Musím to ukončiť, ale nemám silu

uz_nechcem
13. feb 2015

Ahojte. Mam 21 rokov a 2 rocny vztah. Ked som na zaciatku stretla mojho partnera tak som bola z neho uchvatena, ze to je az neskutocne, ako som mohla niekoho takeho užasneho stretnut (v tom case som bola cerstvo po rozchode, kde som sa rozisla s byvalym preto lebo mi dal facku pri hadke.) Prve mesiace boli uplne fajn, spraval sa ku mne pekne milo. Jediny problem bol, ze mi vadilo jeho chodenie na diskoteky poprip chodenie na dovolenky bezomna, co som mu aj vycitala. A postupne sa vsetko zacalo dako kazit a moj priatel zacal vystrkovat rozky. Je toho nazoru, ze ja mam posluchat, a ked nie tak je zle. Vzdy si robi po svojom, ja nemozem podla neho skoro nic, lebo som zena ale on je chlap tak preto moze. Stale mi tvrdi, ze si mam najst ineho ale ked nahodou som isla na pokec alebo na diskoteku tak uz bolo zle. Vraj tam mi nedovoli si ineho hladat. Casto krat ma take divne stavy ako keby mu preplo, a aj ked je vsetko v pohode, nehadame sa tak on z nicoho nic ma zacne skriabat po ruke alebo ma tahat za vlasy poprip mi zapcha usta a nos, ze nemozem dychat, a tak ma nejaky cas drzi. Nepacia sa mi tieto jeho sadisticke sklony, a nie som ochotna mu to tolerovat.
Uvedomujem si, ze je to chory vztah, chcem to ukoncit ale nemam silu. Teraz sa asi pytate, ze ako je to mozne? Jednoducho som uz strasne zmagorena. Som neustale pod psychickym a niekedy aj fyzickym natlakom, vtlka mi do hlavy, ze to ja som na vine, ze to nie je nahoda, ze byvaly mi dal facku, a ze teraz som si nasla zase takeho partnera s takymi sklonmi. Nemam sa ani s kym o tom porozpravat. Neostalo mi uz moc kamaratiek. Vacsina odisla na VS do inych miest a tu v mojom meste mi ostala iba jedna, ktora sa uz vydala a ma babo cize nema na mna dako cas. Som velmi osamela, a on to zneuziva.
Prosim dodajte mi silu ho opustit lebo ja uz dalej nevladzem v takom vztahu, kde neustale trpnem, ze co mi zase urobi a vidim, ze si ma absolutne nevazi.

lenka1989
13. feb 2015

Mas 21 rokov a 2 rocny vztah . Povedz si,ze mas malo rokov na to aby si ostala s takym clovekom. Zijes len raz a preto mas pravo byt aj ty stastna

nokinecka
13. feb 2015

@uz_nechcem nechceš s nim otehotnieť, že nie? vieš, čo by bolo potom, že ano? preč od neho, naozaj, preč, preč, preč. je to zjavne blazon, ktorý si ťa vôbec neváži a toto ty k životu nepotrebuješ. je si tebou, tak sa mi zdá, až príliš istý. opakujem - PREC OD NEHO! vieš, ako sa ti ulaví? strašne!

ellis137
13. feb 2015

ahoj si mlada a nemate deti tak vycuvaj kym mozes lebo lepsie to uz urcite nebude iba horsie. a chlapov beha po svete vela tak sa neboj ze zostanes sama a rada uzivaj si kym sa da bez chlapa potom to uz nebude take a ked pridu deti tak je konec mladosti 🙂 tak naber odvahu cim skor to spravis tym skor ti bude lepsie...

25daniela
13. feb 2015

Si este velmi mladucka, este toho zazijes vela, nemusis zakotvit pri tomto, najdi v sebe odvahu a sekni s tym.. Tiez som sa dlho zdrziavala v nefunkcnom a mne nevyhovujucom vztahu, pretoze som sa bala, co ak ma uz nikto nebude chciet? BUDE... NEMUSIS SA BAT, kto chce, partnera si najde 😀 😀 😀 ale treba prehodnotit, co hladas a podla toho sa spravat...

matko10
13. feb 2015

@uz_nechcem Sama chces s toho von, tak aku silu potrebujes este? To ze to chces je ta sila, tak mu povedz ze je koniec bracho,......uz ta nikdy nechcem vidiet a ak dolezies, podam na teba trestne oznamenie za obtazovanie a obmedzovanie osobnej slobody.Nereaguj na jeho sms, ani na telefonaty, totalna ignoracia toho psychopata ti da silu ze tvoje rozhodnutie bolo jednonz najlepsich za posledne dva roky.Nesmies sa dat, postav sa, poutieraj si slzy a chod......neboj nic,...osud ti da to, co ti dat musi....Drzim palce....))

