Muž nemajstruje, nevarí, neperie

21. jan 2023

Ahojte, obdobná téma tu ma inšpirovala, preto vás prosím o vaše skúsenosti. Mám priateľa, rozumieme si, nežijeme spolu. Obaja máme cca 40r. Ja prácu, deti, domácnosť, on bez záväzkov. Ako človek je pozorný, príjemný, milujúci, podporujúci, empatický. Sme si blízki už roky. ALE v dobe keď sa náš vzťah už preklápa niekam ďalej, akosi brzdím, hoci city tam sú obojstranné.
Zneisťuje ma to, že hoci má aj vlastné bývanie, dodnes sa mu oň starajú rodičia, mama perie, varí obedy, umýva okná, prezlieka periny... On sám neuvarí ani praženicu, neočistí zeleninu a podobné elementárne veci. Pokiaľ mu treba v domácnosti vymaľovať, zložiť nábytok, zavesiť luster a pod., všetko mu robia kamaráti / otec... som z toho taká frustrovaná. Máte niektorá podobnú skusenosť či partnera? Ako to vyzerá u vás doma? Ďakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xux
21. jan 2023

To tak uplne neznie ako partner ale skor ako dalsie dieta podla mna

autor
21. jan 2023

@xux veď práve toho sa obávam do budúcnosti :( inak je to uzasny clovek

anjelicek26
21. jan 2023

A vsetci ocakavaju, ze to pranie, varenie, staranie sa casom preberie manzelka? Potrebujes dalsie "dieta", nemas uz vlastnej roboty dost? Alebo partnera do zivota?

xux
21. jan 2023

Asi zavisi od konkretneho cloveka. Vies si s nim predstavit zivot? Ale naozaj? Predstav si mat ho doma, s nicim nebudes mat pomoc, iba naozaj velku kopu starosti navyse. To uz potom zavisi ci tak dokazes naozaj spokojne existovat. Lebo ked mam povedat za seba, tak ja si to predstavit neviem.. pre mna by to bolo utrpenie, hlavne mentalne. Som toho nazoru, ze radsej sama nez s niekym, kto mi zo zivotnej “energie” skor berie nez dava. Plus ked by ste nahodou este mali aj dieta.. ako hovorim. Niekto s tym vie spokojne zit, niekto nie. Musis sa poriadne zamysliet, ktory typ cloveka si ty.

terezka1947
21. jan 2023

Tak verím,že môže byť skvelý človek.
Len otázka,čo ďalej.
Nikdy si sa ho nepýtala,prečo si niektoré veci doma nerobí sám?vieš,v rámci konverzácie...veľa sa dozvies. A netreba ti už ani skúšať spoločné bývanie.
Kde ešte niečo viac.
A možno budeš prekvapená a tá tvoja otázka ho niekde posunie a zamysli sa aj sám nad sebou😃

0silvia0
21. jan 2023

Su aj takito muzi, veseli, prijemni, ale obe ruky lave na robotu, ale spolocnici su uzasni.
Potom su suchari, ktori vsetko porobia, ale zabava s nimi nie je.
Dalsi su frflosi, cholerici, ktori sa naseru, vykricia na vsetkych okolo, ale zabezpecia zenu, vybavia majstrov, zarobia a nemusia doma ani kutila robit.
A potom su kombinacie tychto typov, niekedy sa vydari aj prijemny zrucny, vesely, uzasny, ale asi ich nie je az tak vela😍

autor
21. jan 2023

Už som mu to viac x jemnejsie naznacovala, ze by sa mohol postupne učiť tieto veci... potravinové nákupy, prípravu raňajok, varenie párkov 🙈 jemu ale vyhovuje jeho život. Povedal, že časom sa naučí

autor
21. jan 2023

Môj ex vsetky tieto veci zase zastal, ale to bol vztah psycho trapenie, manipulacie.. tento mi az ukazal, co to je mat niekoho rad a byt mu oporou. No ako ide cas, zasekla som sa niekde v neistote po praktickej stranke.

