Manžel začal robiť problémy

mamanadruhuu
11. aug 2021

Ahojte. Už mám prvý súd za sebou, ale ešte ma čaká druhý a to rozvod, a zverenie deti. Začal sa akože o deti zaujímať zrazu zo dňa na deň a povedal ze on si bude za deťmi chodiť kedy chce a brat si ich kedy bude chcieť a keď som sa ho spýtala že čo ak to mne nebude vyhovovať že nuž ale len sa pousmial a povedal ešte ze žiadny súd mu nebude určovať kedy a ako sa bude stretávať s deťmi...
Preto chcem veidet, ako to je s predbežným zverejním deti do starostlivosti... A ze ci ozaj je rozvod taky zložitý a ťažký keď robí manžel problémy :( lebo mi to je ľúto všetko a som z toho už na nervy :(

3tato
11. aug 2021

@mamanadruhuu ahoj, ... ak ešte nemáte stanovený dátum pojednávania, existuje reálna požiadať o vydanie neodkladného opatrenia s nadobudnutím právoplatnosti doručením - do 31 dní od podania bude rozhodnuté.
Väčšinou deti v neodkladnom dajú mame, kým nebude na normálnom pojednávaní rozhodnuté inak... Ale pokiaľ ste mali obaja k detom vrúcny vzťah, tak si nerobte naprieky.
Rozvod samotný zložitý nieje, pokiaľ tam niesú deti ... Najlepšie by bolo, aby ste sa obaja vedeli dohodnúť - inak viem, že väčšinou sa s tým druhým nedá byť ani v jednej miestnosti, nie že dohodnúť sa 😉 A aké robí problémy?
Veľa šťastia a pevné nervy 🍀

mamanadruhuu
autor
11. aug 2021

@3tato ďakujem krásne..
No ja mu problémy robiť nechcem a nebudem, chcem aby sa stretával s deťmi co najviac ako sa dá, ale nemôže si on určovať co a ako, nemôžem sa mu celý život podriadovat a prispôsobovať.. On robí na 4 zmeny takže určite to budem musieť nechať na právnika aby mi on poradil, nemám mu v úmysle brániť byť s deťmi ale tu ide o to.. O deti javz záujem len keď sa jemu chce.. Keď mu aj volám že ho deti chcu vidieť ma odbije že on hra teraz volať nemôže.. Takže aký záujem.. A robí problémy.. Ze on nič ohľadom súdu platiť nebude všetko si to budem hradiť sama, jemu súd nebude určovať kedy bude s deťmi, že si nepraje aby som chodila k mame, že si po rozvode prihlási deti naspäť na svoje trvale bydlisko a proste tie vyhrážky deti bude vidieť kedy chce a kde chce ale on nechápe že to tak nefunguje aj ja raz budem chodiť do práce a tiež bemzoe si robiť zo všetkého srandu

cacianka
12. aug 2021

1.sud bol o čom ?
Kym nie je sudom stanovene, je rodic ako ty, moze byt s detmi kedy chce.
Odporúčam mu napísať doporucene navrh, kedy bude s detmi on a kedy ty .nech aj on navrhne.
Ved nebudete trcat doma kedy príde, a ci vobec sa mu urači a ked odídete preč na svoj program, aby si netrpla ci zacne vyvadzat prečo.

mamanadruhuu
autor
12. aug 2021

@cacianka prvý súd bol BSM..
Ale ved on doteraz ani nejavil záujem o deti až teraz všetky súdy dlho trvajú :/ a to je ten najhorší čas

cacianka
12. aug 2021

@mamanadruhuu bsm dopadlo ok ? Neokaslal ta ?
Super ze si necakala až po rozvode.
Inak take silne reči - to sa na súde zľaknu a este zaplatia jemu.😂😂😂
Vacsi geroji sklapli

luccija
12. aug 2021

@mamanadruhuu len Ta zastrašuje

3tato
12. aug 2021

@mamanadruhuu sa nechcem v tom rýpať nejak, len nerozumiem tomu, prečo ste najprv riešili BSM, keď sa chcete rozvádzať?
Lebo v drvivej väčšine je to najprv súd o rozvod a styk s detmi a až potom vysporiadanie bsm-ka.
A áno, v dnešných časoch to trvá viac ...
Ja som musel na súd čakať rok a keď už bol týždeň do termínu pojednávania, zrazu pre covid zrušili všetky pojednávania a celé sa to posunulo o mesiac.
Takže treba nejak vydržať.
Hlavu hore, bude aj lepšie, uvidíš 🙂

cacianka
12. aug 2021

Deti mu nebran, ale ani nevnucuj. K mame a kamkolvek chodit môžeš, on moze akurat držať hubu. Stretnutia - trvaj na konkretnych terminoch, lebo inak sa s nim neda v klude dohodnúť, nejavil doteraz zaujem, nesuhlas "podla dohody" lebo bude vyvadzat a strpcovat. Ak sa bude správať slušne a skludni sa, vieš byt ustretova aj ty.
Ak budu deti zverené tebe, nehrozi trvale u neho.
Predpokladám ze po čase bude iba hubou mlatit a na deti bude kašlať, co je sice smutné ale aspon budes mat viac klud.

palicka
12. aug 2021

@3tato možno ho potrebovala rozdeliť kvôli pozickam, hráčskej vášni, alkoholu… ktovie.

cacianka
12. aug 2021

@3tato navrhy sa môžu podať osobitne, sú na to rôzne dôvody. A kazde ide svojim tempom.
Aj ja som na radu pravnicky podala osobitne, bsm riesil mladý šikovný sudca, po dokazoch nemal problém odklepnut do roka.
Rozvod dostal stary komotny chren, ten to natahoval 3 roky.

3tato
12. aug 2021

@palicka
@cacianka
Môže byť - no mňa to zaujalo hlavne preto, lebo poväčšinou ženy riešia rozvod a ako čo najskôr odísť s deťmi od chlapa, aby mali kľud.
Jasné, že pokiaľ existuje nejaký dôvod, tak len som chcel vedieť aký, lenže to vie iba autorka 😉

cacianka
12. aug 2021

@3tato možno objasní

3tato
12. aug 2021

@cacianka možno
btw - u teba nechápem, ako môže trvať rozvod 3 roky?
vlastne čo sa divím, žijeme na 🇸🇰

mamanadruhuu
autor
16. aug 2021

@3tato lebo si stále robí dlhý, je gembler a liečenia sa stráni, podľa neho je to v pohode

mamanadruhuu
autor
16. aug 2021

@cacianka on ma deti rád, ale nevie sa o nich postarať on potrebuje len hry a to je všetko

3tato
16. aug 2021

@mamanadruhuu
jasné, už som tomu porozumel.
Teraz k tomu, ako píšeš, že začal mať zrazu záujem o deti.
Pokiaľ prejaví o ne záujem a bude aj pred súdom deklarovať, že sa chce o ne starať, bude musieť dokázať, že má vytvorené vhodné zázemie a podmienky pre deti.
To že je "gamblér" mu možno vyjednávaciu pozíciu môže zhoršiť, ale aj nemusí - záleží na argumentoch jeho a tvojho advokáta pred súdom.
Tvoj advokát nech spíše návrh úpravy styku s detmi. Daj si tam presné termíny, aké ti vyhovujú. Tvoj advokát to pošle jeho advokátovi, oni sa vyjadria a následne sa tak nejak prepracujete k ako- takej nazvem to "dohode".
Na súde sa táto dohoda schváli a potom termíny styku budete musieť dodržiavať obaja. Takže na jeho reči možeš zvysoka kašlať.
Ak nedodrží, čo mu bolo stanovené súdom, tak potom máš iné zákonné možnosti a on bude mať jedine problémy.

Ak si myslíš, že je tvoj muž neschopný, že sa nevie o deti postarať, vychádzaj z toho, že vieš, že má vaše deti rád - ak ich má rád, tak pokiaľ by bol donútený, tak sa o decká nejako postará.
Ak budeš mať dôkazy, že o deti nieje postarané, kým budú u neho - v tom prípade to budeš riešiť opäť s advokátom, ale už zverenie detí len do tvojej starostlivosti.

cacianka
16. aug 2021

@3tato lebo ten ex geroj bol nezvestný, preplo mu, vyhybal sa policajtom. Sudca stale odrocčoval, ze ho mam nájsť ja ?!
az na natlak stanovil opatrovnika a predvolal 3 svedkov. Potom to trvalo 40 minut a finito.

cacianka
16. aug 2021

@3tato prosim ta co robíš/kde pracuješ, myslim oblasť, nepytam adresu 🙊
Lebo pises velmi rozumne, prehladne a k veci.to sa tu stáva ojedinele a najmä prispevky od muzov

3tato
16. aug 2021

@cacianka aha, už chápem ... lebo 3 roky sa mi zdali dosť na rozvod veru.
Tú druhú otázku si mohla smerovať skôr do IP.
Vďaka aj za ten kompliment - nepracujem však ani v soc. sfére a ani niesom členom ligy otcov, z čoho som tu už bol párkrát obvinený. 😉

cacianka
16. aug 2021

@3tato keby si bol člen ligy, tak by tvoje prispevky vyzerali inak....