Situácia: na dnes sme mali lístky na jednu akciu, mali sme ísť aj so známymi. Chceli sme nechať syna pri svokre, ale syn zápal pľúc (už relatívne v pohode) a svokra silný kašeľ. Obetovala som sa a ostala doma, manžel išiel sám so známymi, no aj tak nahnevaný, že sme syna nenechali pri svokre 😁 ja už fakt nechápem.
Po zápale pľúc bude mať imunitu oslabenú ešte pár týždňov. Takže bez ohľadu na to, či ešte berie lieky, nenechala by som ho u chorého človeka. Argument, že neochorie pretože berie atb je asi rovnaký ako že zem je placatá.
nie nenechala - uz len kvoli svokre nie, aby sa chora starala o moje chore dieta
Určite nenechala.
A on keď má soplik umiera, že? Somár.
@madeline1
@thereisabear hlavne o to mi išlo, že je chorá, ma čo robiť sama so sebou. Len nechápem prečo sa muž urazil, mal by byť rád že mi nevadí ak ide aj sám.
@januska12323 😁 hej tak nejako
@mirkava problém je muž ,čo sa má čo urážať .ty buď pekne v teple s malým .svokra tiež nech sa vylieči. Všetko je ok len tvoj chlap nie .takého by som nechcela
Tvoje postavenie je uplne v poriadku. Nemal byt urazeny, ale mal ostat doma alebo sa ti mal velmi pekne podakovat, s usmevom odist a zcasu nacas ti napisat, ako sa mas so synom.
On by akoze chory strazil chore dieta? To by som si pozrela...
@kristinapetronela hej je sebec, má náš rad a všetko ostatné je ok, ale v takýchto veciach je sebec.
No preco sa asi urazil? Tesil sa na spolocny vecer a bol sklamany... On by siel zjavne aj cez tieto neprijemnosti spolu a ty nie. Obcas to tak chodi. Nezhody. Ja by som syna nechala svokre,ak by svokra suhlasila a nevadilo by jej to.
@ivangeline svokra by určite nepovedala ze nie, len z ľudského hľadiska mi to nedá, asi by som sa ani nebavila. Myšlienky by boli stále doma
@mirkava ... tak vidis,zavisi od teba,manzel ti tiez nevytrhol dieta z ruky a neposlal do auta :D ale nepis,ze nerozumies,preco takto reagoval. Rozumies. Mozes to akcpetovat. Nemusis s tym suhlasit. Ale je pekne vyjadrit pochopenie.. pre neho a vas vztah. Ty si nebola sklamana,ze choroba takto pokazila vase plany?
@ivangeline Byť sklamaný a byť urazený za toto na manželku sú dve rozdielne veci. Emočne zrelý človek povie "tešil som sa, štve ma, že to nevyšlo, som sklamaný", a nebude ofučaný na ženu, ktorá skutočne za nič z toho nemôže. Nevedieť spracovať nepríjemný pocit a preto si ho vylievať na niekom druhom je u dospelého nevhodné.
@ivangeline pochopenie určite vyjadrené bolo. Aj mňa to mrzelo a on to vie, ale tak život to zariadil inak. Choroba pochopenie nehľadá, musíme sa prispôsobiť.
@thoughtfulweirdo ....moze za svoje rozhodnutie. Bola tu moznost nechat ho s babkou...kt by vraj suhlasila.. Proste odlisne nazory.
@ivangeline nebola tu tá možnosť, tá žena bola chorá. Toto nikto nemôže rátať ako legitímnu možnosť, nechať choré dieťa s chorou babkou a ísť sa baviť. Poslať ho k nej by bolo až nemorálne.
@lili1313 To je diskutabilne. Moralnost sa kade tade posuva. Ludia ju beru rozne.
@mirkava no tvoj muz je sebec a uj ale to najskor vies aj sama
@ivangeline Posielať dieťa s oslabenou imunitou po chorobe k chorému staršiemu človeku nie je reálne riešenie, to musí racionálne vidieť aj on cez jeho sklamanie. Jednak sa zle cítiaca svokra skutočne nepotrebuje venovať malému dieťaťu, no a tiež dieťa po zápale pľúc skutočne nepotrebuje dostať svokrin kašeľ, že hej.
Rujy nohy by ti mal bozkavat, ze si ostala doma ty.
Alebo mal ostata aj on a vase listky ste mali predat.
Nech na to pozeram ako chcem, vychadza mi to, ze ty mas vacsie pravo byt urazena ako on. Za to, zeisiel bez teba 😃
ja byť chorá matka tvojho muža, tak synka za takú bezohľadnosť voči mne aj vnukovi ženiem bičom z domu
Nechala by som choré/zdrave dieťa zdravej svokre, inak nie.
Ak syn berie este antibiotika jedine v tom pripade by som ho nechala lebo nemoze ochoriet, inac ak neberie nic nesla by som