Ocko dobrý, mama zlá

dinka82
20. feb 2012

Ahojte, rada by som sa poradila, ako ste konkrétne riešili problém výchovy: mama zakáže, otecko dovolí. Pokusy o komunikáciu s manželom stroskotali a nebere ma vážne. Som úplne znechutená, mám pocit, že na deti už nič neplatí, znervózniem z akéhokoľvek náznaku vzdoru, deti vyplakávajú za ním, a keď je doma on tak im vyhovie vo všetkom, a nie raz aj proti môjmu ráznemu Nie. Máme malé deti, staršia má 4 roky, mladší má 2 roky. Ide o konflikty bežne, ako je obliekanie, jedenie....

martinka05
20. feb 2012

@dinka82 No u nás je presne to isté ...

hoogy
20. feb 2012

@dinka82 my sa vzdy s mm dohodneme v takychto veciach. a ked sa nam nieco nepaci co ten druhy povedala alebo povolil tak si to povieme ked sme sami.aby maly nevidel ze sa vadime. skus sa este porozpravat s mm ze ake to je kontraproduktivne to co robi a ze ti to ztazuje cas s detmi.

anjelicek26
20. feb 2012

@dinka82 - no tak jej to dovol aj ty, zahraj jeden vikend rovnaku hru, nepovedz detom ani slovo, nechaj ich blbnut, nechaj ich od rana v pyzame, rozhadzovat jedlo, nepovedz NIC, kym to drahemu trkne, ze toto asi nebude ta spravna cesta.

Rodicia musia drzat za jeden povraz, tak ked chce ist manzel tou cestou, uvidi, co dosiahne. A inak - ocko je vzdy ten dobry a mama ta prisna. Ale ked s prepacenim, padnu niekde na zobak, je im ukrivdene, letia za tou "prisnou" mamou ako keby ineho nebolo, je to tak. Skus sa s manzelom porozpravat, ake su jeho ciele vo vychove, lebo ano, dovolit je ta lahsia cesta, ale aj tak je to ta nespravna.

ewisam
20. feb 2012

No, chyba je v rodicoch.Ako Ti uz pise predchodkyna musite sa vy dohodnut na pravidlach, kt. maju dodrziavat vase deti a uz musis vediet co plati na tvojho chlapa, aby ta pocuval 🙂 ak sa nedohodnete, ako starsie vam budu deti "skakat" po hlave obom, drzim palce a nevravim, ze to bude lahke

katka226
20. feb 2012

@dinka82 u nás podobne, len s istou obmenou... Najprv partner drží so mnou, trvá na tom NIE ale na tretí, štvrtý krát, keď je malý tvrdošijný, povolí a dokonca ho ľutuje ☹ Ide ma z toho poraziť 😠 A jeho argument: veď mi ho bolo ľúto... Nooo, to z výchovou potom možem ísť kade-ľahšie 😒

ivett1
20. feb 2012

@dinka82 ahoj, ja som tiež skúsila metódu ako píše @anjelicek26....dovolila som im všetko to, čo ocino...presne podľa hesla rodičia musia držať za jeden povraz...len môj manžel mal také zamestnanie, že bol celý deň v práci - od rána do desiatej večer a potom mal pár dní voľno...detičky boli nadšené, že je konečne ocko doma a on tiež, že je s nimi, tak im všetko dovolil a niekedy aj proti mojim - našim zákazom, príkazom...teraz riešime "požiadavky" našich ratolestí spolu...ale, aj tak som ja tá prísnejšia a ocko ten skôr povolí (niekedy sa mi rozum "pozastavuje", nad tým, čo si spolu vymyslia ...) ...keď sú chorí, alebo treba utrieť slzičky, tak vtedy ma s istotou nájdu🙂

dinka82
autor
20. feb 2012

@hoogy
Ahojky, už som mu to povedala viac-krát, proste ako hrach na stenu, aj sa snažím sa s ním rozprávať, keď deti spia. on si to vypočuje, a dosť. Žiadna reakcia, jedine čo mi odpovie je: že jemu sa zdá, že mi už vadí všetko. No proste dookola to isté.

turkija
21. feb 2012

Byť dobrou matkou neučia v nijakej škole. Na to netreba veľké knihy, ale veľké srdce

🙂

marecek1
21. feb 2012

@dinka82 ešte lepšie by bolo, keby si na ten víkend - ktorý ti radí @anjelicek26 predo mnou - nechala ocinka s deťmi doma samého, nech sa o ne pekne sám postará: oblečie, umyje, dá jesť + nech im uvarí, a venuje sa im celý deň, dá ich spinkať.... potom uvidí, či by predsa len nebolo dobré dodržiavať určité pravidlá....

