Ahojte. Už som stoho zúfalá ako ten môj stále hreší, keď z niekym vola alebo sa rozpráva (rodinný príslušníci, alebo kamarad)
Mám 11 ročného syna ktorý si už zvykol na tie jeho sprosté reči. Len že čakám bábätko a už som mu Xkrat hovorila aby sa choval ako dospelý a nie ako naky pubertak ktorý si svojmi sprostými rečami potrebuje zvetšit svoje Ego😒 On mi povie, že si bude rozprávať kde chce a ako chce. 🤦♀️Ja som mu hovorila ze bude otcom tak by sa mal podľa toho aj zprávat. Viem že chlapy hreší, ale pred detma by sa mali krotiť!!
Joj ženy! Čakala som podporu.... No čo už ,keď je to niekomu na smiech tak dobre....
Nie chovať ale vie sa správať
No vidím že to bolo zbytočné tu otom písať .Asi veľa z vás to máte doma bežné....
Už sa nevyjadrujem a mažu príspevok.
@ivkakiwi no skús mu povedať že dieťa keď začne rozprávať bude opakovať čo počuje. Opýtaj sa ho, či bude chodiť do škôlky pre dieťa a počúvať od učiteľky že jeho dieťa nadáva. Opýtaj sa ho, či sa nebude za to hanbiť. Poziadaj ho, aby v záujme dobrého obrazu rodiny skúsil aspoň doma pred tebou a deťmi nenadavat. Netreba mu nadávať a ponižovať ho a prirovnávať k pubertiakov, skôr sa k nemu správať ako k dospelému a povedz mu že si čítala, že inteligentný človek nepotrebuje používať nadávky v rozhovore s inými ľuďmi a menej inteligentný nadávkami kompenzuje neschopnosť vyjadrovať sa. Opýtaj sa ho kam chce patriť on a kam chce aby patrili jeho deti...
@ivkakiwi
Presne ako píše Martina. Deti sa učia veľmi rýchlo. Môj muž "inteligentne" povedal pár krát "vajčak",, ja "nedžubaj" keď do mňa muž podpichoval,, a syn nám z toho púšťa hlášky "nedžubaj ty vajčaaak" keď mu niekto robi nazlosť..🤔😌 dúfam ze v škôlke toto kričať nebude, lebo sa tam prepadnem.
@martina1201 Ďakujem za konečne normálny komentár 🙏
Samozrejme sa budem snažiť mu dohovoriť keď sa malý narodí.
Predsa to bude jeho vlastný syn tak , tajne dúfam že sa mu slovník zmení.A presne,,ako hovoríš,že keď začne chodiť do škôlky,aby nepochytil tie špatná slová.No kto by sa pak hanbil,len ja keď že by som bravala do škôlky 🤷
@lenkakravcova No presne toto si môj muž zatiaľ neuvedomuje ,aké to môže mať následky 🤷
@lenkakravcova tomu ver, že bude😀sestra robí v škôlke a jeden chlapček bežne nadáva včera povedal spolužiakovi ne...be Ti?že kde si to počul?tatik mame tak povedal.Deti v školke všetko povedia kto sa kedy pohádal, kto je chorý s pod...
@viestta 🤣🤣🤣 tak to má teda fakt pobavilo a čo na to mladý?
@bambulienka25 Ja nehovorím že si občas nezahresim ,niesom svätá 😏 ale do extrému určite neidem.
@ivkakiwi nic podla mna nepomoze len sa s muzom o tom rozpravat, ono by pochopil keby sa dostal do nemilej situacie, zeby mu dieta nastavilo zrkadlo. U brata zase opak, oni si davaju pozor na to ako co hovoria a maly im prisiel zo skolky a chrlil take slova, ze az nechapal kde to nabral.
@viestta tak dúfam že sa potom otecko aspoň zahanbil
@ivkakiwi
A ako ten starsi? Naucil sa nadavat po otcovi? Mala si to stopnut uz pri tom prvom.
Asi ta tu ludia nechapu, lebo nemaju doma takeho co povie nadavku za kazdym 3 slovom. Ak si niekto zahresi ked je fakt vytoceny, to je upne ine ako ked nadava v beznej konverzacii.
Mam presne takeho chlapa. Ale pred rodicmi a v praci vie rozpravat aj bez nadavok, takze sme sa dohodli ze nadavat pred synom nebudeme (aj ja si zahresim, ked som vytocena ale to je tak 2-3x do mesiaca). Musim sa pochvalit ze zatial nam to funguje.
Skuste pouzivat ine slova... muz namiesto fuck, povie fudge (co je sladka maskrta)🙂
@andreatytler nehresi za každým slovom to zas nie. Keď sa rozprávame tak jasne ze sa správa slušne. Ale ako je s bratom, bratrancom alebo s kolegami v práci tak už si servítky neberie, lebo oni to považujú za normálne sa tak rozprávať.
Stareho psa novym kuskom nenaucis... 11 rocny bude coskoro hovorit ako dlazdic tiez takze neviem preco sa ma drazu ovladat pred miminom..