Mám priateľa, ktorý má zvláštnu povahu

miselkaa12
5. apr 2013

Ahojte,chcem sa spytat na Vaš nazor...mam priatela,ktory je zvlaštnej povahy...niekedy mi vyhovuje niekedy nie..neviem,ale či am s nim byt vo vzatahu aj na dalej..ci to je laska,alebo len nieco ako zvyk.....takze zacnem s tym ,ze priatel chodi do roboty,,,peniaze mi dava,stara sa o mna aj o nasho syna..otec je dobry....ale na mna kriči niekedy..vyčita mi veci za ktore ani nemozem..napr ked maly ochorie odvrkne mi,ze som doma a preco je chory ze jak sa o neho staram..lenze potom sa vzpamata a ospravedlni sa mi...liška sa a je mily zrazu..lenze je na tu kryvdu neviem zabudnut...a dotkne sa ma to..povahu mam taku ,ze len tažko zabudnem na niečo take..na uražky a podobne veci..niekedy mi povie,ze som drbnuta....a ja mu to vratim..potom sa hadame a ja mam uplne nervy,,nechcem aby maly vyrastal v takom prostredi...rozmyslam,zze ci mam byt s nim,len preto lebo urobi vsetko co ma o nas sa stara...vsetko nam dava..ale je na ans hnusni..nehovori mi ani ,ze ma lubi..len mi da darcek alebo tak sem tam..ale niekedy zabudne ..a ani na narodeniny mi nic neda lebo ani nechce ,ze načo....sme spolu 8 rokov....mame 7 mesacneho syna....co by ste robili Vy.??? mam byt s nim?? akoze sexualne celkom to je dobre medzi nami..inac sa mu pačim stale, aj po tych rokoch...len on mne menej..vela veci mi urobil pri ktorych ma sklamal..napr si vypisoval na pokeci s babami...no neviem....ci mam s nim byt..on tvrdil,ze to bolo len tak z nudy a zo zvedavosti...dakujem za nazory

amelie123
5. apr 2013

@miselkaa12 ja mám z tvojho písania pocit, že chlapec nedospel... nadávať žene do drbnutých, vyčíta´t chorobu dieťaťa, vypisovanie na pokeci s babami. z nudy? zvedavosti?..čo sú to za výhovorky? maly bol planovany? mám pocit, že mu možno až teraz došlo, čo znamená nejaký rodinný život a možno ho to obmedzuje... neviem, ťažko povedať, z tých pár riadkov. v každom prípade by som s ním hodila vážnu reč, či má vôbec zmysel ostávať za takých okolností spolu.

blumka
5. apr 2013

neviem co by som robila keby som mala uz s niekym dieta a takto by sa spraval....to je tazko povedat, ale ak nevies ci to je laska, tak to laska pravdepodobne nie je....takze ostavat s niekym a nelubit ho, to asi perspektivu nema. Mne raz jeden clovek povedal, ze sa nemam divat na to ze som s niekym prezila 7 rokov ale mam sa pozerat na to, ze niekde na mna caka niekto s kym prezijem zvysnych 60 😉 a podla toho som sa rozhodla...ale teda nemali sme dieta vtedy...
a co sa tyka jeho...podla mna ta nema rad ak ti robi to co ti robi...z nudy si vypisovat s niekym? a nadavat ti...

klincek
5. apr 2013

@miselkaa12 ja by som sa s nim skusila porozpravat, ci nema nejaky zdravotny problem, stres v robote alebo take nieco..mozno ma a odraza sa mu to na psychike. povedala by som mu, ze mi jeho spravanie prekaza, a musel by byt ochotny nieco s tym urobit-aj s mojou pomocou, ak bude treba. ak to nepomoze, skusila by som jeho metodu komunikacie, plus zaviest doma nejake zmeny, aby si vsimol, ze aj ja som clovek, mam svoju dostojnost a zasluzim si respekt (myslim tym, ze by som mu znacne okresala domaci komfort). a ak ani to nepomoze, tak potom uz len zvazit, ci s takym clovekom chces zostat..

miselkaa12
autor
5. apr 2013

@amelie123
@blumka hej len on tak rozprava s kazdym..on je taky..akoze hocikomu to povie ale mne to vadi a uraza ma to...ale inak ako pišem neni nejaksi zly...ku mne vsetko pre nas urobi ano mate pravdu je nedospely...vsetci mi to hovoria,ze sa sprava ako rozmaznany maminkin milačik a vzdy si musi povedat na plne usta čo chce...co uzna za vhodne a potom sa nasledne ospravedlnuje..ja by som si aj chcela najst noveho priatela..ale pride mi to voči mojmu synovi nefer..neviem..bojim sa ze to na nom zanecha stpy ,.ze mi to raz bude vyčitat....ze som mu vnutila ineho chlapa..aky mate nazor na to Vy,....

