Odišli sme od svokry, lebo bola u nej chorá rodina

16. jan 2023

Ahojte som 38 tt. Ide o to že každý víkend chodíme ku svokre a tam chodí aj jej dcéra ktora ma tiež 5r dcéru. Hovoríme im že keď sú náhodou chorý nech nám to napíšu až tam nejdeme lebo však mám pred pôrodom a nechcem byť chorá. Volali nám či prídeme,že nech ešte tento víkend prídeme lebo že prídu aj známy a že nás chcú vidieť. Reku okej. Prišli sme a jej dcéra aj s malou horúčky,sople,kašlali, červené oči no akože celé zle. A ja že haló prečo ste nenapisali že ste chorý ? A že vraj nemám byť citlivka a že 4/5h vydržím s nimi v jednej miestnosti. Samozrejme som odišla aj s muzom lebo mám pred pôrodom a nechcem byť chorá proste. Svokrovci sa trz na mňa nasrali že kazim zábavu. Čo si o Tom myslíte.

lucia7933
16. jan 2023

bola by som nahnevana ...asi by som urobila to iste , odisla a nech si myslia co chcu babatko a ja by bolo prednejsie

queen_mary
16. jan 2023

Ze sa mega na to netesim, lebo aj mna to caka. Lebo niektori pribuzni su idioti. Zazila som si to iste pri prvom a uz teraz viem, ze ma to zas caka.

Pridi tam nabuduce ty s chorym dietatom, alebo ty chora. Sak vydrzia. 😊

luccija
16. jan 2023

Že máš pravdu a su nezodpovední.Ja som takto ochorela na Silvestra 2 t po chrípke pýtam sa či sú všetci zdravi, že áno a polovica ľudí smrkala, nahuhnana samozrejme, že som ochorela

tanyan
16. jan 2023

Ber to ako dar - si 2 týždne pre plánovaným pôrodom a aspoň ťa nebudú otravovať, keď ste teraz "pohnevaní." Môžeš si oddýchnuť a v pokoji sa tešiť na bábätko. 😉

autor
16. jan 2023

@queen_mary ale toto sa nestalo prvý krát. Vždy mi povedia že nemám byť citlivka a že musím čosi vydržať. Ptm sa cítim ozaj blbo,že či naozaj tak preháňam alebo čo

lucia7933
16. jan 2023

určite nepreháňaš, správaš sa zodpovedne ;)

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia7933
16. jan 2023

@raja95 nechapem takychto nezodpovednych ludi...ja som takto ochorela uplne zbytocne na kovid...otec nepovedal ze je chory (este nevedel ze to je kovid, myslel si ze len chripka) ale aj tak mohol dat vediet ze je chory... my sme prisli na navstevu...a bolo.

malalienka85
16. jan 2023

zachovala si sa správne, my ked sa máme stretnut u svokry + švagriná s detmi vzdy si predtym volame či sme vsetci zdraví a či sa môžeme stretnut

bajka16
16. jan 2023

Oni nemali čo chodiť na návštevu chorí. Jasné že by som odišla aj keby tehotná niesom.

zuzka102
16. jan 2023

No mňa by vykotilo! 🤦‍♀️ Otočila by som sa na opätku a nech si mysli kto chce co chce. Oni sú zrejme úplne blbí alebo úplne netolerantni, nechápavi ci akí.. 🤷‍♀️ Asi to je ohromná sranda ochorieť pred pôrodom a rodiť v horuckach, s kašľom, upchatym nosom atď. Dobre si spravila, že ste odišli. To ty by si mala byť nasrata na nich, že ti zatajili podstatne skutočnosti, hlavne keď si im to zdôrazňovala aj predtým, aby dali vedieť v prípade choroby. A nie oni, že kazis zábavu.. No comment!

titla
16. jan 2023

Nie, neprehanas. Ja som takto skoncila tehotna s teplotou 38, lebo sa moja chora kolegyna dotrepala usoplena a ukaslana do kancelarie. Nebude si predsa cerpat dovolenku alebo PN len zato, ze ja som tehotna...
Chori ludia sa nemaju co socializovat a chodit po navstevach. A uz vobec sa nemaju co trepat k malym detom a tehotnym, ci inym zdravotne oslabenym ludom!

queen_mary
16. jan 2023

Aj moja svagrova je taka. Co na tom, ze sa chystame na dovolenku. Posle mi chore dieta na prazdniny bez upozornenia a my musime rusit dovolenku, lebo maly sa nakazil.

