Neteším sa na Vianoce

10. dec 2023

Keď tu pozerám fotky všetky sa nemôžete dočkať Vianoc a píšu najkrajšie obdobie roka atd… aj ja som to tak mala pred pár rokmi ale teraz tento rok vôbec sa neteším, deti na Vianoce nechcú skoro žiadne darčeky,všetko majú a len tak niečo povedia aby sa nepovedalo,ja si neprajem nič čo chcem si kúpime z manželom počas roka . Rodiny mame ďaleko ,tak sme spolu s deťmi cez Vianoce,a ktomu ešte nervy z deti ktoré sa stále hádajú a správajú sa k sebe akoby sa ani nepoznali len keď majú ps5 spolu tak sú pri sebe…

bublinka1426
10. dec 2023

Vianoce su nie len o tej radosti, kopec z nas uz postrada niekoho pri stole a never vsetkym nablyskanym obrazkom..🙄

daniela2202
10. dec 2023

Chce to vyraziť do prírody 👉

gab1sol
10. dec 2023

Ja sa teším na Vianoce. Nielen na darčeky (áno, patrí to k Vianociam), ale ja mám všeobecne rada Vianoce - tú atmosféru, aj ten zhon, ktorý k tomu patrí, aj to, že muž bude doma, že budeme spolu doma, že potom pôjdeme k rodičom a ja nebudem musieť potom variť. Ale aktuálne sa najviac teším na to a odrátavám dni, kedy mi začína takmer 3-týždňová dovolenka. 😁

klementinka58
10. dec 2023

Ked som sa opytala mojho 22 rocneho syna co chce na Vianoce, tak odpoved bola ze prekvapko . Takze vyber ostava na nas. Maly syn ten Vianoce preziva skor v rodinnom duchu, chce zdobit byt, piect medovnicky, pomaha zdobit stromcek, pri vareni vecere. A rozplyva sa ako tu je kraasne aj ked podla mna mierny neporiadok. Zoznam Jeziskovi uz poslal a tesi sa ma 6 rokov. Ja sa tesim na rozpravky, pohodu, prechadzku vyzdobenym mestom a na gycove filmy ktore pozerame do neskorej noci popijajuc vianocny punc. Tesim sa na navstevu rodiny, pribuznych. Nerobim extra vianocne upratovanie ( len jarne a jesenne) takze stres z oprskanej kachlicky veru nemam 🙂 A naozaj pomoze nesledovat zivoty inych na fb a insta, co poznam ludi co to maju ako hobby pernamentne su nestastni a porovnavaju sa.

autor
10. dec 2023

Ja sa neporovnávam s ostatnými to vôbec ,to len raz za cas keď si pozriem niečo cez mobil ale vôbec nemám takú tu radosť z Vianoc a aj keď sa snažím s deťmi piecť ,zdobiť tak vždy sa pri nich len rozčúlim lebo len pištia prečo to musia robit,už sa im nechce . Ako keď sme išli včera snimi do veľkého hračkárstva že možno sa im tam niečo zapáči tak sa tam tvárili ako za trest prečo sa tam musia prechádzať..

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
10. dec 2023

Vieš čo, od určitého času som najviac rada za to, že si môže človek oddýchnuť a ako písali nadomnou že nikto nechýba (o to viac, tento rok keďže sa život dokáže tak rýchlo zmeniť behom pár týždňov :( )

vler
10. dec 2023

Autorka, podla mna sa vela ludi tesi ale je aj dost takych pre ktorych to nie je najkrajsie obdobie roka, alebo cakaju ked uz bude po Vianociach, alebo maju v zivote stres, starosti a smutok tak si toto obdobie velmi neuziju. Ale tito ludia fotku/prispevok nedaju. Potom sa zda ze vsetci su vyteseni, nie je to tak.

klementinka58
10. dec 2023

ved ked deti nechcu piect a stazuju sa, preco to musia robit tak to nerob a hotovo. Urob si vlastny program, vybehni sa trhy, s kamoskou na punc , pozri si film a hotovo v klude uplne.

0evita0
10. dec 2023

Preto sa netesis na Vianoce lebo mate vsetko??a nechcu darceky ???Vies kolko rodin nevie kde skor dat peniaze ,co skor kupit lebo vsetko je drahe a nemozu si dovolit rozne veci ....Bud rada ze mate to co mate a uzivajte si Vianoce

viestta
10. dec 2023

Nesil to. Nemusite ani vypekat, ani vyvarat, ani upratovat (vsak ked mate doma poriadok cez rok, bude poriadok aj na Viance), ani vyzdobovat, ani darceky kupovat. Da sa to vseko aj v jednoduchom prevedeni.
Ty si nervozna, deti su nervozne, rodina je na nervy z Vianoc. Vsak nic sa nedeje, je to len par dni volna, ktore mozte stravit spolu a nie je na to ziadny predpis ako ich treba travit. Mam pocit, ze tie Vianoce si kazime sami, neprimeranymi narokmi.