miselkaa12
autor
5. apr 2013

@klincek no on vravi,ze v robote musi strasne makat a ze je z toho vycerpany stava o pol 5tej a domov chodi o 4tej ..a ze tam ma vela roboty fizickej...lenze aj ked nerobil bol taky....bol doma 6 mesiacov a bolo to take iste..hadal sa bol hasterivy....rozkazoval mi ako mam co robit akokeby som male dievča..ja som niekedy velmi mila..a niektori ludia to vyuzivaju...potom zacnem byt aj ja hnusna a uz potom je ticho..alebo teda aspon sa zbada,ze aj ja viem kričat..lenze mna to nebavi..chcem riesit ine krajsie veci v zivote....nie stale hadky za malickosti..keby to boli aspon dolezite veci..ale to su malickosti..a zdravotny problem ma podla mna taku naladovost ale to neni zdravotny problem asi..ale niekedy je podrazdeny ked je vela sladkeho jak male diata..asi neviem ci to moze amt suvislost ale ja som si to vsimla,ked je sladke ze zacne nervacit....akoze nie len tak odveci,ale ked je nejaky problem alebo tak,je vybusnejsi

amelie123
5. apr 2013

@miselkaa12 keď píšeš že je nedospelý, to je správaním či vekom. naozaj to tak vyzerá, že nie je pripravený na rodinný život. treba s ním hovoriť. môžno nie je zlý, len si nevie zvyknúť chlapec na to, že je otec rodiny a živiteĽ a nie decko pri mamkinej sukni🙂

klincek
5. apr 2013

@miselkaa12 tak mas doma ukazkoveho nervaka..ja som tiez, tak viem, ze ovladat sa je niekedy velmi tazke-ale taky clovek sa o to musi snazit, aby neublizoval ostatnym. ak to sam nedokaze, a pomaha jedine tvoje zahriaknutie, tak si asi inak nepomozes. ved sa s nim nemusis hadat, len ho usad, nech sa skludni, a potom mu uz normalnym hlasom povedz, ze nema dovod byt protivny, snad sa uvedomi.
to s tym sladkym moze fungovat, vela ludi tak reaguje po narazovej davke cukru.

miselkaa12
autor
5. apr 2013

@klincek anio a on je zavisly od sladkeho pritom je štihly..ale sladke musi mat kazdy den..ja mu to uz aj zakazujem jak malemu decku..lebo viem ,ze potom bude podrazdeny...ale on je zavisly a povie ,ze ho mam nechat tak...mozno su to neni tvrde drogy haha 🙂 ale je to cukor,ktory by som povedala rozvracia naš vztah priam......a ja som zial taka,ze ked ma niekto urazi..hned aj ja jeho alebo sa zacnem hadat,ze preco ma uraza..preco neni na mna mily a to on neznaša

miselkaa12
autor
5. apr 2013

@amelie123 maš pravdu..ja Ti poviem on je z takej rodiny,ked ich iba mama vychovavala a rozmaznavala,ked som ho spoznala mal 25 rokov,nerobim nikdy len 3 mesiace ..mama ho živila a dobrovolne davala mu peniaze vsetko vzdy mal..ked sme spolu zacali byvat v jeho 26 tke..bol najprv pripraveny robit atd velke odhodlanie ale potom pochopil,ze nemoze chodit uz tak s kamosmi atd..a myslim,ze mu to vadilo aj ked nepovedal mozno iba raz....jeho brat podotykam ma 38 rokov a byva stale s mamou ,ktora ho dobre ,ze neživi..aj ked aj on ma pracu..ale je to podla mna smiešne..ked niekto ma skoro 40 a nikdy nemal vazny vztah ani pracu a necha sa zivit od mamy ..miesto toho aby jej on financne pomahakl..ich mama stale robi v 63 rokoch v rakusku....na nich zrejme ach

amelie123
5. apr 2013

@miselkaa12 tak tu je pes zakopaný.... hm, tak to je ťažké. také mamky sú fakt "poklad" pre budúce nevesty, ozaj. neostáva ti iné, len s ním vážne hovoriť a narovinu. nemôžeš ho predsa vychovávať. na to všetko mal myslieť skôr. musí si uvedomiť, že už sa o neho mamka nestará. to je fakt ukážkový príklad toho, že chlapec odíde od maminej sukne a myslí si že mamaservis aj u ženy... pevné nervy želám. toto sa musí len odkomunikovať. nezvláda to, očividne, musí makať a sám sa starať. a až teraz mu došlo, čo to všetko znamená a nevie kde sa ventilovať, tak to robí na tebe... a to že sa aspoň ospravedlní znamená, že mu to dochádza, ale nevie čo s tým. ale je to dobrý základ. musíte sa len začať váížne rozprávať a nie vrieskať po sebe, na dieťa to nemá dobrý vplyv.

