Čau ludia, je tu nejaka zena ktora sa citi neprijatá v manzelovej rodine? Ja sa tak od zaciatku citim, stale, je to uz 10 rokov a uplne mi pride ako keby im vadim, ako keby ma maju za hov*o ….. oni vseobecne velmi tazko niekoho prijimaju medzi seba, ale teda vzdy ked sme u nich tak o počasi so mnou, este aj manzel si sadne na druhu stranu gauča, ako som ja a oni sa tam medzi sebou bavia smeju a ja ako piate koleso u voza a ked sa aj sama zapojim niečo, tak iba zale ze hmmm jasne - no cisto ako keby mi povedali, ze ty co sa vobec ozyvas … len momentalne mame malicke babatko, ktore chcu vidat, a tym padom ako keby ma len trpia, citim sa tam dost zle, uplne taka trpena …. Casto sa mo aj stane, ze nieco zacnem hovorit a na mna ano nezareaguju, zacnu odveci nejaku temu ako keby som nič nepovedala a podobne …. Mate to niektora tak?
@cyberk ano, tiez si často hovorim, ze ked sa on ku mne pred nimi sprava ako k nejakemu cidzincovi, tak oni len kopiruju jeho a nemaju potrebu ma brat nejako vazne …. Ale mne to od neho pride ako keby jemu bolo blbe snad pred nimi byt ku mne tutu mutu, ako keby sa pred nimihraje na niečo
Prestan sa s nimi stretavat a mas svaty pokoj.
Nestretavala by som sa s nimi...načo sa pchať niekam kde ma nechcú.
Mužova sesternica to má podobné, len s tým rozdielom, že jej partner si ju vždy zastane pred rodinou no. Úplne ju neznášajú, pritom je to úspešná aj pekná žena, proste do koča aj do voza. Možno aj preto ju tak nemusia. Naučila sa s tým žiť celkom v pohode, ju drží nad vecou ten partner. Pokiaľ tvoj muž nie je na tvojej strane, nikdy nebude dobre.
@vamajka lenze musim teraz skrz babatko, vynucuju si, chcu ho vidiet a tak, ale ja nemozem male babatko tam pustit same, ktore kojim
@divokykonik moj manzel praveze neni, on ked sme u nich tak sa tiez sprava ako keby dosiel som domov za mojoj rodinou a ja ako keby tam nie som a ked tak ma voci mne este nejake rypave poznamky
Aj sa mi normalne stava, ze ako keby predo mnou tajnostkaria …. Ze sa o niecom bavia a zamerne predo mnou nepokracuju alebo sa spytam na nieco a robia sa ze nevedia odpovedat, pritom je to vec, ktora sa ich priamo tyka, ze viem, ze vedia …. Uplne take akonkeby proste cidzi clovek, s ktorym nemaju zaujem niečo zdielat
Nie, nemusíš tam chodiť. Vysvetliť mužovi /vynadať, že si ťa na návšteve nevšíma ani on. Keď chcú vidieť bábätko môže ísť s nimi chlap kočíkovať.
Nemusis je to tvoje babatko. Ked sa nevedia spravat a tvoj muz je neschopa tak smola.
Áni párom gólov by ma nedonutili tam ísť. Mužovi by Donna rovinu povedala, že nikto na čele s ním sa tam ku mne nesprava pekne a jednoducho nech si trhne nohou. Buď sa naučia slušnému správaniu alebo majú smolu a svoje vnúčatá tak skoro neuvidia
Uvedom si jeden základ - nemusíš
@matullienka najhorsie ze on na na pozre ze vsak mi nikto nic nerobi …. Ale to ze sa ku mne vlastne spravaju total bez rešpektu a ucty, ako keby som nejaky votrelec, to podla neho si asi vymyšlam
Nechoď tam a budeš mať pokoj, keď si chce muž s nimi hrkutat nech ide sám. Mňa by tam nedostal
Ja sa cudujem, ze si s takym trulom 10 rokov, vydata a este mate aj dieta. A znova - tvoj skutocny problem je on, tvoj manzel! Rodina debilna byt moze ale pokial by on stal za tebou a miloval ta, chova sa inak.
Tu je jedine riesenie nactvojuvspokojnost. Odist, rozviest sa a on keby bol potom dobrym otcom, ktoremu je cas privzacny aby sa o dieta dekil ajvs rodinou.
