Neviem potlačiť nenávisť ku svokrovi

babe3011
14. feb 2013

Pravdepodobne si to nikto neprečíta nevadí ja sa chcem len vyrozprávať. Žijem so svokrom v jednej domácnosti priťahovala som sa k nemu a k môjmu manželovi po narodení našej spoločnej dcérky. Zo začiatku mi nevadil, ale teraz len keď počujem jeho hlas mám zneho nervy.Stupňuje sa to keď zídem s poschodia a cítim ten starecky pach čo z neho ťahá, pravidelne ošťatí záchod, z tohto dôvodu záchod dole na poschodí ani nepoužívam. Zo začiatku aj ten som čistila, ale povedala som si dosť mám dvoch synov vo veku 9 a 12 ale ani mi nerobia taký svinčík ako on. Dohováranie nepomáha vyhovori sa na choroby na starobu a pod. Dokonca pravidelne si oš ti nohavice a odvtedy mu ani malú nedám nebude si ju predsa usadzať na svoje ošťate gate. Môj svokor je proste humusak. Svokra už nežije, on je na dôchodku má 140kg taký malý dôchodok, že sám by nevižil. Najradšej by som sa odsťahovala ale ani moje finančné možnosti nie sú ruzove.

sisaha
14. feb 2013

@babe3011 no, na jednej strane, kedze nemas kam ist, tak to musis znasat, na druhej, ma iba jedneho syna, ktory by ho vedel doopatrovat?
A preco si sa k nemu stahovala? kde si zila dovtedy? Ved odtial odid..

zuzka444
14. feb 2013

@babe3011 @sisaha ja neviem ale urcite by som to nerisila odchodom od manzela no neviem je to tazka situacia ale preco by mal trpet ich manzelsky vztah koly ocovi...treba si to vziat aj z druhej strany ze keby to boli jej mamina abo ocino a ze keby sa manzel odstahoval..no neviem tazka situacia...hm.chcem sa.spytat nad domovom.dochodcov ste nerozmyslali?tam by bolo o neho dobre postarane a ty by si ho doma nemusela znasat a si myslim ze po spravnej konzultacii s manzelom by to mohol pochopit.neviem aspom moj nazor.no ale urcite nezavidim je to hrozna situacia ale ked to nebudete riesit doplati na to vase manzelatvo a uprimne ta lutujem...chuda :(...a drzim palceky aby si to doriesila 🙂..

malinkaaninka
15. feb 2013

@babe3011 tak si predstavi situaciu,že si stará,neudržíš moč,smrdíš,máš malý dôchodok.synovi a neveste si dobrý len na to,že si im poskytla miesto na bývanie.a teraz otázka.
nezaslúžiš si trochu úcty a pochopenia,keď už si poskytla priestor a svoje súkromie?

irriss
15. feb 2013

@babe3011
ahojky!!Jsi tu???...abychom si nepovidaly bez Tebe.. 😉
Neni dobrym zvykem hodit sem Tema a konec...
..myslim si, ze nejsem jedina, co si mysli, ze v pripade, kdy "neni cas ci nalada"..dopsat veticku:
" Baby..prijdu pozdeji....".a nebo to vyresit jednoduseji,pokud nemas silu a chut a vis to predem, nedelej z toho Diskusi,protoze k diskutovanije nutny zakladatel..a hod to na Status..😉
Jinak k Teme:
uvazovala jsi o tom,..
1.ze to muze delat schvalne?
2.ze za to nemuze a potrebuje i jinou pomoc nez "prevliknout a umyt?"
3.KDYBY rikam KDYBY jste byli v opacne situaci..a VY byste nemeli na "zivobyti"..zavrela bys oci a nos??..kdybys byla TY zavisla na nem??Ze Tve "vypovedi"mi ale prijde,ze jste na tom financne stejne..jeden ma plat,ale nestaci mu se osamostatnit..druhy ma pensi, ale nestaci mu,aby se o sebe postaral...kdyby mel vic..urcite by si vzal na pomoc "placenou silu"..a mozna bys ted tu plakala,ze nemas kam jit, ze svokor ma v dome uklizecku "Polku ci Ukrajinku" a nebo novou manzelku..

