Manžel nestojí na mojej strane

patricinka150
15. jún 2013

Kvoli anonimite som si zalozila novy nick 😔
S manzelom sme spolu 4 roky. Mame 1 dieta (7mesiacov). S manzelom v podstate pekny vztah-ked ma cas na nas.
Problem je nasledovny. Nikdy nestoji na mojej strane, pri rieseni problemov so svokrovcami. Ked mi nieco vadi, napr. aby malu nenapchavali vsetkym moznym, ved viete ako to chodi. Poviem ze si to nezelam-svokra pozre na muza, on pozre na mna a povie: "Ved zlatko, nebud taka, trosku jej mozu dat ochutnat". A hadka je na svete. Vacsinou to aj tak nedovolim, ale potom je urazeny manzel-vraj som na nich zla 😕 Stalo sa to niekolko krat. A opakuje sa to, aj napriek tomu ze sme sa o tom s muzom rozpravali asi tisic krat. On tvrdi ze on ma svoj nazor, ze je nestranny a ze sa nebude stavat na nikoho stranu. Ked sa mu paci nazor svokry tak je na jej strane, ked moj - co sa stava malo krat tak je na mojej strane. Ja si myslim ze by mal byt na mojej strane, aj ked mozno nesuhlasi, ale predsa moje/nase nazory a zaujmy mu maju byt prednejsie. Viem ze je tazke "vybrat si" medzi mnou a rodicmi. Lenze takymto chovanim som urazena iba ja-a vzdy mu to prejde lebo sa neviem dlho hnevat. Uz to nevydrzim viac, neviem ako mu mam pohrozit..alebo ako ho donutit aby ma bral vazne. Zda sa mi ze aj svokrovci to chapu, nejako sa mi nezda ze by boli urazeny ked im to aj tak zatrhnem, to iba muz si mysli ze ked im bude odporovat ze sa urazia a to nechce. Len ked svokre povie ze teda moze to malej dat, tak svokra sa samozrejme potesi, ved to urcite poznate ako to chodi.
Chcem aby muz konecne bol schopnejsi...nie toto neustale zazivat...pretoze vobec spolu nedrzime, a myslim si ze by sme mali.
Ved takto nemoze dospely chlap fungovat...a toto sa netyka iba dietata, ale celkovo jeho vztahu k rodicom...a zacinam mat pocit ze tym ze v nicom im neodporuje tak svokrovci si uz moc dovoluju-voči nemu (ja si nenecham), on si necha po hlave skakat stale 🙄 😠
Som zvedava na vase nazory...
Dakujem babulky 😎

sissy27
15. jún 2013

@patricinka150 neviem čo chceš počuť, na tvojom príbehu nevidím nič tragické, alebo teda možno si ho len zle opísala...zdá sa mi to ako klasický prípad "svokra je môj úhlavný nepriateľ už len preto že je svokra"... zarazila ma poznámka, že si voči tvojmu mužovi moc dovoľujú - čo to znamená? bijú ho, ponižujú? sú to jeho rodičia, nie cudzí ľudia, vychovali ho, majú právo požiadať ho o pomoc a podobne a on by im mal vyhovieť, samozrejme v rámci možností a nejakých hraníc... aký máš ty vzťah so svojimi rodičmi? odmietaš im pomôcť, nedôveruješ im rovnako ako svokre čo sa týka vecí okolo malého?
čo sa týka toho, že mu dávajú ochutnať rôzne veci - čo to je? tatarák s mastnými hriankami, štipľavé klobásy? ber trošku ohľad na to, že kedysi neexistovali tabuľky a normy a ako vidíš, väčšina z nás to prežila, vrátane teba 😉 trošku sa uvoľni a pokiaľ malý nemá cukrovku a svokra doňho neláduje piate cez deviate, tak nerieš...
nehľadaj v svokre za každú cenu nepriateľa, niektoré sú síce fakt "na odstrel" ale myslím, že to je skutočne malé %...

