Nechce sa pohnúť od rodičov

patres10
19. jan 2024

Ahojte, chcel som sa spýtať na váš názor. Ostali by ste s niekym s kým mate skoro ročné dieťa. A nechce sa pohnúť od rodičov. Mňa to tam už nebaví chodiť lebo mám s jej rodinou vkuse nezhody, jej otec alkoholik ktorého sa nedá počúvať, lebo ten keď si dá alkohol a neuroli má svoj svet. Jej mama tiež bez komentára, ale každý sme nejaký , nechcem sudiť. Len mi proste vadí to, že nemáme sukromie keďže majú jedno izbový byt kde žijú 4 plus dieťa. Nemôžme sa porozprávať, predtým sa starali do výchovy neustále. Po práci som musel chodiť 30 km hore dole. Koľkokrát niečo chýbalo malému som prišiel doniesol, ani to si priateľka neváži keď ju tak mám ešte nazvať. S malým som minimum 2-3 krát týždenne. Chcel som si s nou založiť rodinu ale ona nechcela u mami chcela žiť .tak sa jej pýtam načo si chcela dieťa keď chceš sa tlačiť u mami v byte. Syn není zvyknutý na mňa keďže ma vidí minimum času. Už nevládzem, neviem čo dalej robiť. Prešiel som si toho veľa a ešte som typ človeka čo všetko necháva pre seba , že dnes už nikomu neverím. Nemám ten vzťah s dieťaťom aký som vždy chcel, vždy som jej bol verný. Staral sa o nich aby im nič nechýbalo. Práca a oni niekedy mám chuť odísť. Ale nemôžem, malý ma potrebuje a ja jeho. Poraďte mi čo by ste robili vy n mojom mieste.

domi2425
19. jan 2024

@patres10 preco ste sa rozhodli mat dieta ked ste spolu nebyvali ?
pokial ona nechce odist od rodicov tak s nou asi nepohnes, ale toto je dost zvlastne, mozno neciti istotu v tebe ze sa o nu postaras ? neviem.. kazdopadne si neviem predstavit takto fungovat, to uz radsej sudne poziadaj o striedavu starostlivost ak si uvedeny ako otec dietata a s malym dietatkom si vztah este vies vytvorit ale s nou sa uz len tazko dohodnes ked ste sa nedohodli doteraz

vanilkovazmrzka
19. jan 2024

Priatelka uz mala 18?

patres10
autor
19. jan 2024
patres10
autor
19. jan 2024

@domi2425 my sme spolu bývali, len ona odišla k rodičom. Počúvala ich rozumy a neviem co ešte. Byvali sme 2 roky . Chce aby som išiel bývať k nim ale ja nemám dobre vzťahy s jej rodinou. Áno som uvedený ako otec dieťaťa

domi2425
19. jan 2024

@patres10 mentalne sa zasekla asi niekde v 12 ale.. ty byvas sam ? ked ste spolu zili ako ste zili ? nechce sa mi verit ze by mlada baba isla naspat do tak toxickeho prostredia ako popisujes len tak - lebo pocuvala rozumy

patres10
autor
19. jan 2024

@domi2425 tak keď je zvyknutá na rodičov ako ona mi to vysvetľuje furt. Nevie mať vlastnú rodinu , mamička jej pomáha a tam nemusí robiť veci čo by robiť musela keby sa osamostatní. Napr: variť prať atď.

domi2425
19. jan 2024

@patres10 tak tym padom si si spravil obrovsky zavazok so zenou ktora este nedospela a podla vsetkeho ani dlho nedospeje, ved to si musel vidiet uz predtym ze je nevyzreta ci ? si si myslel ze dieta ju zmeni ? a zase na druhej strane, pokial by bola s tebou stastna a spokojna, pripravena vychovavat dieta tak neviem ci by odisla len tak z lenivosti starat sa o domacnost

anjelicek26
19. jan 2024

Tam toho bude ovela viac,ked odisla s dietatom od teba nazad k rodicom,ze?

alex49
19. jan 2024

@jaskolka 🍿🍿

zorkahorka
19. jan 2024

@jaskolka hnmm, toto vyzera na fajn telenovelu

ahhola
19. jan 2024

Zlatusik, vyzeráš ako pricetny chlap, prečo si si narazil socku? Tikali ti bio hodiny❓❓❓

simca06022011
19. jan 2024

No treba rozmýšľať predtým ako si dieťa niekto spavi. Nie takýto vzťah a život by ma nebavil. Išla by som nekompromisne... len neviem v tomto prípade za čím. Partnerka aké city k tebe prechováva, ked nechce s tebou žiť? Asi by nemalo zmysel ju nejak nútiť sa sťahovať k tebe, aby ste len problémy a závady doma mali. Ona asi len chcela dieťa a tým to hasne. O ostatné sa stará babka.

