Ahojte, nechcela som tu písať, ale ozaj mi nemá kto poradiť. Manžel má problém s alkoholom, nemôžem povedať ze je alkoholik to nie, ale veľmi často sa stáva že keď si vypije, nevie kedy ma skončiť, pije až dokým nieje úplne na mol, potom zaspí kde kade, boli časy keď sa s prepáčením pocikal, pozvracal do postele... Vždy keď sa niečo také stane sľubuje že už to neurobí a deje sa to zase a zase a zase, neviem ani spočítať koľko krát sa niečo podobné stalo... Dnes prišiel domov nadránom, ja som spala tak som sa ho ráno pýtala kedy prišiel a on ze o 1, verila som mu.... S malou som šla doobedu na prechádzku a stretol ma nás sused a pýta sa ma no co prišiel o pol 4 domov? Nechapajuc pozerám na neho a on pokračoval šiel som o 3 ráno domov z práce a našiel som ho spat pred bytovkou... Strašne sa hanbím... Vždy len rozpráva ako to už neurobí a stále je to to iste dokolečka. Ďalšia vec ze je nemá záujem o sex, nesexujeme vôbec, viem ze milenku nemá, on ma problém s erekciou ale nemá žiadny záujem to riešiť... Nepomáhajú prosby, vyhrasky, nič... Otec je dobrý mame dve krásne deti 3 ročného a 8 mesačnú o ktoré sa dôsledne stará... Vždy keď niekomu spomeniem že máme nejaký problém každý povie ale ved je dobrý človek, otec a bla bla..iný chlapi robia horšie veci, bud rada ze ta nebije, že nepije každý deň, že negembluje, že sa s tebou nehľadá a bla bla bla, naozaj sa musím zmieriť s tým co robí, len tomu ze je dobrý otec?
@tinkerbell dva, tri krát do mesiaca, nieje to často, ale aj tak mi je to proti srsti, najhoršie keď sa malý v noci zobudí vyjde z izby a najde do spat na balkóne, alebo ako dnes sused pred bytovkou
Nie, zmieriť sa s tým nemusíš, ja by som sa ani nezmierila. Ak ale tvrdíš, že sa to stáva často, pravdepodobne cesta k alkoholizmu je už vydláždená. Sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú. Ja už by som bola na odchode, taká hanba... A hlavne by ma ani ako chlap už nepriťahoval, veď koho priťahuje pogrcaný a pošťaný dospelák bez súdnosti.
Zvážila by som odchod jedine vtedy, ak by dobrovoľne súhlasil s protialkoholickym liečením, nastúpil by naň a ak by sa alkoholu už vôbec v tomto prípade nedotkol. Čo je asi nemožné...
@lucka098 a medzitým nepije vôbec nič? V domácnosti držíte zásoby alkoholu? alkoholizmus má 4 štádiá, vygoogli si na nete a podľa popisu zistíš, či je tvoj manžel alkoholik, je možné, že už je v 2. štádiu
Boze to je hrozne,mal by sa naucit,kde je jeho hladina. Hanba to je,ale jeho,ty sa nehanbi. A tieto reci zboznujem,nebije ta tak mas cusat a byt rada za chlapa,po ktorom musis utierat chcanky po alkoholovych radovankach a este sa tomu aj deti maju prizerat. Aza odmenu budes cely rok nasucho bez sexu ach jaj. Hrozna situacia. Musis spravit nieco,aby pochopil,ze to myslis vazne a ze naozaj odides,ak nezacne riesit svoje problemy
@evamea vždy verím ze sa to už nezopakuje a stále to isté, naše deti miluje aj oni jeho ale medzi nami je to na bode mrazu, žijeme len ako nejaký spolubývajúci co vychovávajú spolu deti, naši sa rozviedli a ja som si sľúbila ze moje deti budú vyrastať v kompletnej rodine... Ale teda takto som si to nepredstavovala... Najhoršie na tom je, že jeho otec bol strašný alkoholik, týral ženu, deti, prechlastal všetky peniaze, obesil sa ešte predtým ako sme sa my dvaja spoznali, on ho vždy odsudzoval za to a teraz robí toto... Keby som aspoň videla z jeho strany snahu zmeniť to...