struhanka
21. jan 2023

Za cca 40 rokov svojho života sa naozaj nebol schopný naučiť, že všetci, ktorí bývajú spolu v jednom byte/dome by sa mali určitým spôsobom podieľať doma aj na domácich prácach/prácach okolo domu? Neviem si predstaviť, že môj muž by nevedel zaopatriť seba i nás v tejto oblasti - že nakupujem, varím len ja, mením si sama žiarovky, opravujem veci...

divokykonik
21. jan 2023

Ja mám muža jedináčka a vie navariť, oprať, ožehliť, umyť riadny, skrátka všetky práce a aj na nákupy chodí keď treba. Teba by čakalo to isté čo robí jeho mama, starala by si sa o dieťa 😂. Stojí ti to za to? Podľa mňa nie. Mal času habadej sa naučiť o seba starať.

lyci
21. jan 2023

su aj taki. ak vies, ze ti to nebude vadit, tak v pohode. ak uz teraz vies, ze ta to bude velmi hnevat, tak to ani neskusaj. chlapi sa vacsinou nevedia zmenit, resp. sa im nechce a este to otocia voci zenam, ale naslubovat vedia

babajaga
21. jan 2023

Naco by to robil,ked nemusi?Spravi to mama?Noj tiez nic nevedel,ale zivot ho prinutil,navari,operie,nakupi aj doma pomajstruje...

toskanka
21. jan 2023

A vy plánujete spoločné bývanie? Mne by sa po 40 už nechcelo s niekým zdieľať spoločnú domácnosť, ak si to okolnosti nevyžadujú. Teba týmito prácami nezaťažuje. By som si užívala to dobré, čo pre mňa robí a ostatné by som neriešila. Keď sa rodičia raz pominú, bude si to musieť robiť sám, slúžku by som mu nerobila.

viestta
21. jan 2023

Chlap, ktory sa nevie sam o seba postarat asi hlada len nahradu za mamicku, nie vztah. Ano, ti byvaju mili, pozorni, neviem co, ale v konecnom dosledku na spolocne byvanie nepouzitelni.

amiaja
21. jan 2023

Tak ten sa to nikdy nenauci.. ak budes s nim tak ver tomu ze doma ani prstom nepohne. Inak strasna predstava ze chlapovi v 40ke chodi maminka nakupit, navarit, prezliect periny 🙈 maximalne antisexy 🙊

zorkahorka
21. jan 2023

Ou... otazne je, preco to ta mama robi... podla mna to z neho urobila ona, cely zivot si ho takto ucila. To by si nemala len tretie dieta, ale vo svokre druhu sokynu

danieli
21. jan 2023

Casom sa nauci? A v akom casopriestore? Ved to sa ani neuci…to proste ide same, len treba chciet a preco teda nechce? Bud nechape, ze treba pomoct alebo je skutocne peknym slovkom nazvany pohodlny…nuz ale ani jedno nie je do zivota…aby ja som doma na hubu padala od roboty, ale aspon ma ma kto pohladkat po chrbatiku, ked uz sa vecer ani nevystriem…oj na rovinu by som povedala a nechodila okolo kase…mozno sa zapne alebo aj nie a vycuva…

sima338
21. jan 2023

Ja by som mu normálne dala ultimátum. Buď sa všetky tie veci naučí riadne sám - ako sorry, ale ísť si kúpiť do obchodu potraviny, dať prať, chytiť handru a utrieť prach, zapnúť vysávač a pod. sú primitívne aktivity, ktoré človek učí už svoje malé deti. Alebo nech si nájde upratovačku a tú riadne platí, ale nech mu to nechodí robiť mama či kamaráti. Poznám chlapov, ktorí sú v tomto totálne neschopní, ale zas prevyšujú iné kvality typu, že ten chlap veľa zarobí, je inteligentný, scestovaný, ovláda 5 cudzích jazykov, atď...

