Odhŕnanie snehu - ja, či manžel? Každý máme iné očakávania

salome123
14. jan 2019

ahojte,
chcem len poznat nazory z viacej stran, idealne aj od muzov. V podstate o nic zasadne nejde.
moj manzel odchadza z domu do prace 5:40, oblecie si vetrovku, sadne ku kolegovi do auta a je fuc. ja rano vypravim 2 deti (pripravim ranajky, desiatu, pomozem detom s obliekanim, cesanim, atd...ved to poznate) odchadzame z domu 7:15 (veziem ich do MŠ,ZŠ a ja do prace). Vcera vecer som mu povedala, ze ci by nemohol rano pred tym ako sadne ku kolegovi vyhodit sneh co nahrnie pluh cez noc, aby som mohla v pohode vyjst s autom z dvora.... no neskutocny problem s tym mal, tak ma zaujima ci som mala nejake nadpriemerne ocakavanie. naozaj o nic nejde, mam dobreho manzela, len ma zarazilo, ze okolo toho somral. moj nazor bol taky, ze by sa mal postarat o rodinu, ale podla neho si mam privstat a vyhodit to sama 😀 ako hovorim, ide o 2minutovu zalezitost, urcite sa nechcem rozvadzat 😀 😀

korunka1
14. jan 2019

Mal by to spraviť bez poznámok. Ale za tie roky som si všimla, že mužom všeobecne treba všetko vravieť, ináč nič ,podľa nich nepodstatné, nespravia. Obľúbená veta: čo si nepovedala, že to treba spraviť. Niekedy sme si na vine samé, nemáme nervy čakať a doprosovať sa.

moonlight1210
14. jan 2019

@salome123 nie, nemas nadpriemerne ocakavanie.

Mne a kamoske sa stala takmer rovnaka vec, ale kamoske prave pri tom odhadzovani snehu (mne pri inom). Jej muz tiez rano radsej rychlo zmizol do prace, akoby odhrnul sneh. Ona rano vstavala zaroven s nim prave preto, aby ho mala cas odhrnut. A sused sa jej raz spytal, ci taku chlapsku pracu (bol vtedy tazky mokry sneh a bolo ho vela), robi u nich zena. (Nad ranom o tej piatej totiz vidaval to robit vzdy ju). Tak to doma s humorom spomenula muzovi, co sa jej susedia (trochu to nadsadila) pytali.
Odvtedy odhrna jej muz. Bez frflania. 😁

sissy27
14. jan 2019

@salome123 boli sme teraz na lyžovačke, snežilo, pred odchodom bolo treba lopatou odhádzať auto. Boli sme partia len čisto báb s deťmi, takže od tých našich sme žiadne očakávania nemali. Chytila som lopatu do ruky, že idem na to, ešte som ani poriadne nezačala a už prikvitol úplne cudzí chlap a že dajte, ja vám to odhádžem. Takže asi tak...
Až bude nabudúce ten tvoj niečo potrebovať alebo očakávať, tak mu "pripomeň".

alchemilkazltozelena
14. jan 2019

@salome123 hmmm...mna by zaujimalo napr ci okrem chodenia do roboty robi aj nieco ine alebo je na tvojej hlave vsetko...lebo ked s tymto ma problem tak zrejme aj s inymi vecami...len to mozno beries tak ze ty to zvladas vsetko tak ti to pripada ok...

romiada
14. jan 2019

@salome123 treba zapriahnuť nejakeho suseda odvedľa (najlepšie fešneho) . Potom spomenuť manželovi, že ako ho ochotne nahradil 🤣 na mužsku ješitnosť to funguje na 100%

salome123
autor
14. jan 2019

@alchemilkazltozelena praveze si myslim, ze pomaha v domacnosti nadstandardne.

