Dobrý deň, prišla som sem po radu, pretože s mužom si už fakt začíname myslieť, že môj svokor (jeho otec) nie je len manipulátor, ale aj psychopat v jednom. Vopred sa ospravedlňujem, bude to dlhšie.
Od začiatku nášho manželstva sme si nesadli, a pred manželstvom ma manžel k rodičom nikdy nebral, keďže s nimi nevychádzal dobre. Od začiatku sme sa stále nejak pochytili, najprv tak, že som si nevedela povedať svoje a riešila som to cez muža. Respektíve, trvalo to dva roky, nikdy som nič nepovedala. Až doteraz.
Ale trochu Vám celú situáciu priblížim. Môj svokor je neskutočný egoista, nervák, arogantný, povýšenecky človek, ktorý okrem svojej pravdy inú nepozná, každý je zlý, nikto nie je dosť dobrý, keby ho každý počúval, bolo by každému dobre, každý je debil, idiot, ženy sú kur*y, každý zle vychováva deti, nikoho si neváži, na každého nadáva a neustále sa len sťažuje, a tak ďalej… skratka, mysli si o sebe, že on je jediný dobrý a normálny človek. Svoju ženu zmanipuloval natoľko, že hoci je matka, nikdy sa svojho syna (môjho muža) nezastala a jeho choré výplody iba podporovala a jemu rástlo ego. Dokonca, ani jeho vlastni rodičia mu nemôžu nič povedať, pretože ich začne urážať, vrieskat, ponižovať…a to pred hocikým, nemá s tým problém. O svojho syna sa absolútne nezaujímal, naopak, ponižoval ho, kritizoval, oslovoval tak, že to tu radšej ani nepíšem, a so svokrou sa ho vždy snažili niekde odhodiť, aby mali svoj pokoj…no a dostávame sa ku koreňu veci…svojho syna zanedbával ako mohol, ale na nášho SYNA SI NÁROKUJE akoby bol jeho, neustále mužovi vypisuje, že moja výchova je zlá, že s ním malo chodíme vonku, že je príliš naviazaný na mna, že je skúpy, lebo som ho tak naučila, že ja nechcem, aby mal ostatných rad iba mna…no…uz som vykypela a napísala som im SLUŠNE, prisaham, te slušnejšie to asi ani nešlo, aby sa láskavo prestali starať do mojej/našej výchovy, že oni svoj priestor uz mali na výchovu, a že je rad na nas si vychovať a učiť sa popritom. Zároveň som ich poprosila, aby sa nestarali, s kým a kedy chodí syn von, a podobne veci. Môj muž tam po tomto išiel na návštevu a dodal ešte, že sa mi ako matke nepáči, aby naše deti (hlavne syn, keďže je starší a uz vníma dosť veci) chodili so svokrovcami niekde osamote (ani dovtedy nechodili, keďže sú malé, 2 roky syn, dcera bábätko), pretože jeho gestapacke správanie je príšerne a nechcem, aby sa moje deti toto naučili a opakovali, predovšetkým syn, ktorý je v obdobi, kedy všetko opakuje.
Ale začalo sa peklo…svokrovci ma začali nazývať FALOŠNOU, zlým človekom, pošahanou, detinskou a zlou…a to len preto, že som ich o to slušne poprosila. Môj svokor totiž nevie, aké to je, keď mu niekto oponuje, a preto sa začalo diať toto. Začal si otvárať ústa nie len na mna, ale uz aj na moju rodinu a na muža - pričom muž je momentálne na tom zdravotne zle - nie aby mu rodičia pomohli, ale ešte mu pridávajú, a aby toho nebolo malo, vraj za jeho stav môžem iba JA, falosna rozbijačka rodiny.
