Baby už som s nervami naozaj v koncoch,toto sú asi fakt moje najshoršie vianoce a sviatky,neviem kedy sa dožijem kludných a pohodových sviatkou,s oddychom,bez hádok a bez stresu. Všetko to koli hádkam s mužom,apsolútne s ničím mi nepomáha,na všetko čo sa tíka detí,domácnosti,nákupou,varenia,upratovania je len na mne,ona ma svoj svet,ráno vstáva o 10.00 s mobilom v ruke,ja samozrejme už dáávno hore,urobit detom ranajky,všetko zaobstarat,ona sa zobudí,napapá sa,potom sa osprachuje,sadne za pc,alebo mobil v rukách,alebo TV,žiadna pomoc,ked sa chcem s ním aj porozprávat nevníma ma,má proste svoj svet a všimne si že exzistujem len ked niečo odo mna potrebuje,alebo ked je hladný atd.inak som dobrá len ako slúžka,pestunka,kuchárka,upratovačka,stále rieši len neporiadok namiesto toho aby sa venoval viac detom,išiel s nimi na prechádzku ,zahral sa s nimi a proste mi trochu pomohol,nič!!!! Je ako puberták,zavre sa do kuchyne,pustí si na plne pecky hudbu na telefone a viac ho nezaujima,že deti škriekaju,zle su a ja som ohúkaná,proste ma svoj svet. Náš malý je velmi zaslúžené dieta,ktoré je neustále uplakané,nervozne ani jemu sa nevenuje,všetko dáva zavynu mne aký je,že to je moja výchova atd,proste ked on je doma,máme len dusno,napetie,žiadna dobrá nalada,atmosfera nič,ja som stále napetá a vystresovana koli čomu zase začne hádka....včera sme mali výročie zoznámenia,ani ma nikam nezobral,až ked som mu dala najavo že som nahnevaná tak ked už videl,že je zle tak aby sa nepovedalo,rýchlo niečo navrhol že niekam pojdeme,ale dobre vedel,že už nikam nepojdem ked sme sa najskor museli preto pohádat....ja už neviem ako na neho..
@fidka79 vieš on je strašne náladový,taký chvílkový,niekedy je úplne vpohode,aj ideme niekam spolu,zasmejeme sa,proste pohoda,ale ked mu prepne je ako s iného sveta,ako keby tie chyby čo mal si ani neuvedomuje,on od malička bol vychovavaný ako v bavlnke,mamička všetko za neho robila a teraz to mam ja...a ked si otvorím ústa,aby konečne začal pomáhat,odložil ostatné veci a venoval sa detom a pomáhal,tak som najhoršia ja,že nič sama si neviem spravit a som nesamostatná,no proste zo všetkého vídem najhoršia ja,že aj iné maju deti a zvládaju to sami a ja sa s ním musím hádat...
