak tam malý pôjde a stav sa mu zhorší, tak muž/svokra pôjdu k dr a ostanú s ním na očr atď. Prípadne u nás by som mužovi povedala, že on s ním bude spať v noci ( malý má ekzém, ak zje to, čo nemá, tak sa škrabe a prevaľuje celú noc). Nezakazovala by som pobyt u babky, ale nechala by som chlapa, nech rieši dôsledky. A tú vetu by som vôbec neriešila. Chlap evidentne nesúhlasí s tvojim názorom na svokru a jej starostlivosť o vnúča.

evica17
19. apr 2023

@evamarek77 ak ma dieta zdravotne problemy (alergie alebo ine, moze byt aj obezita alebo ekzemy)a svokre to je jedno a pcha ho cim ona uzna za vhodne tak ju chapem aj ze nechce aby tam dieta chodilo, ved mu ide o zdravie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reanda
19. apr 2023

@evamarek77 vsetci okrem nej, fasa.. vecer si potom moze doma popri placi lestit svatoziaru 🙄

reanda
19. apr 2023

dieta ma taku mater, aku mu foter vybral

annm81
19. apr 2023

Keby ma muž takto oslovil, poriadne by si to vyžral. Ale nedokážem si predstaviť u svojho manžela, že by mal taký slovník a ani aby súhlasil s takým porušovaním odporúčaní od lekára. Bežne sa takto hádate pred dieťaťom? Načase si sadnúť a niečo zmeniť.

autor
19. apr 2023

@evica17 veď práve. Ka tiež neznášam keď sa háda a ešte takto pred deťmi. Malý sa fakt tešil že tam bol. Púšťam ho tam aj napriek tomu, že so svokrovcami vôbec nevychádzame a sú naozaj problémoví. O vnúčatá sa absolútne nezaujímajú, je len otázkou času kedy to deti zistia.

marianarem
19. apr 2023

Presne ako hovori @viestta, tej neucty by som sa nebala, ak ty sama k sebe uctu mas. Dieta (ako koniec koncov aj ini ludia) sa nepozera az tak na to, co kto o tebe hovori, ale viac na to, co ty na to. Ci sa zastanes sama seba, ci si ty vo vnutri presvedcena, ze si v poriadku.
Na druhej strane uznavam, ze pred dietatom by sa rodicia navzajom nemali znevazovat. Nazor na spravanie druheho sa da povedat aj s respektom. Ked dieta totiz nevidi sudrzny par, ktory sa snazi dospelo riesit svoje problemy, pripada si menej bezpecne. Lebo moze si pomysliet, ze ako mu takito ludia dokazu dat nejaku istotu, ochranit ho, spojit sa, ked bude treba.
Ja si to pamatam zo svojho detstva, citila som sa ohrozena hadkami rodicov, kde jeden na druheho utocili a niekto toho druheho znevazoval. Proste sa mi sypal domov pod nohami, aspon sa mi to zdalo. Nikdy som si ale nepomyslela, ze niektory z rodicov je naozaj to, cim sa nazyvali.
Takze aspon toto by som skusila vysvetlit manzelovi, nech sa dohadujete bud pred dietatom civilizovane, alebo ked sa nevie opanovat, tak nech to aspon nie je pred malym.

autor
19. apr 2023

@mikadooo odišla som s deťmi von. Ja už ho nám dosť. Svokrovci nám rozbili vzťah, žiaľ ťahajú do toho naše deti a to ma neskutočne hnevá a je mi to veľmi ľúto za ne.

autor
19. apr 2023

@viestta už riešim vlastne len ako prežiť rodičák a aspoň sa s deťmi odsťahovať. Oni s mužom manipulujú tak že to je des. Doma denne škriepky sa snaží robiť.

autor
19. apr 2023

@marianarem ja som toto doma nikdy nezažívala a úrčite nie na dennej báze. Ja takéto “fungovanie” nechápem ako si niekto môže dovoliť pred deťmi. Je mi to tak ľúto. Žiaľ aj otec je len na oko nie len starí rodičia. Netrávi s nami voľný čas ani víkendy, ani dovolenky. Ako sa narodili deti, všetko šlo do hája a muž sa pekne vyfarbil aký je kretén.