Neustále nám vypisoval, akí sme zlí, že sme posledni ľudia na svete, ktorí môžu o výchove deti hovoriť, a že môj muz je pod papučou a ma sa zastavať rodičov (pričom oni sa ho nikdy nezastali)…proste, peklo, neustále vyhrážky, nadávky, osočovanie…a podotýkam, my voči ním ani jediná nadávka, nič, len sme sa im snažili slušne vysvetlit. Z ich strany len útoky.
Rozhodli sme sa preto prerušiť kontakty. No dnes ráno volala svokra a začala na muža neskutočne do telefónu vrieskat aká som posahana, že sme sprosti a čo si to my dovoľujeme, že či sme chceli toto dosiahnuť, že im nedáme deti…(svokor zbabelec, samozrejme vypisovať vie, ale do oci nepovie, nezavolá). A najlepšie je, že sa s tým šiel hneď vyžalovať svojej matke (muzovej babke), a tá nám vraj tiež posiela odkaz, akí sme sprosti a že o výchove deti nič nevieme.
Tak som vzala do ruky telefón ja, slušne sa pozdravila a ona mi na to, CHOD DO RITI a zrušila…tak sme jej volali naspäť, ale uz nám nedvíhala, iba nas zrušila…
Prosím Vás, povedzte vy ako nezainteresovani ľudia…je toto ich správanie normálne, resp. jeho? Urobili sme dobre, že sme sa odstrihli? Chystáme inak krstiny a rozhodli sme sa, že ani tam ich nezavoláme, keďže po tom všetkom ako mna a moju rodinu bezdôvodne dourážali, nemám chuť ich nikdy uz ani vidieť.
Prepáčte za rozsiahlosť, no dúfam, že to niekto dočítal dokonca.
ja na tvojom mieste by som reagovala uplne rovnako a svokrovci by vnucata videli az na maturite- teda mozno by ich videli. normalne sa zatat a vydrzat nekomunikovat, toto tvoje deti ani ty nepotrebujes. drzim place, ostrihnite sa a zite vlastny pokojny zivot.
Sekla by som akykolvek kontakt. Takych toxickych starych rodicov vase deti naozaj nepotrebuju a ani tvoj manzel nemusi za takymi rodicmi smutit.
Vies, co znamena odstrihnut sa?
Zablokovat cisla, neotvarat dvere a vydrzat. Uvidis aky bozsky klud budete zrazu mat ☺️
Skvele že s muzom v tomto jednotní. Proste prerušiť kontakt a hotovo
Fuj az mi zle ostalo ked som si to precitala…utekajte od takych ludi co najdalej, zablokovat cisla, odstrihnut…fuj
Tak s takymito ludmi by som sa veru nestretala, po tomto vsetkom, uz nikdy. Vy o nic nepridete, ale oni ano. A verim tomu, ze takito ludia sa nedokazu nikdy zmenit. Bez nich vam bude lepsie
Jediná vec, ktorá by ťa mala zaujímať, je postoj tvojho manžela. Keďže ste vo všetkom jednotní a ste si oporou... máte v podstate vyhraté.
Odporúčam sa úplne odstrihnúť = už žiadne vypisovanie ani dvíhanie telefónu, proste úplne ignorovať a prestať komunikovať.
My s manzelom veríme silno v Boha, oni sú neveriaci, a preto nás to aj na jednej strane mrzí
@7miriam77 áno, on je cely život taký, my s mužom to iste vravime, že on je typ človeka, čo sa nikdy nezmení, aj jeho otec (svokrov otec) to povedal
Co vas presne mrzi? Ved sa kludne za nich uprimne modlite. Stretavat sa preto nemusite.
@moze cely život sa tešil, že raz bude bývať bez nich, veď spal doma na gauči, keďže izbu mu zobrali pre seba, aby mali spálňu.
Každý si je strojcom vlastného šťastia / osudu... nazvi si to ako chceš. Sústreď sa na seba a svoju rodinu. S tamtými nepohneš ani keby ako chcela. A akákoľvek tvoja námaha, ochota a obeta budú použité proti tebe. Proste ich pusť z hlavy.
