Neviem povedať nie

ninaxxx
7. feb 2022

Ahojte potrebujem sa vyrozprávať a nemám s kým. Chodím na kynologicku školu. Každý druhý štvrťrok chodíme na prax na cvičisko hotel pre psov. Ja som si to tam až tak zamilovala že som tam chcela byť každý deň. Tak som ukázala zamestnankyňi(dajme jej meno Eva) že mám záujem tam chodiť. No a tak to začala bola som strašne šťastná. Chodila som tam čo sa dalo. S Evou som sa dosť skamarátila a začala som tam aj raz za čas brigádovať keďže som si potrebovala zarobiť na psíka. No čo si budeme za 12 hodín v zime kde sa starám napr. o 8 psov som dostala 15€. Ale to nie je tá vec pre ktorú to píšem. Zo začiatku mi to prišlo úplne v poriadku že ma poprosila aby som vyvencila všetkých psov alebo aby som tam prišla ráno pred siedmov a postarala sa o psov kým ona príde na 9. No lenže už to nebolo že chodila o 9 ráno ale o 11,12. Takže ja som sa jej tam postarala o všetkých psov kým ona si ležala v teple domova a ja tam mrzla. Tak prečo tam chodíš?? Chodila som jej tam pomáhať vlastne ešte stále chodím ale nie si to celé odmakat za ňu. Chodila som tam celý týždeň a napr. iba nedeľu som mala zaplatenú. No a to som bola uprostred ničoho sama. Vybavila mi 1800€ psíka zadarmo s tým že tej chovateľke vycviči dvoch psov
Nebol to môj nápad ona sa tak ponúkla. No lenže teraz mám pocit akoby som jej to mala splatiť cítim sa strašne zle keď tam jeden deň neprídem. Veľmi mi vadí že keď som tam ja tak mi tam dá toľko roboty čo ona tam nerobí vôbec. Nikdy som nebola na celých obranach lebo vždy keď začalo druhé kolo tak padla otázka Ninka začneš venčiť?? A ja že áno jasné hmmm všetkých psov som musela vyvenčiť iba ja. Raz za čas sa pridali aj oni a to keď tam je 17 psov tak to mi trvá dlho. Alebo večer sa dohodneme že príde ráno o 9 pre mňa. A o 8 mám správu že ide po mňa jej priateľ a zas tá otázka vyvenčiť psíkov?? Príde mi to že to už robí naschvál lebo vie že ja sa tam o nich postarám a jej stačí prísť na tie už spomínane hodiny 11,12.
Bojím sa jej povedať niekedy nie aby sa na mňa neurazila čo si o tom myslíte.

whatever1
7. feb 2022

@ninaxxx Ved ak si dostala psa zadarmo a zadarmo si aj pracovala, tak jej nic nedlzis a ani ona tebe, podakuj za vsetko a povedz ze uz nebudes moct chodit. Ak sa ona neciti zle ze ta vyuziva, preco sa mas citit zle ty? To budes niekde zadarmo makat len tak, aby sa niekto neurazil? Ved nie si hlupa.

kimchi
7. feb 2022

@ninaxxx Úplne ťa chápem..strednú mám veterinu, pracovala som v obchode so zvieratami a tiež som nevedela povedať nie. Kolegyne, rovnako mladé - do 25r si zo mna spravili slúžku. Všetky hlodavce, ryby, vtáky a plazy som musela čistiť vždy sama,
kým ony sedeli za pokladnou a len sa vykecavali. A to nehovorím o ostatných veciach okolo predajne..bol to teror aj ked ma tam práca bavila..ale velmi záleží, s akými ludmi pracuješ. V každom prípade, @whatever1 má pravdu. Máš svojho psíka, mala by si sa mu venovať naplno. Nič jej už nedlžíš.

renata1405
7. feb 2022

Ked tak nad tym rozmyslam... Ty mas psa za 1800 euro zadarmo... Ona za tvojho psa ide cvicit dalsich 2 zadarmo??? Tak ja neviem ale tiez by som cakala ze si tych 1800 eur dako odpracujes. Ci to zle chapem.

kiwi3
7. feb 2022

jedna vec je, ze ta fakt vyuziva na veci, ktore sa jej nechcu... ale druha, kolko by si musela robit na toho psika, co si dostala. lebo toho by si si zrejme kupila tak ci tak, ak som to spravne pochopila. asi by som si na tvojom mieste zratala, co som tam odrobila, aby to bolo fer a ked to bude uz navyse, tak s tym za nou prisla a vysvetlila, ako veci stoja... zapisuj si hodiny aj datumy, co si odrobila a potom jej to ukaz, aby bolo jasne, ze jej uz viac nic nedlzis.

kiwi3
7. feb 2022

a teda naj bude, ak za nou pojdes co najskor a dohodnete sa ako dalej vopred.

whatever1
7. feb 2022

@renata1405 Ja to vidim takto. Pise ze sa z nich stali "kamosky". Robila pre nu 6 dni v tyzdni zadarmo. "Sefka" kvoli nej vycvici zadarmo 2psov. Neriadila by som sa cenou toho psa kolko by zaplatila za noveho, ale tym ze sefka stravi svoj cas trenovanim tych dvoch psov. Netusim kolko stoji vycvik psa, kolko by realne zarobila. Treba vziat do uvahy aj to ze autorka robila nadstandartne sluzby, bola vzdy v pohotovosti, tahala nadcasy, vzdy bola k dispozicii a nikdy nepovedala nie. Ale chcela by som vediet kolko odrobila zadarmo..

kandelabra
7. feb 2022

Tak mne by sa to tiež nepáčilo. Keby to bola dohoda, že toto a takto, za toľko a toľko odpracovaných hodín ti vybaví toho psíka, ok. Ale toto je také jednostranné, ona sa rozhodla aj koľko budeš robiť, aj čo ti za to dá... Takto ťa môže využívať donekonečna, lebo vždy jej budeš niečo "dlžná", a ak odmietneš, budeš za zlú. Možno by bolo vhodné riešenie prísť za ňou a povedať jej, milá Eva ďakujem ti za všetko čo si pre mňa urobila, veľmi si toho vážim že si mi dala túto príležitosť získať skúsenosti a môcť tu byť, ale mení sa mi situácia, odteraz budem môcť pomáhať iba v (doplň si dni a časy ako sa ti hodí). Je to slušné a nastavíš si tak pravidlá tak, aby ti to vyhovovalo.

llucciaa
7. feb 2022

možno by bolo dobré sa opýtať že ako ďalej, ako si to ona ďalej predstavuje akoby to tebe vyhovovalo a tak, nech vieš presne čo a ako, to s tým psíkom je od nej pekné, len teda bolo by blbé keby si sa ty mala cítať nejako dlžne alebo niečo teraz neviem jak dlho

aandrea9
8. feb 2022

@ninaxxx myslím si, že ti šplechne do tváre o psíkovi za 1800 eur. Keď na niečo nemám, počkám si a našetrím si na to. Útulky sú plné orieškov 🥴

ninaxxx
autor
12. feb 2022

@aandrea9 venujem sa športovej kynológie a výstavam