Čítam tu akurát príspevok,že sa manžel raz opil,či sa má rozviesť a pobavilo ma to, lebo ja mám inú otázku. Moja téma nie je fake. Môj partner naopak popíja denne. Keď príde z práce, večer si sadne k telke a pravidelne si dá cca 5 pohárikov vodky. Trvá to už roky ,takmer denne. Občas, na oslavách sa zdruzga aj poriadne. Nikdy nerobí hanbu, je zodpovedný, starostlivý, neagresivny. Na otázku prečo musí piť povie,že niekto má cigarety, niekto gembluje, niekto marisku, jeho uvoľňuje vodka. Je to jeho denný rituál. Aký názor nato máte a má to niekto rovnako?
pat poldecakov tvrdeho denne je nechutny zvyk, sorry.
rovnako, ako sa zdruzgat na oslave.
ja si bezne dam pohar vina, ale nie je to pre mna ritual, ked mam dobry den a hodi sa mi, tak si dam.
nepijem preto, lebo mam depku, lebo som nasrata, lebo ma chut sa opit.
dam si ho preto, lebo sa citim fajn a mam chut na pohar kvalitneho vina
Ak to robí pravidelne tak to je znak alkoholizmu. To nie je o tom, že či si dá 2-3 alebo 5 poharikov ale o tom, že si dá a pravidelne. Proste alkoholik
Ja neverim, že sk denne vypije 5 poharikov, koľko je to za týždeň, mesiac či rok, že to nezasahuje do finančného stavu rodiny.
Nerobí hanbu? Veď ak sa na nejakej oslave spije, tak to hanba je a poriadna. Nevie kedy má dosť? Nemá žiadnu brzdu?
Náš názor je nepodstatný,ty s ním žiješ.V prípade nutnosti ty budeš auto zháňať po susedoch,lebo treba bežať na pohotovosť,ty dáš pripitému uspávať dieťa,ty s pripitým spávaš.Mňa by po 5 pohárikoch vodky brala záchranka,je to alkoholik a je na tebe či to budeš riešiť,nik do neho kvôli tomu nešprtá,tak pohodička.Predpokladám,že pečeňové testy si dáva robiť aspon raz v roku,či? lebo sa raz zobudí žltý ako citron a to už bude neskoro....
Čo znamená nerobí hanbu, už len to že je alkoholik je hanba
Zdruzga sa poriadne to nie je hanba?!!! Je opilec, snaž sa mu pomôcť, keď nechce utekaj
Planujes s nim rodinu? Ak ano tak si predstav ako si dava par poharikov denne pred detmi....super.
Nerobi to dobrotu takto popijat. Pravdepodobne o par rokov bude z toho problem. Bud si budes na to vsetko postupne zvykat, alebo zakrocis. Volila by som to druhe. Keby si tak dal radsej dve piva alebo s tebou pohar vinka, tak okej, ale natvrdo vodku, to nie je chutovka. Nedalo by sa aspon urobit takuto obmenu?
Štvrť litra tvrdého každý deň je daaaleko cez čiaru normálnosti. A keď hovorí, že ho to uvoľňuje tak je už proste zavislak. Od čoho sa potrebuje každý boží deň po práci uvoľniť? Deti máte, aké ma doma pracovné navyky. Urobí aspoň dačo, alebo sa len rozvali na gauc , nacuca sa a ide chrapat? Ako vyzerajú víkendy, kedy si da prvé poldeci v sobotu?
Za mna v pohode, ak je muz v pohode a nenarusa vam to zibot. Ale my mame tiez s muzom ritualne nejaku tu flasu vina kazdy druhy vecer 🙂
No dovi. Ten by bol pobaleny uz davno. Stvrt litra vodky denne. A bude horsie
Kazdy den je to divne, si predstav, ze sa ti daco stane ako chce soferovat?
Názor mám na to taký, že je alkoholik a netolerovala by som to.
