Ahojte,
ani poriadne neviem ako zacat..Zial stalo sa mi ze som sa nestastne jednostranne zamilovala..s dotycnym som sa stretla nahodou, isty cas sme sa celkom casto v podstate pracovne vidali, teraz uz len zriedkakedy..je zenaty, da sa povedat ze cerstvo a podotykam ze nic s nim neriesim ani som sa nikdy o nic nepokusala - nie je to moj styl.
.no ja som sa zamilovala a trapim sa preto..uz od prveho stretnutia mi bol az velmi sympaticky a zial casom sa to len zosililo,este asi nikdy s nikym sa mi to takto nestalo zeby ma tak oslovil, pritahoval uz od prveho stretnutia a to podotykam ani nie tak fyzicky (popravde ani by som ho neoznacila za svoj typ fyzicky plus mal stale rusko pri stretnuti🙂 ale skor vyzarovanim, inteligenciou tym ako sa celkovo spraval a posobil...
je pravda ze som skor introvert a nikdy som nejaku velku spolocnost moc nevyhladavala a nemam celkovo vela znamych/kamaratov ale aj tak takto sa mi to fakt este asi nestalo ani pri byvalom priatelovi nie (aspon co si pamatam, bolo to uz pred rokmi)...
aj preto ma to tak znepokojuje plus mam pocit ze by sa presne ku mne hodil, zeby sme si rozumeli kebyze sa stretneme za inym okolńosti,ze je presne to co hladam...viem ze mi na to asi poviete, ze ho nepoznam velmi dobre a ze si ho zrejme idealizujem a mozno keby som ho lepsie spoznala zistim ze to tak celkom nie je..(ale nezacina kazdy vztah takto? ze cloveka nepoznam a v case zamilovanosti vidim niekedy viac to co chcem a nie co tam naozaj je?)
proste sa velmi trapim z tejto situacie lebo mam pocit ze som nasla konecne niekoho koho dlho hladam a nici ma ze ho nemozem mat..mam pocit ze ak by som mohla byt s nim vsetky moje ostatne problemy by sa tym vyriesili resp by uz neboli podstatne, neviem na neho prestat mysliet, mam z toho depresie - viem citala som ze sa treba zamestnat niecim, ist von medzi ludi a aj sa snazim robit to vramci moznosti (introvert) ale je to taky zacarovany kruh mam pocit - depky neprejdu ked budem doma plakat do vankusa ale tym ze mam depku som demotivovana a tazko sa prijmem k nejakej aktivite..lahko sa povie nemysli na neho ale ako si zakazete/ovladnete myslienky ktore sa neustale vracaju?
Rozmyslam nad vyuzitim zoznamky kedze som sama a osamela - len neviem ci by to nebolo v danej situacii skor kontraproduktivne? myslim snazit sa zoznamovat ked myslim na ineho? alebo by to mohlo skor veci prospiet ak budem mat stastie a natrafim na niekoho kto ma zaujme ( a hlavne bude nezadany teda to bude mat aspon nejaku sancu na uspech?)
Trva to uz niekolko mesiacov uz skoro pol roka v podstate..ani sama celkom neviem s akym cielom to sem pisem..ale budem rada za kazdu radu ci aspon povzbudenie, kedze viem ze nejaky zaruceny navod ako to prekonat asi nie je ale verim ze sa najde niekto kto si zazil nieco podobne..
Velmi krasne dakujem za precitanie aj za prispevky..
PS ako pisem nic som neskusala ani neskusam na zadaneho, praveze sa snazim tuto situaciu prekonat, tak nejake moralizovanie ci ataky v tomto zmysle su myslim zbytocne...
@stefi02 velmi dobre ti rozumiem. u mna to tiez trvalo dlho a bolo to intenzivne. mne pomohlo velmi silno upriamit pozornost na nieco ine, a absolutne sa vyhybat stretnutiu a akemukolvek kontaktu. stalo sa mi to asi 3x v zivote takto silno a vzdy paradoxne to nebol moj typ, prave naopak. pri pripade c.3 mi dokonca pomohlo mysliet na pripad c.1.
pretoze c. 1 som nevidela a nebola som s nim v kontakte 13 rokov,takze ta spomienka uz davno vybledla a tak som sa znova na neho zamerala v myslienkach a snazila som sa vytesnit c.3. po par dnoch som zistila,ze na c. 3 som si uz pocas dna pomyslela ovela menej ako predtym.
ved si mu ani nevidela tvar,ci?A cim viac na neho myslis,tym sa viac namotavas
úplne ti presne rozumiem... prešla som si tým pár krát.