nasta197
15. jún 2013

toto pozname .... si asi zvykneš na to alebo buchni po stole !!!! ale aj tak nevihraš ved tvoj muž ma len jednu matku a tu určite bude vždy pocuvať a nasledovať a robiť tak aby sa mala mamka a tatko dobre .... tieto témy mám rada mam k nim co povedať JA jeho žena.... to je akoby nič.... Rodicia juj ani dotknut...
priklad sedime na pive malý si píta pit pivo poviem nie dost muž povie tiež dosť.........a svokra da malemu pohar pred nos poviem nie a muž aaaaaaaa ved mu daj to je zdravsie ako voda :P NERVY................... takýchto príkladou je vela u nas.. ale teraz som taka že ked nie ta nie nech si aj malý poplače a svokra nech sa zduva aj s milým drahým mojím chlapom...

patricinka150
autor
15. jún 2013

@sissy27 dovoluju si v inych veciach, staraju sa do nas, do nasho sukromia, lebo moj muz im to dovoli. Svokra nam napriklad vybrala veci do domacnosti, manzel mi ich ukazoval s tym ze to on vybral, mne sa to nepacilo, povedala som ze ok, ked sa to jemu paci. Vysvitlo ze jemu sa tiez tie veci nepacia, ale ze to vybrala svokra tak to teda kupil aby bola spokojna.
Ochutnavat malej davaju presolene veci-svokra strasne soli. Mala ma 7-mesiacov. My zijeme zdravo, varim zdravo (aj pred tym ako sme mali dieta) a nemyslim si ze je vhodne aby malej davali udenu slaninu a vyprazane presolene rezne z fritezy-jednoducho si to nezelam-ked bude starsia, nech sa paci, ved aj my obcas jedavame rezne. A v svokre nepriatela nehladam...chyba je v manzelovi, ako som pisala, svokra nie je zla, a tato tema nie je o svokre, ale o muzovi...

xlucia
15. jún 2013

@patricinka150 zlata moja. chyba nie je v manzelovi, chyba je v tebe. takmer kazdy chlap sa takto chova na minimalne na zaciatku manzelstva v drvivej vacsine. maloktory sa postavi voci svojej matke a hlavne pri prvom dietati bez skusenosti si neuvedomuje dosledky. napriklad tie v stravovani
ty si matka a mas sa tak chovat. ako dospela a ako matka. to znamena ze nepustis vo svojich zasadach, budes na nich trvat a uvidis ze oni si zvyknu. ani netreba aby si sa na to urazala, ci hadala s muzom.
no a co ked na teba pozrie, ze aby jej mohli dat?? tak povies nie a to NIE je jasne a rezolutne. a vycvicis aj svokru... a postupne aj vlastne dieta
moj nemoze oriesky. mimo mna mu svokra chcela dat cokoladu s orieskami, ze ja mu nedoprajem... maly bol a je tak nauceny, ze mal nieco po tretich narodeninach a trval na tom ze musi zavolat maminke a opytat sa, ci moze... svokra s nim nepohla.. nechci vediet ake mala nervy. a ked zistila ze napr. v tom stravovani ze syn vychovany "na moj obraz", proste na 99% dodrzi a neje to , co je nauceny ze nesmie, tak hoci tazkooooooooooooo ale zmierila sa s tym a vacsinou to uz respektuje. ale prve roky to bol horor.
takze je to na tebe...

patricinka150
autor
15. jún 2013

@xlucia a co ak sa uraza moj manzel? Na to ze to zatrhnem. Ako som pisala, tvrdi ze som na nich zla ked im odporujem. 😕

katia7
15. jún 2013

@patricinka150 tak toto docela poznam, mozno v inych veciach ale viem o com hovoris, holt budes sa musiet naucit byt tvrda pretoze casom mozno uvidis ako to vplyva na malu (lepsie sa jej bude pacit ze babka vsetko dovoli atd....) a zacne ti to zasahovat do vychovy, cim skor to stopnes tym lepsie, zelam pevne nervy 😉 a hlavne mysli na to ze prvorade je dobro dietata a az potom svokra a ze ona uz si svoje deti/dieta vychovala tak nech teraz pekne necha inych vychovavat tie svoje 🙂

patricinka150
autor
15. jún 2013

Babulky dakujem..ale tu nejde iba o svokrovcov...ja vravim ze oni nie su zli.. Oni to robia preto lebo moj muz im to dovoli. On sam ma pred nimi podkopava. Samozrejme ze jeho respektuju viac, keby povedal on ze NIE tak by bolo nie. Bohuzial..on im nie nepovie...a ja aj ked sa drzim, potom je urazeny se som na jeho rodicov zla. Chcem aby bol na mojej strane...ja uz takto nevladzem fungovat, sama proti nim "bojovat"