xevulax
13. feb 2015

Dievča, zobuď sa! Inak skončíš veľmi zle! Si mladá pre Boha kopec chlapcov po svete behá. Predstav si ze b ste mali spolu dieta, ti by si chcela aby vyrastal pri takom psYchopatovi? Áno da sa odísť od psYchopata, ja som tiez od jedného odišla. Naštastie. Teraz mam úžasného ma želá krásne tri dcérky a som šťastná. On b ma aj na rukách nosil, robí pre nas vsetko co môže a ja som šťastná ze ho mam. Sama vidíš ze to nemá zmSel ani budúcnosť, povedz mu ze je koniec a basta. Takému psychosovi b som to ani nepovedala do oči, jednoducho mu povedz aby ti viac nevolal keď zavolá a koniec. Počkaj to bude este peklo. Ja b som sa obrátila aj na rodičov ak b robil problémy. Toto niekto robiť mojej dcere tak je uz bez zubov!

melania1
13. feb 2015

nepisala si ci spolu aj byvate, ale ak nie, jednoducha pomoc, nedvihat teplefon, nechodit s nim von, dovidenia.
Nam sa lahko hovori, viem, ale ked sama citis ako ti ublizuje a chces z toho von, tak tu silu mas. Je to prvy krok.
Treba sa sustredit na rodicov/surodencov... teda ak su tam dobre vztahy.
a samozrejem vyhladat psychologa, ak si myslis ze sama silu nenajdes.
My mozeme len drzat palce.

kikusa008
13. feb 2015

nehnevaj sa,ale ja taketo zeny ako si ty nikdy nepochopim...mozno je to mojou povahou,neviem,ale raz by sa ma chlap dotkol,mohol by mi slubit aj modre z neba,konci ,aj s peknym monoklom...preboha,ved nie si jeho majetok,ani nic,ako si ta niekto dovoli udriet??vymen kluce na dverach,vonku mu postav kufre a ese predtym ho opluj,nic ine si nezasluzi...ale najprv si daj dole ruzove okuliare,toto nieje o sile,ale o sebaucte a hrdosti....

kiki68
13. feb 2015

no tak pokial nie si dalsia trubka co zerie pripady ako 50 odtienov sedej na slovensky sposob tak hybaj od neho. Je to sadista moja zlata, ja viem o com hovorim. Navyse to nevie ovladat ked toto robi,ze zrazu mu rupne a zacne tahat za vlasy, skriabat. Nevim,ale vezmi nohy na plecia a zdrhat kade lahsie! hlavne tak,aby si s nim neprisla do konfliktu. Zbytocne riskujes svoj zivot. Vies vela ludi,co ma taketo sklony,tak to v sebe vedia ovladnut, ale jeho pripad to nebude. A tvrdit,ze si zena,tak mas byt poddana a uplny otrok...tak to teda nie! trpela by si, kolko by si to zniesla? hmm? co keby ta o tyzden priviaze na par dni o radiator a bude mu to robit radost? ze sa Ty nepohnes, nezavolas si pomoc...chapes

mirkava
13. feb 2015

@uz_nechcem utekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj a neobzeraj sa! Nelutuj, neplac nemas preco. Vymaz ho zo zivota! Si mladucka tak si nekaz zovot a este ta caka vela kym najdes toho praveho 😉, ale tento to urcite nie je!

ivia25
13. feb 2015

@uz_nechcem AHOJ, určite si krásna ,múdra,šikovná.Len od neho odíď,nenič si život,si mladučká určite nájdeš toho pravého.Držím ti palce. 🙂 🙂 🙂 Smelo do toho 🙂

petulawink
13. feb 2015

No, zeny ti dobre radia, co mas robit. Hlavne daj na seba pozor a bud obozretna, choj k rodicom alebo ja neviem co. S nim nebud.

cerez
13. feb 2015

Čím dlhšie zostaneš, tým viac sa to bude stupňovať. Ak sa máš čo len trocha rada, tak to ukončíš. Nedávaj priestor násilníkovi. Na jeho reči sa vykašli, svoju neschopnosť a slabošstvo si musí dokazovať na druhom. Predpokladám, že takto určite nechceš žiť aj ďalších 10 rokov. I

cerez
13. feb 2015

Inak za každé ďalšie násilné správanie by som podala trestné oznámenie.