@evkano1402 modlíme sa za nich…len či nerobíme niečo, čo je v rozpore s Bohom…že si muž necti rodičov, alebo niečo podobne
@alienkami už viackrát sme sa s nimi pochytili (teda iba muž) a oni sa urazili, my sme sa museli ozývať stále prví…aj keď chyba na našej strane nebola, no pre dobro v rodine…
Cti si otca i matku neznamená nechaj si od rodičov zničiť život a manželstvo.
Su to toxicky ludia uprimne cudujem sa ze uz davno ste s nimi uplne nadobro neprerusili kontakt ja by som ich este aj na mobile zablokovala aby sa nevedeli ani dovolat v zivote by som toto nedovolila aby s takymi ludmi vyrastali moje deti
Ale ved modlit sa za nich, aby sa diala Bozia vola v ich zivotoch a spoznali lasku Spasitela je predsa najvacsia mozna ucta voci druhej osobe vratane rodicov. Viac vas trapit nemusi. Kludne, ak mas doveru v nejakeho duchovneho popytaj sa co presne znamena ucta k rodicom. Hladaj odpovede.
urobili ste super..akorat jednu vec ste neurobili super..kopirujem: No dnes ráno volala svokra a začala na muža neskutočne do telefónu vrieskat .....toto je ta vec: uz tu sa mal zlozit prvy krat telefon.... 😉
Ak to muzovi nevadi, tak by som to presne tak riesila.oni su chori.zivit je o inom.uplne ich ignorujte.niekedy sa neda udrzat rodina bohuzial
Ludia s takymto spravanim neprinesu do zivota vam ani vasim detom nic dobre, nic pozitivne, a aj ked je to najblizsia rodina, nicim ste sa neprevinili aby sa k vam spravali ako k odpadu.... spravila by som to iste, viac s nimi do buducna neratala ani ich nikam nezvala. Nepísala k sviatkom, proste nic. Vinníci za vsetko zlé budete pre nich tak ci tak. A este aj zmenila tel.c.
Aj v biblii sa píše,aby rodičia svoje deti nepopudzovali,neviedli k hnevu...uz je to dávno co som birmovala,ale toto si pamätám. Áno, rodičov treba mat v úcte,ale keď toto robia, čo činia tvoji svokrovci, to nik nemá mat v úcte,nie to ešte prehliadať,nedaj Boh si nechať skákať po hlave. Uz nieste deti, ich syn je sam uz otec. A keď sú obaja takí,ze bresu len písomne,pripadne telefonicky...a osobne nie, nekomunikovala by som s nimi.
Este aby im uplne nesvihlo,a nedali na súd,o stretávanie sa s vnúčatami, aj také som už počula...
@mariejenka TOTO PRESNE sa obávam
V pripade ze by dali na sud,mas smsky v mobile,mozes dolozit ako sa spravaju a dat dovodne podozrenie ze niesu po psych.stranke v poriadku
😔🥺ak sú toho schopní, potom zbohom...uz len zbierať dôkazy o svokrovej agresivite,hrubom správaní,zlom príklade pre deti, neviem co by pomohlo,deti máte maličké...ziaden súd nedá také male zatiaľ, časom ale...
Si normalna. Ja ked citam tieto prispevky, som vdacna, ze mam takych rodicov. Uplne prerusit kontakty.
To sa ani inak nedá riešiť, ako prerušením kontaktu. Všade zablokovať, nedvíhať, neotvárať. Nemá to pre vás žiaden prínos. Ber to tak, že chrániš vaše nervy a aj deti. Neverím, že takýto ľudia by na nej pozitívne vplývali.
Vraj nie som ničím výnimočná matka, že deti rozmaznávam (syn mal 2 mesiace a neustále vraveli, že ho mám nechať samého s nimi, lebo je zamamkaný)…že som chorá na hlavu…