alchemilkazltozelena
14. jan 2019

@salome123 co napr robi doma? 🙂

river_song
14. jan 2019

Tak zas ked ide len o takuto "hlupost", neviem co od tohoto vlakna očakávaš. Asi si sa chcela len posťažovať, tak ved ok.. Ste spolu šťastní, spokojní, toto je naozaj len prkotina 😏 ale k veci, isto to nieje nadpriemerné ocakavanie, mohol to urobiť automaticky ale ... Muži.. čo si človek nepovie, to nemá.. myslím ze každá jedna má niečo také doma, ale prejavuje sa to v iných prkotinach.. moj muž napr. automaticky odhrna sneh a oskrabe od mrazu/snehu aj moje auto, bez toho ze by som sa o to prosila.. ale zase naberačky na polievky NIKDY neda na správne miesto tam kde patria.., NIKDY NIKDY.. vzdy ich najdem kade tade, pri vareškach, metličkach.. uz mi to robí asi naschval, lebo 300 000 krat som mu to hovorila kam to patrí.. nie.. na druhú stranu môžem byť aspon rada ze vyloží umývačku.. rolky z toaletaku sa u nas tiez zázračne doplnaju samé a prázdne sa samé upracu do koša (aspon ppdla môjho muža).. ale sneh odhrna, to hej 😂😂 podla mňa "prast jak uhod"

salome123
autor
14. jan 2019

@alchemilkazltozelena s domacimi pracami sme si 50:50, ked vidi, ze treba nieco urobit (vyniest smeti, pozametat, tak to jednoducho urobi)... len ten sneh ma stve...akokeby mi zavidel, ze ja spim a on uz musi odhadzovat a pritom on nepotrebuje mat odhadzane. ale ako pise @river_song prast jak uhod 😀 😀

whistler
14. jan 2019

Kokos, neni problém ktorý by žena nevymyslela 😀

Riadna kravina toto, sama píšeš že s domácimi prácami ste 50:50. Čiže snaží, sa, pomáha. Ja ti to poviem tak, neexistuje v domácnosti nič čo by bolo výsadne mužská a čo ženská práca. Ak muž nemá mať problém pomôcť povysavať, navariť, či vyžehliť, tak prečo by mala žena mať problém odhrnúť si sneh? U nás dokonca žena ma k odhrabávaniu snehu ani nechce pustiť, ale tak to mám z toho že som si takú horalku zobral 😀

Proste toto je non issue, takže nechápem že ťa to vzalo až tak moc že musíš kvôli tomu hneď vlákno na MK vytvárať

salome123
autor
14. jan 2019

@romiada heh mas pravdu... ze ma to skor nenapadlo 😀
@whistler nejde vobec o to, ze ci je to muzska/zenska praca... mne skor ide o to, ze on frajer si da rano na seba vetrovku a ide do prace a ja sa pachtim okolo deti a potom mam este ist vyhadzovat sneh. toto je tema na odhlacenie, nehovorim, ze je to u nas zasadny problem.