evica17
19. apr 2023

@evamarek77 ved tak raz za cas tam pojde podla svojho uvazenia (ak nema so svokrou dobre vztahy),a le aby tam chodila napr 2x za mesiac lebo svokra nevie dodrziavat pravidla tak naco, keby babke zakezi na vnucati tak repektuje nariadenia lekarov. a keby tak mohol chodit muz a dozerat na to aby sa to dodrziavalo, nema na vsetko len ona davat pozor a ostatní si budu robit ako chcu

reanda
19. apr 2023

a preco, prosim ta, places nad tym, ze ta oslovi mater, ked vies, ze je kreten.. by som sa pousmiala akurat tak.. dufam, ze uz sa pracuje na rozchode

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. apr 2023

@reanda nerozumiem, ako sa takto môžu dospeli správať. Neverím, že dokáže otec detí až takto klesnúť :(. Deti do sporov zásadne neťahám a nedá si povedať. Svokrovcov po tom čo mi narobili neznášam, ale dieťaťu nič nevravím na nich a teším sa ak tam chce ísť. Myslím, že aspoň kvôli deťom sa mohli troška posnažiť. Svokrovci sú takí psychopati, že dokážu vnúčaťom manipulovať a to moja hlava vôbec neberie.

autor
19. apr 2023

@evamarek77 nechodím tam. Naposledy sa mi svokor ani nepozdravil, ani nepozrel na mňa akoby som bola niečo menej. Bola som vtedy po malého ktorý tam bol 2 h. kým som bola u lekára. Bolo to veľmi nepríjemné aj malému, nakoľko je hypersenzitívny. Veľa vecí vníma veľmi silne aj keď nepovie. Bol potom z toho taký zničený ;(, tak som povedala, keď ma tam nechcú už tam nepôjdem. To chúďa dieťa sa ma pýtalo, či aj mamka pôjde k babke :(, veľmi dobre vníma tie choré vzťahy. Takto nás rozdeľujú :(.

reanda
19. apr 2023

ja zas nerozumiem, ze sa tesis, ked chce ist dieta k svokrovcom, ktori su podla teba psychopati.. preco mas potrebu hrat pre nim divadlo a tvarit sa, ze je nieco ok, ked nie je? pred cim ho chces akoze ochranit? pises, ze aj tak to vnima a je z toho zniceny.. mozno by bol menej zniceny, keby pred nim nemalujes veci na ruzovo a pomenujes ich tak, ako su.. mal by aspon jasno a nebol by zmateny.. pre dieta je horsie, ked vnima, ze rodic ine citi a ine dava najavo, ako pocut nejaku 'mater'

viestta
19. apr 2023

Autorka, prišla si na to,, že žiješ s kretenom a ten by bol kretenom aj keby ho rodičia nemanipulovali. Jedna "mater" ne tom nič nezmení. A určite toto nie je jediná vec co ti vadí. Prestaň vyplakava po večeroch a začni veci riešiť.

tykat
20. apr 2023

Ano, dieta nemoze za to akych ma rodicov. Z tvojho prispevku to vidno.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
20. apr 2023

Tak ho potituluj "foter alebo ocot"

simona20201309
20. apr 2023

Ja som takéto vzťahy našťastie so svokrovcami nezazila, ale ako čítam.na MK, deje sa to veľmi často. Prečo je to tak? Svokry ziarlia na nevesty, alebo o čo ide?
Naozaj dovolíš nejakým cudzím ľuďom zničiť vás vzťah? Nemyslím si, že sa to dá. Skôr vás vzťah nebol dostatočne pevný. Ja ti radím, vychladni a rieš s chladnou hlavou. Nie dnes, ale keď budeš na to pripravená, daj s muzom vaznu debatu a sľub si, že sa nevytocis.
Niektoré veci musíš prijať, s niektorými sa musíš zmieriť a niektoré veci možno dokážeš zmeniť, ale hádam nerozbijete deťom rodinu len preto, že niekoľko dispelakov nie je schopných správať sa normálne!?

autor
20. apr 2023

@simona20201309 vieš koľko debát sme mali? Vieš koľko krát následne máš ten mamičkár sklamal? Ja by som potrebovala aby u nich nepracoval lebo nám robia zle a dáva im tak zbraň do rúk. No on si nedá povedať. Takže tu riešenie nie je. Odmietajú mu dať voľná, OČR, dovolenku. Chorí ľudia.

autor
20. apr 2023

@nwnw nebudem mu vravať pred deťmi takéto úbohé správanie. To už fakt chúdence deti.