Ani neviem ako začať. Ide o to, že muž vždy pred známymi začne rozprávať, ako naše deti (2r a 4r) len jedia sladkosti (okrem piškót a marina keksov nič nejedávajú. A aj tie piškóty a mariny majú výnimočne.) Jasné, že starší nad polievkou ohŕňa nos ale vždy zje. Ďalšia vec, čo mi vadí, keď začne rozrozprávať pred známymi, ako stále pozerajú tv. (Starší si sem tam pozrie večerníček na dvojke, ale teraz v lete len sem tam, lebo sme v podstate stále vonku. Ide o to, že synovi zapnem tv okolo 19 a vtedy zrovna príde muž a hneď má reči, že celý deň sedí pred tv ale v skutočnosti tam je 2 minúty.)
Už som mu vravela, že ma to uráža, keď v prítomnosti detí a mňa takto rozpráva pred známymi. Ale on si stále melie to svoje. Mám sa na to vykašľať, čo rozpráva pred druhými, alebo ako argumentovať? Lebo ma to strašne uráža.
Ďakujem
podstate stále vonku).
preco ma muz potrebu ta zhadzovat? a hladat v tebe a v tvojej vyvhove chyby? aku ma k tomu motivaciu???? to sa spytaj jeho a seba ;) aky je dovod priciba ktora vyvolava tento nasledok..
Súhlasím s Jurajom, keď má takéto reči, hneď by som sa spýtala, ako to vie, keď je od rána do večera preč.
Súhlasím.Hneď by som povedala že však tatinko vie najlepšie,on je s nimi celý deň.
Ináč prečo má muž potrebu rýpať pred známymi?
@juliet86 toto by.som sa pytala aj ja
na najblizsi obed by som mu dala jest piskoty a marina kekse.
@kalerabka99 by som sa ho opýtala to preto ma zhadzujes pred všetkými, lebo si celý deň v prdeli, ako chápem že ich nevidíš no vieš kuľove o tom čo celý deň robíme asu ti to natocim. Známy pochopia a muž ak je taký provokatér a nechýba mu intelugencia pochopí. Nikoho tým neurazis
Ja som zasa mama opačný problém.. pred každým hovoril aké som Chudiatko, že malička mi plače a že to všetko zvládam, pritom ona plakavala len prvé tri mesiace tak na večer, kedy prišiel muž z roboty a cely deň bola úplne úžasne babatko 😂 ale tiež mi lezie na nervy keď povie že jej ani čajik nedám alebo čo, ale našťastie jeho už všetci poznajú a vedia, že o výchove vie 💩
@zenaajmama sa cíti menejcenny lebo nepriklada ruku k dielu laebo je len jednoducho vychcany si vyber😁😁😁😁
pokial to nevie pochopit, ze ta to uraza a ze potom vyzeras pred ostatnymi takto tak mu to normalne vyvrat pred nimi. ked povie, ze jedia sladkosti vela tak mu argumentuj ako si nam tu pisala, ked povie, ze vela pozeraju tak telku tak normalne pred vsetkymi povedz, ze maximalne vecernicek a ty nemozes za to, ze chodi domov o takom case
@kalerabka99 mal by si uvedomit hlavne svoje slova pred synom, pretože uči syna k neucte a nerešpektu k matke a k ženám všeobecne. Môže to vyustit až do takeho štadia v neskoršom veku a v dospelosti, že nebude si važit ženy a schopný im opatovať lásku. Tu hra však aj velký faktor, koľko lasky a času mu davate vy. Podla toho čo pišete tak primerane. Treba sa važne porozpravať s mužom, či chce zo syna vychovať kreténa...Pekny deň.
@danicabbb áno,to je aj môj ohad 😉
@kalerabka99 tak ako ti už bolo poradené, treba sa hneď pred známymi ohradiť, aj keď to bude vyzerať trošku neharmonicky medzi vami. Ak budeš pri tých jeho rečiach len ticho a budeš dusiť v sebe tú nespravodlivosť, pán manžel sa nespamätá. Pekne mu pred známymi povedz, čo treba, nech sa teraz pre zmenu hanbí on pred známymi, že nevie čo jeho deti jedia/nejedia.
@kalerabka99 ked najblizsie bude takto trepat, tak len sucho dodaj, ze to hovori o tom case, ked sa on svojim detom venuje a Ty nie si doma😉
Ak on zhadzuje teba aj deti aj po upozorneni, ja by som zhodila jeho a to tak ze by si to pamatal do smrti. A este ked pride z roboty, odisla by som prec a povedala mu medzi dverami ze deti su hladne, nech ti ukaze ako sa to ma spravne robit. Mna by toto tak vytocilo ze az
No raz by mi toto povedal pred cudzimi ludmi, tak mu poviem, ze az bude s detmi travit tolko casu ako ja bude mat pravo komentovat moje metody. A presne ako sa pise vyssie - po jeho prichode z prace, pripadne cez vikend by som mu povedala, ze starostlivost o deti a domacnost je na nom, nech mi laskavo predvedie ako sa to ma robit. Urcite si to nenechaj aby ta takto zhadzoval pred ludmi. Ak ma vyhrady k tvojim metodam, nech ti to povie medzi 4 ocami a nie aby ta strapnoval pred druhymi.
Ja by som zasa začala hned rozprávať ako necháva špinavé ponožky pri posteli, neodnesie taniere, zamyká sa na záchode, proste vymýšlala by som na neho v duchu ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva, určite by sa odučil svojmu zlozvyku vymýšlať na deti.