anabella111
14. jan 2019

V dnesnej dobe sa vela pise o tom...ze sa musi vela rozpravat. Samozrejme..ze musi..lebo zeny su emancipovanejsie..a muzi tlaceni do zenskych uloh. (Otec na materskej...otec..ktory prebera starostlivost o deti po prichode z prace..atd. ). A spravodlivost aj tak nie a nie zavladnut..a o kazdom ukone treba komunikovat. A vztahy maju fungovať na zaklade spravodliveho rozdelenia uloh. ..no....Ale spravodlivost je relativna a tak tu mame aj na MK..tisice prispevkov typu..mam velke ocakavania?..chcem od neho vela?..som unavena...nic mi nepomoze. A preco?..Lebo zena taha za matku a aj za otca..a muz za otca a ked uz nechce spravodlivo aj za matku..je tu problem.
V nasich dnesnych rodinach je tazky úlohovy chaos. A sme odsudeni na okecavanie kazdeho ukonu..lebo sa nam zda..ze tento by mohol zatiahnut zas ten druhy. Ale este stale existuju rodiny..kde su nie ulohy vymedzovane..ale jasne je vymedzene nieco ine...podstata. Rod. Gender. Muz a zena...a zneho muzska prirodzena uloha a zenska prirodzena uloha. Ak je doma muz a jeho ulohy prijaty tak..ako tuzi kazdy clovek..ze urobil som nieco pre rodinu..co nedokaze moja zena a zena si to dokaze vazit a jeho zveladuje prave v tej muzskej polohe..tak jemu sa dostanu pod kozu casom vsetky jeho ulohy prirodzene. Priklad uvediem seba. V mojom vztahu nechytim z principu do ruk lopatu..tazky nakup..a ani len kosacku. Vsetko to robit viem. Na tom nezalezi..mam doma muza..ktory uz ma vzite..ze za toto som mu vdacna. A ja mu dam tanier s jedlom rovno pod nos. Aj ked pride neskoro..vstanem a dam mu ho. Pretoze formou..formujem . Dokonca nevytiahnem nikde v jeho spolocnosti ani penazenku..pri platbe..ci nakupe. A do prace chodim a zarabam. Lebo dieta je uz velke. Ale moj muz uz ma vzite...ze na tom nezalezi..ci zarabam ..ci nie. On je chlap..musi sa postarat. Tak ako ja som ho nikdy neziadala vstat v noci k dietatu..ci prebalovat. Tak dnes ked odchadzam z domu..cestu mam vzdy odhrnutu. Lebo to povazuje za svoju vysostnu povinnost. Doslova mu roky denne poviem..ze je ako muz pre mna poklad. A doslova zastane pred skrinou a spyta sa ..co si ma obliect. ☺..Nie ze by to nevedel..predtym vedel aj prat aj zehlit..ale dnes to vediet nepotrebuje..pretoze ja potrebujem..aby odhrnal sneh..kosil..kuril...atd....a komunikacia o ulohach ktore funguju a este aj zveladuju cloveka..lebo sa citi potrebny ..je...Vdakabohu za Teba. Ked sa predstavy a naroky na zivot a vztah ziju..tak sa nemusi tolko zbytocne kecat a premyslat o tom..ci je medzi nami spravodlivost v rozdeleni uloh. Spravodlive je len ..ak je nas muz naplnany vo svojej podstate..ako muz a my zas v tej svojej. To znamena..ze bez principov a lasky vztah fungovat nikdy nebude...aj keby sme cely nas vztah..cely zivot chodili odkomunikovavat s psychologom. Ale ak nas muz dostane pod kozu jednu informaciu..ze jeho zena je Zenou..o ktoru sa treba starat...chranit ju..tak sa nemoze stat..ze nam neodhrnie pred nohami. A este uplne laicky. Ak aj psika ucime stereotypu..po ukone ho odmiename. Manzela chvalit...a rovnako robit skutky voci nemu tak..aby vedel..ze sme pre neho urobili nieco..co nedokaze ziaden jeho kamarat. Ked je v dome jasne..kto je muz a kto zena..nevytrati sa ani pritazlivost..a slovo moja polovicka dostava plny vyznam v tom..ze nie bez mojej muzozeny...ale bez mojej zeny..nie som cely..a naopak...nie som cela ..nie bez mojho zeno muza...ale bez mojho muza. Pestujte vo svojom muzovi muza..a cestu vam bude zametat pred nohami.

sense
14. jan 2019

Ja ti to poviem na inom priklade,, u nas je to muz kt vchysta dceru, do skoly....a keby mi poviet ze ved mozeem malej nachystat desiatu ja kedze chystam len seba do praceprace,tuez mu poviem ze, moze vstat o par minut skor....

lea202
14. jan 2019

podla mna to mal spravit sam od seba a nie este aby si sa ho mala ty pytat, ci by nebol taky laskavy a odhrnul sneh, ktory je pre teba aj navyse tazky

st44
14. jan 2019

Mohol to urobit, nic strasne by sa mu nestalo. To ako ty mas ist von odhadzovat sneh a deti maju ostat v byte same?

