Mama povedala, že bola chyba nás mať

martina1985ba
29. nov 2023

Nevedela som ako jej na to zareagovať, pretože to nepovedala v hneve, nepovedala to vo frustrácii, povedala to v obývačke, na gauči s vnukom na kolenách.
Sme už dospelé deti, máme svoje normálne životy, mama má svoj život, pomerne bežný, nič jej nechýba, má prácu, má svoje koníčky, cestuje dosť...a proste cez víkend sme sa u nej zišli, len tak sme sa pri káve rozprávali a ona, že keby môže vrátiť čas tak sa rozhodne nemať deti. Lebo ju to vraj nikdy nejako ,,nenapĺňalo,,. Prvá dcéra sa ,,vyskytla,, a druhú si vydrankal otec. Že sa o nás proste musela starať lebo už nebolo iného východiska a nahlas niekomu vtedy povedať, že ju ,,nebaví,, materstvo, to by ju považovali za blázna.
So sestrou sme ostali z toho také... že vlastne nás to mrzí, že sme sa vyskytli :/

zojanka
29. nov 2023

@martina1985ba Tak nie každého napĺňa materstvo, aj keď má deti. Bola iba úprimná. Ale ak sa napriek tomu o vás dobre a pekne starala a má vás rada, tak by som to neriešila.

0silvia0
29. nov 2023

@martina1985ba mama vám povedala svoje najtajnejšie tajomstvo, má vás rada, len sa jednoducho v materstve až tak nenašla. Vôbec to nemusíte brať so sestrou osobne.

anjelicek26
29. nov 2023

Suhlasim, ze bola len uprimna... a pravdepodobne vobec nedomyslela, ako to vnimas ty, ale myslela cisto len na seba - aky by bol moj zivot bez deti a co jej v zivote chyba... mozno je cas porozpravat sa s mamou o jej snoch a tuzbach a mozno sa este aj dnes da z toho nieco zrealizovat. Cestovanie, vylety, kozmetika, kadernicka, joga, pre mna za mna lozenie po skalach...cokolvek, co mala pocit, ze vtedy neslo a chybalo jej...fakt cokolvek...

suzitok
29. nov 2023

Moja mama tiež nikdy nebola materinsky typ. Dokonca nám ani lásku nevedela v detstve prejaviť, proste nás mala, lebo sa to od manželstva očakávalo a vychovala nás najlepšie ako vedela. Nehovorím, že mi v živote nechýbala, chýbala, aj čas s ňou, pohladenie, atd. ale proste je to taký človek. Ani s mojimi deťmi nemá žiadny vzťah, nevie ako sa k nim chovať, nerozpráva sa s nimi, odpovie, len keď sa jej niečo spýtajú. Nemám jej to za zlé.

esmeronka
29. nov 2023

@martina1985ba plne ťa chápem ako keby mi toto mama povie minimálne niekoľko mesiacov by ma nevidela keď nechcela deti nech si vyskúša aké by to teraz bolo a ešte pred vnukom toto povie

bloger
29. nov 2023

@martina1985ba Tak to je veľmi smutné a mrzí ma to. Vôbec nepochopila dar ktorý dostala.

h2
29. nov 2023

Tak povedať vám to nemala. Nikto nie je povinný mať materstvo, ako náplň života. Ale povedať toto vlastným deťom? Mňa by sa to na vašom mieste tiež dotklo. Mala si to nechať pre seba.

h2
29. nov 2023

Ináč, "milujem" takéto vyhlásenia! Mama zrejme vôbec nevie, ako by vyzeral jej život bez detí. Možno by si v takom prípade v tomto istom veku povedala, že ľutuje, že deti nemala a že keby mohla vrátiť čas, tak by ich určite mala.

jakoma
29. nov 2023

@martina1985ba som nazoru, ze to nemala povedat, ale uz sa stalo. Aj uprimnost ma svoje hranice.
Nam mama hovori, ze je stastna, ze nas ma a podobne. Tiez sme uz vsetci davno dospeli. Dala nam kopec lasky a pozornosti, aj ked tiez jej materstvo nesadlo a vela veci popri detoch musel riesit otec, aj ked vo vacsine rodin to riesia mamy... vela mam si tak neuziva deti, nie su tie typy, resp. tesia sa, ked sa deti osamostatnia. Sustred sa na to, co ti dala doteraz (myslim citovo) a tento jej "preslap" musis pustit z hlavy a netrapit sa nim.

ndrag
29. nov 2023

@martina1985ba to nema s tebou a tvojou sestrou nic spolocne, vy za to nemozete. Je to mamina vec a zrejme sa vam rozhodla takto zverit. Pokial vas nijako v zivote "netrestala" za to, ze ste sa narodili, tak by som to vobec neriesila. Skor by som bola mozno smutna, ze mama nemala naplneny zivot ako chcela, ale nic s tym aj tak nespravis.

lucka_ke
29. nov 2023

nám to tiež naši povedali, že keby vedeli čo ich čaká tak by deti vôbec nemali 🙂 no a moja mamka sa raz v slabej chvíľke zverila, že len najstarší je jej princ a ostatné deti moc nemusí.... čo ti poviem, vtedy ma to zabolelo, ale beriem to ako fakt

dadka1997
29. nov 2023

@martina1985ba a ako sa k vam spravala v detstve? Ak ste mali krasne detstvo aj napriek takejto vyhlášky matky, tak by som to neriešila,.. ale urcite by to ranilo aj mňa.. nemala to povedať, no stalo sa

h2
29. nov 2023

@lucka_ke 😦 To čo je toto za matku?!!! 😡

valeria_h
29. nov 2023

No mne a súrodencom povedala, že sme mali skapať. Takže tak, nie každá žena by mala byť matkou.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
29. nov 2023