danica2711
19. jan 2024

@patres10 ak je toto pravda (že by existoval človek, čo by silou-mocou chcel bývať s 2 ďalšími osobami v 1-izbovom byte, a že by ho tam s vrieskajúcim bábätkom tí ostatní chceli), tak musel byť hooodne divný už pred tehotenstvom. Takže ako najväčší - sorry - idiot z toho vychádzaš ty, že si si s takou osobou urobil dieťa

h2
19. jan 2024

Oni bývajú 4 plus dieťa v jednoizbovom byte a ona chcela, aby si tam prišiel bývať aj ty??? A ona tam odišla od teba, z vášho spoločného bývania, dobrovoľne???

maryetta
19. jan 2024

@anjelicek26 ani nemusi byt nic ine. Len je bud leniva alebo co. Ze tam nemusi nic. Lebo teda v 1-izbaku ani upratovat. Ked uvari mama. Aj o deita sa mozno sem-tam niekto postara resp vezme. Tam by musela makat ona. Domacnost aj dieta. Minimalne kym je chlap v robote.
Kazda ma ine ocakavania a predstavy. No 4 osoby v 1izbe. A este aj jeho tam? Je uplne mimo rozum.

zorkahorka
19. jan 2024

@ahhola no neviem, kuk ten link vyssie.

nelili1978
21. jan 2024

@patres10 ahoj, môj syn má niečo podobné. O mesiac sa ma narodiť ich dieťatko. Síce sa jeho priateľka odsťahovala od rodičov, ale všetky peniaze, čo má matersku a tehotenské posiela domov k rodičom. S rodičmi žije aj jej 17 ročná dcéra, ktorá odmieta žiť s mamou. Ozve sa, len keď potrebuje peniaze. Pri sťahovaní sa dohodol syn s priatelkou, že on buse hradiť byvanie a stravu a ona všetko ostatné. Mala peknú pn a tiež matersku. Bývajú spolu 4 mesiace a tá žena nekupila do domacnosti ani pohár, ani bábätku vôbec nič. Samozrejme sa na malinkeho tešíme, kupili sme kočík a výbavu na zaciatok. Ale stačilo . Jej mater má nízky príjem, už im zaplatila hypoteku na dom, teraz platí pol nákladov na elektriku...ona chodí vo vetrovke, ktorú jej dala matka a od septembra v jedných polobotkach. Matka stale dranka od nej peniaze a ona hlupa dáva. Má 38 rokov a ja už chápem, prečo tak dlho zije sama s dcerou u rodičov. Urobili si z nej dojnu kravu. Ona maká a oni jej manipuluju dcéru. Už sa jej mater bojí, čo bude, keď bude rodičak 400e. Takže asi bude navrhovať, aby išla robiť a stará bude vymyvat mozok malinkemu a brať rodičak.
Úplné zufalstvo toto. Takže nie, neodpustí sa od rodičov ani tvoja. Úplne chápem, že ťa to trápi.

patres10
autor
21. jan 2024

@nelili1978 niektoré svokry sú fakt extrém. Tiež si viem predstaviť vašu situáciu. Buď sa zamyslí nad sebou že má aj ona vlastnú rodinu alebo sa môže nasťahovať naspäť domov. Držím palce nech to dopadne dobre. No väčšinou po pôrode to býva tak že žena dostane ešte väčšiu depresiu a upadá to do horších vzťahov.

elizabeta56
22. jan 2024

Ahoj. V prvom rade ti poradím úprimný rozhovor s priateľkou. Vaša situácia je dosť komplikovaná. Skúšal si sa pýtať priateľky, prečo vlastne od rodičov nechce odísť, hoci tam nemá s malým dostatok životného priestoru? Úprimne, v jednoizbovom byte sme s mužom bývali bez detí a teda s deťmi si to vôbec neviem predstaviť, takže tlačiť sa ešte s rodičmi je prinajlepšom zvláštne. To akože spia všetci v jednej izbe? My teraz tiež bývame u rodičov, ale už sa tešíme, kedy odídeme. A to máme vlastnú izbu, kúpeľňu a tak. Možno len priateľka chce zostať v tom meste/obci. Ja som tiež chcela zostať v rodnej obci, lebo to tu mám rada, hoci sme zvažovali aj iné miesta. Ešte mi napadlo, že by možno pomohlo, keby si navrhol bývanie v rovnakom meste, ale vo vlastnom. Neviem, ako to máte s prácou a či by to bolo možné. Každopádne, ja by som v takom vzťahu asi nevedela fungovať. Časom sa aj tak bude musieť odsťahovať, lebo dieťa bude rásť a to už bude veľmi tesno tam. Je tiež možné, že má priateľka nejaký psychický blok, prečo nechce odísť.