Asi bych to shrnula takto: MUJ POHLED NA STARI neni jednosmerny..nepocituju jen smutek, nostalgii, litost..ale pocituju i to, ze POKUD si to "zaslouzi", mel by mit "klidny a pokojny" odchod zajisteny.. 😉 s pomoci Vas vsech.. 😉

marmete
15. feb 2013

@babe3011 Mám kolegyňu, ktorá takto žila so svokrovcami v domácnosti, už žije iba svokor, ale jej svokra mala tiež problémy podobného charakteru, ale ešte aj so stolicou, ktorú nachádzala nie iba vedľa WC, ale aj v iných miestnostiach. A to ich všetkých spoločný záchod, mala z toho vždy nervy, lebo to upratovať musela, svokra bola silná až obézna, jej to nevadilo, svoju chorobu zanedbávala a neriešila, takže jej nič iné ani neostávalo. Odsťahovať sa nechcela, lebo aj by mala kam, ale jej manžel sa chcel o svojich postarať. Proste obetovala sa pre nich. Svokra pred pár rokmi umrela, svokor je na tom zdravotne lepšie, čiže už toho toľko nemá, ale vydržala to a má môj obdiv. Istý čas, keď som žila u našich starkých, tak tiež som po nich musela upratovať, mali svoje humusácke zvyky a keď som sa chcela osprchovať, buď zaťať zuby, ale upratať, zvolila som druhú možnosť. Máš dve možnosti, zmieriť sa s tým, že on taký proste je a budeš to upratovať sama alebo ísť preč.

monikajaco
15. feb 2013

@babe3011 nezavidim urcite to nemas lahke .. mna by tiez slahlo asi ... prajem vela trpezlivosti ..

ematko29
15. feb 2013

@babe3011 je to tažké určite,ale ked manželia ostanu bývať u rodičov,väčšinou to tak býva.Na začiatku to nikomu nedochádza,ale vek stúpa amôžu sa objavovať také problémy.Sama mám svokru,zatial je ešte zdravá ale ani ja neviem čo bude o pár rokov.Určite viem ,že nemala by som srdce dať ju do domova dôchodcov,ato som si tu už prežila viac než dosť za 10rokov.Myslím,že stým vela nenarobíš,ked sa budeš rozčulovať,len sebe uškodíš.dobre je ,že má záchod dole.Ja by som ten záchod neriešila ak vy máte svoj aon vie chodiť astarať sa o seba.

sisaha
15. feb 2013

@zuzka444 ja ti poviem moj pohlad. Ak by slo o rodicov mojho manzela a nikoho ineho by nemali, tak sa ako nevesta o jeho zakladne potreby postaram...Ak mu unika moc, treba od lekara nechat zabezpecit plienky. Treba ho vziat k lekarovi nechat vysetrit, stanovit liecbu. ze on nechce? nepytam sa...ak chce pomoc, musi sa podriadit. Ak by sa toto dialo v rodine zakladatelky, teda jej otec, alebo mama..Tiez bude pocitovat nenavist? Alebo sa bude snazit postarat.. Ona sa pristahovala do domu chlapa, ktory nebol povinny ju tam vziat aj s jej detmi z predchadzajuceho vztahu. Tak bud som rada a snazim sa o dostojny zivot, alebo idem odtial prec... Ak na to "nema zaludok", nech zabezpeci upratovacku 2x do tyzdna.. Ale na to asi peniaze teda nemaju...Tak ake ma moznosti?

zuzka444
15. feb 2013

@sisaha vsak ja to.chapem ja to myslela takto len zrejme si si to zle precitala.....ale jednoducho ked ho nevedia zvladnut tak preco by nemali riesit domom dochodcov?lepsie ako byt doma nenavideny.....neviem treba spravit vsade kompromis je sice pekne ze ich nechal byvat u neho doma ale zase nevieme ci nemali na vyber ze jednoducho mozno museli sa k nemu nastahovat.neviem nebola som tam ale podla prispevku to vypada takto.mozno.v skutocnosti to bolo inak ale bohuzial ani jedna z nas pri tom neni nezijeme s nimi bohuzial tazko sa to da riesit.ja by riesila aspom ten domov dochodcov....neviem...

