Manžel si chce na jesenné vinobranie k nám zavolať na celý víkend kamaráta s frajerkou, čo sú z jeho rodného mesta. Jeho kamarát je vulgárny, k svojej priateľke hrubý a má rôzne hoaxove názory, ku ktorým sa, predpokladám, dostaneme po jeho hodinovej prítomnosti u nás. Máme dve malé deti a správa sa zvláštne aj k nim, takým tým macho štýlom, keď si z nich robí nevhodnú srandu (vety typu: "Čo sa vychvaľujes" môjmu 5-rocnemu synovi, keď sa mu niečím pochváli). Skrátka, vôbec z toho nie som nadšená, aby sme ich mali na celý víkend u nás, no inak sa nedá, lebo bývajú 300 km od nás a teda na krátku návštevu to nejde. Mužovi som to povedala a je nahnevaný. Ako to riešiť?
@juliasb Práveže som sa na to vinobranie tešila, keďže už 2 roky nebolo a vždy je plno koncertov, stánky, kolotoče a tak. Nechce sa mi odísť.
nahnevany uz je, tak len trvaj na svojom NIE
Porozmýšľaj nad tým, aké by to bolo, keby si chceš pozvať kamošku, ktorú tvoj muž nemusí…
Ak je to raz za rok, tak by som zaťala zuby a prežila - kvôli manželovi.
Muzovi si to uz povedala
Odist prec nechces, lebo di chces uzit program
Mas deti- program mas postarene
V podstate nusis prezit iba par hodin s danou osobou. A ja teda by som si usta zavrete nenechala, ak by mal sproste reci v mojom dome. Urazi sa? Pche, no a co? neuvidim ho tak skoro. A ak by som mala muza blbca, ktory si zastane kamosa pred rodinou, tak na toto vinobranie s kamosom by tak skoro nezabudol...
Keďže nechceš odísť a tvoj muž trvá na tom aby prišiel, neostáva ti nič iné iba sním bojovať. Keď niečo zadre, vráť úder a duplovane, ak zadre niečo deťom. Rob si z neho srandu ty. A to bez hanby. Jemu tiež nie je blbé odpovedať takto malým deťom. Tak mu to vráť. Trochu mu skresaj hrebienok. Priprav sa neho a za každým ho odpalkuj. Ja by som mu hneď ukázala aký veľký frajer je. A k deťom sa bude chovať ako má, alebo môže rovno odísť. Odtiaľ potiaľ. Keď chce prísť, nech sa páči ale slušne!
A co tak, keby spali inde? Ze budete spolu cez den na spolocnom programe a ked toho bude moc, vies odist domov do kludu.
@ruzasipova ďakujem za nápad, ale to nepôjde. Už u nás boli, vedia, že máme miesto na prespanie, čiže by sa akurát tak urazili
a? nech sa urazia,to by ma trápilo najmenej.... ty si si neprišla po radu, proste si len zúfalá ale na situácii nič neplánuješ zmeniť 🙊 sorry
Neviem nakoľko je to u vás možné, ale počas návštev sa dá aj niekde zašívať. Choď pripraviť niečo do kuchyne, pozrieť sa na decká, večer sa vyhovor na únavu a choď si čítať do spálne. Proste blbosťami, čo najviac naťahuj čas, aby si priamo s nimi nebola.
absolútne by ma netrápilo, že by sa urazili. Hádam nemajú problém si zaplatiť jeden nocľah niekde inde. Na návštevu nech prídu, to prežiješ, ale spať nech idú do hotela, penziónu. Inak sa divím, že si má čo manžel povedať s takýmto kamarátom
Čo tak dať deti k babke,dedkovi. Ty tu návštevu už nejako prežijes.
@zildo prečo kvôli blbovi ochudobniť deti o zážitky? Tiež sa asi tešia
Tvoj manžel tiež nebude iny, keď má takého kamoša....