No co ti piviem, bola si skepa a blbo si si vybrala. Rakvti prajem aspom nejaky zazrak do buducna.
nerozumiem, prečo mu nepovieš, že takto sa k tebe správať nebude, lebo tam chodiť nebudeš, ak chce, aby si tam chodila, bude sedieť vedľa teba, zapájať ťa do všetkých rozhovorov a ak ti niekto nebude na tvoje otázky odpovedať, tak im zdôrazní, že si sa niečo pýtala a majú ti odpovedať, ináč tam chodiť nebudeš a hotovo
Nešla by som tam. Ak chcú vidieť bábätko, nech prídu oni k vám. Koniec debaty. Môže ma chlap na kolenách prosiť, jedovať sa, aj vyhrážať, proste by som nešla. A tvoj muž je dobrý vôl podľa všetkého, keď takéto niečo robí vlastnej žene. Ak to ešte rok dva s ním vydržíš, bábo vyrastie, dokojíš a môže s ním ísť sám. Keď ty si pre nich vzduch, naozaj tam nemusíš byť.
Pozri si TV ked tam uz budes. Alebo si citaj. Vobec by som sa nevnucovala do konverzacie.
@beata_k jo, super nápad! 👍 Alebo ak tam teda už musíš chodiť @autorka, vytiahni mobil a napíš nám na mk, ako si "užívaš" návštevu, prípadne aj foto pošli, ako si tak tajne sedia v rožku a robia šušky šušky, nezabudni sa občas uchechtnúť 😉. Normálne celú návštevu by som sa správala tiež akoby tam neboli, proste mobil, čítam si články, pustím si nejaké videjko, starám sa o dieťatko, ak treba. Ani pohľad by som im nevenovala. Keď už ma majú za vzduch, budem aj ja ich mať za vzduch. A hotovo.
@veronika33 ja som mu aj povedala, že sa mi to nepači, ze mi to pride neuctive a škarede a on ticho a neodpovedal nič
Aj u nas podobne. Tiez sme 10 rokov spolu. Ale u nas s tym rozdielom, ze aj manzela vytlacili. Tiez mu nic nepovedia dozveda sa od cudzich ludi. Svokrina kamoska je jeho pacientka tak ona mu vsetko vyklabosi. Inac by sme nic nevedeli. Ale posledna bodka bola teraz mali sme rodinnu odlavu na ktoru svagrina ani neprisla a svokra sa tvarila ze trpi. Tak to ma uz dorazilo ale aj manzela. Potom cez tyzden isla s malou na kruzok na ktory podotykam chodila iba preto aby sme mali aky taky kontakt medzi sebou tak sme to tak s manzelom vymysleli. A pani svokra odmietla k nam vojst do bytu 20 minut cakala na chodbe pokial neprisiel manzel z prace mala plakala preco k nam nechce ist lebo zasa nikto nevie preco sa urazila. Tak sme si povedali, ze dost. Snazilo sme sa ale take nieco uz trpiet nebudem. Mala som co robit vecer, aby som malu upokojila preco to urobila. No teraz som sa ja vyrozpravala, ale chcela som ti len povedat to, ze sa netrebe prisposobovat. My sme to tak robili roky a nic z toho.
@mikadooo uplne mi to dojde trapne fakt, ako keby som tam vlastne ani nebola alebo kukala nejaky film v tv, ze oni si tam hrkutaju rodinka a ja ako votrelec
@majkamasar manzel teda zatial vytlacany neni ale normalne aj vidim, ze on proste si s nimi hrkuta a ja ako votrelec a ked mu aj nieco povedat, on mi ani nepovie
Tak je to cudne. Obdivujem ta ze tam vobec ides.
No, veď aj to je trápne. Ako som písala v prvom komentári, ja by som proste nešla 🤷. Nebudem im tam predsa kaziť vzduch...a nemusia si dávať pozor na jazyk, môžu sa porozprávať dosýta a všetkom 😉.
Podla toho opisu, ono mi to pride az ako taka "sikana", z ich strany. Tebe to musi psychicky velmi ublizovat. Neviem si toto vobec predstavit, byt tebou, chodit tam a este aj s babom. No tazka situacia. Je to vsetko maximalne zvlastne a neuctive spravanie voci tebe. A manzel by sa ta mal zastat. Ak nie, tak to je tiez divne.
Bábätko, nebábätko, ani nasilu by ma tam nik nedostal.
Manžel môže ísť s malým tesne po kojení, kľudne možeš aj odsať a dať mu sebou a uži si doma kľud.
Do bodky som to mala rovnako ako autorka,tie stretnutia boli hrozné,trpela som ako pes,no a hádaj ako sa to skončilo....šťastným rozvodom, samozrejme aj to k tomu prispelo,teraz som s deťmi šťastná a tie indivíduá ani deťom ani mne nechýbajú 😉
Nic nemusis. Navstevy by som urcite obmedzila a ked uz by som tam isla, tak by som si vzala knihy, pozrela by som si netflix. Komunikacia minumum. To co su za burani?
Nemusis, nevazia si ta si pre nich nula, manzelovi povedat, ze pokial sa nebude jeho rodina spravat k tebe s ucou koncis s navstevami
no v prvom rade je dost ubohe od tvojho muza, ze este aj on dava najavo, ze tam nie si, ked sedi na druhej strane gauca.. to by som riesila ako prve