Nevie čo chce

alexas56
8. mar 2022

Ahojte kočky, potrebujem sa vyrozprávať, alebo aspon počuť Váš názor, že čo si o tom myslíte. Mám kamarátku s ktorou sme sa spoznali na strednej škole a odvtedy sme boli naj kamošky. Kamarátka je veľmi pekná, šikovná, múdra žena. Našla si na strednej priateľa s ktorým boli spolu 2 roky, rozišli sa (on ju podvádzal) potom po 2 mesiacoch sa dali opäť do kopy, boli spolu rok a zas sa rozišli ( ona sním, vraj sa nemôže cez to preniesť a neverí mu) potom jej priateľ začal písať mne, že čo robiť, aby kamarátku získal (ja som sa do toho nechcela starať, kedže neviem všetko čo medzi nimi bolo a nebudem nútiť svoju kamarátku, aby sa k niekomu vracala) podotýkam, že kamarátka veľmi trpela, trápila sa. Medzitým sa asi ešte rozišli a dali dokopy 2x. Prežívala som to sňou, trávila som sňou celé dni, rozprávala stále o ňom. Potom ho stretla vonku a on ju zavolal von a samozrejme podľahla a dali sa zas dokopy 🙈. Ja som samozrejme jej ani jemu nič nevyčítala, veď to je ich život. Jej priateľ bol k nej cca pol roka veľmi milý, pozorný. Zrazu jej začal kupovať darčeky na meniny, narodeniny, na Vianoce, viac si ju vážil. Ja som sa z toho veľmi tešila, keďže som videla ju šťastnú a ona je pre mňa naozaj ako sestra. Avšak po tom pól roku sa jej priateľ veľmi zmenil, bol na ňu chladný, bola preňho stále na druhom mieste a on je taký typ chlapa, že je to ,,sedlák''- nepustí ani korunu. Podotýkam, že zarobí veľmi dobre.Kamarátka mu celý rok ospevovala jednu kabelku, ktorú by chcela dostať na Vianoce.(cena kabelky cca 150-200eur) Na Vianoce jej nedal nič pod stromček, lebo vraj zabudol. Nejde tu o darčeky, ale o princíp. Meniny, narodeniny,Vianoce nejaký sviatok- nič mu to nehovorí. Kamarátka sa začala opäť veľmi trápiť, plakala stále, hocikedy mi zavolala s plačom, že ona už nevládze, že sa ide rozísť. Jej priateľ pracuje v zahraničí a chodí domov raz na 3-4 dni za 2 mesiace. Keď videl, že je zle vždy prišiel zobral ju na večeru, na výlet a zrazu kamarátku všetko prešlo a bolo dobre. A potom zas sa niečo stalo a zas som každý deň počúvala, len to aký je debil a ako ona čaká na niekoho lepšieho, milšieho a vraj keď taký príde, vymení ho s radosťou. Mne osobne sa toto zle počúvalo, keďže som empaticky človek a proste vždy som jej radila, nech mu povie pravdu čo cíti a ak sním nechce byť, nech ho ,,nevodí za nos''. Občas si ideme s kamarátkami (4-5 kamarátok) posedieť na drink. Táto moja kamarátka tam vždy rozpráva ako sa má zle, ako jej strašne ubližuje. Už som si začala myslieť, že aj preháňa. Až keď sme sa s kamarátkou išli byciklovať, kamarátka si požičala od jej priateľa bicykel a keď ho opierala (nevystrel sa stojan) a bicykel spadol a trošku sa oškrel. Jej priateľ ho hneď zobral do servisu a zo servisu jej poslal faktúru na 20 eur ju preplatiť stým, že sa s bicyklom môže už rozlúčiť🙈 A ona nato, že on je taký držgroš, že ona je nato zvyknutá, že aj keď chce ísť na dovolenku sním, alebo hocikde inde, musí platiť ona, alebo zaplatiť z jeho kreditky a postupne mu to oznamovať. Kamarátka má dobrú prácu v meste, je mladá, teoreticky bez záväzkov, chce pracovať ešte viac, odkladať si na nové auto, byt. Avšak on jej to tak nenápadne zakazuje a chce bývať v jednej dedine, ktorá je totálne s prepáčenim v riti, kde nebude mať žiadne možnosti. No avšak v nedeľu večer mi kamarátka poslala odfotenú ruku a na nej prsteň, že zasnúbili sme sa. Ostala som šokovaná, že si chce vziať chlapa, ktorý sa takto správa, vie, že ju nič dobré nečaká. A hlavne mne príde, že oni dvaja sa k sebe absolutne nehodia. Neviem či ma viete pochopiť, ani neviem čo očakávam od tohto príspevku, ale mňa osobne to veľmi trápi, viem, že kamarátka sa sním mať dobre nebude..napísala som jej, že či si je istá, že či si ho chce vziať a ona nato, že nevie, nie je si ním istá, ale že jej sľúbil, že ide na sebe pracovať a že sa zmení..Neviem či ma chápete, ale nechcem jej nič vyčítať, ,,zakazovať'' je to moja najlepšia kamarátka, je to ako moja sestra , neviem či ona nevie čo chce, že si ide brať takého muža alebo jemu preplo :D