amelie123
5. apr 2013

@miselkaa12 len s ním nehovor vtedy keď bude unavený z roboty, podráždený a podobne...to by nemalo žiadny význam. zas by ste sa povadili. vystriehni si vhodnú chvíľu keď bude mať dobrú náladu a povedz mu že sa musíte vážne porozprávať. držím palce🙂 možno fakt nier je zlý a zbytočne by si rozbíjala rodinu pre to, že ho príliš rozmaznali🙂

miselkaa12
autor
5. apr 2013

@amelie123 ok vdaka..vyskušam to 😉 aj ked uz som s nim o tom hovorila a on je vtedy ticho jak mumak...a nic nehovori,takze hovorim len ja 🙂

trish31
5. apr 2013

@miselkaa12 podla mna si uviedla prilis malo faktov na to,aby som ti povedala,co by som urobila ja.Lebo toto je podla mna celkom bezne,to len vacsina mamiciek sa tu hra,ze na nich muzi nekricia a maju vzdy super naladu.Moj muz na mna tiez niekedy skrikne,lebo ja mam problem,ze niekedy nepocuvam a robim po svojom a robim to zle.Tak na mna skrikne nech sa uz konecne preberiem.Ze ti skaredo nadava?Ved aj ty jemu ako pises.Rozumnejsie je s nim si sadnut a povedat mu,co sa ti nepaci a ze si nezelas aby ti nadaval.Treba sa porozpravat a nie hned sa roozvadzat za riesitelne veci.

klincek
5. apr 2013

@miselkaa12 ale preco by si jeho mala nechat, aby bol na teba hnusny, a nijako mu to nedat najavo? Ved jasne, ze sa budes branit. Keby nie, tak by si myslel, ze si moze vsetko dovolit. Treba sa s nim fakt porozpravat, aj viackrat, a vyjasnit si, preco to robi a ci mu je jasne, ze moze o teba takymto sposobom prist. Inak @amelie123 ma s prispevkom o 15.06 pravdu..fakt tie matky niektore nakopat, ved tym chlapom len skodia, aj ich (buducim) rodinam!

trish31
5. apr 2013

A neviem stale co maju slovenski muzi s tym pokecom....Kazda druha tu pomaly pise ze jej muz sa zabava na pokeci....smutne

kacena4
5. apr 2013

@miselkaa12 moj nazor, ste spolu 8 rokov predpokladam ze zijete spolu 8 rokov je to ako 8 rocne manzelstvo a za tu dobu uz clovek tazko (ale nemusi to byt pravda) byva zamilovany po usi, uz je to zrelsia laska na cely zivot je to vztah, ktory je skusany. co chces? mat syna bez otca? byt sama? tvrdohlavo vzdy pri kazdom probleme zdupkat? co tym syna naucis? pozri sa na starsiu generaciu dnes je moderne hned pri prvom probleme rozvadzat sa a na co to je aby deti vyrastali bez rodicov? treba hladat kompromisy na oboch stranach a naucit sa riesit problemy ako to robili nasi rodicia ci stary rodicia ktory vydrzali vo vztahu 30-50 rokov. obcas to boli tazke casy ale urcite sa v kazdom vztahu nasli aj krasne chvilky a na tie treba mysliet. takze odporucam s partnerom rozpravat rozpravat a rozpravat a ujasnit si co vlastne chcete od zivota a potom ries ci mas od neho odist. mozno si neuvedomuje ako sa k tebe sprava. skus si precitat knihu 5jazykov lasky. hovori sa tam o tom, ze kazdy clovek tuzi po inom prejave lasky od svojho partnera. niekto ma rad darceky, iny fyzicky kontakt (nemyslim tym sex), iny slovne pochvali a podpory a teraz ma tie dalsie nenapadaju. treba len zistit co mas rada ty a co on a navzajom sa tym "obdarovavat". moj manzel miluje pochvali prosteslovne ohodnotenie, tak ho chvalim za kazdu drobnost ci z vyneseny kos, umyty riad, odlozenie spinavych ponoziek 😀 😀 😀