To vacsina rodicov. V dnesnej dobe uz ani tolko tie deti pre to nie su...lepsia ochrana....Bola uprimna. To sa ceni. Postarala sa. To sa ceni tiez. ;) Lepsie by bolo vsak mat spracovane tieto veci a tesit sa z deti a vnucat a rodiny.. Malokto to ma.

lucka_ke
29. nov 2023

@h2 ona nie je zlá mama, starala sa o nás všetkých 5 skvele, len tie city tam proste nie sú také aké by sme si možno želali...

blushbone11
29. nov 2023

@martina1985ba Moja mi povedala, že som proti nej nula. Nezabudla potom ešte napísať, že som najväčšie sklamanie v živote a veľa iných nepekných vecí. Už sa trištvrte roka nekontaktujeme. Môj život sa však týmto zmenil. Konečne ma stále niekto neposudzuje, nedeptá. Musím povedať, že mne sa bez mamy žije omnoho lepšie. Niektoré ženy neboli asi stvorené pre materstvo.

h2
29. nov 2023

@valeria_h Preboha! A to som si myslela, že po príspevku lucky_ke už nič horšie nepríde. 😥

justxme
29. nov 2023

Moja mama tiez nie je taky matersky typ, teraz ako dospela si to uvedomujem aj bez toho, aby nieco taketo povedala. Aj ked teda uz aj priznala, ze ziadne deti jej nebolo treba. Ja to chapem, vtedy bola ina doba a mat v 20+ dieta bolo uplne normalne, skor by bolo divne keby ziadne dieta nemala. Napriek tomu sa starala vyborne, urcite to chcelo casto vela obetovania sa, nepochybujem ze bez deti by to mala jednoduchsie po asi vsetkych strankach. Kazdopadne mame teraz vyborny, kamaratsky vztah, urcite je rada, ze nas ma, ale chapem tieto myslienky a urcite by som jej to nezazlievala.

valeria_h
29. nov 2023

@h2 Alebo že nás mala utopiť ako potkany. Potom zas mala pekné chvíle, keď aj pusu nám dala. Takže sme boli zmätení, že na jednej strane nám dá pusu a na druhej strane nám hovorí takéto veci. Plus vulgárne oslovenia, nadávky. Aspoň viem, aká matka nechcem byť.

anita6666
29. nov 2023

V prvom rade oceňujem jej úprimnosť, ale ak sa "vyskytne" jedno dieťa ok,to sa dá aj pochopiť, aj zvládnuť, ale mať druhé! v jej nastavení, to teda nechápem.

tana85
29. nov 2023

uprimnost odtial potial. toto by som detom ani nepovedala aj keby som to tak citila. ja som druhe dieta uz nechcela, ale stalo sa, a uz som bola pevne rozhodnuta, ze idem na prerusenie, ale manzel ma naozaj uprosil a ja som mu za to nesmierne vdacna, ale synovi nemam v umysle to nikdy povedat, ze som ho prvy tyzden vobec nechcela. preco mala taku slabu chvilu a takto sa vyjadrila nechapem a ak ti je z toho smutno tak podla mna uplne pravom. predychala by som a asi nabuduce mame povedala ako velmi sa ta jej slova dotkli, ci si to vobec uvedomuje

anita6666
29. nov 2023

@anjelicek26 akurát,že už nikdy nebudeš mať 20 a niektoré veci nie je možné plniť v nijakom inom veku.

rebrambora
29. nov 2023

Tiez to tak mam. Bud rada, ze ste to nijako nepocitili. Je super, ze sa vam uprimne priznala az ked ste dospele. Kazdopadne cas sa vratit neda a ma fajn zivot, tak snad sa nestazuje.

suzitok
29. nov 2023

@blushbone11 moja so mnou superila, brala ma ako rivalku...jeden čas vyhlasovala vsade, ze som jej sestra, o ktorú sa stará, bolo to v case mojej puberty, dokonca som ju nazyvala menom na jej ziadost...tiež som si presla vselicim..

lelelienka
29. nov 2023

Nikdy, nikdy by toto deti nemali pocut od mamy, aj keby neviem co bolo…mala si radsej zahryznut do jazyka. A reci, ze bola uprimna ci sa jej ulavilo? Nie, ak to ma ranit deti, treba sa prekonat, to nie je ich problem. Je mi luto, ze ste to museli pocut a uplne ta chapem ze ta to ranilo.

lenka567899
29. nov 2023

to sú tie dnešné "matky"… 🤦🏻‍♀️ Keď po prvom nechcela mat ďalšie tak si mohla zatvoriť nohy

tehotna40
29. nov 2023

Mama bola úprimná, vyjadrila svoje pocity, urob to aj ty ,ak ta trápi co povedala, vysvetlite si to.

lubka_95
29. nov 2023

Tak mna by to zabolelo a ked toto fakt povedala tak by som jej chvilu dala pocitit ake by to bolo keby bola sama… par mesiacov nech je sama nevidi ani vas a ani vnucata ani sa s nou nekontaktujte… potom by urcite prehodnotila co povedala… nehovorim ze kazdu zenu musi naplnat materstvo ale toto sa svojim detom proste nehovori