@karolinava no neviem, hentakeho pecivala a ignoranta nie je jednoduche zmenit. asi je fakt dolezite ci bol taky vzdy, ak ano, tak marna snaha, vopred prehraty boj... ak len v poslednej dobe vypol a vezie sa popri tebe, tak ho treba "nakopnut", asi radikalne 😀 podla mna nie je nic horsie ako chlap co sa nezaujima o vlastne deti. osobne by som dokazala odpustit bordelarovi ci lenivcovi a tolerovat ich, ale neschopnemu otcovi by som to dala poriadne vyzrat 😝
Keď sa zobudí tvoje tretie dieťa, obleč sa a choď niekam sama na celý deň. Nechaj odkaz, že sa vrátiš večer, keď deti budú už spať. Samozrejme bez servisu. Obed si bude musieť urobiť a všetko okolo toho zabezpečiť. Deti to jeden deň prežijú a tvoj muž aspoň dostane lekciu ako rýchlo pochopiť, že svet sa netočí len okolo neho a hlavne, že je už 7 rokov otcom. 😝
@karolinava Ahoj,rada by som ta nejako potesila, ale zial, sama tiez zazivam mozno este aj horsie ako ty ... totizto môj manzel ma po 13 r . manzelstve od januara zacal podvadzat, najprv som to len citila, no on sa k tomu celkom rychlo aj sa priznal, som si myslela, ze zomriem ... strasna vnutorna bolest, akoby ti niekto vnutornosti vyrezaval... az fyzicky to bolelo... strasne, kto to neprezil, nevie si predstavit... ale napriek tomu, akosi sa nam to zacalo zlepsovat, lebo som sa snazila o tom v klude rozpravat, co ho k tomu viedlo, s cim bol pri mne nespokojny atd ... on sa snazil, kupoval mi kvety a po sobotách robil ranajky, on aj celkovo rad vari, par mesiacov bol klud, no potom zas som citila, ze sa nieco deje, vymyslal si, ze sa ide s niekym vecer stretnut, vela bol na mobile, atd ... vela sa o seba staral, dlho sa sprchoval atd... a opat ma podviedol ...zas nenormalna bolest, dievca , s ktorym ma podvadzal, by mohlo byt nasou dcérou ... co ti poviem, mizerne som sa zas citila, ako ocurany a ogrcany pes ... handra ... neviem, k comu by som ten pocit porovnala, môj milovany muz a otec nasich deti, sa stal niekym uplne inym, nez bol , inym, akym sme ho dovtedy poznali, proste zaslo to az tam, ze sme si povedali, ze tento rok spolu vydrzime, ale v januari sa musíme vazne porozpravat, a ked nedôjde z jeho strany k ziadnej pozitivnej zmene, tak sa bude musiet odstahovat, co on vlastne aj privital, pretoze vraj uz so mnou nechce zit... na Stedry den sme mali velmi prijemny den aj vecer aj som sa zas na chvilu citila stastna, ked sme si len tak po veceri lezali a tesili sa z darcekov, a z toho ako sa nas trinast rocny syn tesil z darcekov, no dcera sa vzdialila, ona ma uz 19 a isla do druhej izby, ona to vsetko velmi vnima, hovori, ze nechape, ako mu môzem tolko vela tolerovat ... ja sama nechapem, mozno preto, lebo ho stale lubim, tolko vela sme toho spolu prezili a z takej velkej lasky sme sa brali, ze nedokazem verit tomuto celemu, akoby zlemu snu, momentalne manzel tiez smskuje s niekym ... v druhej izbe a dokonca, dnes som mu v taske nasla balik kondómov ... strasne to boli, ale fakt budeme musiet ist od seba, lebo toto uz je uz prilis moc vela, co si dovoluje. tak neviem Ti poradit, prepac, co robit, sama neviem, niektori muzi asi nie su stvoreni pre rodinny zivot ... alebo si musia prejst nejakymi lekciami, aby potom zas zistili , o co sa sami pripravili. Je to boj, ale skus na neho trpezlivo, s kludom porozpravat sa, ked sa to podari, mozno sa nieco zmeni, neviem. Ja uz nic neviem ...
@fidka79 žena moja ty máš asi ozaj patent na rozum.... 😀 😀 😀 😀 Ty isto vidíš aj za roh.... to sú rady... Bola si ty niekedy vôbec zaľúbená????? Aha pardon, tebe to slovko asi nič nehovorí.....
@mocka123 držím palce a prajem pevné nervy....
@karolinava ach tie mobily a hry na nich. Môj tiež sa dosť hráva. ale on sa pritom aj rozčuľuje, hnevá, nadáva.... nechápem načo to hrá keď má z toho len a len nervy. 😒 😒 😒
@bonaqa2013 Dakujem, tak to teraz potrebujem, neviem, este ako to vsetko zvladneme ... ja som to s mazelskym slubom myslela seriozne a nedokazem si predstavit, ake to bude, ked nam odide ...
@mocka123 no ale zas takto aby ťa trápil a ponižoval - tak to tiež nie je výhra.... Neboj, poznám takých baranov čo opustili rodinu, našli si mladé pipky a po čase aj oĺutovali..... Božie mlyny.....