Opravim ta. Takyto clovek nie je dobry otec, pretoze rodicia davaju detom vzor. Tvojmu dietatu pride o par rokov normalne spraskat sa do nevedomia a tvojej dcere normalne tolerovat taketo spravanie u muzov.
Chlap co by sa mi postal, posral, pogrcal do postele by sa mi zhnusil. Ist 3 krat mesacne s kamosmi na pivo sice alkoholika nerobi ( v pripade ze zostane pri 2-4 pivach a ma tu mieru). Problem s erekciou moze byt i z alkoholu.
Ja by som dala na vyber- liecenie alebo ja a deti. Takyto chlap je pre mna nechutny a odmietala by som sa zanho hanbit 3-4 krat mesacne.
@lucka098 Ak žijete spolu len kvôli deťom, bez lásky a len ako spolubývajúci, asi to nemá dôvod siliť. Viem, že človek plánuje žiť v manželstve v harmónii, hlavne keď mal vzor, ktorému sa priblížiť nechcel, ale nasilu udržiavať nefungujúce manželstvo je zničujúce. Dobrým otcom ostane aj po prípadnom rozvode, nie si však povinná byť v neustálom strachu, kde je, čo je, ako ho nájdu deti. To tiež nie je ideálne pre detskú psychiku. Ale to už si musíš sama v sebe odpovedať, či to má všetko význam podstupovať. Sľúbil, nedodržal. Ono to ma bohužiaľ tendenciu narastať...
A to ma kolko rokov prosim ta ked sa dokaze ochlastat pod obraz bozi aj ked ma doma male deti a rodinu??🤔 lebo mne sa zda ze je dobre nevybureny - pocitamtak do 25
Mńa len zaujíma kto tú poondenú posteľ čistí? však to sa ani nedá,to musí smrdieť...a už nič antierotickejšie neexistuje ako pocikaný dospelý chlap v posteli,však vám to v intímnej sfére ani nemôže fungovať....a súhlasím s vyššie napísaným,dobrý otec sa správa inak....toto by som netolerovala,bud mi položí na stôl dátum nástupu na liečenie alebo nech si balí kufre.
Môj manžel tiež nemá hranicu. Nevie stopnúť. Ale stane sa to raz za rok. Dva trikrát za mesiac? Určite je alkoholik a ďalšia vec, ma ta za uplne nič, pretože na koľko "dodrží sľub", na týždeň/dva? Ja to nechápem, že v tejto krajine je chlastanie tak akceptované, že dva trikrát na mol mesačne je ešte v pohode.
To, že tu bežne chlapi chodia do krčmy sa opiť a berie sa to v pohode, je choré.
A raz by sa pošťal a pogrcal pri mne do postele, v živote by som mu už nedala.
@marca12 raz som mu to vykričala keď bol ožratý a teda začal plakal, vlastne to sa nedá nazvať plačom začal revat, zjapat, bolo to strašne... On nieje vysporiadany s minulosťou, matka sa mu obesila keď boli deti a otec neskôr, dlhé roky vždy keď sa opil, plakal, pri každom, stále rozprával o tom ako mu nepomohol, potreboval by psychologickú pomoc to určite, ale nemá o to záujem
@prasiatko30 33 ma
Toto už je alkoholizmus. Tvoj muž je v štádiu, kedy už nie je on pán situácie ale práve alkohol. Stačí, že sa k tomu pridruzia nejaké problémy, ktoré mu budú spôsobovať nervozitu a už sa k tomu môže pridať aj tyranie, scény a pod. Nie nadarmo sa hovorí, že keď človek prekročí hranicu s pitím, už sa nedokáže ovládať. A vedela si, že pokiaľ sa opitý človek v spánku pogrcia, posti a aj horšie, tak sa ho telo snaží zobudit, aby nedošlo k smrti? Pri takom opití má silnú otravu alkoholom a vlastne sa nachádza na hranici smrti. Tu neostáva nič iné, len úplne seknut s alkoholom. Držím palce aby to bolo bez abstakov a aby si dal manžel dohovoriť.