pemasinika
13. feb 2015

Naozaj utekaj, kým ešte nie je neskoro. Keď už teraz si k tebe toľko dovoľuje, vieš si predstaviť, čo bude s tebou robiť, keď príjdu deti, keď budeš na ňom finančne a inak závisla? On lepší nebude, len horší, to si zapamätaj! Keď ti už teraz vadí jeho správanie (čo je úplne pochopiteľné), vieš čo to s tebou spraví o pár rokov? Chceš zvyšok života stráviť ako psychická troska? Stojí ti on zato? Máš život pred sebou, možno na teba čaká skvelý chlap a ty si ho zbabreš takým psychopatom? Prosím ťa utekaj, ak môžeš aj hneď! Nič nebudeš ľutovať, len budeš ďakovať za to, že si tak spravila. (Ver mi, ja som čakala 18-násť rokov a ani 4-ri deti ho nezmenili, naopak, stupňoval svoje sadistické sklony.) Je to v ňom, je to jeho povaha, on to nerobí preto, že ty si to zaslúžiš, on to robí preto, že jeho to teší, že ti môže ubližovať. Ty si skvelá baba, sprav ten razný krok. On ťa už pozná a má ťa omotanú. Vie, že si to k tebe môže dovoliť, vie že neodíjdeš. Ale ja verím, že tak spravíš. Tento vzťah nemá žiaden význam, to si už pochopila. Bude ťa ešte otravovať, prenasledovať, sľubovať, ale má chlapec teda smolu, ty už vieš kto je a nevrátiš sa, NIKDY!

xfenix
13. feb 2015

ak ostanete, ste hlupa a potom sa nestazujte. Ak si chcete znicit zivot, psychiatrickych liecebni je plno, mozte si tam vybrat aj lepsieho pacienta.. kym nie su zavazky, prec.

bonaqa2013
13. feb 2015

tiež som nedokázala od svojho ex odísť a potom po svadbe mi veľmi rýchlo došlo že toto je úplne ,ale úplne zle. A tak som odišla - ale nie sama, ale už so synom. A bolo to ešte horšie. ďaleko horšie. Nehovoriac už o tom, že som bola rodičom na krku aj so synom pekných pár rokov. A teraz utekaj, alebo navštív psychológa - možno ti to pomôže.

eli74
13. feb 2015

@uz_nechcem uz si urobila prvy krok, ze si o tom napisala, teraz porozmyslaj, kto ti moze pomoct. Rodicia, surodenci...? Potrebujes sa odstahovat? Mas kam ist? Ma ti kto pomoct?

karotka12
14. feb 2015

@uz_nechcem zivot mas pred sebou, takze naber odvahu a vela sily, aby si odisla od neho, je miliarda lludi na svete, takze nejaky ten pravy na teba caka, par tyzdnov mesiacov ta to bude trapit, lebo zrazu nebudes s nim a bude ti to chybat, ze nie si s nim, ale radsej byt sama ako s cvokom, ktory ta uz teraz fyzyicky aj psychicky tyra, uz to bude len horsie, takze sprav definitivnu bodku za vztahom a radsej sa prihlas na nejaky jazykovy kurz alebo na nejake svicenie

tilda
14. feb 2015

@uz_nechcem kocka,vygoogli si linky pre tyrane zeny (napr centrum nadej),tam ti poradia...drzim ti silno presilno palce!!(nepokaz si zivot, nikto sa k tebe nesmie takto spravat)

mijo53
14. feb 2015

z ničoho nič ťahať za vlasy a škriabať, to určite nie je v poriadku. Odíď, posťažuj a vyrozprávaj sa ak môžeš rodičom

adri266
14. feb 2015

@uz_nechcem mam pocit, ze tento prispevok je vymysleny...zacal sa vikend, u niekoho sa prejavilo basnicke crevo.
A ako to poznam, dotycna osoba uz ani neodpise 😖

uz_nechcem
autor
14. feb 2015

@adri266 ver mi, ze velmi rada by som bola keby to bolo vymyslene, zial tento problem ma skutocne trapi....