talula
15. jún 2013

@patricinka150 podla mna by si mal uvedomit, ze tym nieje dobrym prikladom pre vase dieta... Mali by ste byt jednotny a ak je aj nejaka nehoda vyriesit ju len medzi sebou. Velakrat som o tom citala a aj zazila na vlastnej kozi, ze ak napr. mama nieco nedovoli a otec ano - alebo naopak, dieta si bude vyberat koho bude posluchat - vzdy podla toho ako mu to pride vhod, alebo inak povedane nebude mat respekt a teda rodicia tak stracaju autoritu... teraz to mozu byt len malickosti, ale neskor z toho moze byt vecsi problem... v manzelstve a v rodicovstve je velmi dolezita spolupraca a jednota

xlucia
15. jún 2013

@patricinka150 a co ked sa uraza? ako sa urazi, tak sa aj odrazi... podstatne je, aby si sa ty nenechala vytocit a neutocila na nich. staci povedat ze toto jest mala nebude a hotovo. on si zvykne. uvedom si ze chlap proti matke nepojde. ale co sa tyka tvojho jednania postupne si zvykne ze s tebou nepohne a prestane sa na to urazat.
ked sa o tom budete rozpravat len sa ho kludne opytaj kto pojde s malou na pohotovost ak sa v noci z toho povracia.. kto bude s malou v noci hore ak jej bude tazko. ci ty, ci on ci svokra... a viac to nekomentuj
uvidis. hlavne je, aby si sa kvoli tomu nevytacala. jednoducho svokra nema tvoje dieta co krmit , co vychovavat ani s teobu kyvat.
myslim ze ked to pochopila moja, pochopi to uz casom kazda.
u nas mimo ine boli prve dva roky mimo jedla hlasky...ze. vidim zeleny sopel, treba antibiotika...mal susen. ahaa ako kasle, zajtra chod doktorke po antibiotika... maly je astmatik... a podobne kraviny.
naco kojim vsak je taky prezraty... preto grca... mal reflux... atd. ale nedala som sa. muz to nebol schopny ani ochotny riesit, tak som sa zariadila po svojom. teraz ked ma deti a nahodou si nie je ista niecim.... polievka, krem na ekzem atd... vzdy radsej zavola. ja v klude poradim a vychadzame si. inak by som jej hlavu odtrhla a ona to vie. ale trvalo jej to vyse 5 rokov a este stale sa uci

xlucia
15. jún 2013

@katia7 presne. treba ist kludne ale jednotne a tvrdo za svojim. prave kvoli detom a ich zdraviu a bezpecnosti.

monika15
15. jún 2013

@patricinka150 no to sa nikdy nezmeni !!! mi to riesime uz 8 rokov.......
uplne na hlavu... ze sa svokrovci nehambia ze takto nicit synovu rodinu... spiny :(

mima4
15. jún 2013

@xlucia
vidim, ze ty si uz trenovana 😀

inak, jednou z chyb vacsiny zien je to, ze chceme mat dobre vztahy s kazdym, s nikym nechceme mat spory, mame problem, ak niekto sa nami citi dotknuty... a preto sa vzdame svojho "ja" a koname podla zelania inych... a mozno aj to je problem u
@patricinka150