prasiatko30
15. feb 2013

@zuzka444 tiez sa priklanam k tomu ze ten chlap ich nechal byvat v jeho dome na ktory si zarobil a horko tazko postavil - a teraz na starost ho maju vyhodit z domu???? do kelu ked sa im nepaci ako tam byvaju tak treba s tym nieco robit ale nie formou ze sa zbavime stareho a my budeme mat kde byvat!!!!! starat sa o stareho cloveka je velmi komplikovane lebo sa spravaju ako deti ale detmi nie su a treba ich respektovat!!! ale tam by mal vstupit do hry aj syn a porozpravat sa so svojim otcom a snazit sa aby otec videl ze vy ho neohrozujete ale chcete mu pomoct - je to komplikovane ale proste stari ludia su taki a aj horsi. treba zabezpecit prehliadku u doktora mozno s unikom mocu by sa dalo nieco robit. nepises kolko ma svokor rokov ale mozno aj najst mu nejaku aktivitu aby furt len nesedel doma by mu pomohlo a nebol by taky "samorast" - ale ako hovorim stari ludia su horsi ako deti maju svoju vlastnu hlavu, preskakali si uz svoje a vela z nich neznesie ten pocit ze niekto ich chce poucovat ako male deti aj ked mate pravdu. ale bohuzial je to otec tvojho priatela a priatel by mal tiez velmi aktivne zasiahnut do riesenia problemu lebo je to jeho syn.

zuzka444
15. feb 2013

@prasiatko30 prepac ale vidiet ze si moje prispevky necitate ani jedna spravne...toto neni moj problem iba som prispela mojim nazorom.bohuzial....a moj nazor je taky preco by sa mali trapim so starym clovekom s ktorym si nevedia rady?a nevedia sa o neho postarat?

prasiatko30
15. feb 2013

@zuzka444 pretoze ten clovek raz vychoval svojho syna a dal mu vsetko co potreboval a ked potreboval aby syn s rodinou nebyvali pod mostom tiez im pomohol - zeby len preto???

zakladatelka temy nepise vela ale podla toho co pise ten clovek ma akurat problemy s inkontinenciou a na to treba vyhladat lekara a dohovorit dotycnemu v otazkach hygieny ale inaksie ten chlap sa este motka sam po dome - nelezi na lozku a nemusiaho polohovat 24h denne a krmit ho ani odpratovat velku potrebu z pod neho - vtedy by som ti povedala ano to je clovek co potrebuje intenzivnu starostlivost ktora je velmi komplikovana ale takto - ako sorry to by museli dat do domova dochodcov asi 70% ludi nad 70rokov

hradnapani
15. feb 2013

@babe3011 myslim, ze tvoj/ vas problem je niekde uplne inde ako v inkontinencii a zanedbavani sa. Predpokladam, ze ste nikdy nemali dobry vztah... Potom je plne pochopitelne, ze tato situacia tvoju nenavist este zhorsuje.
Mas vsak stastie, ze nezdielate len jeden zachod ci kupelnu. Jedine ty sa s tym musis sama vyrovnat a brat ho tak, ze aj pocuravanie sa je "normalnym" znakom staroby, obvykle viazanym na nejaku diagnozu (napr. demencia), takze by bolo vhodne dostat ho aj k lekarovi, liekmi sa daju aspon zmiernit niektore priznaky a mozog aspon udrzat ako-tak na nejakej urovni, aby to opustanie sa a zanedbavanie starostlivosti o seba nebolo take rapidne.
Aj ked ocakavat od neho, ze bude nosit plienky, asi nemozno. S tymto maju stari ludia velky problem a beru to ako velke ponizenie.
Vela zavisi aj od toho, ako sa k tomu stavia tvoj manzel...

