Mám pocit, že ma otec znenávidel

sisa0310
13. júl 2013

Neviem kde nastal zlom, co sa udialo, co sa vlastne deje, kedze so mnou prestava komunikovat, ale zacina ma to dost zozierat 😲
Napisem to len v skratke, ale zda sa mi ze to prislo ked mu padla 50tka... zacal mavat strasne vykyvy nalad, raz bol usmiaty, potom nervozny, podrazdeny (z toho dovodu sme sa od mojich rodicov aj odstahovali)... tym sme si mysleli, ze sa vztahy napravia a bude to zase ok... no omyl... prepina mu stale viac, je na mna nechutny, vie ma aj pourazat,ked sa opytam uplnu hlupost, tak mi povie ze mam slepaci mozog a takto... uz ma dokazal aj rozplakat a mama sa nedokaze na to pozerat... raz vybuchla a vyletela po nom, ze jedinu dceru ma (aj syna-to je milacik rodiny) a utoci na mna nepravom, ze ci sa nehambi atd... viete co urobil? na druhy den zbalil veci, napisal jej list, ze ked sme pre nu dolezitejsi my, tak odchadza... skutocne ma tak nenavidi? ved som jeho jedina dcera, neublizujem mu, snazim sa mu aj pomoct ked treba (je invalid, nema ruku a nohu, mal tazky uraz pred 20timi rokmi)... co sa s nim pre boha deje? ked sa odstahoval do tej garzonky (samozrejme uz je naspät) tak som tam za nim bola s tym umyslom nech si povieme do oci vsetko... odmietol, povedat ze ma ma rad, ale ze to nechce rozoberat... ako mam zistit co sa deje? ja som ho tak zboznovala, bol moj vsetko... za vsetko som vzdy bola nanho pysna... chvalila som sa nim pred kamaratkami akeho mam uzasneho fotra 😝 a na stare kolena mu to zacne prepinat? mne to ide ale na psychiku... napriklad... dohodli sme si mensi vyletik niekam na hrad, zamok, alebo zoo... (ja, manzel, dcerka a moji rodicia)... nakoniec mi mama napisala ze sa nejde, ze je otcovi zle... hovorim ok, pojdeme nabuduce... isla som teda robit poriadky, prat, neskor pradlo vesat... ked zrazu stojim na balkone, tak otec prefrcal s mamou v aute aj s brachom a jeho priatelkou... pisem mame, ze sak mu je zle, ze to co??? a ta odpoved ma totalne dorazila na kolena, nedokazem sa nanho za to ani pozriet... ze: no povedal ze radsej pojde s Miskom (bracho) a ze ona nevedela ako ma zareagovat, tak len ticho nastupila do auta... mama je taka cely zivot, nic mu nepovie, len poslucha ☹
co by ste robili v mojom pripade? ako by ste sa chovali k nemu?

miku1
13. júl 2013

@sisa0310 Ťažko sa na to niečo píše...Napadá ma len jedno, aké máš vzťahy s bratom a jeho priateľkou? Nemôže byť za tým nejaké osočovanie z ich strany, že sa otec k tebe takto z ničoho nič začal správať? Alebo je to fakt tak, že chlapom po 50tke proste hrabne? Ja by som asi otca začala proste ignorovať, prestala by som chodiť k rodičom domov, mame by som povedala, nech chodí ona k nám a basta. Určite by som sa mu nevnucovala, aj keď by to bolo ťažké, lebo predsa len je to rodič, ale všetko má svoje hranice.

mata1001
13. júl 2013

fuuuha no tvoj ocko je teda tvrdy oriesok...asi by som si k nemu sadla a dovtedy tam sedela kym by mi nepovedal pricinu jeho spravania....ak si si vedoma ze si mu nicim neublizila tak by som to riesila takto...a najlepsie by bolo keby ste tam boli cela rodina.(myslim tym mama+otec+ty+brat)...