xlucia
15. jún 2013

@mima4 hej hej 😀 . trening tazkeho kalibru. moj muz aj s bratmi a to ich ma troch!!! cize svokra ma 4 synov!! tvrdili vsetci od zaciatku, ze moja svokra je povaha, ktora ide hlavou proti muru, a ked je presvedcena o tom ze ti niecim pomoze, tak to spravi bez ohladu na dosledky. ak si bude mysliet ze pre tvoje dobro ti ma odtrhnut hlavu spravi to... noooooooooo a zistila som ze maju pravdu.
ona chce tak dobre a tak dopriat, az robi zle... akurat ze u mna narazila strasne tvrdo, co mnoho krat povedala sama.
ja s nou nechcem bojovat, ale do deti sa mi starat nebude nikto. ja som matka, moj muz je otec. my sme rodicia, my sa starame, my rozhodujeme.....nezmenia to.moja mama to znasala rovnako tazko, myslela si ze budem skakat ako ona piska, cize som to mala dvojmo. ale tiez mala smolu. ony obe uz svoje deti vychovali, teraz som na rade ja. viem ze robim chyby, ale tiez mam na ne narok. vypocujem si, zamyslim sa a robim si podla svojho usudku. basta.
vysledkom je, ze ak respektuju moje prikazy a zakazy, tykajuce sa hlavne stravy a liekov ktore synovia uzivaju, plus ich bezpecnost, tak im absolutne nebranim v stretavani sa. mozu kedykolvek prist, a pokial su synovia v dobrom zdravotnom stave, potom mozu ist k nim aj spat.
isty cas svokra streckovala, maly bol na diete, nesmel chleba atd. nechcela to respektovat, tak bola so synom len u nas pod mojim dozorom.
inak co si povedala sedi presne. hlavne prve casy v manzelstve si mnohokrat nevesta nechce svokru pohnevat, kvoli muzovi a kona tak proti sebe a svokra to zneuziva... vela krat vedome. potom sa to naprava tazko
mna mrzelo ked bola svokra nastvata, tak ale doprdele ked je syn alergicky na arasidy, tak mu nebudem pchat na tajnasa horalku. nie? nebudem kvoli jej usmevu riskovat anafylakticky sok a udusenie... priority su ze deti su na prvom mieste... ja to tak citim, tak konam

mima4
15. jún 2013

@xlucia Inak, z mojej "praxe" 😉 ked zena zisti, ze svokra je tak trochu "problemova" a nerespektuje ju... a chce vsetko riadit, netreba si s nou vytvarat nejake hlboke vztahy, treba si vzdy drzat od nej urcity odstup..lahsie sa potom aj povie to svoje 😉

nefertitka
15. jún 2013

@patricinka150 u nas to bolo na zaciatku podobne, potom neskor si uz aj muz vsimol, ze to co doraba jeho mama neni spravne a zacal jej zakazovat iste veci robit aj on a teraz sa s nou nebavime uz rok a pol 😝 ...samozrejme boli tam aj ine veci a problemy, ale gro vsetkeho bolo ako sa nam do vsetkeho starala a presadzovala si svoje a uz to bolo neunosne...no a nemohla prezit, ze jej vlastny syn jej zacal odporovat...no ale bol by blby, keby tak neurobil...moja svokra pchala moje dieta do pracky ked malo pol roka, ze ako zareaguje, alebo do kredenca medzi hrnce a dvojmesacnej jej davala papat za mojim chrbtom banan s piskotou a podobne veci...zo zaciatku to robila len predo mnou, ked muz nebol doma, pred nim hrala dvadlo, ale dlho to nevydrzala a ked to uz videl na valstne oci, tak sa oval 😝 ...sak moze polrocne dieta zjest na Mikulasa celu coko fiigurku napriklad??mozno ked sa stane nieco, co sa ani tvojmu muzovi nebude pacit, tak si povie svoje...

patricinka150
autor
15. jún 2013

@xlucia dakujem vam vsetkym baby za rady 🙂 viete..ja som presne taky typ ktory neznasa ked mu niekto organizuje zivot, ci to bolo pred detmi, alebo teraz s babom..ja som tvrdohlava, neznasam ked sa niekto vyjadruje ze: ako by som nieco mala robit, lebo oni to uz zazili..ja si idem svoje, ucim sa na svojich chybach, mam svoj vlastny zivot, nepotrebujem nic od nikoho..a preto vravim ze mne to je jedno, ja som svokre kolko krat poriadne "naložila" lebo jej vyhovorka bola: "ved matko(moj muz-jej syn) vravel ze mozem dat malej ten reznik"...tu ide o to ze ja som takato, a moj muz uplny opak...nerada rozpravam veci zo sukromia aj rodine, nieto cudziemu. Chcem mat sukromie, nepotrebujem svokre rozpravat preco toto a preco tamto...zato moj muz, ten by im hovoril kazdy svoj nadych a vydych. A potom sa uraza, ze nicim vztahy s jeho rodinou, ze tam malo chodime-byvaju na druhom konci republiky. A viete ako to chodi, jediny vikend mozeme byt spolu a on tam chce chodit kazdy vikend, cestovat s malym dietatom, ja balit veci, nevyspat sa v cudzej posteli cely vikend, mala ma potom rozhadzany rezim lebo ju natahuju, atd...snazim sa robit kompromisy aj v tychto veciach, ved oni nie su zli. Ale citim sa ako nesvojpravna. Vdaka svojmu manzelovi, ja sa branim, idem si svoje, nemam problem nikomu nic povedat co sa mi nepaci...len muzovi to vadi, vraj si mam zopar krat kusnut do jazyka... ! 🙄 on to robi cely zivot a aha ako sme na tom.. ☹