sasa1310
14. jan 2019

@salome123 vstaň o 5 minút skôr, daj na seba vetrovku a začni odhŕňať ako sa bude blížiť kolega v aute. A nech ťa vidí ak odhŕňaš. Možno mu docvakne

janka2501
14. jan 2019

mne moj muz ocisti auto kym odide do prace, ak je namraza tak poriadne oskrabe aby som sa ja nezdrzovala. beriem kazde rano malu do ZS, a nestiham potom. nikdy som ho nemusela prosit, robi to automaticky, aj ked on trocha meska potom 🙂

pininka
14. jan 2019

Môj muž robí všetky práce vonku, nikdy ma k tomu nepustí, nemusím mu ani nič hovoriť, jedine vtedy odhrnam sneh keď je on prec. Keď je doma, desiatu deťom a aj ich odvoz zabezpečuje tiež onz lebo vie že keď sme sami ja robím vsetko. To že muži frflaju je bežná vec, ale ak nasneží, tak to by ho malo sameho napadnúť že to má odpratať a nie že ty si máš privstať. By som mu povedala nech si on pristane a zrobit deťom desiatu.

tannja
14. jan 2019

@anabella111 krásne napísané

romiada
14. jan 2019

@salome123 tak potom si možno myslel že keď máte domácnosť 50:50, tak potom tak isto sa "podelíte" aj so snehom pred domom 😂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkalubkova
14. jan 2019

@salome123 zalezi aj na tom, kedy chodi manzel z prace, ak odchadza pred 6 tou a vracia sa o 20,30h, ako ten moj, tak si myslim, ze ten sneh by som si vyhodila aj sama...

0martina0
14. jan 2019

ked je muž doma odpratava on ale napsledysom mu povedala že nech mi to necha a ja mam z toho fitko,ale ked ti pomaha nadštardante tak bud spokojna,čo by za to dali ine aby im takto pomahali,a maš to na par minut,ja som dnes bola pri lopate tri hodiny a tak to vyzera e zajtra zas

0martina0
14. jan 2019

@st44 no a čo je na tom že ostanu same v byte,ja som dnes tri hodiny bola pri snehu a troj ročna dcera v dome pri rozpravke

jankalukasova
14. jan 2019

@salome123 čo ja Ti viem... môj keď je doma, tak to auto opucuje aj poodhŕňa. Keď ide preč skoro ráno, tak nie ale zas kým idem ja, tak sa to väčšinou roztopí. Lenže ja som s dcérkou doma, tak on ani nevie či niekam ideme alebo nie.
Napr. môj tatino, chodil do práce skôr ako mamina. On mal auto v garáži, tak čistiť nemusel, maminine bolo vonku, tak očistil jej aby ona nemusela. Je to od neho také milé. Ešte keď sme bývali v BA, tak keď som šla ráno do práce pomohol mi odhádzať a očistiť sused. Tiež to bolo milé aj keď som to x krát zvládla sama.

nikinka1111
14. jan 2019

nečítala som to celé, len úvodný príspevok. môj manžel odhádže ráno sneh spred garáže ak stihne omätie schody prípadne aj chodník. podľa toho ako sa mu podarí vstať. Ja som síce doma, ale vie že v priebehu dňa podľa potreby odhádžem viac krát a to máme veľmi dlhý a široký chodník aby ho večer nečakal maratón...

st44
14. jan 2019

@0martina0 a ty sa nebojis ze si nieco spravi? Staci len ak sa posmykne a spadne a tri hodiny si moze aj oci vyplakat co bude chuda same doma. Nahoda je blbec ako sa hovori

shilou
14. jan 2019

@katkalubkova potom ako pomaha doma ked doma ani nieje? Ved prave preto by mal odhrabat zeby aspon daco pre tu rodinu predsa spravil....to kebyze obaja by tak robili kto by to robil? Zamysli sa predsa.

shilou
14. jan 2019

Moj ked vie, ze na druhy den beriem auto..vecer ho oskrabe, rano zase odhrnie....ci uz beriem deti alebo nie

ankasek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz