Akoj baby, zmenila som si nick. Ešte sa vopred ospravedlnujem za nejaké gramat. chyby, píšem rýchlo z mobilu.Mame v manželstve veľké problémy.Nikdy to nebolo ideálne ale stale sme to nejako ustali. Sme spolu takmer 12 rokov. Mame 2 deti, 11 ročná dcérka a takmer 2 ročný synček. Veľmi sa to medzi nami zhoršilo po narodení maleho. Bola brutal kriza, vyse roka takmer bez komunikacie a uplne bez sexu. Z manžela strany totalny nezaujem a same vulgárne nadávky. On má nejaké psychické problémy ale neviem to ani pomenovať. Nemá problém len so mnou v manželstve, ale takmer s každým, s mojou rodinou, so svojimi rodičmi, v okolí je každý len debil, v robote každý ch....j. atď. Ale toto je na dlho rozpisovať. Problém, ktorý teraz nastal, asi za posledných pár týždňov jeten, ze začal byt hnusny k dcerke. Nikdy nemali pekný vzťah, on jej nikdy neprejavil lásku, nepibozkal ju... je tam chlad z jej strany k nemu. Teraz pochopila už aj ona čosi je muž zač a povedala mi, ze ho nenávidí, ako sa správa. Aj jemu povedala nejaké veci, ze nech sa ku mne začne pekne správať, ze je stále nervózny az agredivny, nie fyzicky. On odvtedy po nej ziape, ignoruje ju, totalny nezaujemo ňu. Dcérka to cíti, je smutná, bleda. Vidim, ze ju trápi akeho má otca. A baby, dnes vrchol vsetkeho, pobral jej všetky darčeky, co jej dal na narodeniny. Keď dcerka toto zistí..... ja uz som psychicky v koncoch z toho. Stále placem a hrozne sa trapim. Neradte mi odísť, nemam kde. Všetky uspory sme spolu investovali do bývania. Sme v dome u jeho rodičov, ale sme sami na poschodí. Komunikovať s ním nejde, buď nas s malou igboruje, alebo nám hrozne nadáva a kričí, syncek potom sa bojí a reve. Baby čo mám robiť, povzbudte ma a ak vietw poraďte. Az fyzicky ma srdce bolí a duša plače, hlavne kvôli dcérke. Bojím sa o ňu, aby to nemalo dopad na jej zdravie a vyvin. Je citlivá.
Nie, rodičia nič netušia a tam nemam s deťmi kde byť, býva tam brat s manželkou aj synom. Tam určite nie s dvomi deťmi.
@cakankaaa36 odist, hocikam. Zit s takym clovekom ju poznaci na cely zivot, sama mam 11r dceru a toto by som nedovolila aby sa jej stalo. ist za svokrovcami oznamit im ako sa veci maju ale predpokladam ze nie su slepi a hluchi a ist k vasim ak je to mozne.
2r pomaly moze ist do jasli a ty do prace. radsej sa tlacit v garsonke kde je klud ako s pacientom v rodinnom dome.
Aj keby som nemala kam ist azylove domy existuju. Urcite by som nestrpela aby sa otec takto choval k dcere a este jej aj hracky pobral to to je za charakter.. A ak ma psychicke problemy o to horsie.. Ked teraz jej nadava nedaj boze ked ju udrie chory clovek je schopny vsetkeho. Asi by sa mal liecit podla mna. Clovek svoje dieta chrani miluje stara sa onho a nie jak on reve ziape pobere mu hracky no psychicky naruseny clovek.😊
jezis zena... aj ja mam jedenastrocnu, citlivu od mala, dobre srdiecko , teraz je aj v zaciatku puberty este viac naladova, vztahovacna. neviem si pre nu predstavit take daco.
a to moj muz nie je tiez otecko roka, obcas na decka pokrici, hlavne kvoli poriadku, ale aj sa lubia, neignoruje ich , venuje sa im, hlavne co sa tyka sportovania vonku, alebo hraju mlyn, damu a pod. a samozrejme stiskanie bozkanie musi byt 😉
@cakankaaa36 to co je za hlupost ze brat moze a ty nie? ty nie si v situacii ze ides domov z pleziru...
od taketo muza by som asi hned usla :/
@cakankaaa36 rozved sa. ak sye spolocne uspory investivali do byvania tak po rozvode mas na polovicu narok. chod si spokojne zit kamkolvek co najdalej od neho. predpokladam ze sud mu dovoli vidat deti tak bud s nimi bude na par hodin za vikend alebo inokedy...
pozri najprv sa musis uistit ze ano, toto je spravny krok.pozbierajninformacie, skus si nahrať ked po vas bude kričať, urcite nedovol dohodu na striedavej starostlivosti- deti by nemali putovat s miesta na miesto a nevediet kde su doma. rozvod a nove byvanie ja tvoje vykupenie
@eeffka k rodičom nemam kde ist a kde inde? Nemám žiadne peniaze ani auto. Neodišla by som s deťmi do azylaku, nikdy. Sú nadviazaní na tento domov, svokrovci sú ok, oni vedia ovsetkom , drzia akoby pri mne, detičky milujú. A on by mi nedovolil odísť preč maleho by mi nedal.
a ked ti nemame radit odist...co ti vlastne mame radit?? 🙄 🙄
ostan, trapte sa, dcera nech skonci so psychickymi problemami, alebo nasledkami na sebavedomi na cely zivot. Vztah otca a dcery je dolezity aj pre jej buduci partnersky zivot, toto ma byt "vzor" pre buduceho partnera??
od dvojrocneho uz mozes pracovat, radsej sa tlacte v malej garsonke a v klude, dcera je uz velka, pomoze ti, vie ti vybrat maleho zo skolky, urobit nakup a pod.
@cakankaaa36 ale on ti nema co maleho davat ci nedavat... 😕 😕 😕 boze nepochopim to uvazovanie, co si niekde v moslimskej krajine, ze rozhoduje len muz? 🙄 🙄
dieta prisudzuje rodicovi sud, das si navrh na zverenie dietata do svojej opatery a ked nie si alkoholicka, fetacka tak ti ho prisudia. u nas este stale ide prednostne dieta matke.
Aspon na cas odist... Hocikde... Kamoske, inej rodine, ja by som fakt v garzonke bola, azylaku, ubytovni.. Chran vlastne deti... Potrebujete si psychicky oddychnut.. Teraz to obe deti mozu vnutorne velmi prezivat. Nie je nic horsie ako nezaujem a takyto pristup zo strany rodica- otca.
@cakankaaa36 a co teda chces ked neoddides bude to len horsie
@bad_delight Máš pravdu vo vsetkom, ale ja nemam fakt kde ist, na nové byvanie nemam ani fuka. Som na materskej. Co z toho, ze podam o rozvod, keď aj tak tu ostanem, vsetky moje uspory su tu vtom dome. Ono sa to lahko hovorí odíď ale, bez peňazí a auta sa nehnes.
@cakankaaa36 takéto spolužitie zničí vás i vaše deti , núdzovo by vás rodičia prichýlili a potom hľadať možnosť buď prenájom garsónky, alebo azylový dom, toto je strašné takto existovať . Horšie s ním , ako bez neho
Nikto Vám nič iné neporadí , len odísť .......
Máš kam odísť, ale nechceš. Môžeš zapojiť do toho rodinu, jeho, svoju... ale nechceš. Máš dve krásne a zdravé deti, ktoré trpia, pretože Ty im nechceš pomôcť... nie nevieš, ale nechceš /k rodičom odísť - nie lebo..., do azyláku - nie lebo..., do podnájmu - nie lebo.../ Plač ti nepomôže a svojím strachom v ňom len živíš moc a dominantu na Tebou. Sám sa nezmení a neviem prečo nechávaš svoje deti psychicky trpieť... nechápem.
@cakankaaa36 iné ako radikálne riešenie neexistuje.... Neverím, že tvoji rodičia nič nevedia , a keď svokrovci ti držia stranu a vedia o všetkom, tak nech s ním urobia trochu poriadky ...... Osobne radšej v azyláku ako takto ,
@cakankaaa36 este raz a pomaly...
TERAZ mas len rodicak...ale mozes ist od 2rocneho pracovat...rodicak ti ostane a das ho na zaplatenie jasliciek. Cize budes mat plat, plus vyzivne na deti, plus rod. pridavky. Aj pri min. mzde je to cca 500 eur na mesiac, co nie je na vyskakovanie, ale na nejaku lacnejsiu garsonku by bolo, zalezi v akom ste meste ci obci, v bratislave by to nestacilo, ale v odlahlejsich regionoch ano.
A svokrovci čo na to?
@cakankaaa36 preco nechces odist do azylaku nez prebehne sud? a preco nemozes ist k rodicom ? tvoja dcera keby je v srabe a potebuje u tena na chvilku byvat nez sa jej situacia utrasie povies jej nie lebo uz tam byva syn so zenou a tak? aky pohlad na to maju tvoji rodicia?
a svoje dieta si teda mozes zobrat a odist to neni o tom ze by ti ho nedal. nedal? zavolaj policiu rovno na miesto! povedz im ze sa rozvadzate ze chces odist ze je zly na teba aj na deti, dobre je mat nejaky dokaz a samkzrejme ze mozes odist. to nebude ma vas ze kto ma kedy deti. to vyriesi az sud a ten by musel respektovat. si matka sud skor necha deti matke..no a co ze v tej dobe by si nemala oeniaze a prebyvala niekde? ved aj o peniaze by ste sa sudili...
inu moznost nemas.
nikto ti nepovie ze vies co mam dom na miami zajtra ti ooslem letenku a odid tak, do mesiaca tam orestahujeme tvojcih priatelov aby si nebola samav zi si tam stastne a budem ti mesacne posielat 3000$
nemas na vyber dievca.
zostan tam zdeptaj si deti aj seba
alebo sa tomu postav, vytrap, vy*eb s tym hajzlom a priprav sa na novy stastnejsi zivot. stastne dieta nie je dieta vo velkom dome so zahradou a kopou hraciek. stastne dieta je milovane dieta ktore sa citi byt lubene a je stastne. aj v garzonke bez balkonu či prepchatom dome u rodicov alebo na blatovej skaredej zahrade alyzaku kde bude dalsich 13 deti. no a co. ako docasne riesenie je to najschodnejsia cesta.
@cakankaaa36 nič iné ako odísť od neho nemožeš urobiť, dokedy chceš čakať? takéto veci sa vždy postupne zhoršujú, chceš odísť, ked malú začne mlátiť? alebo aj teba? alebo mu preskočí a urobí niečo ešte horšie? svokrovci sú fajn? ked o tom vedia a nič neurobia? u nás v rodine vzdialenej máme podobný prípad, začalo to takto pomaly a skončilo to tým, že 18ročnú dcéru poriadne zmlátil, lebo mu niečo povedala, čo sa mu nepáčilo a dotyčnej mame zlomil ruku!!! chceš takto dopadnúť?
chodí k odbornému lekárovi? ak vieš ku ktorému čo tak ho navštívi´t a povedať mu o čo ide? Nech mu niečo dajú na NERVY debilovi. možno že ho rovno zavrú do ústavu - to by bolo asi pre teba to naj.
Nechcem byť pesimista, ale koĺko to chceš ešte takto vydržať? Len aby si potom nemala aj ty psych. problémy aj s deťmi....
Baby diky za rady, ale táto veľmi zlá situácia u nás trvá cca 1 mesiac, to uz po mesiaci sa hádže flinta do žita? Možno som čakala rady od žien, ktoré to tiež namaju najlepšie. Možno som cakala rady typu ako na neho. Co by pomohlo.... ale aj tak dik. Určite to myslite v dobrom
Mám 10 ročnú dcérku a neviem si predstaviť, že by žila v takom prostredí..pre mňa je dieťa vždy prvoradé...neviem si ani len predstaviť, že by jej niekto ubližoval a nie to ešte vlastný otec. V tomto prípade by som radšej videla šťastné dieťa v garsónke, alebo aj v azylovom dome (na začiatok) ako ustráchané, nešťastné v dome, kde by sa aj tak necítilo dobre...začiatky bývajú vždy ťažké, ale myslím si, že keď sa chce, tak sa dá všetko zvládnuť, a hlavne ak od toho zavisí šťastie detí...a hlavne, by som myslela na budúcnosť dcérky, pretože vyrastať v takom napätom prostredí môže mať vplyv na jej budúcnosť...
@cakankaaa36 na co chces cakat kym tvoja dcera nieco urobi?
@bonaqa2013 nie praveze nechodí a hovorí ze on to nepotrebuje, neprizna si to. Posiela tam napr, mňa, moju mamu, svojho kolegu.....chapes, každý je debil len ob je ok. V tom s ním nepohnem, uz som skúšala.
@cakankaaa36 to nemeni nic ma faktrz e si mas otvorit usta a vyjadrit svoj nesuhlas s jeho spravanim. a taktoez ho varovat ze ak nechce prist o rodinu nech sa da do normalnu lebo sa to moze velmi lahko stat.
@alexandra206 co ako? Nechápem
nemozes odisť ku svojim rodicom prepac ale on takeho len utiect