dinka82
autor
21. feb 2012

@martinka05 @hoogy @anjelicek26 @ewisam @katka226 @ivett1 @turkija @marecek1
ďakujem vám všetkym, trocha sme včera hodili reč s mužikom. Veľké zmeny nečakám, ale možno ma prekvapí.

hoogy
21. feb 2012

@dinka82 tak ti drzim palce nech sa aspon troska zmeni . 😉

ewisam
21. feb 2012

@dinka82 ale hadam sa polepsi 🙂

bubinko83
21. feb 2012

@dinka82 podla mna je to vždy tak že sa nie vždy na všetkom zhodneme a podla mna je to normalne. Vzali sa dvaja rozvielny ludia ktory boli povačšine uplne inak vychovavany ,zrazu maju vlastne deti takže tam zavaži aka vychova prebiehala u koho doma. Nas mama vždy držala nakratko a viem že ked povedala NIE,tak bolo NIE a nepomohlo nič. Otec vždy povolil ale pozor nikdy som nemala mamu zafixovanu akože by bola ZLA . Proste vedela som že ma pravdu ale vyhovovalo mi to že otec mi dovolil to čo som chcela,ja som len využila priležitost. Deti to nevnimaju akože niekto je dobry a zly,vnimaju čo pre nich ako a kedy robime.

ivett1
21. feb 2012

@dinka82 tak držím palce 😉 ...veď rozhovor, teda prvý krok, máte už za sebou 🙂

viki2912
21. feb 2012

nasa mala ma 1 rok a ja som uz teraz ta prisna a ocko je dobry.s ockom vedia prevratit byt hore nohami a ja som nakoniec zla,lebo zakazujem a kricim..uz to neriesim,povznesiem sa a sadnem na net a nechsi gazduju ked je muz doma. 😉

henikav
21. feb 2012

U deti je vzdy jeden rodic lepsi ako druhy, samozrejme sa to meni podla okolnosti, ake prave detom vyhovuju. Predpoklada sa ze rodicia su dospeli ludia, ktori sa vedia dohodnut na zakladnych pravidlach. Je velmi dolezite, aby ked jeden rodic povie nie, ten druhy povedal rovnako, aj ked v duchu nesuhlasi. Tieto veci sa potom dodiskutuju mimo dosluchu deti. My sme sa s otcom mojho syna rozviedli, ale co sa maleho tyka, toto striktne dodrziavame a maly si uz na to zvykol, neskusa na obe strany. Tento system treba zaviest kym su deti male, lebo neskor si s nimi neporadite. Ale tak ci tak deti rodicov nesudia, len sa snazia zneuzivat co sa da, to je uplne normalne, tiez plac a citove vydierania, netreba to brat az tak vazne 😵

aaddeelliinnaa
21. feb 2012

..u na je ocinko najlepsi na svete ,lebo nosi kazdy tyzden malej z prace kinderko 😀 ,ale maminkine kinderko cez tyzden sa nerata..lebo je z nasho obchodu 😀 😀 😀 ....
maminka je zla..lebo stale iba hovori...Adelka ,bez si umyt zubky 😀 ,ocko povie....dnes nemusis 😝
maminka je zla...lebo ma vyhana spat,ocinko povie...este hodinku 😝
maminka ma nuti jest,ocko povie....nemusis
a tak stale dokolaaaaaaaaaaaaaaaaaa....salala....budme radi,ze sme zdravi 😉

anzelik
21. feb 2012

@aaddeelliinnaa nepises nahodou o Nas 😀 😀 😀

aaddeelliinnaa
21. feb 2012

@anzelik .....jasne...aj o vas 😀 😀 😀 ...myslim...ze to tak vsade
maminka vrestiaca....ocinko totalny pohodacik....hlavne ze sa mame radi 😀

anzelik
21. feb 2012

@aaddeelliinnaa vystihla si to uplne presne 😉 😉 😉 moj maly ma 4,5roka povie hocikedy ked narobi neporiadok ,,maminka nestresuj pride ocino bude vacsi bordel´´ 😀 😀 😀 ,ale hlavne ,ze sme zdravi tak ako si napisala 😉

aaddeelliinnaa
21. feb 2012

moja Adelka mala teraz 5....a tiez drzi len s ocinkom.... 😀 ,ked dojde ocko z prace...tak mi povie...to je moj ocinko,ty mas deda 😀 😀 😀 ......

womenne
22. feb 2012

Ja si spomínam že my sme toto dokonale využili v puberte, mama disco zakázala, a oco dovolil 😀 😀

Ale toto sme riešili aj u nás, až deti pokazili mm telefon, ktorý som im zakázala používať a on im ho dovolil. Takže sa poučil 😅 😎