annamarin
8. mar 2022

@alexas56 Podla mna sa k sebe hodia. On jje vychcany a debil a ona je naivná a tolerantná.

barboritta
8. mar 2022

@alexas56 Zásnubný prsteň ešte nič neznamená,veľa žien ho má na ruke aj niekoľko rokov a vydate stále nie sú.Aj nejaký ten rok.Kamoska sa dovtedy,kým svadba bude,rozíde s ním aj 5x,ak vôbec ku nejakej svadbe dôjde.Ale je to jej život,svoj názor si jej povedala,musí sa sama rozhodnúť,či takto chce žiť.

janewithane
8. mar 2022

Môžeš sa jej priebežne skúšať pýtať ze ako to teda s tou jeho prácou na sebe vyzerá, aké má ciele, akými spôsobmi a pod...či je šťastná..

mirkasmile
8. mar 2022

@alexas56 nezmení sa 😐 + keď niekto podvedie raz, podvedie znovu, fakt nechápem,prečo sa s ním dala dokopy.
Ty ako jej kamarátka sa s ňou o tomto kľudne porozprávaj, z toho budú 2 možnosti, vypočuje ťa, pochopí isté veci, rozíde sa s ním a ešte ti poďakuje.
Druhá možnosť (čo sa mi žiaľ zdá pravdepodobnejšia), nakoľko je taká naivná, tak ťa obviní,že ho vôbec nepoznáš a chces jej zle, a preruší kontakt.
Avšak, aspoň budeš mať kľudne svedomie, že si jej pomôcť chcela 🤷

1gramofon
8. mar 2022

Nepresvedčís ju k ničomu, len by si bola za tu najhoršiu a keby sa ten chlapec dozvedel co si myslíš, postval by ju proti tebe, že zavidíš, že toto nie je kamarátstvo... Takto to s nim bude ťahať aj keby neviem ako zle bolo. Kým sa jemu chce, budú spolu, ona vôľu zmeniť život a nájsť si iného nemá, inak by sa k nemu nevrátila neviem koľkokrát. Chyba jej sebaucta a sebalaska. Možno ju to naťahovanie, stazovanie sa baví a v lepšom vzťahu by sa nudila (aj takú poznám).
Na tvojom mieste by som sa zapájala len minimálne, občas niečo naznačila a nechala to na ňu, či sa nad tým zamysli. A keby ma to nebavilo počúvať, tak by som jej rovno povedala, že tak prečo si s ním, chceš ho, máš ho, nesťažuje sa a prejdime k inej téme 😁

1gramofon
8. mar 2022

A teda, bola by som nenápadná vo svojich názoroch, lebo dosť možné, že ju nechá a vtedy ta bude potrebovať. Ak sa pustíš do prehovarania do duše, nechá ona teba

danica2711
8. mar 2022

@alexas56 je jasné, že človek chce pomôcť a poradiť najlepšej kamarátke, ale vieš, ako to chodí - môžeš doviesť koňa k vode, ale nemôžeš ho donútiť piť... Inak, pravdu povediac, oni sú obidvaja, mierne povedané, divní

alexas56
autor
8. mar 2022

@annamarin aj ja osobne si myslím, že ako keby stratila svoju hrdosť, sebavedomie..

oli18
8. mar 2022

Ona žiadnu hrdosť, ani sebavedomie nemá, ak sa s takým chlapom schádzala a rozchádzala x krát a trpela od neho to,čo popisuješ.

