Ahojte. Mám taky problém. Môjmu manželovi po narodení dieťaťa preplo. Nevenuje sa ani mne, ani dieťaťu, našiel si milión aktivít, zrazu začal piť, fajčiť, žiť nočným životom, rozpráva sa sám so sebou, stále niekam odchádza, je úplne mimo, sám chodí von, nepočúva keď na neho prehovorím, o dieťa sa ani na sekundu nestaral. Povedal mi, že on moje názory počúvať nemieni a že jeho zaujíma len on sám.
@stella_8 ja by som tiež povedala,že má normálne poporodnu depku! Mne sa teda nic podobne nestalo,ťažko ti poradit,ako sa máš zachovať! Ale pokiaľ muž nejaví záujem ani o teba a ani o maličké,neviem,ja by som to nevydržala,neviem si to ani predstaviť! Možno by mi bolo lepšie samej,ale na druhej strane,možno sa vyburi a prejde ho to!
Ja mám pocit, že nie ženám po pôrode, ale mnohým mužom, udrie mlieko na mozog.
A nie je toto dáka vymyslená téma? Lebo teda manžel má všetky neduhy sveta, ešte si mohla napísať, že ťa začal bit... Takéto veci sa nestávaju zo dňa na deň. Rozmýšľam aj nad prejavmi psychoz a iných psychickych porúch, ale teda nevybavuje sa mi žiadne ochorenie, ktoré by malo takýto priebeh - z ničoho nič len tak začať piť, fajčiť, chodiť von po nociach (co by mohlo byt signálom nejakého vzdoru a začiatku sebaposkodzovania), ale nasledne si rozpráva sám pre seba (depresia, psychóza) a hneď za tým nepočúva teba a povie ti, že jeho zaujíma iba on sám? (nacizmus) - málokedy sa všetky tieto poruchy spoja uplne dokopy (teda, stať sa môže všetko, ale toto je hrozne nepravdepodobne)
Mnoho ľudí, keď upadne do depresie, tak ju zalieva alkoholom alebo sa začne poškodzovať, v najhoršej forme myslia na samovraždu - ale depresívny clovek sa nevyjadri, že ho zaujíma len on sám.
Ak sa oňho obavas, posli ho k psychológovi (aj tak si myslím, že je to vymyslená téma na rozpútanie diskusie, kde sa všetci začnú hádať a radiť ti, aby si hneď zdrhla aj s dieťaťom a rozviedla sa. Vieš, už včera bolo neskoro 😉😉😉🤣)
@elementissa A aký má význam rozpútavať hádky v skupine? Akosi mi unikla podstata vašej poslednej vety 😄 Pýtala som sa na názor žien, ktoré majú rovnaké skúsenosti. Nie na názor čo si kto o mojom príspevku myslí.
@stella_8 koľko má dieťa?to, že by začal zrazu unikat z domu je bežné uvedomí si, že to je život s dieťaťom a nebaví ho to, ty nemôžeš ísť veľa chlapov takto rieši únik od rodiny, zodpovednosti...ale to, že je mimo, rozpráva sa sám so sebou, pije...mi príde akoby sa u spustila nejaká skrytá psychická porucha aj narodenie dieťaťa je stres a veľa ľuďom prepne po rozvode, zmene práce je toho veľa na psychiku a toto je dosledok..bolo to plánované dieťa, ste spolu dlhšie?
Asi tento vzťah nebude dobrý, keď ma taký postoj, ak nemieni počúvať tvoje názory, chce žiť sám treba to čím skôr ukoncit, alebo fakt prešiel do nejakej depresie, divného psychického rozpoloženia
Neberie nejaké drogy?
@dzulli1980 😂😂😂 trefneee
@elementissa a co takto drogy? Tie by nemohli vysvetlovst jeho spravanie podla teba?
@elementissa jemine zasa hladas vymyslene temy?Niesi tak ty trosku z MK uz mino ty??
Ahoj, mrzí ma tvoja skúsenosť. Ale z každej strany počúvam presne tento scénár. Mužom po pôrode jednoducho preplo.
Skúsim ti vylíčiť ich stranu, aby si mala vhľad pre pochopenie (pre mňa to ale nič nemení a takýchto debilkov by som trepla niečím minimálne do hlavy...100krát...)
Chlapi sú nastavení na to, že definujú problém, vyriešia ho, cítia sa ako že im z toho narastú gule a potom ich treba ospevovať. Príde na svet dieťa, reve, oni nevedia prečo reve, nevedia čo majú robiť. Utekajú buď do roboty, lebo tam vedia čo robiť a dostávajú za to zaplatené. Vyhýbajú sa frustrácii z domu a potrebujú znova cítiť, že sú v niečom dobrí, že sú to tí starí dobrí parťáci. žúrujú, chodia za kamarátmi a vyhýbajú sa žene, ktorá je furt nespokojná a dieťaťu, ktorému nerozumejú...
Ženy na materskej potom čelia vyhoretiu. Aby matka nevyhorela potrebuje 3 základné veci:
1. čas pre seba, kedy sa necíti len ako chodiaci mliekovod a matka na plný úväzok, ale kedy môže byť sama so sebou
2. stanovovať si ciele, ktoré plní - nie neukončené vešanie prádla, nie opätovné mixovanie príkrmov, nie neukončená siesta, nie neustále studená káva. Kým vešiaš prádlo, zapínaš práčku, utrieš ten špinavý stôl, odložíš naspäť hračky..a keď sa obzrieš za ďalším dňom máš pocit, že si nič nespravila,ale unavená si za desiatich.
3. potrebujeme byť ocenené, že na nás niekto hľadí očami, že wau, si fakt dobrá, nie štýlom "čo chceš, si na materskej, čo asi tak celý deň robíš, všade je tu bordel, dieťa vyzerá tak isto ako ráno keď som šiel do roboty, tak čo vlastne asi tak robíš, sedíš na riti a ešte si nespokojná"
(poznámka mimo, niektoré ženy si tretí bod kompenzujú tak, že si komplimenty, ako dobre to dávajú dávajú samé, ale na úkor iných, zosmiešňujú napríklad iné matky na koníku :D )
a riešenie? nemám.. Mám len pochopenie pre ženy, že ich to ubíja.. Pre mužov nie, boli tak vychovávaní svojimi obetavými matkami...
@elementissa je taka porucha - stav manie pri bipolarnej poruche.
Nie je pekné sa na tom zabávať.Neviem čo by ste robili Vy keby sa Vám také niečo stane🙁
Ďakujem Vám všetkým za názory. Aj som si myslela, že to bude akási psychická porucha. Áno, dieťa sme chceli obaja, dokonca viac on, manželmi sme pár rokov, robím všetko čo môžem, po všetkých stránkach je o neho postarané aby sa necítil druhoradý.. a predsa nič nestačí. Keď nepomôže psychiater, tak požiadam o rozvod. Aj dvaja sú rodina 🙂
Videla som podobne situácie v rodinách i u mojich známych, lenže toto nebolo z dna na deň, to mali dokonca z domu , dobrý otec sa ukáže hneď..
@stella_8 ahoj. Stalo sa mi niečo podobné no nebol to až taký extrém ako u teba. Uvedomila som si ze mne spoločensky život skončil a jeho sa nijak nezmenil. Po roku samozrejme hádok a výčitiek ho to prešlo. Dokonca prvý rok po pôrode som ho aj do sexu musela nútiť. Neviem ci to majú psychicky problém po pôrode asi poporodna depresia.. Ale nakoniec sme sa po 4 rokoch od narodenia malej rozišli. Stále sme neboli na prvom mieste a ja som to už nevydržala..