Prosim, poradte, co robit v takomto pripade..☹
Moj chlap je sedem dni v tyzdni, od rana do vecera v praci, ked pride, ide na kavu ku kamaratovi, tam je aj dve hodiny (radsej sedi tam, akoby mal ist k nam domov--a to kazdy bozi den), ked pride domov, naje sa, umyje sa, lahne a spi. Medzitym okrikuje maleho, ktory je stastny ako blcha, ze ocino je konecne doma a chce sa s nim hrat. Ocino pokojne zaspi, bez toho aby sa čoilen chvilku povenoval aspon malemu ked uz mne nie, a samko len smutne pozera na spiaceho oca, ktory mu nedal ani len pusu na dobru noc. A rano, ked zas odchadza do prace, Samko hystericky krici, lebo nechce aby ocino ZASE odisiel. Ked uz ale len predsa musi mm odist, samko mu s placom povie, nech mu aspon zakyva z okna. Caka v okne...a myslite ze mu zakyva?? nie ☹ a samko darmo caka v okne ☹ nikdy sa nestalo, zeby zobral samka napr. do cukrarne, na ihrisko, do zoo....no nikde. Niekedy sa stane, ze mm odbehne z prace a mame sa kvoli niecomu stretnut v meste. Ked Samko vtedy vidi, ze ide k nam ocino, je stastim bez seba, hned sa rozkeca, no je zlatucky 🙂 len tato jeho radost netrva dlho. Ked vybavime co treba, ocino si ho bezlutostne zlozi z pliec a uteka do roboty. Samko len krici..Ocinko, nechod zase do roboty, bud s nami! je mi ho strasne luto, az sa mi slzy tisnu do oci, a nemozem s tym nic robit. Prosim, poradte, co by ste na mojom mieste spravili vy. Podotykam..moj muz nema ani jediny ked volno, ani v nedelu. Teda, mohol by mat keby chcel, ale on radsej ide do prace. s malym sa nepohra, nekupi mu ziadnu hracku...pripada mi byt strasne chladny a bezcitny. Takto sa ocinkovia ku svojemu 3-rocnemu syncekovi nechovaju ☹ Samko ho tak pekne oslovuje, ze "ocinko", ale ani to s nim nepohne. Vidim na malom,, ze ocinka velmi lubi a dal by cokolvek za to, aby bol aspon jeden den s nami.
@adriana1712 a neskusila si sa s nim o tom porozpravat? myslim tym s ocinom... povedz mu to, co si tu teraz napisala...
ty si uz aj v inych temach, ktore si zalozila pisala, ze ta mm psychicky tyra, ze ta uz aj udrel..tak potom nechapem, preco riesis taketo veci, ze nezaujem otca.. 😕 😕 😕 ja by som na tvojom mieste riesila odchod a to cim skor tym lepsie..
@sisaha Aj mne ☹ idem si oci vyplakat ked vidim ako sa trapi. Vela ludi mi radi, nech od chlapa odidem, atd, ale nemam to take jednoduche..ale to je na dlho. A bojim sa, ako bude maly reagovat na to, ze uz jeho ocinko nebude s nami. ale toto uz ozaj nieje normalne. nezaujimaju ho city vlastneho dietata, inemu rodicovy by srdce praskalo keby videlo takto sa trapit jeho dieta,a s mojim chlapom to ani nehne. este aj zvysi hlas na neho ked sa rozplace aby neodchadzal. mam sto chuti od chlapa odist, nenavidim ho za toto ☹....a to neni este to najhorsie co robi...ale to je tiez dlhy pribeh. som sama, bez rodicov, bez penazi atd..nemam kde ist, nema mi kto pomoct...asi len tolko v skratke ☹
@sisaha necudujem sa, ze za posledne roky stupa rozvodovost... ked sa akykolvek problem riesi rozvodom a rozchodom... odist zo vztahu, v ktorom je problem nie je riesenie... a uz vobec to nie je najlepsie riesenie pre deti... a tym nemyslim vztahy, kde je otec tyran, alkoholic alebo gambler...
Ale pokial malemu otec chyba.... co sa vyriesi tym, ze od otca odidu.... ?
@adriana1712 su rozne krizove centra, kde by ti mohli pomoct..treba sa rozhybat..Byvas v jeho byte, alebo vasom spolocnom? Maly ma 3 roky, cize mozes nastupit do prace..ak nie v meste kde byvat, presun sa tam, kde pracu zozenies...Byvat sa da nejaky cas v podnajme (hladaj taky, kde si vezmes iba jednu izbu do podnajmu - to financne utiahnes), treba si ist za vyzivnym od otca.., mozno mas narok na rozne prispevky...Chod sa informovat a ries to kym je chlapec maly a este ho vas domaci system nepoznacil...Neskor to moze byt ovela horsie..
@adriana1712 pokial je pravda, to pisala mici111, zastavam nazor sisaha
ak nevieme co medzi sebou mate ako rodicia, tazko radit...