sissy27
15. feb 2013

@babe3011 aj moja babička mala problém s pomočovaním, hygienou, samozrejme si nikdy nechcela priznať že to tak je, "to len trošku" jej ubehlo, to nie je cítiť, ona sa nepotí a nepotrebuje sprchovať 😒 boli to pravidelné boje, až kým nedostala porážku a neostala kompletne odkázaná na pomoc iných...teraz má plienky, sestričky ju osprchujú, nakŕmia, prebalia, uložia (bohužiaľ, doma na to nie sú ani podmienky a ani možnosti) 😢
ale dala mi veľký byt, kde sme bývali spolu, nič za to nechcela, pomáhala nám aj finančne zo svojho dôchodku, ako dieťaťu mi s dedkom dali prvé posledné a najviac, čo by som si priala pre svoju dcéru, je babička s dedkom, ktorý budú mať na ňu nekonečno času a budú sa jej venovať (žiaľ moji rodičia ešte pracujú a dôchodok v nedohľadne, takže aj keby chceli, nedá sa až tak) tak ako moji starí rodičia kedysi mne... nikdy by som si nedovolila povedať, že sa mi hnusí lebo ju cítiť, lebo mámproblém s močovým mechúrom, lebo musím po nej upratať, aj keď netvrdím, že mi to bolo príjemné, neraz som si aj poplakala, lebo som toho mala plné zuby, priznávam 😔 ale nenávisť, odpor? to nikdy... a ak by takéto niečo prišlo nedajbože na svokrovcov, tak som tu pripravená pomôcť, o svojich rodičoch ani nehovorím, to je samozrejmosť a nebudem riešiť, či je to príjemné alebo nie...
@zuzka444 domov dôchodcov? si robíš srandu? 😝 máš predstavu, aké ťažké je vybaviť miesto pre človeka, ktorý to naozaj potrebuje, ktorý je na to odkázaný? tam sú poradovníky, kde sa čakacia lehota ráta v rokoch... a na súkromné zariadenie zakladateľka témy sotva bude mať, keď teraz nemajú z čoho vyskakovať... okrem toho, ako by ti bolo, keby ti raz deti navrhli, že už ťa majú dosť a mala by si ísť do domova, lebo je s tebou veľa starostí? také milé, poteší, že? 😝

jabadaba
15. feb 2013

No, priznam sa, dost tvrdo vyznievaju tvoje vyjadrenia na adresu stareho cloveka. Neviem teda aky ste mali pred tym vztah, kym si sa nenastahovala do JEHO pribytku. A aky vztah maju tvoj partner a otec. Netusim. Tato podstatna informacia chyba. Staroba nie je prijemne obdobie. Musi byt hrozne vyrovnavat sa s faktom, ze cas vyprsal, ze nam zlyhava telo, sme kazdemu len na obtiaz, aj sami sebe. Ze sa druhym protivime. Toto je otrasne. Iste, na starobu clovek nemoze ocakavat uctu ci respekt ak sa za mlada zle spraval a podielal sa na zlych vztahoch. To je jasne. A pochopitelne, aj ked je to smutne.

Ale, si to TY, kto zije na cudzom teritoriu, roztahujes sa v dome ineho cloveka, ktory sa Ti navyse prieci. Zda sa Ti teda tvoje zhnusenie primerane? Na tvojom mieste, ak by mnou lomcovali taketo pocity a emocie, balim a idem prec. Uz len z minimalnej ucty voci tomu svokrovi. Nebudem ho predsa ponizovat v jeho vlastnom baraku.

Svokor ma evidentne problem. Mohol sa takto "spustit" po smrti zeny, spomenula si, ze ta uz nezije. Aj to je bezne a velmi caste. Ak odide dlhorocny partner, ten druhy straca zmysel zivota, opusta sa a len preziva az zivori. Jeho zivot straca aj ten posledny zmysel. To by mozno vysvetlovalo svokrovo nevhodne spravanie, ze sa pocika, ocika si gate, wc a proste celkovo mu je asi uz jedno vsetko. To je psychicka zalezitost. Okrem toho tu moze hrat rolu aj starecka demencia zacinajuca a ine bonusy jesene zivota! K tomu fyzicky problem - mozno ma zvacsenu prostatu, mechur nestaci, ma uniky mocu a pod. Na to tu je tiez ale riesenie, len treba byt trochu ludsky a prebrat to, namiesto odtahovania zhnuseneho pohladu! Treba jednoducho zisit kde je problem. Ak sa fyzicky vyluci, potom treba pomoct psychike a cloveka motivovat. Nie je nic horsie ako ked sa clovek od isteho veku opusta. Je jedno pre aky dovod.