mima4
5. apr 2013

@trish31 na pokeci su muzi prave preto, ze su vlastne este iba nevyzretymi chlapcami

trish31
5. apr 2013

@mima4 asi....a neviem co tam hladaju

sari24
5. apr 2013

@miselkaa12 Ak raz cítim vo vzťahu problém a viem, že mi vadí a nedá mi to pokojne spávať, tak ozaj jedine ako to vyriešiš je komunikácia. Porozprávajte sa o tom, že čo potrebuješ ty a čo očakávaš od vzťahu, ale na druhej strane čo od toho čaká aj on, niekde musí existovať rovnováha. A navyše ak vo vzťahu je už aj dieťa, myslí aj naň. Ako bolo vyššie spomenuté, dôležité sú kompromisy. Inak ak smiem podotknúť, tak ak by na mňa permanentne partner kričal kvôli jeho nedobrej nálade alebo by mi nadával...nie to by som netolerovala. Chlap nemá čo žene nadávať a urážať ju (a rovnako ani žena), vždy mi to prišlo ako dosť prízemné správanie. Kričať možno len vtedy ak ma na to poriadny dôvod a má skutočne pravdu. Na tieto veci som ja veľmi háklivá a som pacifista, nedovolím si na niekoho zvyšovať hlas, ani na svojho priateľa, ani na nikoho z rodiny ani na kamarátov. Veci sa dajú vyriešiť aj iným spôsobom.
Situáciu avšak mení fakt, ak ho už neľúbiš a vytratila sa láska, ozaj to nemá perspektívu..
Veľa šťastia prajem 🙂

mima4
5. apr 2013

@kacena4
mas pravdu, ze neda sa zdupkat pri kazdom probleme ale rada by som zareagovala na to co pises, ze nasi rodicia/stari rodicia..teda predkovia 😉 nezdupkali a zili spolu desiatky rokov, bezne do smrti. Ja viem, ze sa to dost casto spomina, ako taky "vzor" suzitia, ale ja mam pocit, a coraz viac sa presviedcam, ze to boli neraz vztahy len utrpenia, bolesti, slz, nenaplneneho zivota a nejednu 50-60 rocnu zenu aj potesilo, ked manzel odisiel na druhy svet...
Mnohe tie vztahy boli len preto, lebo keby sa zena rozviedla, by ju rozniesli po celom kraji, brali ako totalny odpad, okrem toho mala aj financnu zavislost na muzovi... majetkovu... velmi vela vztahov sice prezilo "az do smrti", ale boli to len roky trapenia, chladu, nepochopenia... bez akejkolvek lasky.
A ja si osobne myslim, ze clovek si zasluzi byt milovany, milovat druheho, zasluzi si byt stastny, a byt naozaj pri niekom, kto ho miluje, skutkami, realnym zivotom.
Ked tak pozorujem napr. generaciu nasich rodicov, vacsina ludi si pockala kym deti vyletia z hniezda a rozviedli sa... je priam zazrak najst u mojich rovesnikov uplne rodiny - ich rodicov myslim.

Inak, môj nazor je v tomto pripade taky, ze @miselkaa12 musi sama zvazit, ci si s tym priatelom zalozit rodinu, teraz je slobdona, ma legitimne pravo najst si ineho priatela a vstupit s nim do manzelstva. Preto treba velmi dobre zvazit, ci s tym clovekom ist do toho alebo sa rozist, co je v poriadku.

sari24
5. apr 2013

@trish31 či už pokec alebo facebook alebo iná sociálna sieť..všetko na jedno kopyto a pokiaľ to robia či už chlapi alebo ženy, tak mi to príde dosť hlúpe 🙂

trish31
5. apr 2013

@sari24 ja faceook mam ale nepisem si tam s cudzimi chlapmi tak ako si tam moj muz nepise s cudzimi zenami,neflirtujem tam s priatemi a nedohadujem si tam sex....

sari24
5. apr 2013

@trish31 no veď áno, tak ako si to napísala, tak som to aj myslela 😉 Tiež mam facebook, ale to len z nutnosti, kde riešim školu, inak by som si ho najradšej zrušila 😀

maria117
5. apr 2013

@miselkaa12 musis sa s nim o tom rozpravat. Pokojne,bez vycitiek,len mu povedz,ze ta jeho slova zranuju- a bud konkretna,ries konkretne pripady cim skor,nenechaj ich zapadnut (nehovorin,ze s horucou hlavou,ale ked ti nieco povie,ked pride z prace,do vecera by si mu to mala povedat...)