autor
21. jan 2023

Co viem, mama si ho tak hycka, ze on je dobry, sikovny, zaneprazdneny a nechce ho zatazovat 🙈 spolu sa momentalne byvat nechystame, ale proste mne toto akosi mentalne stoji v ceste. Ze kazdy den na ranajky/obed uteka k mame, veceru si objedna vonku a popri tom minimum povinnosti, co ma za nasledok, ze den si rad uziva, denne sadne do podniku na kavu/kavy idealne so mnou (to mi neprekaza, je pan svojho casu). Len to ma od mojho fungovania daleko. A neriesi co by si v domacnosti porobil, zveladil a pod.🤷‍♀️

zuzana76
21. jan 2023

@autor nechcela by som takeho partnera, pokial vsak nezarobi tolko, aby si platil v buducnosti opravarov, pravidelne restauraciu, upratovanie atd... ak je to typ pracanta, ktory je pracovne vytazeny, ma "bunky" na riadenie firmy, ma uspesnu firmu a stara sa o zivobytie tymto sposobom, tak kludne, ale cloveka, co nevie ocistit ani mrkvu a navarit ti caj, ak by si zalahla chorobou, tak to nie.

aprilowka
21. jan 2023

Je to v skratke trulo absolútne nevhodný do partnerského zivota

autor
21. jan 2023

Inteligentny a scitany je, scestovany a jazyky nie. Zarobok trochu lepsi priemer, nie je az tak pracovne vytazeny, ze by doma nestihal. Radsej si ale vylozi nohy a pozrie dokument.. a co robi je varenie caju, natretie chleba, vysavanie, prach a udrzba auta 😬 teraz ked som to vymenovala, pripada mi to ozaj ako zoznam povinnosti dietata v urcitom veku 🙈

amiaja
21. jan 2023

Prepac autorka ale uz len z toho co pises mi je z toho chlapa na grc. Upratat a nakupit to nie ale sadnut do podniku na drincik to kazdy den. Toto fakt nie je chlap do zivota. A jeho mamicka ti este osladi zivot ked nebudes panovi kralovi skakat okolo riti.

zuzana76
21. jan 2023

@autor, tak to je lenivec a takeho by som nechcela

janinah
21. jan 2023

tiež by som bola skvelý človek,príjemný spoločník,dobrý v posteli...ak by som bola oddýchnutá ako tvoj partner,doma by mi sluhovia všetko porobili,to by mi bolo sveta žiť...toto je človek na randenie,na výlety,na víkendy,nie do reálneho života...btw môj 17r. syn dnes nakupil,navaril,teraz podlahy umýva....takže dáke upratovanie jeho bytu mojou osobou o pár rokov nehrozí ani omylom

h2
21. jan 2023

Preboha, chlap okolo 40-tky, s vlastným bývaním, ktorému tam chodia jeho 60+ rodičia otročiť?! V tom veku by to už malo byť skôr naopak! Mama k nemu prichádza denne variť, prať, upratovať? A otec na chlapské práce? Nikdy, NIKDY, by som s takým človekom nebola, ani keby bol ten najlepší, najmilší, najúžasnejší. Toto je hrozné!!!

autor
21. jan 2023

Podla vasich odpovedi sudim, ze asi nikto podobneho chlapa nema 🙊 ten muz je ozaj dobry ludsky, psychicky a rad by travil cas uz aj s detmi, ale aj tam som sa zasekla, ze co by to vlastne bolo, nema mimo prace, prechadzok a posedavania nejake vacsie aktivity.

danica2711
21. jan 2023

na spolužitie zjavne veľmi použiteľný nie je, domov by som si ho nenasťahovala... Nechaj to tak ako to je, ty máš svoju domácnosť, na tú jeho kašli, nechaj si ho len na príjemné chvíľky mimo domácnosti

papulienka48
21. jan 2023

Akože treba aj rozum v takýchto veciach a ten by mi už bil na poplach, že niečo nie je dobré, nechcela by som chlapa o ktorého by som sa musela starať. Nechcela by som proste byť otrokom, takže radšej by som sa držala ďalej.