mamavera
15. jún 2013

@patricinka150 manželovi povedz, že ty svokrovcom neodporuješ, ale máš svoj názor, tak, ako ti to hovorí on. Keď nastane nabudúce taká situácia, tak to normálne pred svokrovcami povedz - s úsmevom, bez arogancie - viem, zlatko, že je pre teba ťažké pred svojimi rodičmi vysloviť iný názor ako majú oni a prikloniť sa k môjmu, ale nemusíš mať obavy, oni to chápu, že si dospelý, ženatý muž, ktorý by mal stáť pri svojej žene. A že vám svokra vybrala nejaké veci do domácnosti (dúfam, že nie všetky) nerieš, čaká ťa totiž o pár mesiacov úžasné obdobie čmárania - stačí dať malému do rúk centrofix, pero 😀 😀 😀 a potom si kúpiš podľa seba. 😉 Ale teraz vážne, nesnaž sa bojovať s manželom, ale stoj si pevne za svojím, vysvetli mu, že keď nebudeš v stravovaní proti nim, budeš proti vlastnému dieťaťu.

mamavera
15. jún 2013

@patricinka150 to chodenie každý víkend s svokrovcom zatrhni okamžite!!!! Jeho rodine ste vy traja, keď tam strávite víkend raz za mesiac, je bóóóhate. Vždy sa ale snaž všetko povedať zdvorilo, s rešpektom, s úsmevom, ale neustúp, manžel si zvykne.

mamavera
15. jún 2013

sorry, že to píšem na tri tretiny, ako hokej, podarilo sa mi to predčasne pridať...ešte môžeš manželovi povedať, že ti nevadí, keď sa urazí, ty svoj názor nezmeníš, lebo chceš pre vás a vaše dieťa to najlepšie a že je mimochodom taký urazený sexi 😀 a že je to pre teba dobrý tréning - urážať sa - také maniere majú deti do desať rokov, dospelý dokáže prijať aj iný ako svoj názor, tak aspoň budeš pripravená, keď s tým začne syn.

janinah
15. jún 2013

@patricinka150 tvoj muž nie je malý chlapec,má svoj názor a ty ho prestaň komandovať,sú to jeho rodičia ,akí sú takí sú,ale rodičia....mám pocit,že z dieťaťa by vôbec neubudlo,ak by ochutnalo nejaký rezník,ale ty by si mala problém prekusnuť,že sa nedeje podľa tvojho želania...nerob to,kroť sa,nevyrábaj problém tam,kde nie je...čím skôr sa naučíš so svokrovcami vychádzať ,tým lepšie pre teba aj tvoje manželstvo,nestavaj si muža medzi dva mlynské kamene,má rád rodičov i teba..ako by sa ti páčilo,ak by si ty bola na jeho mieste a šlo by o tvojich rodičov? váž si čo máš /rodinu,dieťa,bývanie.../ nemusíš to mať naveky,trochu pokory v živote nezaškodí..je len na tebe,či sa poučíš zo slov niekoho,kto si niečo podobné prežil alebo si budeš robiť po svojom ...

sashabb
15. jún 2013

@patricinka150 čudujem sa, že takto obhajuješ svokrovcov 🙂 ja by som si o nich až tak dobre nemyslela, pokiaľ by môjmu 7- mesačnému dieťaťu išli dávať vyprážané rezne 🙄 ... veď tak malé dieťa ešte len spoznáva chute a na takéto jedlá má ešte pár rokov čas.

