Nemám kam dať deti

kristina0078
17. dec 2015

Ahoj mamule...mám problém.. Som po porode..ja zatiaľ ok aj malá horšie je ze moje staršie deti nemajú kde byť pretože muž síce chodí do práce ale bábka ochorela a nemá sa kto o ne postarať..rodinu mam 400 km preč..som schopná dochádza kojiť malú do nemocnice lebo ja som bezradna

janinah
17. dec 2015

muž dovolenka,očr....

majaxy
17. dec 2015

nerozumiem, ty ked kojíš si mimo, či?

kristina0078
autor
17. dec 2015

@janinah nemá už ani deň voľna...navyše má ísť služobné mimo...ja bývam neďaleko nemocnice..vlastne o ulicu vyššie...

mamulienka30
17. dec 2015

@kristina0078 ved ocr muz a to hned. Nechapem, kde je problem, ma na to narok, ak su deti pod 10 rokov. A starsie by nebolo problem nechat same par hodin po skole. Ak je babo v poriadku, mozes podpisat reverz a domov a na potrebne vysetrenia dojst, ked ste fakt tak blizko.

doty1
17. dec 2015

máš na mysli, že necháš malú v pôrodnici, ty pôjdeš domov a malú budeš iba kojiť do pôrodnice?

uankab
17. dec 2015

@kristina0078 400 km nie je az taka vzdialenost...nevedia sadnut na vlak/ autobus a prist? My mame rodinu 1500 km a ked treba tak vedia na druhy den sadnut na lietadlo.

janinah
17. dec 2015

@kristina0078 a keby nedajbože nohu zlomil,ani vtedy neostane doma? načo má rodinu,keď ho potrebujete a on "nemôže"....vieš čo,už nič nepíšem...to chceš bežať každé tri hodiny do nemocnice kojiť? a deti vtedy kde necháš?...na služobku nech ide kolega a manžel nech ide na očr...a nepíš,že nemôže,všetko sa dá,len treba chcieť....a čudujem sa,že toto riešenie ti nenavrhol muž...

majaxy
17. dec 2015

@kristina0078 Nerozumiem prečo mi nepridalo príspevok,ked muž nemôže, ostáva ti len opatrovatelka, prepáč nezbadala som najprv že malá ostala v nemocnici

charity
17. dec 2015

Neexistuje otcovska dovolenka dva tyzdne po porode?

ukulela
17. dec 2015

ako radia baby - muz nepotrebuje dovolenku, ved nech vezme tie dva tri dni OČR, ja viem, vyplata horsia, atd, ale - pre kristove rany - ved to je uplne odovodneny pripad, ktory mu musi aj zamestnavatel uznat, ze sa to neda inac riesit.
navyse - ak malu nechas v porodnici, hoc aj udes chodit kojit, aby to nejaka aktivna uradnicka nechapala ako opustenie dietata a mozes mat z toho problemy, prist o prispevok pri narodeni, atd.
jedine riesenie, muz OCR.
alebo - ked ozaj na nom stoji cela republika, tak asi dobre zaraba a splasi daku aupariku.
ake velke su inac deti?

marcelatje
17. dec 2015

A ako vážne tá babka ochorela? Má sopel? 😕

loginexistuje
17. dec 2015

kamaratka, suseda, starsia pani z vchodu .... kolko maju deti ? nechodia do skolky, skoly ...

my nemame ziadnu pomoc z rodiny .. sestra v pripade katastrofy ale bezne isto nie .. ani babky ... musime si to zariadit samy .. resp. s priatelmi .. ked tak .. starsia pomoze a tak..

