Mužovi preplo

9. dec 2023

Čaute baby, s mužom žijeme dosť zle. Ešte spolu bývame a sme zobrati. Od septembra spolu nekomunikujeme,len ohľadne 5 r.dcery. dnes som išla na vikend s malou k našim a on mi začal vypisovať že to ide dať na sociálku, že mu nedám dieťa k jeho matke, že bránim dieťaťu stretnúť sa s jej nevlastnou sestrou. Pritom on od septembra je každý víkend pia-nedela mimo domu, a dcére sa venujem len ja. Prosím o info rieši sa toto na sociálke, nejako mi to totiž nedáva zmysel. Ja plánujem v januári podať žiadosť o rozvod a teraz aj predbežné opatrenie. Ešte doplním že jeho matka žije v pivnici a správa sa neprispôsobilo aj pred malou.... Ďakujem za rady

pribinak
9. dec 2023

Co si sisi, že čakať do januára? Ja by som sa už ôs rodičov neveacala, v pondelok by som na sused mala podaný návrh na z erwnie a výživné

Toto trpíš od septembra? No nech ide do riti

autor
9. dec 2023

@pribinak trpím už dlho...keby len od septembra...

joesvk
9. dec 2023

Nevšímaj si ho.Zmeň t.číslo, alebo ho zablokuj.
Nič ti teraz nemôže urobiť. Čo zavolá policajtov?Pritom nemáte upravený styk s dieťaťom, nie si za hranicami...
Reaguj čo najmenej.On sa totiž nechce dohodnúť. On ti len chce ubližovať.

zmrzlinka2021
9. dec 2023

A prečo máte taký zlý vzťah?

autor
9. dec 2023

@joesvk už je všade bloknuty, už cez letné prázdniny som bola s malou u našich lebo mala zavretý škôlky a ani len nenapísal ako sa mala má a kde je....

pribinak
9. dec 2023

A načo chceš čakať do januára?

autor
9. dec 2023

@zmrzlinka2021 nikde sme nemali dobrý vzťah a teraz kvôli peniazom lebo všetko okrem hypo ťahám ja...
@pribinak lebo sa bojím

laurita285
9. dec 2023

A v januári sa už báť nebudeš? 😀 ťa osvieti zázračne cez sviatky?

pribinak
9. dec 2023

V pondelok by som sedela u právnika a písala návrh na zverenie
Máš rodičov, to je skvele

Chod na socialku ako tá psychicky týra, hlavne sa ho neboj

autor
9. dec 2023

@laurita285 haha máš pravdu budem aj vtedy ;) len chcem radu či sa toto rieši aj cez sociálku,ja som myslela že iba súdne ale vlastne ani neviem čo chce riešiť,keďže on je s malou minimálne...

berry266
9. dec 2023

ale prosim ta,to su len silne reci.Na sud chod na buduci tyzden, necakaj.On bude robit prieky, bude sa ti vyhrazat socialkou a kraviny.To je nič neber ho do úvahy.Ja by som sa nevratila od rodičov.Čo ťa tam čaka? pokazene vianoce s debilom pri jednom stole? Nech ide k materi.Správy si odkladaj komunikuj cez maily aby si mala dokaz ak by sa situacia vyhrotila. Nemas na co cakat

kristinapetronela
9. dec 2023

Už sa domov nevrat 💓👍

kristinapetronela
9. dec 2023

A na tú sociálku chod v pondelok hneď ty

autor
9. dec 2023

@berry266 bývam v inom meste kde mám prácu a mala škôlku,takže vrátiť sa musím. Ja len jednému nechápem že čo on chce riešiť so sociálkou lebo o malú je nadpriemerne postarané a v podstate on na malú kašle a ešte ani neplatí...