linda117
10. dec 2023

Ja by som len podotkla ze nikdy nevies ako to v skutocnosti je, fotky zvyknu klamat 🙂 Ja sama poznam taku rodinku, ktora ma uz od novembra dokonalu vianocnu vyzdobu, kazdy den na nete vysmiate fotky spod stromceka..a potom som sa dozvedela ze kvoli hadkam sposobenymi vianocnym stresom sa takmer rozviedli.
Ty si ta mamina ktora zoceluje rodinu, ktora robi vianocnu atmosferu, to čarovno.. nech si deti pofrflú, nech sa aj pohadaju, ale neverim ze nemate aj krasne momenty.. raz ked ti vyletia z hniezda, na tie vase hlucne vianoce budes s laskou spominat❤
Inak co sa tyka darcekov, neviem ake stare mas deticky, ale ak si nevedia nic vybrat tak potom nemozu byt ani sklamane pri rozbalovani darcekov.. takze si nad tym nemusis lamat hlavu, knizka, oblecenie ci kozmetika to istia. Mna sa tiez kazdy rok manzel pyta co by som chcela, a ja nikdy neviem, a este sa nestalo ze by som z nejakeho darceka bola smutna🙂
Ale rozumiem ti, tiez som niektore roky necitila ducha vianoc.. tento rok si vsak zelam len aby sme boli vsetci zdraví a spolu..

anjelicek26
10. dec 2023

Podla mna sa vianoce vekom deti strasne zmenia... moji si tiez nezelaju "nic" a prvy krat uprimne - dostanu minimalny pocet darcekov, presnejsie dva na osobu, nevidim dovod na viac... prvy rok, co nepecieme, ale dom sme vyzdobili, unaveny sme vsetci, v skole brutal naval, ja v praci to iste, po skole kruzky, vianocne besiedky, decka maju kazdy tyzden akcie s poziarnikmi, s hadzanej... nevedia, co skor a dni letia... vies na co sa tesime? Ze budeme spat, nebudem musiet do prace, nebudeme sa musiet kazdy den ucit... ci to oznacime ako vianoce alebo prazdniny 😅 Carovno, mozno prijde, mozno nie... ale tesim sa, ked zaklapnem laptop ten posledny den, vytiahneme stromcek, ozdobime, zapneme hudbu, deti hodia tasky do kuta a budeme sa venovat len rodine...to tempo dnesnej doby je nejake sialene, cim som starsia, tym viac si to uvedomujem 🙄

misinka0611
10. dec 2023

Podľa toho čo píšem nemáš problém s Vianocami ale celkovo ta hnevá že deti niesu nadšene z pečenia, že majú všetko a neprejavujú už ani len nadšenie z toho že by mali darčeky dostať.

Tvoje prežívanie Vianoc nezávisí od nich. Veď chod na trhy daj si niečo dobré a tes sa na voľno, na dobré jedlo.

janulik2008
10. dec 2023

Koľko majú deti inak rokov? To s tým hádanim a "hašterením" sa myslím že pozná každá mama 😁😁😁 veď my sme neboli niektorí iní🫣🤣

adrianap83
10. dec 2023

Tak sa nestresuj, nechcú darčeky, okej. Kniha a kozmetika, vybavené. Koláče kúpte. Pratať nemusíš, určite máte doma tak normálne. Urobte stromček, viac netreba. Sustred sa na seba, pripadne na manžela. Možno vybehnite cez víkend niekam na prechádzku do prírody. Tie vianoce už sú všade a je celkom možné, že stresy v škole, v práci, vianočný nátlak- proste mozog už nevládze, aj detský.

euka210
10. dec 2023

Ako moji radi pecu, to je jedno plus, ze toto ich veru bavi...lebo upratovat nebavi nikoho. Je nedela a ja som rada, ze idu zajtra do skoly, lebo cez vikend ako sa teraz zeru, je nieco hrozne...co bude cez Vianoce ani nehovorim...len ich zobrat von sa prebehnut...
...nie si jedina, co to neberie s nadsenim, ja aj mam rada Vianoce, ale aj nemam rada...presne podla toho, ci je pohoda, ci len stresy atd...obcas ma chyti vianocna nalada, ale casto som rada, ked uz skoncia prazdniny a nabehne zase normalny zivot 😁🤷‍♀️

aceris
10. dec 2023

Zdielam tvoj pocit. Absolutne sa netesim. Ozdobujem len kvoli detom, ale v duchu trpim. Uz mesiac sa nevieme dostat z choroby, do toho sme mali dva kontakty s koronou a teraz neviem kedy to udrie...takze stres, stres a este vacsi stres...ci vobec stihnem upiect kolace, ci neochorieme a nakoniec neskoncime s koronou v nemocnici, ci sa do vianoc vyzdravie rodina z korony, ci niekoho vobec uvidime alebo budeme v izolacii a sami s horuckami...