mabenn
8. mar 2022

@alexas56 "sľúbil, že ide na sebe pracovať a že sa zmení" jaaaaj tak toto je obohrana pesnicka...co uz...kto chce kam...ona si pred tebou zrejme vyventilovala nervy, ale ten skutocny dovod preco s nim je, tam vzdy je...casto dovod pre udrziavanie takeho vztahu je ci uz nizke sebavedomie, vzor z rodiny, strach zo samoty a zmeny...ty sa logicky citis zaskocena, kedze si bola sucastou jej stazovania sa, ale tak to chodi...nakoniec je to jej zivot, cas a skusenost

alexas56
autor
8. mar 2022

@mirkasmile Ja si to tiež myslím, že sa nezmení. Je určite naivná, ja jej nechcem zle, mňa to len trápi, keď vidím, že môže mať lepšieho a trápi sa s debilom. Ale no pravda, ja nezmôžem nič

petricka22
9. mar 2022

@alexas56 aj ja mam velmi dobru kamaratku, mile sikovne dievca, ale vyber jej partnerov - katastrofa. Prvykrat si nasla asi o 16r starsieho povalaca, ktory vsetky peniaze rozflakal, nonstop na mobile. Ale po x rokoch nasla lasku, rozviedla sa a znova vydala, lebo otehotnela… no dalsia katastrofa, vycital jej kazde kilo, len praca, kamarati, konicky a chlast nas kazdodenny…
Mohla som jej hovorit, ze nerobi dobre… ale je to skratka jej zivot a mne nic ine neostava, len sa na to pozerat a ked zas ten jej cosi vyvedie, tak si nanho spolu zanadavame a zivot ide dalej. Mrzi ma to, zasluzi si lepsieho, ale ja s tym nic nenarobim.

jana_eyre_2
9. mar 2022

Človek sa musí nastaviť na to, že kamarátky a ich vzťahy tá nesmú trápiť, lebo je to ich vec.. chápem že ju máš rada a tak jej chces dobre, ale je dospela, všetky rozhodnutia má robiť sama aj tie zle.. proste ju vypocuj, keď bude nespokojna, povedz názor, ale nerieš v sebe, načo..

O tom je kamarátstvo, brat ľudí tak ako sú, aj s chybami a zlými rozhodnutiami, pokiaľ teba do toho nejako nezatahuje, nech robia čo uznajú za vhodné.. netrápila by som sa tým..

barborachors
9. mar 2022

Za dva roky tu bude od nej téma Podvádzal ma ešte pred svadbou, mame dve deti a ja nemam kam ist 👍

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
9. mar 2022

@alexas56 Nuž neurobíš s tým nič, môžeš jej povedať svoj názor, ale to je asi tak všetko. Ona má nízke sebavedomie, preto je s ním. Naivne verí, že po svadbe sa všetko zmení. No zmení, ale skôr k horšiemu. On dobre vie, ako na ňu. Ona to raz pochopí, ale ešte potrebuje čas. Možno k svadbe ani nepríde. Netráp sa, ono sa to nejako vyvrbi.

alexas56
autor
9. mar 2022

@barborachors veď presne toho sa bojím..

alexas56
autor
9. mar 2022

@barborachors hlavne to, že ona sa pri ňom nikam neposunie a bude odkázana len a len na neho a keby sa niečo nedajbože stalo..

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexas56
autor
9. mar 2022

@brembo Je to štrašný držgroš, včera som sa sňou o tom rozprávala, že či chce byť s takým chlapom v manželstve, ktorý jej nič nekúpi, nič si nedovolí kúpiť a bude jej všetko vyčítať. A ona nato, že stým počíta, že ona si ide šetriť na bočný účet a ona to bude financovať.. a hľadá si ďalšiu prácu

janickacrazy
9. mar 2022

@alexas56 preboha, tak to už je s ňou dosť zlé, keď bude na materskej, tak jej bude vyčítať každú plienku, strašné, že ženy idú dobrovoľne do takýchto vzťahov a potom vypisujú na MK, že on taký nebol, no jasné 🧐

mimikarol
9. mar 2022

Niektoré ženy sa neoplatí ani ľutovať. To je bohužiaľ aj prípad tvojej kamarátky

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
10. mar 2022

Keď ona vie, čo ju čaká a do čoho ide, a ze to bude zle (lebo ak si plánuje šetriť na iný účet, tak musí to vedieť) taj je hlúpa ako tágo a sprosto povedané, "dobre jej tak."
S tým nič neurobíš, nech si žije svoj život, a dobrovoľne sa zničí. Komu niet rady, tomu niet pomoci