kristinapetronela
9. dec 2023

Veď nech pozaluje .za debila bude on .neboj sa

joesvk
9. dec 2023

Držím palce, aby si to do januára teda nejako prežila v zdraví.
Ak máš aj možnosť odísť skôr. Podaj si na sude neodkladné opatrenie na zverenie malej a potom nepozorovane pober veci a utekaj.
Potom ti už nebude môcť zobrať malú. Keby aj prišiel, neotvoríte dvere.

autor
9. dec 2023

@joesvk budeme na sviatky u našich to ho zjavne naštvalo že by nebudem skákať okolo rite. A ešte otázka na podanie neodkladne ho opatrenia treba právnika či na to stačí nejaký formulár? Dakuje

vikes
9. dec 2023

Keď sa bojíte, tak ohľadom rozvodu choďte za advokátom alebo aspoň na sociálnu kuratelou a tam vám poradia.

brendaa
9. dec 2023

Centrum právnej pomoci v meste ti pomôže s predbežným opatrením na zverenie deti aj návrhom na rozvod... bezplatne...

mogaa
9. dec 2023

nuž sama si dieťaťu otca vybrala....je otcom dieťaťa, takže práva máte rovnaké...ak nie je zverený do tvojej starostlivosti môže si vziať dieťa kedy chce a kam chce....ak aj dieťa bude zverené do tvojej starostlivosti a bude určený styk s otcom, v tom čase ho on môže dať k svojim rodičom a ty do toho nebudeš môcť nič hovoriť.....

autor
9. dec 2023

@mogaa ďakujem budem to riešiť s pravnikom

cacianka
9. dec 2023

@mogaa je to pravda,
Preto ries zverenie čím skôr, predbehni hrdinu. Aby sa nestalo že dieťa zoberie bez tvojho vedomia a do obydlia sa nevráti viac dní, a ty ani nebudeš vedieť kde sú a dokedy.
Formulár nie je, ani právnika ti netreba, vzory podaní nájdeš na nete, takže zvládneš to aj sama.
Alebo využi pomoc koliznej na upsvar či centrum právnej pomoci - kontakty nájdeš na nete.

autor
9. dec 2023

@cacianka ďakujem krasne

cacianka
9. dec 2023

Takéto blbé kecy mužov sú tu plne strany, stačí čítať a budes mať inšpiráciu. V podobných témach sme už veľa poradili, popísali ,podporili.
Len si honi ego na tebe, aby ťa vystrašil, zneistil, ublížil. Keď si preč, iba mu pošli sms, že kde je jeho dieťa a že je ok. Tým sa ubránis že vedel a už mu fakt udanie nepomôže. Vie a basta.
Ani únos to nie je, na území sk sa môžeš zdržiavať kde chces a koľko chces, stretnutie s dieťaťom -na neutrálnej pôde - mu musíš umožniť, ale ....
Nedaj mu najavo svoj strach, je to voda na jeho mlyn, aj keď sa v súkromí vyplaces, ponadavas, pred ním zachovaj hrdosť, silu, úroveň.

ankare
9. dec 2023

Držim Ti palce, čaká Vás lepší život! ❤️

autor
9. dec 2023

@ankare ďakujem

0silvia0
9. dec 2023

Ved mu napis, super, daj to na socialku, aspon sa to zacne hybat...

guudy
9. dec 2023

Autorka, hned ked sa vratis, odnes dokumenty z domu k rodicom/ku kamaratke. Alebo si sprav fotokopie vsetkeho doleziteho a tiez odloz u niekoho spolahliveho. Zober doklady, dokazy o prijmoch, majetku, poistky, hesla. Muz sa ti bude mstit, ked to zacnes riesit uradne. Bude ta zastrasovat, aj ked realne ti nebude mat ako ublizit…

guudy
9. dec 2023

Ked budes mat tie dokumenty/kopie, zacni konat na upsvar a nasledne ziadost o rozvod…drzim palce.

luccija
9. dec 2023

Iba Ta vydiera tak slabosti iné nevedia.Ukonci to čím skôr