Kazdopadne, zamysli sa trosku a premietni si, ze sa ocitnes na rovnakej pozicii jedneho dna Ty. A budes sa svojej dcere hnusit. Jej muz na tvoju adresu bude trusit poznamky o toím aka si odpudzujuca a ako sa mu bridi tvoj starecky pach! To sa Ti asi pacit nebude...mne by sa to teda nepacilo a uprimne, ak by som mala takto dopadnut, idem sa napast do lesa zelenych muchotravok. Takejto potupy sa dozit ja nechcem!

jabadaba
15. feb 2013

@zuzka444 ake izi pizi, ze? Hura, mame tu domovy dochodcov! Bravo! Tomu sa povie riesenie storocia. Rozpelesime sa v baraku rodica a toho sa zbavime a hodime na krk socialnym pracovnikom. Fakt bravo! Zda sa mi to drze, surove a neludske. Ale tak to v ludskej spolocnosti je. Stareho sa zbavujeme. Ach jaj, keby mnohi rodicia takychto "mudrych" deticiek vopred vedeli predvidat buducnost, tak mozno sami chytia svoje potomstvo za kragel a vysmaria z dveri! Ale jasnovidcom nie je nikto, aka smola.

zuzka444
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana76
15. feb 2013

@jabadaba vystizne, fuha to je silne kafe toto co sa tu pise

moja mamina takto doopatrovala oboch rodicov, dedko alzheimer, babka nevladna, priputana na lozko, ale pamat sluzila, priznam sa, ja som z tych fajnovsich a tak som mala co robit, ked sme tam boli, ale zatala som zuby a hoci pri malom dietati -1-2-3 rocnom som co to pomohla - upratat , navarit aspon ked sme tam boli, nechodievali sme casto, kedze mamina opatrovala rodicov v ich dome a bolo to mimo nasho bydliska, isli sme tam asi 4x do roka. V zivote by ju nenapadlo dat ich do domova. Dufam,ze aj ja budem moct byt nasim a svokrovcom napomocna, ale zaroven dufam, kiezby takuto pomoc nepotrebovali a bolo vitalni aj do 90-tky.

zuzka444
15. feb 2013

chcem vas poprosit uz nereagujte v tejto teme na moje prispevky.jednoducho ked nechcete akceptovat moja nazor bohuzial nemam naladu s vami komunikovat.kazdy clovek ma svoj nazor.tato zena chcela sa len vyrozpravat a pocut nazory nije utoky na moju osobu.tak vam budem povdacna ak uz mi nebudete pisat a reagovat na moje pripevky dakujem.

sissy27
15. feb 2013

@zuzka444 tvoji rodičia už majú podanú prihlášku do domova dôchodcov? lebo tie čakacie lehoty sú naozaj dlhé a také vďačné dieťa ako si ty, čo sa chúďa od malička staralo samé o seba, im asi pomáhať nebude, možno tak tým, že odnesie prihlášku do toho domova... píšeš o tom, ako keby to bolo neviemaké super odložiť rodičov do takéhoto zariadenia, ale tak ako pre starých ľudí máme domovy dôchodcov, tak aj pre deti máme detské domovy a pre tie postihnuté ústavy sociálnych služieb, tak prečo ich nevyužiť, že? takže ten, kto by sa tu mal uvedomiť, si v prvom rade ty a nie @jabadaba
ja mám žiaľ babičku v domove a pre mňa osobne to bola tá posledná možnosť a dodnes s tým nie som zmierená, ale žiaľ, iné východisko nebolo 🙄

ada274
15. feb 2013

@babe3011 Prakticka rada - dohodni sa s manzelom, nech otcovi vysvetli, ze pri cikani si ma sadnut na dosku a po potrebe sa utriet tak ako to robia zeny. Problem sa vyrazne zlepsi. No a manzel ako najblizsi pribuzny bude musiet dohliadat aj na pravidelnu vymenu pradla.