@magic08 ale v tomto pripade asi ide o tyrana, ked uz v inej teme pisala ze ju udrel a tyra ju aj psychicky. Ja si tiez myslim ze v prvom rade sa ma mysliet na deti a snazit sa manzelstvo "opravit" - znovu si vybudovat doveru, vztah, obcas aj prehliadnut niektore veci (myslim tym take bezne, ze mi obcas vynada, pri telke si prehrabuje prirodzenie a potom si ani neumyje ruky, ze ma vie vytocit ked sa s nim na niecom dohodnem a nesplni to), ale ak ide o ozaj naruseny vztah a to, ze v tomto manzelstve su vlastne dve uplne samostatne jednotky - jedna je muz a druha zena+dieta, a tieto dve vobec spolu nafunguju tak podla mna treba nad tym rozchodom uvazovat. Jasne ze chlapec bude smutny atd., ale v jeho veku to este nejako prekona, a aj mama si moze najst noveho milujuceho partnera.
Aj nad svojim podnajmom som uz uvazovala. ale z coho ho zaplatim?? nemam uz ani matersku, len pridavky. A pracu samozrejme hladam, len stale nic. ani v nasom meste, ani v ziadnom najblizsom.
@kvojtanikova ano, ja s tebou uplne suhlasim, pokial je pravda, ze otec je tyran
@adriana1712 tak treba ist do vzdialenejsieho...aj do BA ak je to nutne..tu si pracu urcite nejaku najdes..
Ano, v jednej teme som tento moj problem uz rozpisovala. skusam uz hladam rozne centra a podobne. ale aj tak ma trapy vztah otec+syn.
@sisaha Zas nemozem ist tak daleko, maleho mi prijali do skolky od septembra, co som si krvopotne vybojovala, lebo uz bolo vsetko plne. A rovnake je to v inych mestać. Vsetky skolky su plne aj na niekolko rokov dopredu..
@adriana1712 treba hladat sposob ako to ide, nie ako to nejde.. Nemyslim si, ze Ba ma vsetky skolky plne..urcite su aj s volnymi miestami. Chce to vsak trochu casu a zistovat..
Adriana-a nie je možne že volakto narozprával tvojmu mm že mali neni jeho??Lebo je velmi divné že bezdovodne s takto správa..Skuste sa porozprávať,ved synček potrebuje otca.A ked naozaj je taky agresivny tyran,tak tam neni čo riešiť..
@adriana1712 No velmi smutny obrazok otca! Takze aj to malo co moze byt so syncekom radsej ide na kavicku ku kamaratom? Fajn, jedneho dna by si nasiel kufre z druhej strany dveri. To je co za idiota? Prepac, ze sa tak na jeho adresu vyjadrujem, ale na takeho chlapa ineho pomenovania niet. Chudacik malicky Samko. S tvojim muzom nie je celkom isto nieco v poriadku, takto sa normalny otec nesprava. Ked si predstavim toho svojho muza - akonahle mu padne v praci, prebera stafetu a uz sa malemu naplno venuje, hraju sa krasne, idu spolu von sami dvaja. Teraz mame druheho a tomu sa venuje rovnako, ale najma starsiemu kedze ten uz je na hry narocny. Svoje deti muz miluje a podla toho sa aj sprava - neskutocne starostlivy a milujuci otec. Ten tvoj je vsetko ine len nie otec.
@adriana1712 daj precitat svojmu muzovi toto co si napisala a ked nepochopi, tak je fakt bezcitny. aj mne je z toho smutno ☹ . vazne, daj mu to precitat. to pohne s kazdym
@adriana1712 ste manzelia? Aak ano, je tu bezpodielove vlastnictvo manzelov a idete na polovicu zo vsetkeho co ste nadobudli pocas trvania zvazku. Ak nie ste, tak tu je zial problem, potom chapem tvoje obavy co sa financii tyka. Aj pre toto je dobre mat ten "papier", nad ktorym sa podaktore hrdinky usmievaju. Z cisto pravnych dovodov. Ale snad by slo nieco pohnut aj ked ide len o zvazok druha a druzky. Treba sa s niekym fundovanym poradit. Ja teda osobne by som v takto neuspokojivom vztahu nezotrvavala, ohlady na dieta su sice pekne, ale nemaju byt jedine. Vo vztahu musi byt spokojny aj rodic, inak je pre dieta takato disharomonicka rodinka skor traumatizujuca ako prospesna. U autorky vidno, ze mily partner sa akosi ani kvoli dietatu nesnazi a snazit nebude, je naivne si mysliet, ze apelovanim na jeho city sa nieco zmeni. Zjavne nema ziadne. Je to druk a od takeho by som posun k lepsiemu necakala.
@magic08 aj keby tyran nebol (co asi je) zachranovat vztah sa da len vtedy ak to chcu obaja. Jeden na to nestaci. A on evidentne nema zaujem cokolvek riesit.