@kalerabka99
ako prve by som sa ho v sukromi spytala, ci si uvedomuje, ze tymi recami o tom, ako vase deti len jedia sladkosti a pozeraju cely den telku, nerobi zo seba pred druhymi starostliveho otca, ale zosmiesnuje vas oboch ako neschopnych rodicov a robi tym zle aj detom.
ze znami si nebudu mysliet, ze ty si zla matka a on starostlivy otec. ale oboch vas budu mat za neschopnych vychovavat deti. lebo si pomyslia, ze on ked o tomto vie, tak naco o tom iba vsade kazdemu rozprava a nic s tym neurobi?
ze robi zo seba tymi recami hlupaka a uraza tym v ociach druhych aj vase deti. lebo teraz ich mozno polutuju. ale o par rokov, vsetko co zle nahodou deti urobia, vasi znami hned okomentuju, ze co cakat od takych deciek, co sa len cele dni valaju pred telkou a rodicia na nich kaslu?
je to presne to iste, ako ked mam znamych, co maju v povahe taku tu divnu skromnost (alebo opatrnost). taku v style "ja som oproti tebe len nesikovny hlupak". ono to sice vyznie, ze ti tak prejavuju uctu, ale ked to prenasaju na svoje deti a vzdy o nich hovoria v negativnom svetle, posobi to velmi zle.
malokedy spomenu, ze mali napriklad uspech v skole. ale ako nahle sa nieco stane, uz pridu s tym, ze: no ten moj ma zas vcera vytocil, doniesol trojku z matiky. alebo: strasne lenive su tie moje decka, nic to doma neuprace, vcera som mu nasla tanier so zaschnutym chlebom pri posteli.
akoby to dieta nic dobre v zivote neurobilo. a este aj ono tento postoj potom prebera do zivota.
Zhadzovanie som zažila od partnera a musela som si veru dať čestne ruku na srdce a priznať si krutú pravdu, že ma jednoducho neľúbi, lebo ako už len ťa ľúbi niekto, komu je jedno ako ťa vykreslí pred inými...? A nie že si nie je vedomý..on si plne uvedomuje čo a prečo tak hovorí....len či žena si to prizná...
chlapovi by som pred známymi povedala : "Ale prosím ťa netáraj...veď si stále preč...a keď sa ti nepáči môžme si to vymeniť...."
Neboj sa ho konfrontovať, keď on sa nehanbí, nehanbi sa ani ty...Na hrubé vrece, hrubá záplata...Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva...😉
doma by som mu normálne potom povedala, že si to vyslovene neželám a keď s tým nevie prestať tak nech sa so známymi o deťoch nebaví vôbec....
Ach zas jeden pán dokonalý? 🙄😖
@kalerabka99 Ty porozprávaj ako si škrabe riť napr. Ako mu ráno smrdí z huby a pod.😉
@saslavka73 pobavilo 😂😂
Ďakujem všetkým. Pomohli ste mi. Určite sa s ním porozprávam.
@kalerabka99 Prepáčte, ale to je somár, že neťahá s vami za jeden povraz. Treba mu stále argumentovať, nedať sa. Ako sa správa manžel ku vám, tak sa budú správať vaše deti ku vám. Dáva im vzor. Nenechajte si to.
Nieco podobne robil moj otec mame... pred navstevou vzdy kritizoval brata, ze ako papuluje apod., ze to ona ho tak vychovala.. Raz mu na to 1 kamarat povedal, ze Kde si bol ty? V krcme? potom prestal. 😉
nechcem zlahcovat okolnosti
Nekupujte piskoty a marina keksy, ked ich deti jedia výnimocne.🙂 Vsak ich nepotrebuju, ked im ani nechýbaju.A preco, ked ma prist muž z prace, zrovna položite dieta pred TV, ked viete, že vas týmto uraza?
Moje dieta ma 13,5 m , TV este nevidelo, ani notebook, tablet.
zaspava o 19tej, vlastne dcerka už spi 🙂 CO tak, ked pride muž z prace, zariadit, aby deti mali rezim a zaspavali najneskor o 20tej? Zrovna o tej 19tej možte deti pochystat na spanku, či?
@fantaghiro21 preco by 4 rocne sa malo o 19 nastej chystat spat ved by malo vidiet aj ot a celkovo si asi ten prispevok nemyslela vazne zrusit piskoty ???
@loginexistuje ja neviem, ci chce dieta vidiet otca, alebo kukat na TV, ked ho matka praskne pred TV? Skor mi pride dost napriek robenie, ked matka praskne deti pred TV, a vie, že ju za to muž uraza 🙂 Moj manžel tiež chodi domov velmi neskoro. Dcera ma vybudovaný svoj režim. Aj ked su v den možno pol hodinku, na dalsi den si to vedia vynahradit 🙂
Ked ma vždy manžel prist z roboty hovorim dcerke, ako za chvilu pride tato, že jej donesie velku pusu, a ked zaspinka, zajtra sa s nou pohra,atd..,,🙂
Sama autorka vsak pisala, že jej deti jedia piskoty len sem tam... Tak ked place, že ju muž za to uraža, nech ich nekupuje, Potom uvidi, či si najde dalsiu zamienku, a bude ju uražat za nieco ine...
@kalerabka99 Hned by som pred znamymi povedal . Drahy co ty mozes vediet ked si cely den v pr...i a dalej by som to neriesil.