Odporucam knihu Pat jazykov lasky- je o roznym prejavoch,ze pre niekoho je dolezite,aby dostal darcek a preto i on dava darceky,iny sa chce rozpravat,pocut uistenie o tom,ze je milovany,dalsi zas chce,aby bolo navarene,popratane,al porobene okolo domu atd... A ked ty hovoris jazykom darcekov a ocakavas aj od priatela darcek nemusi znamenat,ze on ta nemiluje,ked ti ziaden neda,ale prenho moze byt prirodzenejsie ine vyjadrenie napr to,ze pre teba nieco urobi (zarobi peniaze a da ti ich) al mozno i nieco ine..

Dietatko je velkou zmenou v zivote pre vas oboch,snaz sa problemy riesit,aby vas zblizili,nie rozdelili. Ved z nejakeho dovodu si sa predsa rozhodla byt s nim,milovat ho a mat s nim syna,mala by si mysliet i nanho

livocka21
5. apr 2013

@miselkaa12 podla mna si precitlivena....je to chlap a chlapi su taki...citi v tebe istotu, preto sa nepretvaruje a je prirodzeny...ak jeho prirodzenost neznesies tak od neho odid...zbytocne sa budes trapit a lepsie to nebude.... vas syn to zvladne a nebudes ani prva ani posledna....drzim pacle 🙂

zuksa
6. apr 2013

hm ja by som ti poradila porozpravat sa o tomto probleme s nim a neriesit to tu.. aj tak to tu nevyriesime.. my vas nepozname nevieme ako to u vas doma funguje, podla mna vacsina problemov vznika preto lebo ludia spolu malo komunikuju a ked tak po sebe iba kricia a vykrikuju si nezmyselne veci... ked bude chlap v pohode sadnite si spolu a pekne v klude si to vydiskutujte... maleho daj niekomu postrazit nech mate klud alebo ked uz bude spinkat.. ak ho stale lubis ma to cenu.. ale chce to zmenu na oboch stranach... aj my sa s priatelom pohadame ale nenadavame si... a ja to vzdy vravim v kazdom probleme su vinnici dvaja.. aj ked je to tazke si priznat je to tak.. (nehovorim o vaznom fyzickom ci psychickom tyrani kde je tyran psychicky chory...)

simi222
6. apr 2013

Ja si tiež myslim,,že asy ta nema rad,človek ktory lubi sprava sa inač,povie vždy že ta miluje,nezabuda na narodeniny,je to asy zvik na pokeci nema čo hladat ani z nudy,som take to mala a nedopadlo to dobre,nenavidim takych to ludi.Prajem ti vela štastia

majkadaniova
16. jún 2014

Ahojte,prosim vas poradte mi moj priatel neustale ziarli zo zaciatku sa mi to pacilo lebo mi to davalo pocit ze pre neho som dolezita no teraz mi neustale vsetki prikazuje zakazuje a ja nevem ani ako reagovat...nas vztah je aky je a nemyslim si ze je to od neho spravne kedze on sam sa mi strasne malo venuje ;(

evita_g
16. jún 2014

@majkadaniova Chronického žiarlivca len tak neprerobíš. Zvlášť, ak je taký od úplneho začiatku vzťahu. Ak ťa obmedzuje, zakazuje a prikazuje a naviac sa ti ani nevenuje, pratala by som sa z takého vzťahu kade ľahšie. Časom to bude len horšie. Dúfam, že nemáte deti. Držím palce.

cobhan
16. jún 2014

jaj, ako keby si o mojom byvalom pisala...dvaja bratia, 8 rocny rozdiel medzi nimi, takze kazdy bol vychovavany v podstate ako jedinacik, doma 5*mamahotel s fullservisom, starsi ma 45 a este zije s rodicmi no a s mladsim som chodila ja. Ako otec by bol zrejme uzasny, ale mal vytrty, ktore som nebola ochotna tolerovat...omedzovanie, prikazovanie, toto takto, toto hentak, aby som bol ja stastny a spokojny, narodeniny uplna ignoracia a ked zbadal, ze som smutna, tak mi zahlasil, ze 'no ty toho ale narobis, ja ani neviem kedy mam svoje narodeniny'. Inak zaujimave, ze ked sme sa rozisli, tak si este aj na MDZ spomenul :D Ale uprimne, byt vo vztahu s takym clovekom je cesta do pekla, naroky sa budu stupnovat, sproste chovanie bude castejsie a castejsie az si raz povies A dost a stejne odides.