@adriana1712 a ty chces v buducnosti pozerat ako toto samko robi svojim detom? Ak nie, sup od debila prec, lebo inak odpozoruje vzory spravania sa od svojho otca. Je vela moznosti ako sa zamestnat aj ked za nizsiu mzdu. Tak isto je moznost krizoveho centra alebo sa jednoduchod dohodnut na podnajme napriklad s jednou ci dvomi studentkami pripadne inou mamickou. Treba len chciet a hladat neustale moznosti. Drzim palce.
@tomika To urcite nie. praveze naopak..kazdy hovori, ze akoby mu maly z oka vypadol a vzdy sa aj pysil tym, ze sa jeho syn na neho podoba (ta podoba je tam fakt obrovska )🙂 takze nie, v tomto problem nebude.
Naozaj, nieje normalny a vobec sa nehnavam za to pomenovanie, ze je debil, ja uz tiez na nehi nemam inych slov. co som vcera pocula, to bol bonus vsetkemu. sli sme v aute s tym jeho kamaratom a moj chlap sa ho pyta--netreba ti este nieco pomoct??---(lebo vcera mm skoncil v praci skor)..ja len pozeram,,to co sa ho vypytuje, co ho mrzi ze uz dorobil a ma byt s nami? normalne, nadrzovku sa ho to spytal pred nami. a ten jeho kamarat vravi, ze --nie, nechaj tak, ved sa radsej rodine povenuj.-- ja som ostala zarazena, lebo este rano nam slubil ze skonci v praci skor a pojdeme na zmrzku (ta sa samozrejme nekonala).
@jabadaba nie, niesme zobratí, zijeme len ako druh a druzka. ☹
@nice202 Rada by som, ale nemozem mu to dat precitat. pretoze mam teraz len net v mobile o ktorom nevie, pretoze ked som mala notebook s netom, tak mi ho rozbil. takze nerada by som, aby tak dopadol aj moj mobil ☹
@adriana1712 oj zlatko, tak to bude tazsie co sa financii tyka, ale zasa nevidim to beznadejne.
@adriana1712 viem čo je nezáujem otca...v tej najchladnejšej a bezchrbtovej forme...kedy otec selektuje deti s úspešnou manželkou, na ktorej parazituje, od dieťaťa s inou ženou...obe sú pre neho veľké nuly...
Môžem ti napísať iba toľko, že by som nedovolila takto dieťa trápiť...Vaše spolužitie nemá zmysel pre zdravý vývin Tvojho syna ☹
Otec mu je vzorom a ako vzor si ho dieťa berie do života, tak sa neskôr v budúcnosti nečuduj ☹
z tohoto je do placu aj mne, vazne, to snad nie je ani mozne. Kludne chod aj k psychologovi, myslim, ze to by bol dobry zaciatok, tam mozes ist, aj ked chces riesit manzela, nielen vtedy, ked chces riesit seba. A porozpravat sa s mm, rozhovor s nim nie je mozny? Ci nema zaujem? Ak sa rozvedies, bude Ti musiet na neho davat peniaze. Skus kontaktovat nejaku organizaciu, co pomaha matkam. Proste rob nieco, cokolvek vyskusaj.
Mas to tazke,ale musis sa postavit na vlastne nohy a odist! Pri takomto tvorovi bez citov nenicis len tvoj zivot,ale aj maleho. Cim skor odides tym lepsie,ved to aj zver ma v sebe viac citov... Moj manzel neni dokonaly,ale nasu dcerku nadovsetko miluje... Drzim prsty a prajem vsetko dobre.
uff fakt radsej ostat sama ako sa zblaznit a vidiet trpiet vlastne dieta a vediet ze ine to nikdy nebude...rychlo prec a to navzdy..viem ze je to tazke no v tomto vstahu slovo laska..vyprchalo asi uz velmi davno a o pochopeni tolerancie a spolocnych zalubach sa neda vobec hovorit..ako baby pisali zobrat nohy na ramena a este ako bonus "uzastnemu" ocinkovi uplne zamedzit pristup k synovi ..nema ho rad a ak ma dava to dost cudne najavo..proste neni dobre byt v blizkosti takejto osoby trpis ty trpi dieta a zjavne trpi aj ten tvoj "podareny druh
@adriana1712 uprimne? je mi tvojho synceka velmi, ale velmi luto...Viem si predstavit ako ta detska dusicka trpezlivo caka, kedy si ho rodic vsimne... Ak ti tento vztah nic nedava...tak prec z neho.. Maly bude smutny, ale zvykne si, ze otca nebude vídavať kazdy den a mozno mu to aj prospeje.., ked na neho cakat nebude. Je smutne, ze otec uprednostni kamarata a svoju rodinu si vobec nevsima..Zasluzite si niekoho, kto vas bude mat rad oboch..