Dobry den, chcela by som sa opytat, ci povazujete sa normalne, ked vam manzel takto odpoveda. Nevypravaj sprostosti alebo nevypravaj k*k*tiny. Resp.ci sa to u vas doma takto pouziva.
Ja na to niesom zvyknutana neprajem si to. Aj som mu povedala, aby sa so mnou takto nerozpraval. Povedal, ze to je u nich bezne a kazdy to pouziva. Ide o zapadne Slovensko.
Hlas pri tom nezvysuje, agresivny nie je.
tiež som zo západného Slovenska, ale my sa takto s mužom nerozprávame. To podľa jednej rodiny ideš posudzovať celý región? Čudné...
Ak na to nie si zvyknutá a vadí ti to, prečo si sa vydala za chlapa, u ktorého je to bežné? Za to nemôže západné Slovensko.
Ženy, kde vy tých mužov hľadáte... čo príspevok, to perla
U nas sa takto rozprava - narecovo, ale muz sa so mnou tak nebavi, a v zivote mi nepovedal vulgarizmus, ani nadavku.
Este nevypravaj sprostosti by som ako tak prehltla ked to je u nich bezne a nic urazlive. Ale kktiny uz nie. To nech vypusti zo slovnika.
Očividne to pre neho nie sú také silné slová ako pre teba. To prvé by som brala v pohode, ten vulgarizmus by si mohol odpustiť...
Nie, som zo západu a takto mi manžel nikdy nepovedal. Je to ponižujúce. Ak sú tak doma zvyknutí, tak ok, moja svokra napríkla bežne hovorí svokrovi choď do riti, keď ju vytočí, čo bolo u mňa tiež také prekvapivé, ale nikto to tak nejak extra nerieši (svokor jej zas občas šplechne ty si sprostá). Každopádne, je to v situáciách, keď sú vytočení alebo si lezú na nervy a obe strany to berú v pohode. Na tvojom mieste by som mu za a) prízvukovala, že si to neželám, možno by som sa aj zakaždým zdula a chlap si časom zvykne, že toto je citlivá pôda a v rámci vlastného komfortu prestane toto slovné spojenie používať. Alebo za b) že si zvykneš a prestaneš byť časom na to citlivá, možno si jeho slovník osvojíš a aj ty mu budeš rovnako odpovedať na názory, s ktorými nesúhlasíš. U nás raz padlo, že či som normálna, tak to som pánovi manželovi dala vyžrať a odvtedy som to už veru nepočula ;).
Občas to človek v hneve povie. Stane sa. Ale nemalo by sa to často používať. Nepatrí to do slušnej komunikácie.
Co to vadi? Nevypravaj alebo tie sprostosti? Lebo aj na vychdoe moze niekto povedat nehutor glupoty a nie je to o nareci ale o tom, co za cloveka toto z ust vypusti.
U nás je zaužívané choď do riti-nejdem je tam teplo 😁
Ja som zo západného Slovenska a aj môj manžel a nie, takto sa u nás nehovorí. No dobre, dobre - pri výmene názorov možno niekedy padne "nehovor sprostosti", ale pri bežnej komunikácií určite nie. A ten vulgarizmus je úplný nonsens, tak so sebou nekomunikujeme ani pri výmene názorov.
Nevyprávaj sprostosti, povedané normálnym hlasom bez agresivity nepovažujem síce za nejakú super komunikáciu vo vzťahu, ale vedu by som z toho nerobila. To druhé už by mi vadilo.
To ste sa spoznali pred tyzdnom, ze este nevies, aky slovnik pouziva?
Ja to poviem niekedy aj mame ked to prehana. Nehovor prosim ta rake sprostosti! A vtedy som vyrocena ale ohromne!
Pokial fakt hovoris hlupoty, no niekedy niet divu. Ake nevypravaj kokotiny, tak to je na paradu. Mi nehovor, ze pred svadbou bol za anjela svätého.