berenika39
10. dec 2023

Ale vůbec, vůbec nemusíš nic z toho, co píšeš.....podle sebe, tak, jak ti to vyhovuje. U nás nula - nezdobíme, neřešíme, nepečeme, nešílíme, a je pohoda. Změň pohled na to, co je běžné - nejlepší je to vaše....

wanduska327
10. dec 2023

Vieš čo aj ja to tak mám....
Vôbec sa neteším zas všetko pripravovať vymýšľať darčeky, návštevy chodia musiš kolo nich obskakovať potom odídu musíš po nich upratovať.... No voooobec sa neteším

eliska13
10. dec 2023

@aceris nepreháňaj...všetci čo mali teraz covid v práci či susedia pár dní soplu, kašľu.

roja01
10. dec 2023

Ja sa tesim na Popolusku a ine stare filmy. A este na kacku s kapustou 😀

slovakboy
10. dec 2023

Nie si povinná sa tešiť. Keď sa neporovnávaš s inými Neporovnavaj sa ani so svojimi minulými Vianocami. Viem, že by si rada niečo pekne cez Vianoce zažila. Neviaž sa na tradične radosti ako sú šťastné očká detičiek, keď to oni nechcú. Urob si zopár takých malých radostí, ktoré ťa zaručene potešia. Pár medovníčkov, nejaká muzika vianočná mne robi dobre internetové rádio Christmass Clasics, sviečky a staré osvedčené vianočné filmy. Vsetko ostatné ber ako nejaké povinnosti darčeky daj nejaké jednoduché lacné deťom a to stačí. Asi by si chcela aby deti tiež robili tu vianočnú atmosféru a oni nechcú. Tak nebude. Ono možno stačí sa stíšiť. My sme vždy večer pred spaním volali deti k adventnemu venčeku a kalendáriku. Mali sme taký rituál adventný. Každý povedal pri sviečke čo v ten deň zažil potom sme dali otčenáš zdravas a už sa vyberala čokoládka z kalendara. Umyť zuby a spať. Tých pár minút bolo super a deti nikdy neodmietli prísť k tej sviečke.

ivangeline
11. dec 2023

Vianoce nie su o darcekoch. Oslavuju su niecie narodeniny... a na vstahoch treba poprscovat pocas celeho roka. Nikde nie je napisane,e na Vianoce je sa zakazane zamracit. ;D

avicii18
11. dec 2023

Ja sa teším na dnešok.

maminkadeticiek
11. dec 2023

Najdite si organizacou,ktprej by ste prispeli hmotne ci financne na konkretne rodiny pte ich pekne ZAKLADNE Vianoce.Aby mali aspon veceru a po 1 darceku.Odkial ste?Urcite sa da najst sposob ako vie neapokojna zena,ktpra je nespokojna ze ma vsetko pomoct inym ktory budu mat cestoviny na stedry den

mirkava
11. dec 2023

Atmosféru Vianoc robí matka 😊. Deti sa hádajú, lebo ich máš v paži 😉. Nechce sa ti, verím, ale ak ty sa neprekonáš a nedáš do toho trochu lásky, bude to celé pochmúrne a "vyhorené" ako s teraz ty. Koláče kúp, neupratuj, len tak povrchne, nerozhoduj každý roh domu, ale sa usmej, zahrajte si spoločne nejakú hru, detí pohladkaj, daj im božtek... držím palce 😊

aceris
11. dec 2023

@eliska13 a my uz vyse mesiaca mame volaco...takze ake prehananie...jedno dieta kasle a je zahlienene uz 5tyzdnov, druhe dieta malo naprv 4dni horucky, potom zahlienene, potom kaslalo, potom tiekol sopel a zacpaty nos, dychalo len ustami, v noci sa drhlo zabiehajucimi soplami. Museli sme spavat posediacky. Znova sa vratili horucky a aktualne je zahlienene furt. Mna a muza furt stipu dutiny, boli hrdlo, kasleme...takze nie, neprehanam! Nikto nevie co sa nas to drzi..."nejaky virus" a covid testy negativne. Nechodime ani von. Ak idem von tak druhe dieta sa do 5minut rozkasle z toho studeneho vzduchu a nevie prestat a nasledne prekasle celu noc.....

minenkak
11. dec 2023

Nerieš Vianoce veď to už ani niesu sviatky čo boli kedysi,decká nech sa vadia,nepočúvaj ,darčeky načo,choďte s mužom niekde na pár dní sami a užite si kľud

mirkava
11. dec 2023

@aceris môj syn kašle už 3ti mesiac. Ja covid, som izolovaná, a chápem ťa. Tiež prežívam stres z choroby, už neviem čo s ním robiť. Tento rok je to nenormálne všade je samé svinstvo vo vzduchu.