@janinah to dieťa má 7 mesiacov! to myslíš vážne? že má jesť rezne?

mamavera
15. jún 2013

@janinah rezník? sedemmesačnému dieťatku? Len aby bolo podľa muža a svokry?

janinah
15. jún 2013

@mamavera pochybujem,že by doň pchali celý rezeň 😉 trošku by kúsoček požužlal a vypľul..a keby aj prehltol,tak čo by sa stalo? nič 😉 poznám dieťa,ktoré 4mes. jedlo halušky s tvarohom a je z neho chlap,nerobte paniku,ak ju robiť netreba

patricinka150
autor
15. jún 2013

@sashabb
@mamavera sto ludi sto chuti
A @janinah, ty si asi jedna z tych ktore radi skacu tak ako niekto piska..
Samozrejme..je to o kompromisoch...vzdy musi niekto ustupit, ja trochu aj moj muz trochu...
Len uz nemam pocit ze je to tak ako by malo byt...citim sa ako pod drobnohladom..lebo moj muz asi sukromie mat nepotrebuje, zato ja ano..svoj zivot svoje problemy bez toho aby som sa musela zdoverovat s nasimi osobnymi vecami rodicom-zato ze muz ich nechce urazit, aby neboli na vedlajsej kolaji..ano je fajn mat podporu rodiny, ale odtial potial...

patricinka150
autor
15. jún 2013

@janinah ale tu nejde o paniku..tu ide o to ze ja si to nezelam...tak to nebudem robit iba preto aby bol niekto spokojny ze ochutnala rezen..ochutna ho vtedy ked uznam za vhodne a bodka

janinah
15. jún 2013

@patricinka150 rob ako myslíš,je to tvoj život...píšeš,že si zvedavá na naše názory,ale zrejme len na tie,ktoré ti pritakávajú.....maj sa pekne,viac sa tu ozývať nebudem,sama uvidíš kam so svojim postojom dôjdeš

mamavera
15. jún 2013

@janinah jasné, že by neskončil z jedného sústa v nemocnici, ale aký by to malo zmysel? Hladkať takýmto spôsobom niekomu ego? Ja nie som kategoricky proti názorom svokier, ja mám s mojou nadštandartné vzťahy. A dokonca už vekovo k tej svokre nemám až tak ďaleko, ale aby som rozhodovala o tom, čo bude jesť moje sedemmesačné vnúča?! Veď tam má mamičku. Skôr je divné, že dospelý muž nie je schopný mať iný názor, ako jeho rodičia, že má pocit, že keď ho bude mať, rodičia sa urazia. To nie je zdravý vzťah. A prečo by to mala zlíznuť nevesta s vnukom? A tu vôbec nejde o ten rezeň, ale o princíp. Tiež nie je normálne (aj keď na SK bežné), aby svokra vyberala mladým veci do bytu a nevesta o tom ani nevie, to tiež nie je zdravý vzťah.

patricinka150
autor
15. jún 2013

@janinah neber to v zlom..
Ale ja som vyssie pisala ze mam svoj nazor, nerada si kusem do jazyka hlavne ked sa ma to bytostne tyka a niekto mi chce organizovat zivot...taka jednoducho som..a to ze sa mam riadit tym co povie moj muz a svokrovci, preco?!?! Ja som matka, ja si zijem svoj zivot, nikdy mi nic nedali (ze by som im bola nieco dlzna) ani od nich nic nepotrebujem a nechcem. Inak mame normalny vztah...az na to co moj muz voci nim predvadza, ak to tebe pride normalne. Tak prepac...ale ja tento typ cloveka naozaj nie som..

zuzkag2
15. jún 2013

@patricinka150 a neskusila by si sa medzi 4 ocami porozpravat so svokrou, ked hovoris, ze nie su zli, ze mas urcite pravidla, ako schces v stravovani malej pokracovat, a ze ak jej chce davat papat, nech jej dava to, co ty nachystas...povedz jej, ze sice sme my na takom vyrastali, a sme tu, ale kedysi boli aj ine potraviny, a bla bla...proste to nejak zaobalit, nie ze neveris jej praktikam, ale ze doba sa zmenila. a ja by som jej povedala, nech jej pomasirujes ego, ze tak dobre vychovala syna, ze ten bude suhlasit aj s reznom, len aby ju neurazil, aj ked on sam s tym mozno nesuhlasi..... ale to, ze sa tvoj mm urazi, na to, ze nesuhlasi by som neriesila, a nechala ho tak, ked na to nebudes reagovat, jeho to prestane snad bavit

zuzkat1
15. jún 2013

@patricinka150 no Moja nezavidim... U Mojho muza som prva ja, nie jeho matka... Ale svokra tiez skusala...no keby chcela dat 7mesacnej rezen tak ju asi priskrtim...manzelovi skus vysvetlit ze radit sa ma s tebou najma co sa dietata tyka a nie so svojou matkou..