ani neviem čo by som ti poradila... možno by si bola veľmi nemilo prekvapená keby si s ním bola niekoľko dní. Takto som bola zaľúbená do svojho ex. kráásny muž, len chovaním hovädo... 🙄
@stefi02 tu ti budu pisat najma zeny matky, ktore si hned predstavia svojho manzela a... ale k veci, zazila som- pocit osudoveho stretnutia, spriaznena dusa, silna pritazlivost....na tvoje upokojenie ti mozem povedat, ze taketo vztahy vacsinou nekoncia manzelstvom, su napriek tej sile pomerne nestabilne...casom to prejde, hoci v hlave ho mozes mat dlho...a ten fakt ze k nicomu nedoslo to len posilnuje
@stefi02 Asi ťažko ste zamilovaná. Možno že len zahladená. Milovať niekoho sa dá len vtedy, ak toho človeka poznáte, ak sa s ním stretávate, žijete s ním, poznáte nielen jeho dobré, ale aj negatívne vlastnosti. A ženáča ste takto nikdy nemohli spoznať, čiže nemyslím si, že ste zamilovaná. Sķôr si to len namýšlate a ste len zahladená do neho. Isto toho chlapa máte dosť zidealizovaného.
upla si sa na myslienku a vlastne si za tento stav modes sama, tym, ze si v hlave uz mesiace stavias vzdusne zamky, predstavujes si co a ako a idealizujes chlapa, ktoreho nielenze nepoznas, ale ani si ho poriadne nevidela
daj si facku, obrazne povedane. prestan zit vo svojej fantazii a najdi si konicka, kde na tieto kraviny nebudes mat cas
@stefi02 si sa platonicky zamilovala a narozpravala si si nezmyselne hluposti, ako by ste sa k sebe hodili a ako s nim budes stastna. To je uplny nezmysel kedze ho nepoznas, nevies kto to je, ako reaguje v situaciach. Skus si predstavit ako muz tvojich snov prichadza domov, da si dole rusko, prichadza k nemu manzelka ktora ho pobozka a hovori, ze sa na neho tesila a pripravila veceru. A potom sa na tu scenu pozri z vysky - ako tam ty stojis ako nevhodny host ... aky je to pocit? Pretoze takto to u nich doma vypada, a pre teba tam nie je miesto. Citis sa osamela a vidis muza ktory ma sebavedomie a tak ta to pritahuje. Mas pocit, ze by vyriesil vsetky tvoje problemy - postaral sa o teba a bolo by to krasne. Je to len predstava. Mozes si najst ineho single muza vhodneho a skveleho ktory tam bude len pre teba. Musis len hladat. Aj my sme hladali a nebolo to jednoduche. Ale nasli sme. Ak na to nehodis bobek, najdes aj ty. Nemusis sa uzierat falosnou nadejou neexistujucej lasky a muza ktory ani nevie ze existujes.
Klin sa klinom vybíja... To myslím vysvetľuje všetko
@stefi02 pozastavila som sa hlavne nad "vsetky moje problémy by sa vyriesili". Ziaden chlap na svete ani sam Panboh nevyriesi tvoje problemy.Za svoj zivot si je kazdy sam zodpovedny.To si musis uvedomit,inak zostanes v móde,ze bez chlapa a bez vztahu je vlastne zivot a bytie o nicom.A ten dotycny,len tolko,ze v reálnom partnerskom zivote by ti mozno vobec nevyhovoval.My zeny sa casto klameme,utesujeme si ego alebo ako to mam nazvat,akoby nam robilo dobre rochnit sa v sebalutostivych pocitoch kvoli niecomu/niekomu co nemozme mat.Keby sme to mali..mozno by sme to vsemozne chceli vymeniť.😉
@kubkovamama Ale Boh áno. 😉 No tomu treba veriť a rozumieť…
@asia83 skutočne? Boh vyrieši všetky problémy? Ak mi amputujú nohu, narastie mi nová, ak sa budem modliť? Utiekanie sa k Bohu možno pomôže zmieriť sa s osudom, ale všetky problémy nevyrieši ani náhodou
@elizabet173 no praveze tento konkretny pripad je zdokumentovany a podporeny vypovedami svedkov. islo o zazrak, kedy mlademu muzovi dorastla noha. ale to je na inu temu ako povodny prispevok🙂
@janetinka27 áno, samozrejme, ak chceš tomu veriť, ver, je to tvoje rozhodnutie. Ak je tvoj život s vierou šťastnejší, je to v poriadku. Ja tomu budem veriť, ak to bude zdokumentované v odborných lekárskych časopisoch, nie zdokumentované s podpisom sfanazizovaných svedkov.
@asia83 som ateista a verim v to, ze problemy sa riešia ludskou snahou a nie,ze nieco vyssie,cirkevné to za mna zariadi.