Moznosti: trvat na nie, nech si zaplatia hotel; odist na vikend s detmi prec; nejako to prezit a minimalizovat kontakt; trpiet ho. Mne by to asi problem nerobilo, ja by som ho asertivne uzemnila, keby mal blbe reci a teda snazila sa s nimi netravit cas.
@karhu robí zle? nikde som sa nedočítala, že by ich fyzicky nejak ohrozoval, len má blbé reči, resp. také, ktoré zakladateľke nie sú po chuti. Tak nech sa mu deti nepchajú do pozornosti keď im je nepríjemný, vyriešené. Ono ani tie deti netreba večne ofukovať a stavať ich na piedestál nedotknuteľnosti. Bohužiaľ, v živote sa budú stretávať s ľuďmi, ktorí im nesadnú a nebudú sa im večne všetci prispôsobovať.
Takže za mňa - zaťať zuby a vydržať. Chlap nech sa venuje kamošovi, ona nech si užije vinobranie s deťmi a prípadne svojimi kamoškami, večer deti do postele a ona si môže pozrieť film, prečítať knihu alebo čokoľvek. Deti s tými ľuďmi vôbec nemusia prísť do kontaktu. Neviem, kedysi to fungovalo tak, že deti pri rodinných návštevách majú svoj priestor a za dospelákmi idú len keď niečo potrebujú. Teraz ja moderné stavať deti na úroveň dospelákov a riešiť, čo sa im páči, čo by chceli robiť, kam by chceli ísť, s kým sa rodičia môžu stretnúť, čo sa bude jesť...
Neviem si predstaviť, že by sme sa partnerom navzájom obmedzovali v tom, kto sa s kým môže kamošiť a s kým nie a nedajboh ešte deti by k tomu mali čo povedať...
tak ked ho ma muz rad a neni to nejako casto, ze sa stretavate, tak by som to prekusla, len aby bol moj muz rad. Viem, ze proste ani on niektore moje kamosky nemusi, ale teda nema problem, ked k nam pridu, zakazdym to vezme sportovo.
Ved nech ide kamos do hotela, ked ma vacsina rodiny trpet skrz jedneho....
@sissy27 ja by som s tým nemala žiadny problém, ak by moj manžel nemusel nejakú moju kamošku. Domov by som ju neťahala a platí to aj opačne a už vobec nie prespávať. Manžel mi je prednejší ako akákoľvek kamoška.
@karhu súhlasím s Tebou
@janulka1802 ale veď to je v poriadku, ako to máte nastavené u vás doma 😀 my to tiež máme inak ako zakladateľka 😀 Ale teda jej muž ich doma chce, ona odísť s deťmi nechce, tak holt asi jej neostáva nič iné ako to raz do roka pretrpieť.
@sissy27 a toto je presne rozdiel - nejde o navstevu, kedy odidu o siestej domov. Ide o cely vikend a to teda naozaj nebudem detom hovorit, ze pockajte v izbe, kym ujo pojde von, aby ste nepocuvali jeho vulgarne nadavky, zhadzovanie svojej priatelky a nemiestne vtipy. To uz rovno s nimi mozem zacat chodit do krcmy, aby si zvykali na roznych ludi, ci?
@martina1985ba dik za peknu odpoved, nieco taketo som potrebovala ako inspiraciu 🙂
@lintu no asi to tak aj dopadne :D
@lucky_k jasne, ze je taky isty. Presne podla kamaratov z detstva treba sudit, aky je clovek. Jedna moja kamoska skoncila na psychiatrii, dalsi kamos na drogach. Ina uci v Londyne na univerzite, dalsi je architektom v Prahe. Takze presne podla tohto jedineho kamosa treba sudit, aky je moj manzel...👏
@ropucha6 Dik za odpoved k veci 🙂
Odísť na ten víkend na welness, odísť sa starať o chorú babku, odísť k rodičom atď.....ideálne sama bez deti, nech si manžel a čávo poradia. Ale ak by to malo mať na deti zlý vplyv tak s detmi bez manžela