Uz preslo par mesiacov a maly ma teraz laryngitidu, tak sa tam chystame na kavu. Podla mna takyto ludia si to uvedomia az vtedy, ak sa im zacne diat to iste. Verim tomu 😀

mikadooo
16. jan 2023

Že dobre že si odišla a keď svokrovci začnú horúčkovať, nech sa ratujú sami, nech nie sú bábovky... 😁. Jasne ste ich o niečo poprosili, mali to rešpektovať. A dôrazne by som ich upozornila, že ich nepustím ani do bytu, keď bude bejby na svete a prídu zasoplení, či ináč chorí. A takisto by som požiadala muža, aby sa postaral o dodržanie tohto pravidla.

isis234
16. jan 2023

Urobila si veľmi dobre, že si odišla, aj s mužom od chorých ľudí. Je to ich nezodpovednosť. Ak si myslia, že si ty citlivka, je to ich problém, nie tvoj. Musíme byť zodpovedný a ty aj za bábätko. Nešla by som k nim, Ak sa chcú stretnúť, nech prídu k vám ale zdraví. Ale až po tvojom pôrode.

nikaeli
16. jan 2023

Považujem za normálne ostať s chorým dieťaťom doma a nebrať ho aj som horúčkou na návštevu - z úcty k dieťaťu, ktorému je určite nie veľmi dobre, z úcty k hostiteľom. Cez víkend som mala dcéru u rodičov, syn ostal s nami doma, lebo už poťahoval nosom. Včera pre ňu šiel len manžel, ja som s drobcom ostala doma. Večer už teplotoval, dnes sme skončili na ušnom.
Na tvojom mieste by som tiež odišla. A či si citlivka? neviem, ja také pojmy nepoužívam a snažím sa k iným správať tak, ako chcem, aby sa správali ku mne. Takže chorá neleziem ani do práce (MŠ). Nech sa svokrovci urážajú, aspoň sa k tebe nedotrepnú hneď po návrate z pôrodnice (ak by predsa len chceli, nedovoľ im to!).

zuzinka888
16. jan 2023

Ja toto nepochopim. Keby si nemala tesne pred porodom ale toto. Ved rodit ze zaberak aj pre zdravu zenu nie to s upchatym nosom a s teplotami. A neviem si predstavit ci by bol ochotny ti niekto pichnut epidural s horuckou. A nechcem pomysliet ani na urgentny cisarsky a anestezu. Aj ja by som odisla.

casillas28
16. jan 2023

No ja nemam este pred porodom ale momentalne sa stranim ludom, kolektivom, atd..vsade same virozy a chripky a posledne co tehotna zena potrebuje to dostat a nemoct si na to ani nic dat len sa bat a trpiet aby babatko bolo ok...urobila si dobre...citlivky su oni ked sa urazia za taku vec ...ale tam asi celkovo je nizsie IQ u nich..

aurelia2000
16. jan 2023

Je úplne jedno, či si/nie si tehotná aj koľko máš rokov. Je elementárna slušnosť a základné hygienické pravidlo nechodiť na návštevu s prenosnou chorobou a ani nikoho k sebe netahat, keď je člen domácnosti chorý.

domiklik
16. jan 2023

Normálne sa svokrovcov opýtaj, či by ta do buducna mohli rešpektovať alebo máš prestať chodiť. Lebo keď to robia teraz, budú to robiť aj keď prídeš s partyzdnovym dieťaťom.

aurora33
16. jan 2023

To sa fakt nájde dospela ženská ktorá svoje dieťa s horúčkami neťahá na navstevy? Omg. Nemám slov. Autorka zachovala si sa správne. Aspoň niekto u vás ma rozum.