katkakovac
14. feb 2015

@uz_nechcem Viem, najhorsi je prvy krok. Clovek sa boji co bude a ten strach ho ovlada. Necakaj. Urob to teraz. Odid. Ked nebude doma, tak to bude jednoduchsie. Staci zobrat nevyhnutne veci a ist tam, kde ti pomozu. Uvidis ze sa najde vela ludi, co ti pomozu. Ten prvy krok sprav sama a na to ostatne uz maj niekoho pri sebe. Rodicov, kamosky kohokolvek. Kamoska bola v takomto vztahu v taliansku. Ak by bola napisala, zavolala, prisla by som pre nu aj z muzom. Nakoniec to zvladla sama. Teraz ma super chalana a ziari stastim. A to si zasluzis aj ty 😉

uz_nechcem
autor
14. feb 2015

Dakujem vam za vsetky odpovede a povzbudenia.
Inak chcela som sa vas este opytat, ako to je so psychologom. Sedenia u psychologa preplaca poistovna alebo si to musim hradit sama?

henikav
14. feb 2015

@uz_nechcem na psychologa sa teraz vykasli, dnes to neries. Zijete unho, alebo u teba? Ak unho, teraz sa zdvihni, zbal si kufor a odid. Ak u teba, zdvihni sa, chod do obchodu kupit novy zamok na dvere, potom ho posli pre rozky a kym sa vrati vymen zamok a je to. Dnes poobede budes zas slobodna, volna a stastna zena, uvidis ako sa ti ulavi a zistis ze ziadneho psychologa nepotrebujes 😉 Poromyslaj co ta tam drzi?? Mate spolu kopu deti? Nemas kam ist???? Alebo sa ti to v podstate paci ako sa k tebe chova a chces este viac?

cerez
14. feb 2015

Prečo chceš riešiť psychológa? Psychológa potrebuje on a nie ty. On váš vzťah aj tak nevyrieši. Načo investovať do niečoho a niekoho, čo nemá v živote perspektívu. Dnes máš krásny Valentínsky deň, tak si ho daruj. Buď slobodná. Trocha prejav lásky voči sebe. Osloboď sa!

moonlight1210
14. feb 2015

prestan sa hanbit a bat, ak toto robis a vsetko povedz rodicom. ake ma divne stavy, ako zrazu do teba skoci a ublizuje ti. ako ti tvrdi, ze ty si zasluzis facku od bývalého, atd.
a ze chces od neho odist, len sa obavas, co bude.
ak su tvoji rodicia normalni ludia, tak ti pomozu. a hlavne uz na to nebudes sama. aj oni ta povzbudia, aby si sa ho striasla. a neverila slubom a placom a slzam a vyhrazkam, ked sa bude snazit, aby ta dotiahol spat do toho vztahu.

uvedom si, ze jeho tesi, ked ma nad tebou moc, ze ti moze diktovat. paci sa mu, ze ti moze ublizovat a ty drzis ako hluchy dvere.
je to chore, ale ver tomu, ze jemu sa to zda uplne normalne. nelutuje to, co ti robi. a nevadi mu, ze ty sa trapis.
nezdalo by sa mu to ok, keby to robil ktosi jemu. ale kym to robi on, povazuje to za prirodzene.

takze nic z jeho slubov, ze sa to zmeni atd (ak by ich daval) nikdy nebude pravda.

on potrebuje bud partnerku, ktoru trpiet tesi (zapadnu do seba na principe kluc a zamka), alebo taku, co ho bude drzat na uzde (to by bol vzacny pripad, zeby ublizoval ludom okolo seba, ale jej by sa neodvazil. ale su aj take, ze zena sa az po jeho zatknuti dozvie, s akym monstrom zila a mala deti. a nechape, lebo doma bol mily, dobry manzel).

ale ty takato partnerka pre neho nie si, takze vas vztah fungovat nikdy nebude.

matko10
14. feb 2015

Ja len dodam, ze ak nieco robis zle nevedome s nedostatku informacii, da sa to ospravedlnkt, ale ak poznas realne fakty, mas informacie a vedome nadalej zotrvavas v tom marazme, tak potom je to iz tvoja hlupost.Rob len veci ktlre robit chces,....ukaz mi silu na tomto sveta, kťora by ta donutila robit veci, ktore nechces? Ano, ludia robia veci zle a vyhovaraju sa zeboli donuteni, ale to je len ich slabost....Zbav sa strachu a potom pocitis silu svojho ducha.....ucitis aka si silna, ked ho posles do prdele a povies mu, ze je koniec, ze s psychopatom, sadistom a magorom , zit nechces.Stupnes sama pred sebou na hodnote a budes sa na seba pysna, ze si to obstala.

maria1989
14. feb 2015

@uz_nechcem psychológa, ak ho máš cez úrad práce, platiť nemusíš.