sisa0310
autor
13. júl 2013

@miku1 To je prave to, ze s brachom si rozumieme iba ked to on potrebuje... ako je mesiac dlhy tak si nespomenie ani na mna ani na malu, len zrazu nieco potrebuje a uz som najlepsia segra na svete... neviem o co tu ide, ci fakt nieje za tym on... ci mu nieco netlaci do hlavy... ale otec zas nieje ten typ cloveka co sa nechava manipulovat niekym inym...
vidim za tym fakt asi ten prechod, asi mu to proste preskocilo...
nemienim uz veru dalej k nim chodit, ani ich kontaktovat... sice som velmi naviazana na mamu, mala ani nehovorim... ale uz mi to za to nestoji...

prahaxx
13. júl 2013

psychicke choroby muzov su ovela tazsie riesitelne ako u zien, asi tym, ze maju viac fyzickych sil, alebo su nejako inak stavany.. toto je proste na rozhovor s otcom vo vhodnom case, na vhodnom mieste a s dobre vyberanymi vetami, ze teda co a ako, preco a ako dalej.... ked bude i nadalej taky, tak to treba len prijat, a verit, ze do smrti bude mat este cas na napravu..

sisa0310
autor
13. júl 2013

@mata1001 to veru je, a horsie ze mam jeho sprostu tvrdohlavu povahu 😝 uz ma nebavi sa mu vnucovat, prihovarat, pytat sa ho na nieco, na co mi ani neodpoveda... kedysi som aj po brachovi vyletela, ze o co ide, co sa s tatom deje atd... zasmial sa, ze co by sa malo diat, ze on s nim nema problem....

mata1001
13. júl 2013

@sisa0310 a keby si sa porozpravala len s mamou?ona by mozno nieco ,,vytiahla,, z otca ze preco je taky...

sisa0310
autor
13. júl 2013

@prahaxx z toho mam obavy, ze je to psychicky problem a ja som pre neho ako terc, alebo boxovacie vrece..
skusala uz aj to, ako pises, ale skutocne sa neda a skusam prijat to, ze som prisla o otca, ale akosi to nejde, boli ma to

tatko_bebe
13. júl 2013

Mal som so svojim otcom v podobnom veku okolo 50tky podobne problemy, akurat ze na mna nebol taky tvrdy, a zaslo to az do stadia ze som mu povedal co vsetko ma na nom serie a povedal som to celej rodine naraz. A pomohlo to. Zacal sa chovat inak, zmenil sa k lepsiemu.
A myslim si ze to suvisi aj hlavne s prechodom aj ked to muzi neradi pocuju ale cca v tom veku sa im rovnako ako zenam meni hormonalne prostredie a muzsky mozog reaguje trochu inak ako zensky.
Mozno v Tvojom rannom destve v suvistlosti s Tebou mal Tvoj otec nejaky vnutorny problem alebo sa nieco odohralo nieco o com vie len on a mozno Tvoja mama a teraz ked mu dobre sibe.. tak sa potrebuje na Tebe vyvrsit a vnutorne sa s tym tak vyrovnat.

miku1
13. júl 2013

@sisa0310 No ako som písala, ja by som to asi riešila tak, že by som povedala mame nech chodí ona k nám, samozrejme bez otca. A uvidíš, možno mu časom "trkne" do tej hlavy, že sa niečo deje a zamyslí sa nad tým, ako sa k tebe správal. A čo sa týka brata, tak s tým treba asi tiež urobiť poriadok. Aby vedel, že tu nie si len preto, aby si mu pomohla keď sa to hodí jemu, a potom o ňom už nepočuť. Zbytočne sa tak potom trápiš.

sisa0310
autor
13. júl 2013

@mata1001 to sa uz bojim robit, co ak by zas odisiel, ze stoji zase mama na mojej strane? on je akysi zvlastny a ja sa bojim aby nemal nejake psychicke problemy... clovek sa mu aj snazi pomoct, ale nedari sa mi, skor naopak...

