Nechali by ste pri chorej svokre choré dieťa?

mirkava
17. nov 2023

Situácia: na dnes sme mali lístky na jednu akciu, mali sme ísť aj so známymi. Chceli sme nechať syna pri svokre, ale syn zápal pľúc (už relatívne v pohode) a svokra silný kašeľ. Obetovala som sa a ostala doma, manžel išiel sám so známymi, no aj tak nahnevaný, že sme syna nenechali pri svokre 😁 ja už fakt nechápem.

zuzubb007
17. nov 2023

Ak syn berie este antibiotika jedine v tom pripade by som ho nechala lebo nemoze ochoriet, inac ak neberie nic nesla by som

melanta
17. nov 2023

Po zápale pľúc bude mať imunitu oslabenú ešte pár týždňov. Takže bez ohľadu na to, či ešte berie lieky, nenechala by som ho u chorého človeka. Argument, že neochorie pretože berie atb je asi rovnaký ako že zem je placatá.

mirkava
autor
17. nov 2023

@zuzubb007 ešte berie ATB, len svokra chorá zoslabnuta. Chcela ísť na pohotovosť.

petamich
17. nov 2023

nie nenechala - uz len kvoli svokre nie, aby sa chora starala o moje chore dieta

madeline1
17. nov 2023

@mirkava dobre, ze si ostala doma. Ved ked je svokra chora, tak je dost unavena na to, aby este davala pozor na chore vnuca, ktore ma isto viac energie ako ona aj cez chorobu...

thereisabear
17. nov 2023

Určite nenechala.

maranco
17. nov 2023

@mirkava * no aj tak nahnevaný, že sme syna nenechali pri svokre 😁 ja už fakt nechápem *
Manžel jak bez rozumu. Keby svokra dostala zápal pľúc a zomrela potom by ti vykrikoval že sa iste nakazila od syna a mala si s ním ostať doma.
Ibaže by ste chceli rýchlo dediť 🙂

januska12323
17. nov 2023

A on keď má soplik umiera, že? Somár.

mirkava
autor
17. nov 2023

@madeline1
@thereisabear hlavne o to mi išlo, že je chorá, ma čo robiť sama so sebou. Len nechápem prečo sa muž urazil, mal by byť rád že mi nevadí ak ide aj sám.

mirkava
autor
17. nov 2023

@januska12323 😁 hej tak nejako

kristinapetronela
17. nov 2023

@mirkava problém je muž ,čo sa má čo urážať .ty buď pekne v teple s malým .svokra tiež nech sa vylieči. Všetko je ok len tvoj chlap nie .takého by som nechcela

rebrambora
17. nov 2023

Tvoje postavenie je uplne v poriadku. Nemal byt urazeny, ale mal ostat doma alebo sa ti mal velmi pekne podakovat, s usmevom odist a zcasu nacas ti napisat, ako sa mas so synom.
On by akoze chory strazil chore dieta? To by som si pozrela...

mirkava
autor
17. nov 2023

@kristinapetronela hej je sebec, má náš rad a všetko ostatné je ok, ale v takýchto veciach je sebec.

svetlonos
17. nov 2023

@mirkava
on nie je sebec ake chyj, sorry. Tak matku ma choru, ze ide na pohotovosť, syn imunitu v prdeli a on urazeny. Ci pana, neviem ci by som mu jednu neplestila! Aspom by sa mal moznost urážať.
On skor mal riesit aby zabezpecil name opateru ak je sama.

ivangeline
17. nov 2023

No preco sa asi urazil? Tesil sa na spolocny vecer a bol sklamany... On by siel zjavne aj cez tieto neprijemnosti spolu a ty nie. Obcas to tak chodi. Nezhody. Ja by som syna nechala svokre,ak by svokra suhlasila a nevadilo by jej to.