stanislavao
15. feb 2013

vasa situacia je velmi tazka. jedine riesenie by bolo odist samozrejme, alebo dedka dat do domova socialnych sluzieb, ale to asi neni mozne. vobec vam nezavidim a viem, ze neni vychodiska z takej situacie. a hovoril s nim o tom vas manzel, jeho syn? neviem kolko ma vas svokor rokov, ale ako sa hovori "stareho psa novym kuskom nenaucis", tak to plati. ked nikdy zachod necistil, tak to robit nebude. mozno by bolo dobre mu zaobstarat opatrovatelku, ktora by sa o neho postarala, umyla a prezliekla ho. upratala a poriadila po nom, aby nezil v spine a smrade. dalsia vec je mozno aj ta, ze kedze byvate v jeho dome, tak asi ocakava, ze sa budete o neho starat. mate to velmi tazke a verim, ze vam z toho uz sibe a verte mi, ze to odobera aj roky a sily a elanu zo zivota. prajem vela stastia.

moonlight1210
15. feb 2013

este by sa dala polozit otazka - preco si si dala urobit tretie dieta od chlapa, co nema vlastnu strechu nad hlavou, ale zije s rodicmi?

chapem, ze si hnusena, lebo pach to zial prijemny nie je (stretavam denne v potravinach takeho staruckeho pana, takze viem, co hovorim.). ale zial, v tomto pripade ide o tvoju obycajnu sebestrednost (co TY "musis" znasat, ako TY k tomu prides, ako to TEBE otravuje zivot) a zhusenie, bridenie a nenavist nie je na mieste.
bud hladaj konstruktivne riesenie, ako problem odstranit - uz ti dali napady vyssie (kludne s nim preberte aj ten domov dochodcov, ale to ako posledne riesenie z poslednych - naozaj nemate pravo ho vyhadzovat z jeho domu, lebo vam sa nesladi o neho starat).
alebo hladaj konstruktivne riesenie, ako ist do svojho a k svokrovi iba dochadzat, alebo mu platit pomocnicu, co k nemu bude dochadzat, alebo poziadat susedu, aby raz denne zabehla (a zaplatit jej zato), atd.

a tiez je pravda, ze nemas potuchy, co teba caka. nemusis ani na stare kolena cakat, napr. porazka postihuje aj mladych. jedna znama utrpela porazku v tridsiatke. okrem toho, ze ma problemy s nehybnou lavou stranou, ma problemy s inkontinenciou (jednoho i druheho) a pamatou.
zivot sa clovekom tak zahra, ze zo dna na den moze byt tym, cim najviac pohrdal.
viac ucty, viac sucitu. ved bez toho muza by si nemala svojho muza a svoju dceru.

jabadaba
15. feb 2013

@zuzka444 Mam Ti volat pohotovost, aby Ti pichli nieco na ukludnenie alebo sa natrasies do normalu sama? Kto Ta do pekla uraza? Mas evidentne problem so sebakontrolou, rob s tym nieco a prestan urazat Ty druhych. Ja som to nebola kto Ta tituloval chuderou ci sa naviezol do toho ako si sa prizivovala na rodicoch, a ze sa mas skonsolidovat! Ak ano, nech sa paci odcituj ma! Ak nic take nenajdes, bud tak laskava a ospravedln sa, pokial teda nechces stratit ksicht uz uplne!

jabadaba
15. feb 2013

@zuzana76 ved to je to Zuzi, keby sme my ludia mali istotu, ze budeme sebestacni az do konca. Kazdy po tom isto tuzi, nie je nic horsie ako byt odkazany plne na pomoc inych. Najma v tak chulostivych veciach kedy uz stracame aj tu poslednu dostojnost. Uf, ani nepomysliet. Ja mam momentalne staru mamu nevladnu, pre Vianocami si zlomila bederny klb, co je vo veku 90 cista katastrofa. A odvtedy je to zle. A to je ona plne psychicky fit a do urazu bola aj plne sebestacna. Teraz sa na nu lepi jeden pruser za druhym....nuz, ratame aj s najhorsim. 😒 Ale otec k nej lieta obetavo aj s bratom, mama pre nu vypeka a vari a to k nej stara mama bola velmi hnusna. Zial. Ale aspon takto mama pomoze, zavidim jej tu velkorysost, ze napriek ponizovaniu a urazkam stale pre tu staru mamu nieco dobre robi. Nie je to dennodenna opatera, ale ani vo sne bu ju nenapadlo nabadat otca, aby ju svihol niekam do opatery. Ona ma svoj byt, nikto ju z neho nevytlaca a pokial to ide, tak sa staraju jej synovia, aby ako tak existovala. Uvidime co prinesie cas... 😨