haslerka27
13. júl 2013

neprijemne....no rodicia vedia obcas prekvapit,nielen milo...moj otec bol vzdy presvedceny ze mu ja nikdy ani len pohar vody nepodam...odisla som z rodiska po vysokej skole,zalozila si rodinu,mam uspesneho muza,krasnu dcerku a cuduj sa svete,vzdy ked k nam pride- ma u nas dvere otvorene a vzdy ho pohostim a dam ten pohar vody....v ktory roky neveril 🙂dokonca sme nasim uz aj financne vypomohli ak im trebalo...a stale mam pocit,ze otec neoceni to aka som k nemu,ze sa na mna mozu spolahnut(ja na nich urcite nie ale to je na dlho),vzdy mam dojem,ze zdoraznuje moje negativa a pozitiva akoby nevidel.ale ja to neriesim....je mi to v podstate jedno a jeho nazory prestali mat casom vahu,jednym uchom dnu druhym von...myslim ze tvoj otec a moj maju nieco spolocne a za tym vsetkym je pocit zlyhania..ja v mojom pripade viem kde zlyhal,ako a preco....ja svojho otca akceptujem,no ako osobnost neuznavam.co ty?

mata1001
13. júl 2013

@sisa0310 ja ti verim ze sa o neho bojis ale trapis sa...treba s tym nieco robit....tak ti ostavaju uz len dve veci...bud sa s nim prestanes stretavat alebo sa znova porozpravate...ja by som brala tu druhu moznost...je to predsa tvoj otec a URCITE ho nieco trapi ked sa sprava len teraz takto k tebe a predtym nebol taky....mozno nema problem konkretne s tvojou osobou ale ty si len terč...

sisa0310
autor
13. júl 2013

@tatko_bebe ano skusala som to aj ja, vyletela som vcera po nom, uz som to nevydrzala, opytala som sa ho co mu stale robim, ako som mu ublizila, ze sa dokaze takto ku mne chovat a jeho odpoved znela: zas ti to vyhrava na ten slepaci mozog? uz som to nevydrzala a hovorim mu nech sa tak bavi s niekym inym, ze som mu ziadno neublizila a ak hej, tak nech mi povie o co ide a skusime to napravit... povedal ze SO MNOU nema zmysel komunikovat (prenho je kominukacia so mnou, ze mi ide pomaly uz do sliepok nadavat)...
a to co si pisal o tom detstve, ano zase nemozem pisat ze NIKDY v zivote sa nic nestalo... boli tam nezhody, ked so mnou plieskala puberta nebolo mi rady, ale to bolo o nieco inom... neni som si vedoma nejakej konkretnej situacie ktora by sa ho dotkla...

dana_l
13. júl 2013

pokial tvoj otec nepovie co mu na tebe vadi tak sa asi zmeny nedockas. mozno ani mama nema ponatia co sa deje. ale kedze k tvojmu bratovi je stale taky isty ako predtym tak to bude len nieco co "ma" proti tebe. vobec si nemusela nieco urobit zle, proste v jeho hlave to bolo cosi nespravne a hotovo. tam nemozes nic napravit pokial on sam nebude chciet. je mi luto ze mas takyto rodinny problem. clovek ktory ta vychoval (zrejme s laskou podla tvojho prispevku) tak teraz je niekto uplne iny, koho vlastne nepoznas. 😒
brat ta len vyuziva, tiez niekto kto sa na teba pozera len ze ked bude treba tak pomozes ☹ 😠

sisa0310
autor
13. júl 2013

@haslerka27 mozno maju nieco spolocne, no zase v mojom pripade bol otec pre mna vzdy vzorom...

haslerka27
13. júl 2013

@sisa0310 aj pre mna moj,no do isteho okamihu....odvtedy si je vedomy ze sa z jeho nazorov len potichu smejem a ze je to az niekedy trapne a reaguje priblizne ako ten tvoj,aj ked nie az tak.to by sis nedovolil nadavat mi do sliepok.tvoj otec je arogantny somar ak sa takto sprava

tatko_bebe
13. júl 2013

pozri kasli na neho neboj ono sa to do 60tky upravi, ignoruj ho uplne a najlepsie ked mu napises list rovnaky list posles aj mame a bratovi-rovnake znenie a uvidis ze sa to zmeni casom.

sisa0310
autor
13. júl 2013

@dana_l cele ma to skutocne velmi mrzi, on bol tkay moj hrdina a ja som ho posluchala na slovo... ked sa islo nieco robit, vsade som stala pri nom, bola som ako pijavica a jemu to neprekazalo.. bol tiez hrdy, ze sa mu dcera vydarila a pomaham mu... preto sa s tym akosi vnutorne neviem vysporiadat ze ma takto odpisal... prirovnava ma k sliepke, aj to by ma zaujimalo z akeho dovodu... keby slapem niekde, alebo sa nestaram o muza a dcerku, tak bez komentara... ved som s muzom uz 7rokov, ma pri mne vsetko... a o dceru je tiez riadne postarane...