mirkava
autor
17. nov 2023

@ivangeline svokra by určite nepovedala ze nie, len z ľudského hľadiska mi to nedá, asi by som sa ani nebavila. Myšlienky by boli stále doma

ivangeline
17. nov 2023

@mirkava ... tak vidis,zavisi od teba,manzel ti tiez nevytrhol dieta z ruky a neposlal do auta :D ale nepis,ze nerozumies,preco takto reagoval. Rozumies. Mozes to akcpetovat. Nemusis s tym suhlasit. Ale je pekne vyjadrit pochopenie.. pre neho a vas vztah. Ty si nebola sklamana,ze choroba takto pokazila vase plany?

madeline1
17. nov 2023

@mirkava tak mu to skus tak nejak vysvetlit, ze si nechcela, aby mala jeho mama teraz starosti

thoughtfulweirdo
17. nov 2023

@ivangeline Byť sklamaný a byť urazený za toto na manželku sú dve rozdielne veci. Emočne zrelý človek povie "tešil som sa, štve ma, že to nevyšlo, som sklamaný", a nebude ofučaný na ženu, ktorá skutočne za nič z toho nemôže. Nevedieť spracovať nepríjemný pocit a preto si ho vylievať na niekom druhom je u dospelého nevhodné.

euka210
17. nov 2023

@mirkava zavisi od situacie...ci jej zacina choroba, alebo uz kasle napr.2t co moze ostat po viroze. Ak jej zacina choroba, tak urcite by som jej nepridavala starost aby sa starala o dieta.

mirkava
autor
18. nov 2023

@ivangeline pochopenie určite vyjadrené bolo. Aj mňa to mrzelo a on to vie, ale tak život to zariadil inak. Choroba pochopenie nehľadá, musíme sa prispôsobiť.

ivangeline
18. nov 2023

@thoughtfulweirdo ....moze za svoje rozhodnutie. Bola tu moznost nechat ho s babkou...kt by vraj suhlasila.. Proste odlisne nazory.

lili1313
18. nov 2023

@ivangeline nebola tu tá možnosť, tá žena bola chorá. Toto nikto nemôže rátať ako legitímnu možnosť, nechať choré dieťa s chorou babkou a ísť sa baviť. Poslať ho k nej by bolo až nemorálne.

ivangeline
18. nov 2023

@lili1313 To je diskutabilne. Moralnost sa kade tade posuva. Ludia ju beru rozne.

mamina7070
18. nov 2023

@mirkava no tvoj muz je sebec a uj ale to najskor vies aj sama

thoughtfulweirdo
18. nov 2023

@ivangeline Posielať dieťa s oslabenou imunitou po chorobe k chorému staršiemu človeku nie je reálne riešenie, to musí racionálne vidieť aj on cez jeho sklamanie. Jednak sa zle cítiaca svokra skutočne nepotrebuje venovať malému dieťaťu, no a tiež dieťa po zápale pľúc skutočne nepotrebuje dostať svokrin kašeľ, že hej.

pbra40
18. nov 2023

Rujy nohy by ti mal bozkavat, ze si ostala doma ty.
Alebo mal ostata aj on a vase listky ste mali predat.
Nech na to pozeram ako chcem, vychadza mi to, ze ty mas vacsie pravo byt urazena ako on. Za to, zeisiel bez teba 😃

merrysa
18. nov 2023

@mirkava nabudúce, keď muž ochorie, kúp si lístok do kina alebo na nejakú akciu a nechaj dieťa mužovi, nech sa stará tých pár hodín..isto ho podobné nápady nechať choré alebo hoci aj zdravé dieťa chorej svokre alebo inej osobe prejdú a nikdy sa nevrátia ;)

danica2711
18. nov 2023

ja byť chorá matka tvojho muža, tak synka za takú bezohľadnosť voči mne aj vnukovi ženiem bičom z domu

nikdenikto
19. nov 2023

Nechala by som choré/zdrave dieťa zdravej svokre, inak nie.