@elizabet173 to je samozrejme tvoja vec,ale prosom ta nenazyvaj ludi ktorych nepoznas,sfanatizovanymi. potvrdili to aj lekari,ktori toho muza osetrovali v nemocnici,kde mu tu amputaciu urobili a neskor ho tam pravidelne osetrovali. zazraky su prisne dokumentovane a pverovane. verit nemusis,ale aspon neurazaj
musíš všetkú pozornosť venovať niečomu inému, to potrebuješ, inde zamestnať myseľ, iným smerom a ono to postupne prejde 🙂
@stefi02 mozno si zamilovana,ale je to skor poblaznenie. Clovek ta moze pritahovat,pacit sa ti,ale milovat ho budes za ine veci. Si sama,neuspokojena,chyba ti neha,laska a preto nanho takto reagujes. Snaz sa mu vyhybat,zide z oci,zide s mysle. Je zenaty!!!! Tebe by sa pacilo,keby si trebars ty bola jeho zenou a pokukovala by po nom nejaka ina a hlasala,ze je donho zamilovana? Obdivuj ho,ale tam to musi koncit. Rozumne si to vysvetli,nezi v snoch,ake by to s nim bolo krasne,aky je uzasny.
@janetinka27 poprosim link. toho predsa museli byt plne noviny, od bulvarov az po seriozne
dakujem
edit: ak samozrejme nepises o miracle of calanda, ktory sa UDAJNE stal pred x sto rokmi
@taskataska ano presne ten myslim a to ze sa stal pred x sto rokmi na tom nic nemeni. jasne ze vtedy si vela javov ludia vysvetlit nevedeli, ale dorastenu nohu by nevedela vysvetlit ani veda 21. storocia
@janetinka27 az na to, ze neexistuje jediny svedok toho, ze tu nohu mal amputovanu. iba toho, ako sa "zazracne" objavila
lol. ale vsak ver si comu chces, len sa potom nediv, ze ta niekto pripadne oznaci za nie celkom rozumnu
@stefi02 musis si hlavne uvedomiť, že nikdy spolu nebudete. On ma rodinu, teba berie ako kolegyňu a tvojou existenciou sa nezaoberá ako ty jeho existenciou. Nerada ti to píšem takto narovinu, ale je to tak. Poznám takmer identicky prípad 🙂 Pre teba bude najlepšie vždy keď na neho pomyslis, začať myslieť na niečo úplne iné a neživit v sebe tieto emócie, pretože si tým len ubližujes a časom ti z toho aj prepne. To, že sa s niekym cítiš dobre ani zďaleka neznamená, že k tebe patrí. Si len pobláznená 🙂 Treba to vyhubiť v zárodku. Stretávaj sa s ľudmi, inými mužmi, ale najprv sa pokus dostať sa z tohto pobláznenia.
no tie som guglila tu nohu a vysledky ze narastla zabe, salamandre a ta somarina miracle of calanda. lol ale ok aspon som sa cosi nove o zabach dozvedela 😃
@taskataska ale ved ja ti nic nevnucujem, reagovala som na nie tvoj prispevok. mna si vsimat nemusis.
Do tohto stavu si sa dostala svojimi myšlienkami a rovnakou cestou sa dostaneš aj späť. Skús si napríklad opakovať niečo v zmysle, že želáš tomu svojmu objavu len samé šťastie, i keď nie s tebou, a ty sa musíš pohnúť ďalej. Chce to začať tomu naozaj veriť, aj keď zo začiatku sa budeš musieť do nových vecí veľa nútiť. Lepšie ale ako donekonečna lipnúť na niečom, čo nie je. Ak nie si pripravená, nemusíš nutne začať hneď randiť. Môžeš byť chvíľu bez partnera. Zabaviť sa dá predsa rôzne.
Ja si myslím, že to zamilovanie prejde, keďže tvoja láska bude neopätovaná. Za ako dlho, ťažko povedať
Tiež som sa.behom troch dní raz strašne zaľúbila do klienta, a trvalo to dva roky kým to prešlo.
@stefi02 veľmi ti rozumiem stalo sa mi niečo podobné, bola som nesmierne platnicky zamilovaná do jedného slobodného muža, trvalo to asi aj skoro dva roky. Takto dlho som sa trápila. Potom som mu to priznala ale on nemal záujem. POSTUPOM času som sa z toho vnútorne dostávala a ano urobila som si tiež zoznamku a veľmi mi to pomohlo. Dokonca som si na nej nasla, teraz už manžela. Neboj sa ani ty, zvládneš to, chod kľudne do toho, za to nič nedáš, treba to aspoň skúsiť. 😉
@janetinka27 môžem poprosiť zdroj? Že som o tom v živote nepočula a to mám dosť lekárov okolo seba.
Nie je Tvoj treba hladat inde
Nie si zakladat stastie na nestasti ineho
To by bolo zle od zaciatku
Asi ste nemali byt spolu kedze si ho spoznala uz zenateho...
Ved to nie je jediny chlap na svete
Vytesnaj ho z hlavy ..nekompromisne
Si sama treba ti partnera ale spravneho....tak hladaj.hoc zoznamka, podla zaujmov, mozno rozhod siete cez kolegov a znamych...ale nie isto si vstepovat do hlavy,ze chlap, kt.sa mi paci je ten osudovy, bez kt.nema sancu žiť stastne,spokojne...a fakt si ho idealizujes..zjavne ho poznas pracovne.nestretavate sa ako kamosi ci??