@lucka098 musíš mu dať ultimátum, buď sa pôjde liečiť alebo od neho odídeš. Sám to nezvládne, keď píšeš že už nič nepomáha. Liečenie je zadarmo a trvá 10 týždňov. A fakt to pomáha - mám skúsenosť z rodiny, pomohlo už pri poslednom 4. štádiu, kedy už dochádza k rozpadu osobnosti a človek je nonstop intoxikovaný. Občas sa síce objaví recidíva, ale to sa zase rieši na liečení (2-3 týždne). Oproti tomu, čo to bolo, tak toto je už nič. Je to choroba na celý život.
@janinah to s tým pocuravanim bolo, už to teraz chlava Bohu nerobí... Je to miernejšie ako kedysi... A on nespi somnou v spálni ja spim s malinkou na on na gauči čiže pravidelne tepovanie gauča bolo u nás rutinou... Toto a obzvlášť u mojej rodiny kde pijú každý deň a to doslovne... Podľa nich je to teda úplne v poriadku keď sa to stane len dva krát do mesiaca a ja som ta divná, čo ma stále problém a nenechá ho odreagovať sa...
@lucka098 keď je opitý, nemá zmysel sa s ním rozprávať, ver mi, zažila som to, musíš sa s ním porozprávať, keď je triezvy.
Ahoj,ak si myslíš, že toto je v pohode,skús si predstaviť,že by si to robila aj ty. 3×do mesiaca na mol,predpokladám,že po takom záťahu sa treba dať dokopy... čo by z takého života mali vaše deti? Ak s ním chceš byť v budúcnosti,už teraz treba vyhľadať pomoc odborníka. Ak ju bude dlhodobo odmietať a nepôjde napriek tomu,že to od neho budeš chcieť, už je problém väčší ako tušíš. Držím ti palce 🍀
@lucka098 Nie je to tak, že popíja po trochách stále a 2x do mesiaca sa spije na mol?
@lucka098 ešte dnes by som s nim na tvojom mieste dala vážny rozhovor. Okrem iného by som sa ho opýtala, či mu nevadí, že sa vašim deťom budú posmievat, že majú otca alkoholika, čo spáva kade tade po kútoch.... A dala mu ultimátum. Alkohol, alebo deti rodina. Iné nič. Žiadny iný kompromis!
@lucka098 ja ti mozno ponuknem trosku iny pohlad na situaciu. Moj oco robil presne toto iste..pamatam si ako dieta ze som po nociach plakavala a bala sa o neho, ci pride domov a ked dosiel vydychla som si len na chvilku...potom zacalo peklo doma. Nebil nas ani nekrical...ale ta ticha vojna medzi nasimi rodicmi, obcasne hadky,mama tym strasne trpela a takmer vsetku svoju energiu a myslienky smerovala na otca a ich nefunkcny vztah...tiez sa o nas s bratom oco staral. Mali sme vsetkeho, varil nam, rano chystal desiaty a ranajky, chodili sme na dovolenky, td...
Ale deti hlupe nie su, vycitia ze nieco nie je dobre,ze ty ako mama na tom nie si dobre..az ako dospela som pochopila ake toto malo na mna nasledky..nejdem do detajlov ale mam strasne problemy s doverov, a vsetky tie negativne pocity kt. Som ako dieta nevedela spracovat prerasli do bulimie kt. Som trpela 10 rokov...uz sa nerozhodujes len o sebe ale aj o svojich detoch...popremyslaj ako tento vas vztah a jeho alkoholizmus moze mat na ne vplyv. A podla toho co pises, bohuzial, tvoj manzel ma s alkoholom problem a pokial sa nebude liecit, tak z vlastnej skusenosti ti vravim ze ta cakaju tazke a bolestive roky...moj oco az teraz po 25 rokoch (po tom ako som mu otvorila a povedala cim som si presla) vstupil do svedomia a maja mam sa cele tie roky len trapila a tu svoju bolest, chtiac nechtiac, prenasala na mna...kludne mi napis sukromnu spravu ak chces o tomto viac popisat
Ja som sa rozviedla a neľutujem.