adiena
15. feb 2013

@irriss
Toto je out of topic, za co mozno vymazu moj prispevok, ale preco by mala autorka clanku byt nacapena na pc ked tu zavesi temu a toboz o 23tej v noci? Vo vela diskusiach to mnohe stale prispievatelky vyhadzuju na oci autorkam tem. To aby tu ludia zakladali temy a nasledne si vzali den volna z prace, aby mohli vkuse refreshovat MK? 🙂 Nechcem sa samozrejme nikoho dotknut, ale vidim to v mnohych diskusiach a zrovna Ty si si to zlizla, prepaac.

irriss
15. feb 2013

@adiena
Najdi si vyznam slova DISKUSE..
kdyz mne zajima odpoved v podobe moznosti reseni na me trapeni...a rozhodnu se na Verejnem Foru zalozit TEMA..udelam to tak, abych se DISKUSE, kterou zalozim i zucastnila..pokud potrebuju jen cist..zalozim otazku .. 😉
Nezlob se na mne, ale je to logicke...kdo chce a ma zajem o "pohled druhych" mel by byt pohledu sam zucastnen..a "pohledu" se zaroven nebat...naopak byt pripraven na nekolik uhlu pohledu..ktere se casto vymykaji tomu jeho..
Ale ten, kdo prijde uprimne pozadat o pomoc, je si vedom, ze ji potrebuje..tudiz s radosti a trpelivosti si precte vsechny uhly pohledu a bud si neco do sveho zivota z nich odnese a nebo neodnese.. 😉
p.s. Nevidim duvod hodit Temu do eteru a cekat, ze budeme dedukovat mozne alternativy a domyslet si ruzne zavery...mezitim se tu v zajmu hledani "pravdy a pomoci vzajemne pobijeme" - coz se na MK stava a je to zbytecne..😉
V diskusich je zakladatele UCAST NUTNA!!

jabadaba
15. feb 2013

@adiena nooooo, ono, jasne, ze den volna si nikto nebude brat v praci len kvoli nejakej diskusii na fore. Ale ide o to, ze castu su tu temy, diskusnej povahy, kedy sa zakladatelka po prvotnom uvodnom prispevku odmlci a vlastne diskutuju cudzi ludia o jej probleme, chybaju napr. relevantne informacie, z coho casto vznikaju mylne reakcie a to v konecnom dosledku ma skor kontraproduktivny ucinok aky asi ocakavala zakladatelka celej temy. O to ide. O tu spatnu vazbu. Ked ta chyba, diskusia sa ubera nezelanym smerom, casto mozno aj urazlivym voci zakladatelom... Ale samozrejme, ze nikto necaka nastup do hodiny v teme. 🙂 😉

meeri
15. feb 2013

@babe3011 nevsimaj si tie baby co radi ublizuju,ja ta chapem a viem ze to mas tazke sa starat o takeho cloveka,ja by som tiez mala nervy,ale na druhej strane sa vzi do jeho situacie,co keby ta tvoj syn chcel dat do domu dochodcou,jak by si sa citili?mne by sa uz nechcelo zit keby mi to deti zrobili.najlepsie je ked sa zacnete vela rozpravat a skusit to bez hlavne bez hadok a skusit mat toho cloveka rada a pomoct mu.

jabadaba
15. feb 2013

@meeri mozes objasnit prvu vetu tvojho prispevku? Asi to bude zaujimat viacere baby tu. Mne osobne teda uchadza pointa toho uvodu. Zvysok je rovnaky ako tu odznelo v kazdom druhom prispevku od inych.