prasiatko30
17. dec 2015

V prvom rade poziadat rodinu ak nemozu/nechcu tak si najst platenu pomoc - pokial je muz tak zaneprazdneny ze nema cas na rodinu tak dufam zaraba aspon tolko aby si si mohla dovolit zaplatit nejakej studentke na to aby ti pomohla. A mozno - aj ked ma natur ammicky zabiju - ak fakt nemozes konit tak prestan kojit a daj malej flasu - pokial nemozes byt kazde tri hodiny na hodinu v nemocnici tak sa predsa nerozdvojis a dieta sa naje aj z flasky a bude v poriadku

majaxy
17. dec 2015

Ked nemáš na opatrovatelku, do flaše môžeš poslať aj materské mlieko, asi

pribinak
17. dec 2015

vsak chod na reverz domov aj s babatkom

simik22
17. dec 2015

Prepac, ale dost neskoro toto riesis, nie? ved si vedela, ze budes rodit, nemusela si sa 100 % spoliehat na babku. Manzel na OCR a hotovo.

simik22
17. dec 2015

@pribinak aky reverz? dieta ma po porode povinne vysetrenia, ktore sa robia 2 . - 3. den po porode

pribinak
17. dec 2015

@simik22 moze si dohodnut termin, kedy pride s babom na vysetrenie
poznam pripad kedy to mamicka takto riesila

marcelatje
17. dec 2015

@simik22 dá sa dohodnúť že na vyšetrenia prídeš

ukulela
17. dec 2015

.. ja to mu ale ozaj nerozumiem, ak @kristina0078 rodila aj dnes, tak zajtra piatok, sobota nedela vikend a najneskor v pondelok domov. to tie dva dni manzel ozaj nemoze a nevie ostat doma? a preco? zamestnavatel sa mu vyhraza, alebo co? pokusal sa aspon dohodnut?
a k rodine, keby chceli pomoct, tak 40 km je nanajvys par hodin rychlikom / busom, ked sa uz neda ist autom ...

mamulienka30
17. dec 2015

@simik22 na vysetrenie moze kludne prijst. Ved niektore zeny rodia doma a dojdu s babatkom a same len na par zaverecnych vysetreni. Da sa to. Aj ked ja si myslim, ze je strasne smutne, ze manzel nezariadil, aby sa o deti niekto postaral, ved kazda zena ma hadam par kamosiek, co zdvihnem telefon a proste kedykolvek hocico, no nie? Mala by oddychovat s babom a nie riesit ostatne :(

simik22
17. dec 2015

@pribinak
@marcelatje ok ok 😀 😀

simik22
17. dec 2015

@mamulienka30 jasne, tie vysetrenia ok, to mi uslo, nikdy som neriesila taketo veci, ze rodit doma, atd.
ale presne, toto co pises. uz neviem, aka by bola situacia, ze by muz nemohol byt po porode par dni doma. pokial viem , tak zamestnanci maju narok na niekolko dni volna, po narodeni dietata. a pokial sa to neda, tak dokelu vzdy musi byt nejake riesenie.

tosomja
17. dec 2015

Preco si na to memyslela skor?...take vyhovorky, ze mas daleko rodinu, alebo ze manzel nemoze vynechat v robote, su dost smiesne. Ty aj dieta potrebujete klud, odpocivat, potrebuje ta viac, ako starsie deti. Nech manzel ide na marodku, ma na to pravo.

moni244
17. dec 2015

@kristina0078 toto su len vyhovorky, ide vikend, to manzel robi aj cez vikend? 400 km daleko? Ma nehnevaj, moja mama by sadla okamzite na vlak a za par hodin by tu bola, aj svokra. Nie je nenahraditelny, toto je stav, kedy ma but doma, to ste si nepripravili ziadne plany B,C, keby prve zlyhali? Mala si na to 9 mesiacov, neotehotnela a neporodila si behom dna. A je to fakt otazka dvoch,troch dni,kedze teba s babom za chvilu pustia domov. Ale kludne riskuj a podpis reverz

majaxy
17. dec 2015

@moni244 No prrr, musím oponovať, nie každý má takých oddanných svokrovcov či rodičov

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moni244
17. dec 2015

@majaxy ale ona nenapisala, ze nie su ochotny, len ze su daleko,vlastne nenapisala nic, lenze manzel nemoze a ona chce na reverz

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
17. dec 2015

@majaxy jasne, ale zakladatelka, ked mala problemy v exmanzelstve a pred rozvdom, tak byvala u rodicov. takze predpoklad, ze by jej mohli pomoct, tu je ....