jamimo
16. jan 2023

myslím si o tom to, že dobre si urobila, že ste odišli. Ja som napríklad na tieto situácie úplne vysadená (z dôvodu viacerých autoimunitných ochorení a v minulosti absolvovaných nemocničných maratónov, hospitalizácií 😒) Blízka rodina vie čo mi je, aj kamošky, vždy keď sa dohodneme na návšteve, majú "len soplavé deti" len horúčku na ústach=rozumej herpes, proste neprídu, alebo prídu o mesiac. Vôbec ma nezaujíma čo si kto o tom myslí...Pritom vôbec nie som psychopaticky opatrná, normálne chodím do dopravných prostriedkov, obchodov, poštu, cez covidové obdobie k zubárovi... avšak, keď sa môžem tomu vyhnúť, tak prečo nie? A z opačnej strany? Fakt by mi stačilo, aby ľudia=spoločnosť sa zamysleli nad tým, že (pre nich banalita, soplík) môže druhého položiť. Napr. hematoligického pacienta, onkologického, autoimunitného... nie, nie, nikto to nemáme napísané na čele! Viem, že chcem veľa, moje zbožné želanie= prevencia, vyššia emočná, sociálna inteligencia a spoločenská zodpovednosť. Tak hádam v roku 2586...

jamimo
16. jan 2023

@aurora33 tak to by ste sa čudovala, aj s kiahňami (však ich ma málo a aj tak ste ich všetci prekonali) aj s pásovým herpesom (však má dlhý nátelník) a s takým kašľom že starý tuberák by sa hanbil (s odstupom času povedané, že pľúcne chlamýdie, však má ATB už tretí deň, už isto zabrali 🤔) Sorry, mne toto hlava neberie, ale v bežnom živote pre niekoho "štandard"

jajanka31
16. jan 2023

Ja ti poradím... ukáž im túto diskusiu a možno pochopia ze nie ty si mimo ale oni. Ja by som to spravila a tiež by som chcela od manžela aby si to tam poriesil

misinka0611
16. jan 2023

Akože naozaj niekto dieťa s horúčkami, kašľom a soplom vláčik po návšteve? Ti dieťa ma doma ležať v posteli s čajom. Ved to dieťa sa musi aj zle citit a organizmus musi si oddýchnuť a nie prechodiť chorobu.

A tebe sa nečudujem, že si odišla. Že kazíš zábavu. Kazis zábavu? 😀😀😀 Tiež by z nich ubudlo keby ste sa nezgrupli? Nech sú nasratí neboj maximálne čo budú nasratí tak do tvojho pôrodu lebo ver tomu, že ako prví sa budú tlačiť pozrieť novorodenca 😀

deti95060810
16. jan 2023

mm sa to stalo pri brušnej chrípke... príde k rodičom aj s deťmi a dotrepe sa tam aj švagriná s deťmi - ale chorými - vraj brušná chrípka... o pár dní sme ju mali aj my doma...

cervenaruza123
16. jan 2023

Akoze keby mali teploty a boli chori, nesla by som aj keby som nebola tehotna. My sa nenvstevujeme, ked je niekto chory. A uz vobec nie, ked je este v akutnej faze a ma horucky. Maximalne prist pomoct, postarat sa, doniest navarene, ale ziadne volnocasove navstevy. Sak to je uplne nezodpovedne. Aj chory ma odpocivat a sa liecit a nie sa venovat navstevam.

aurora33
16. jan 2023

@jamimo ja som raz tak tiež odmietla svagrinu. Volali nás k ním na návštevu vravím že neprídeme lebo ma choré dieťa. Tak sa dovalila ona k nám s chorým dieťaťom že sa doma nudia a že aj tak už ma to dieťa atb. Vyhodila som ju a to som sa ešte pekne držala ale vrelo to vo mne. Jasne že som bola najhorisia v rodine ale je mi to fuk. Ja chodím do prace deti do skoly a to že sa nejaká žena nudí doma s chorým dieťaťom to naozaj nie je môj problém. Pri takýchto ľuďoch si občas prídem ako mimozemstan.

misinka0611
16. jan 2023

@nikaeli Veď práve tiež sa čudujem. Dobre viem ako je človeku s horúčkou, že by si najradšej dal liek, ľahol a spal a nie chodil po návštevách. Toto nieje len o svokre ale aj o matke toho dieťaťa. Normálna matka dieťa uloží do postele a lieči ho. Prechodit chorobu vie byt aj nebezpecne. Organizmus si musí oddýchnuť. Ale matke dieťaťa je asi dôležitejšie kvákať pri kave ako liečiť vlastne dieťa.

simik22
16. jan 2023

Urobila si dobre. Ja som takto ochorela na chrípku od jednej hlúpej ženskej v práci, tri dni pred vianocami. Nakazila som syna , ktorý mal vysoké horúčky celé sviatky . Celé Vianoce dodrbane .

janetinka27
16. jan 2023

toto pise jedna osoba. vdacna tema, emocie hore, kon zije