@mocka123 a prečo by sa niečo menilo?????? Ved doma ma konfort, navarene, upratane...sviatky prichystane, o deti postarane a ty mu vlastne toleruješ jeho zalety. Raz sa ,,pošmyknuť,, moze kazdy a verim ze jedno zlyhanie a nasledne uvedomenie sa nemusi končiť krachom manzelstva, ale ,bezbrehe,, podvadzanie zeny a viac menej okate....Čo nemáš hrdost? Tvoj muž si je tebou isty, ze sa moze kedy kolvek vratiť k tebe domov a do postele - mne by sa hnusil ako človek aj ako chlap. Ani pusu by mi nemohol dať lebo by som si hned vybavila v mysli ako lízal kdejake vlhké kundy...
A uprimne? Aj ja by som si niekoho našla....alebo len naoko sa robila ze niekoho mam ze ako by reagoval.
Nech mu ošťate slipy operu tie jeho radodajky...hlavne nebyť zlomená, nebyt ako obet...
Tvoja dcera to cele vnima - vnima ze otec podvada mamu a hnusi sa jej to...taky obraz si mozno odnesie do svojho zivota o mužoch - nemozem im veriť lebo ma sklamu a podvedu - toto sa jej zakorení v mysli. A možno aj to ze ,,nikdy nechem dopadnuť ako moja matka...,,.
Ja by som s ním išla do stretu, konfrontácie - bud chce rodinu alebo sa ,,kkurviť,,.
@bonaqa2013 to presne poznam ... melu pomaly, ale ... isto ... tak dakujem zatial, no musim sa pozbierat , len mi je hlavne luto syna, on ma len 13 , akurát by ho tak moc potreboval, donedavna mu venoval tak vela casu, ... no teraz nic ... ja sama otca nenahradim...
@mocka123 ja som syna vychovala sama. rozv. sme sa keď mal 1,5 roka. A v súčasnosti je 3 roč. na VŠ.
@sardinka335 ty by si mu ešte aj po hube dala.... 😀 😀 😀
@sardinka335 ano, mas pravdu, uz stacilo, ja viem... len je to tazke, lebo takyto manzel 13 rokov nebol, teraz ale prisiel cas , aby sa nalialo cistej vody do pohara... vsetko mat nemôze, vsak on si to asi naozaj uvedomi, az potom neskôr, ked bude neskoro... dcera nastastie je tvrdaska, ma velmi mileho priatela, ktory ju lubi, ale o mne si zial naozaj mysli, ze teda takto by dopadnut nechcela ...
@bonaqa2013 a nasla si si nového priatela ? na syna môzes byt pysna 🙂 !
@mocka123 jasné, keď mal syn 11rokov, narodila sa dcéra, a potom ďalšia a potom ešte ďalšia. oni už majú jedného ocka...
@bonaqa2013 no tomu ver!!! on chytil ,,druhý dych,, ale len čo sa nabazí mladého mäska a sexu so zenami, ktorým platí...večere, prezenty...tak sa mu mozno vyjasní...lenze za mnou by uz musiel prist kolenačky. Dceru ma velku a chlapec sa s otcom stretavať moze kedy chce - tomu by som nebranila. Rozvední manzelia neprestávaju byť rodičia. CHlapec je sice v citlivom veku ale na druhej strane sa mu len krivý charakter ked vidi alebo časom uvidí ako sa jedná so zenami - ako s handrami. Ved mozem mať aj manzelku a kludne aj milenku.... ved mama to tolerovala...alebo naopak otca za to ako ublízil mame znenávidí..Kazdopadne deti si odnesu do svojich zivotov len to čo vidia doma...