Neviem si predstavit situáciu,keď budete mať deti... len deti alkoholika plne pochopia aká nebezpečná je takáto cesta životom s alkoholikom hoci nie agresívnym. Ak sa vie obetovať a ľúbi Ta nadovšetko,iste Ta uprednostní pred alkoholom,ja osobne by som mu dala na výber a tam sa aj ukáže,aky ma charakter,či ti za to vôbec stoji. držím.palec
vezmi si ho a majte spolu vela deti.bude po piatich vodkach skvelym otcom a uzasnym prikladom pre vase deti. rozum sa mi zastavuje, ze v takej situacii nerozmyslas ako ho nechat, ale pytas sa, ci ma este niekto taky ritual. potrebujes odobrit fakt, ze je alkoholik?
@stary_ujco ja mám pocit, že píše 5 pohárikov, nie poldecákov. áno, nič to nemení na tom, že je závislák, ale ak dáva malé štamperlíky, vypije nanajvýš cca 1,2-1,4 dcl, čo teda nie je ospravedlňujúce, samozrejme. ale nemusí ísť o štvrť litra, chápeš.... v každom prípade je to naozaj hrozná závislosť. najlepšie je v jeho prípade doma nemať žiaden alkohol. byť autorkou, tak sa s ním rozídem, z toho "nekuká" nič dobré
@elizabet173 najčastejšie sa chlap odreaguje sexom. čudujem sa, že má doma ženu a nesiahne po nej, ale po poháriku.... divné, nie? a to ešte nemajú deti a nie sú svoji
Mas doma alkoholika.
On len pije. Inak je v pohode. Sice sa niekedy na oslave (podla mna na kazdej oslave) zdruzga ako svina. Inak je v pohode. (Ani sliny mu netecu, ani nenadava.)
Dava si denne (na uvolnenie? wtf) 5 poharikov (tipujem ze aj viac). Ale inak je v pohode.
Aj teple mlieko s medom uvolnuje. Mimochodom.
Moja zlata, ak ti je zivot mily, utekaj.
tvoj priatel je alkoholik. To nie je urazka - to je fakt. mozno ti to nevadi, lebo je 'poslusny' ale treba si uvedomit, ake su potencialne nasledky alkoholizmu. akakolvek zavislost je zla a zavislost na drogach je dokonca nebezpecna a nielen pre neho. bolo by dobre, aby ste to spolu riesili a je jasne, ze nebude chciet. no a ak sa nedohodnete, dobre si to rozmysli, ci s nim ostanes. mozno je super clovek a mozno je ten 'dobry' alkoholik, ale ako som povedal, stale to moze mat velmi vazne nasledky a nehovorim len o jeho zdravi (ak by len to nebolo dost)
Prepáč, ale tiež si myslím, že sa jedná o alkoholizmus. Vadilo by mi aj jedno pivo denne. Ak má človek rituál si denne dať nejaký alkohol, tak je to závislosť. A 5 pohárikov tvrdého každý deň je príliš. To si úprimne nedávame ani keď sme sedeli v podniku s kamarátmi, ved z toho sa dá slušne opiť 😕
Porozprávala by som sa s ním, ale obávam sa, že sa to minie účinku. Toto bude chcieť musieť zmeniť on. Držím palce.
Alkoholik
To dal dobre priklady, že niekto gembli, niekto droguje, on sa odreaguje chlastom...
To žiješ medzi takou spodinou, že si mu to aj uverila? Lebo chlapi sa uvoľnia sexom a ešte si radi vetraju hlavu športom. Beh, bike, futbal, tenis, fitko... Potom aj inak vyzerajú, nie ako ten co každý večer nasáva a pravidelne sa na kompletku ozerie. To mas o sebe takú mizernu mienku, ze si hento musíš povesiť na krk? Typický poriadny chlap na smrdiet chlastom? Lebo tak povedal kto, jemu podobní?
Nad liečením si nerozmyšlala? Pretože je rozdiel keď sa dáš dole na oslave a keď sa daš dole každy den doma pred TV🤷🏽♀️
@queen_mary ritualne vypijete 15 flias vina za mesiac?
@mrkvicka060 ritualne? 😅 ale ano, vypijeme v pohodke.
Rituál, závislosť zvyk.. vsetko so sebou súvisí. Je alkoholik