Ahojte. Už mám prvý súd za sebou, ale ešte ma čaká druhý a to rozvod, a zverenie deti. Začal sa akože o deti zaujímať zrazu zo dňa na deň a povedal ze on si bude za deťmi chodiť kedy chce a brat si ich kedy bude chcieť a keď som sa ho spýtala že čo ak to mne nebude vyhovovať že nuž ale len sa pousmial a povedal ešte ze žiadny súd mu nebude určovať kedy a ako sa bude stretávať s deťmi...
Preto chcem veidet, ako to je s predbežným zverejním deti do starostlivosti... A ze ci ozaj je rozvod taky zložitý a ťažký keď robí manžel problémy :( lebo mi to je ľúto všetko a som z toho už na nervy :(
@3tato ďakujem krásne..
No ja mu problémy robiť nechcem a nebudem, chcem aby sa stretával s deťmi co najviac ako sa dá, ale nemôže si on určovať co a ako, nemôžem sa mu celý život podriadovat a prispôsobovať.. On robí na 4 zmeny takže určite to budem musieť nechať na právnika aby mi on poradil, nemám mu v úmysle brániť byť s deťmi ale tu ide o to.. O deti javz záujem len keď sa jemu chce.. Keď mu aj volám že ho deti chcu vidieť ma odbije že on hra teraz volať nemôže.. Takže aký záujem.. A robí problémy.. Ze on nič ohľadom súdu platiť nebude všetko si to budem hradiť sama, jemu súd nebude určovať kedy bude s deťmi, že si nepraje aby som chodila k mame, že si po rozvode prihlási deti naspäť na svoje trvale bydlisko a proste tie vyhrážky deti bude vidieť kedy chce a kde chce ale on nechápe že to tak nefunguje aj ja raz budem chodiť do práce a tiež bemzoe si robiť zo všetkého srandu
1.sud bol o čom ?
Kym nie je sudom stanovene, je rodic ako ty, moze byt s detmi kedy chce.
Odporúčam mu napísať doporucene navrh, kedy bude s detmi on a kedy ty .nech aj on navrhne.
Ved nebudete trcat doma kedy príde, a ci vobec sa mu urači a ked odídete preč na svoj program, aby si netrpla ci zacne vyvadzat prečo.
@cacianka prvý súd bol BSM..
Ale ved on doteraz ani nejavil záujem o deti až teraz všetky súdy dlho trvajú :/ a to je ten najhorší čas
@mamanadruhuu bsm dopadlo ok ? Neokaslal ta ?
Super ze si necakala až po rozvode.
Inak take silne reči - to sa na súde zľaknu a este zaplatia jemu.😂😂😂
Vacsi geroji sklapli
@mamanadruhuu len Ta zastrašuje
@mamanadruhuu sa nechcem v tom rýpať nejak, len nerozumiem tomu, prečo ste najprv riešili BSM, keď sa chcete rozvádzať?
Lebo v drvivej väčšine je to najprv súd o rozvod a styk s detmi a až potom vysporiadanie bsm-ka.
A áno, v dnešných časoch to trvá viac ...
Ja som musel na súd čakať rok a keď už bol týždeň do termínu pojednávania, zrazu pre covid zrušili všetky pojednávania a celé sa to posunulo o mesiac.
Takže treba nejak vydržať.
Hlavu hore, bude aj lepšie, uvidíš 🙂
Deti mu nebran, ale ani nevnucuj. K mame a kamkolvek chodit môžeš, on moze akurat držať hubu. Stretnutia - trvaj na konkretnych terminoch, lebo inak sa s nim neda v klude dohodnúť, nejavil doteraz zaujem, nesuhlas "podla dohody" lebo bude vyvadzat a strpcovat. Ak sa bude správať slušne a skludni sa, vieš byt ustretova aj ty.
Ak budu deti zverené tebe, nehrozi trvale u neho.
Predpokladám ze po čase bude iba hubou mlatit a na deti bude kašlať, co je sice smutné ale aspon budes mat viac klud.
@3tato lebo si stále robí dlhý, je gembler a liečenia sa stráni, podľa neho je to v pohode
@cacianka on ma deti rád, ale nevie sa o nich postarať on potrebuje len hry a to je všetko
@mamanadruhuu
jasné, už som tomu porozumel.
Teraz k tomu, ako píšeš, že začal mať zrazu záujem o deti.
Pokiaľ prejaví o ne záujem a bude aj pred súdom deklarovať, že sa chce o ne starať, bude musieť dokázať, že má vytvorené vhodné zázemie a podmienky pre deti.
To že je "gamblér" mu možno vyjednávaciu pozíciu môže zhoršiť, ale aj nemusí - záleží na argumentoch jeho a tvojho advokáta pred súdom.
Tvoj advokát nech spíše návrh úpravy styku s detmi. Daj si tam presné termíny, aké ti vyhovujú. Tvoj advokát to pošle jeho advokátovi, oni sa vyjadria a následne sa tak nejak prepracujete k ako- takej nazvem to "dohode".
Na súde sa táto dohoda schváli a potom termíny styku budete musieť dodržiavať obaja. Takže na jeho reči možeš zvysoka kašlať.
Ak nedodrží, čo mu bolo stanovené súdom, tak potom máš iné zákonné možnosti a on bude mať jedine problémy.
Ak si myslíš, že je tvoj muž neschopný, že sa nevie o deti postarať, vychádzaj z toho, že vieš, že má vaše deti rád - ak ich má rád, tak pokiaľ by bol donútený, tak sa o decká nejako postará.
Ak budeš mať dôkazy, že o deti nieje postarané, kým budú u neho - v tom prípade to budeš riešiť opäť s advokátom, ale už zverenie detí len do tvojej starostlivosti.
@mamanadruhuu ahoj, ... ak ešte nemáte stanovený dátum pojednávania, existuje reálna požiadať o vydanie neodkladného opatrenia s nadobudnutím právoplatnosti doručením - do 31 dní od podania bude rozhodnuté.
Väčšinou deti v neodkladnom dajú mame, kým nebude na normálnom pojednávaní rozhodnuté inak... Ale pokiaľ ste mali obaja k detom vrúcny vzťah, tak si nerobte naprieky.
Rozvod samotný zložitý nieje, pokiaľ tam niesú deti ... Najlepšie by bolo, aby ste sa obaja vedeli dohodnúť - inak viem, že väčšinou sa s tým druhým nedá byť ani v jednej miestnosti, nie že dohodnúť sa 😉 A aké robí problémy?
Veľa šťastia a pevné nervy 🍀