@bonaqa2013 tak som uz urcite aj ja mala chut mu jednu poriadne strelit, mozno by sa mi aspon ulavilo ... 🙂 lenze co ja, ked som sa s tou cundrou stretla a uvidela, ze to je vlastne este dieta ... Bozemoj, ... tak este dobre ze som ju neobjala ... kokos, ako som len mohla, co som jej aspon poriadnu NEVRAZILA !? zahrala na mna take dojemne divadielko, ze jej to je luto a ze uz prestane atd... no strasne, mala som ju zbit ... 🙂 ale ja to neviem...
@karolinava mne to tiez pripadalo, ked si vravela co robi, ze opisujes pubertiaka, tak v prvom rade,odstavit mobil a wifi, prosto techniku... ale najlepsia je sokova terapia...nasa znama tak spravila...ma narazky k tomu ze si nesamostatna a ze on by to mohol spravit lepsie?...prosim..nepostaraj sa o deti, o domacnost.....viem bude ti to trhat srdce, ale zdekuj sa a on nech vsetko poriadi...myslim, ze o chvilu ti bude volat, ze co a ako alebo si niekoho zavola lebo to sam nezvladne...niekto pokial neskusi, netukne mu co vsetko musi jeden zvladnut...
@bonaqa2013 byť zaľúbená neznamená nechať sa mužom využívať. A že božie mlyny melú je len zbožným želaním ľudí, ktorí iným želajú, aby sa im to, čo urobili vrátilo aj s úrokmi, život nás ale presviedča, že nefungujú....len sa tým ľudia utešujú. Ja som tiež toho názoru, že ak sa muž od začiatku aktívne nezapája do starostlivosti o domácnosť a deti, keď mu je prednejšie vlastné pohodlie, ako jeho rodina, zmení ho máločo 😒 😒 😒 😒
@sardinka335 dakujem , si zlata, no nechcem sa ho zastavat, ale pravda je este aj taka, ze dceru mam s inym, co som este ako mlada, strelena sa stala slobodnou mamou, a mozno je to osud, alebo co, pretoze dceru mam s jednym zenatym muzom, no ja som od neho nikdy nic nechcela, dokonca mi on , ako biologicky otec dcery 16 rokov na nu ani halier neplatil, pretoze, ked dcera mala 4 vtedy som stretla svojho terajsieho manzela, ktory sa mi snazil starat sa aj o nu ,... tj urobila som za mlada chyby, no vzdy som sa sama o seba a o svoje deti postarala, vzdy som robila, uz v tom case som mala celkom dobry prijem, takze ja som nikdy nikomu rodinu nechcela rozbit, len som si chcela nechat svoje dieta, ktorej do rodneho listu som meno biol. otca ani vtedy neuviedla ... on ma vtedy chcel poslat na potrat ... proste som si toho uz uzila celkom dost a ked som potom svojho terajsieho manzela stretla, som si myslela, ze je to moja zivotna laska, on sa takto 13 rokov nechoval... no teraz sa to zmenilo ...
@mocka123 ja ťa obdivujem za tvoju trpezlivosť, pretože aj ja by som mu s takou trpezlivosťou " jebla "jednu pasťou medzi oči že by mal veľmi peknú spomienku na svoju manželku . Len teraz nedávno sa mi kamarátka priznala že takú drbla manželovi pasťou medzi oči , že spadol medzi sedačky. Už mal tretiu avantúru a keď na to prišla a ked ho znova konfrontovala s tým tak m vraví taku chut ti mám jednu vraziť za to čo nám robíš no a ten debil jej chytil past a dal si ju k očiam a vraví jej no tak mi jednu drbni .. nedrbneš na to si moc mäkká že , že že ??? No a ona sa zahnala a taku mu vrazila že sa sklátil medzi sedačky. Povedala že zo strachu ušla k bratovi a ráno sa aj vrátila s bratom , lebo sa bála strašne. Manžel mal vraj monokle, ale tváril sa že sa nič nestalo .
Tým neschvalujem žiadne násilie , len občas zrejme sa inak nedá .
Chyt mu mobil a hod o stenu a ukaz mu deti ze su jeho. ☺