Ako, ja by som s takym nebola. Ale k veci.
Kto prata to pozvracane a postate? Dufam ze nie ty. Ak ano, toto zmen ako prve. Chod rano z domu a nech maka. Ako druhe mu povedz ze ti je z neho na grc, a hnusi sa ti. Ze deti toto vidiet nebudu, o to sa ty postaras (a toto mysli vazne=rozvod ak to nezmeni). A daj mu ponuku, ze ak miene vyspavat pred bytovkou, kludne nech ide radsej ku kamosovi, do motela.
Pokial sa to nezmeni, musis od neho odist.
Moj tak chlastal raz za rok. Pivo pije max ku veceri, a potom ide na firemnu akciu kde dilino pije tempom starych pijanov. Oni idu domov vysmiati rovno, on je na mol. Pred dvoma rokmi cuchal ozvracanu pracku. Odvtedy sa to nestalo.
@lucka098 - vidim, ze si vyrastala v rodine, kde alkohol robil šarapatu. Preto máš hranice posunuté. 2-3x so mesiaca byť v stave s prepáčením ako dobytok - VLASTNÝM pričinením, hm, normálne mi husia koža naskočila a zdvihlo mi žalúdok. Aj naše morča s krpatým mozgom má kútik na spanie a kútik na špinenie. To JE už alkoholizmus. A tak sa k tomu treba aj postaviť. Predpokladám, že on sám si to po sebe aj upratuje..... Popravde neviem, čo by som robila. Keď som spoznala svojho muža, už od začiatku vedel, že opitého by som ho do bytu ani nepustila, čo by aj ziapal na celé sídlisko. A bol by to u mňa prvý krok k rozchodu. Asi by som skôr odpustila neveru. Stačia mi príbehy ako tento a čokoľvek, čo človeka degraduje pod jeho úroveň, je pre mňa STOP. Myslím, že by som navšívila odborníka, čo by mi pomohol dať nezaujatý pohľad a radu. Začala by som si plánovať budúcnosť BEZ neho. Pripravovať sa na to. Napísala by som si do zošita, wordu v kompe, kdekoľvek, čo sa DNES stalo aj s dátumom. Moje pocity a trebárs, že ešte 3x a dosť. Manželia, partneri sú rovnocenní, ak majú deti duplom. Sú za ne zodpovední. Ak jeden toho druhého ľutuje a zostáva s ním, lebo on chudáčik teraz, keď ho opustím, sa ešte viac spustí, alebo si niečo urobí, to nie je láska. To je len ľútosť so strachom. Najlepšie by bolo, keby si nechal pomôcť...Potom už len sa vzdialiť a prípadne pomáhať len ako kamarát, nie ako manželka a nie ako niekto, kto je citovo zaangažovaný. Ak ho ľúbiš, tak to dokážeš, lebo bude pre teba dôležité to, aby bol šťastný. A to teraz nie je, možno ani nebude, lebo niektorí ľudia proste šťastní nechcú byť a ostanú uviaznutí v minulosti a sebaľútosti. Ak s ním zostaneš, tak bude to len kolotoč, nie veľmi príjemný. Každopádne zapisovať si všetko, je dobré, lebo človek často zabúda.
@lucka098 nie, nemusíš sa s tým zmieriť vôbec, hlavné keď sa ti to hnusí, manžel sľubuje a klame a opakuje sa to dokola. A verím že sa zaňho hanbíš, škoda že sa nehanbí aj on, ako pes!!!
No on sa možno vybral z krčmy o 01.00 ako ti sľúbil, ale zrejme zabudol, že si hodil pred bytovkou šlofíka. A to mal šťastie že nie je zima a nezamrzol.
A prečo vlastne chodí do tej krčmy? Veď nech nejde, keď nie je alkoholik. Alebo pije u kamarátov doma???
@lucka098 a ako často sa stáva, že sa takto opije?