No ak si mu nič ty škaredé nepovedala a nebolo to v sebaobrane tak so ženou sa tak nerozpráva
Moj toto nehovori, ale nasi medzi sebou obcas nieco take pouzivaju. Vsak zacni to pouzivat aj ty nanho, mozno mu to bude predsa len od teba neprijemne a trochu sa opanuje.
No dost zalezi na tom, co presne vypravas. Lebo ja napriklad nemam problem muzovi takto povedat, ked vyslovene ze trepe, napriklad je nasraty ze uz druhy tyzden prsi, tak zacne mrncat, ze toho roku uz nebude leto a uz prisla jesen, zo zahrady hovno a vsetko je na p*cu. Na druhej strane by sa to nemalo pouzivat na zhadzovanie tvojich realnych pocitov, alebo pokus o komunikaciu vo vztahu.
Nie, netvrdím, že sme všetky na MK svätice, alebo neviem čo...ale ja za seba môžem povedať, že z mojich úsť nikdy nadávky, hrešenie, nevyšlo...a to myslím aj slová ako ty hlupák, trúba....proste sa mi to nepáči a neakceptujem to ani od partnera....Komunikovať sa dá slušne bez zbytočných takýchto slov....
Nedávno som spoznala muža...ktorý bežne používal slová...Mňa jeb*ne, počasie je na p*ču, v telke samé k*ktiny atď. Vraj na východe sa to berie ako "nárečie"...som rodena východniarka ale toto za nárečie nepovažujem 😂 proste sa mi to nepáči, tak som mu dala zbohom a mohol byť neviem aký pekný, mať neviem aký majetok ale to, čo vychádzalo z jeho úst hovorilo za všetko 😁
pockaj, pockaj. A povedala si mu sprostost? 🙂
Ak je to myslene vramci srandy raz za cas tak OK, ale ak ti to vadi a upozornis ho na to mal by s tym prestat.
Ja rozpravam: Iste... ;D A je to o tom istom. :D
Ak ti vadi cokolvek, tak nech to nerobi. To je predsa respekt, nie?
Môj otec je z Nitry a oni bežné sa takto medzi sebou rozprávali, mama tiež bola z toho najprv v šoku, ale keď zistila ze to celá rodina takto používa, nechala to tak. Ja tiež poviem mužovi, nerozprávaj somariny, keď hovorí niečo od veci a berieme to normálne.
ja ti neviem... zvláštny folklór v domácnosti. My doma takto nekomunikujeme, nie je dôvod. Svokor ale používa: a čože ty vyprávaš? alebo kamošky hovoria: že ten trepe alebo dristá. Z iného kúta Slovenska : a ty čože zmátaš? 😄
@tanyag tie vulgarizmy bez akejkoľvek zábrany v komunikácii to je katastrofa. Ináč, už som počula aj ženy tak rozprávať, agresívne a vulgárne úplne bez hanby 🤔 To vôbec nie je o východe alebo západe, ale o kultivovanosti a slušnosti človeka.
PS: špeciálne v dopravných prostriedkoch, kkt sem kkt tam...
@januska12323 ja vždy poviem, tam už som 😂
@jamimo vieš čo? ja si tiež občas zanadávam, ale to už ozaj, keď mám všetkého plné zuby a rupnú mi nervy. Ale zase nie na verejnosti. Včera som si riadne tresla hlavu o otvorené dvierka na linke. Muž niečo vyberal, myslel si, že tam idem niečo dávať a nechal ich otvorené. Len to tak zo mňa išlo. Ale nikto iný doma nebol. A nerobím z toho vedu. A nemyslím si že som vulgárna .
To Ti zacal rozpravat az po dlhom case co ste spolu ked ste uz manzelia ? Ked je to bezne, predpokladam ze to hovoril od zaciatku
Z úcty ku mne by mi to manžel nikdy nepovedal. Nie takto. Ak poviem sprostosť, povie mi, že čo si myslí, prečo to tak nie je. Ale aby mi povedal nerozprával k.k.tiny, to by si nedovolil. A ani ja jemu