sisa0310
autor
13. júl 2013

@haslerka27 asi je, aj ked to nechcem vyslovit a pochopit ze je voci mne takyto... dokonca vcera sa ma mm opytal, ze co sa s nim deje, preco sa tak hnusne so mnou bavi, ze ved bol normalny, ved nedal na mna dopustit... a to ma potom rozplakalo, ze uz to vidia vsetci...

@tatko_bebe hej rozmyslala som nad tym listom, ale iba jemu... a skutocne si dam tu namahu a napisem ho, len neviem kedy naberiem odvahu aby som mu ho dala 😠 😅

dana_l
13. júl 2013

@sisa0310 poviem ti, moj muz bol urcity cas na mna ze stale len vybuchol, hocico som sa spytala (pekne spytala) tak jeho odpoved bola stale ze som bola ta zla a otazka bola sprosta. a potom som zistila ze on nieco urobil potajomky a to ho zrejme zozieralo ze nevedel ako mi to povedat. ked sa vsetko prevalilo tak sa zmenil. ostal pokojnejsi. ale na druhej strane ostalo to co urobil vsetko na mne a ja som ta co ma stress a ostala som z toho "zlostna". ale tam ja viem co je problem u mna a preco.
urcite to boli ze nepravom na teba utoci, a clovek sa nema ako branit. ☹
vcera som vravela kamaratke, ze by som chcela vymysliet liek na ludsku hlupost. mozno by to zachranilo vela ludom ich "vieru v seba" ked ich iny len z hluposti napadaju

mata1001
13. júl 2013

@sisa0310 ten list je dobry napad ale ja by som mu ho poslala postou a este k tomu do vlastnych ruk.... 🙂 🙂 🙂

hallie
13. júl 2013

Nemoze mat otec psychicke problemy? To mi pripada ako najlogickejsie vysvetlenie, vobec nic to nemusi mat s tebou.

tatko_bebe
13. júl 2013

ak nespravis ciaru bude Ta to len matat

dana_l
13. júl 2013

ak sa s nim nebude dalej dat bavit normalne tak asi budes musiet prestat tam chodit. tvoja dcera je uz vo veku ked vnima co sa okolo deje a urcite ju nechces vystavit jeho naladam. mozno ked tvoj otec nebude mat kontakt s vnuckou tak mu nieco "zapne" a pomoze k zmene. a tvoja mama nech chodi k tebe ked ju chce vidiet alebo sa stretnite kdesi v parku aj s malou.
taka mala nadej do buducna?

sisa0310
autor
13. júl 2013

@mata1001 ja som zas rozmyslala poslat mu to na mail :P

marusik
13. júl 2013

dajte mu pocítiť, že je pre vás potrebný... poproste ho o nejakú maličkosť... možno sa cíti nepotrebný, zbytočný a týmto spôsom si pýta pozornosť

sisa0310
autor
13. júl 2013

@hallie skusala som si zistovat par veci, aj so znamou psychologickou som o tom kecala, ale on musi pocitovat ze neni ok, on musi byt ten co navstivi odbornika, nie ja alebo niekto iny...

sisa0310
autor
13. júl 2013

@dana_l ano asi to musim takto riesit... a presne o tu malu mi odzaciatku ide, pretoze ked sme nablizku jemu, tak mala ma nerespektuje a robi si zo mna dobry den a on ju v tom podporuje, co mi ublizuje este viac 😒

sisa0310
autor
13. júl 2013

@marusik ano aj taku hlupost som spravila, ked som isla s malou na dlhu prechadzku a dala som si nevhodnu obuv... zavolala som mu, nech pride pre mna... prisiel, ale to co som si vypocula neprajem nikomu...

hallie
13. júl 2013

@sisa0310 on si to nemusi uvedomovat tak, ako si to predstavujes. A pokial je to hlava, nepomoze ti ani milion rozhovorov a listov... ☹