Co by ste robili na mojom mieste? Mam 40 rokov, ziadneho partnera ani deti. Mam matku vdovu na dochodku, o ktoru sa treba starat. Zijeme sice kazda v inom meste, ale stale sa mi montuje do zivota. Nemozem sa s nikym stretavat, nemozem si hladat partnera, ani sa stretavat s kamaratkami, lebo sa boji, aby som jej nepriniesla covid. Je ockovana, ale je vysoko rizikova, ma rozne diagnozy, nemoze chodit a je v zlom zdravotnom stave. Vsetky vikendy a sviatky travim s nou, nema nikoho len mna (jedinacik), treba jej nakupovat atd, no musim ist k nej takmer kazdy vikend. Kamaratka, ktoru som vdaka mame uz niekolko rokov nevidela, ma dnes pozvala na Silvestra k nim, budu tam aj jej slobodni kamarati, vraj aby som sa zoznamila, a ja zase nemozem ist, lebo mama sa zduje, ze ju necham na silvestra samu a este jej nedaj boze donesiem covid. Za vsetko sa uraza a vyplakava, ked nie je po jej voli, a ja kvoli nej uz 6 rokov, odkedy otec zomrel, nemam ziadny zivot. Co mam robit? Uz som z toho zufala. Neviem ako z toho von.
Si normálna , utekaj na chatu, ja nemám žiadnych kamarátov , síce mám ale nie najlepších , kebyže mňa niekto pozve na chatu , idem rada. A serem z vysoka na mamu. Veď nemôžeš byt pri nej 24hodin.
Pokojne a bez vycitiek na tu chatu chod. A k mame chod az po tyzdni, ak sa boji covidu. Ved tyzden bez tvojej navstevy vydrzi. Aj ja mam rada svojich rodicov, ale je cas sa odstrihnut. Pomahat jej mozes aj menej intenzivne. Ved keby si mala priatela, manzela, rodinu...tak tolko casu u nej netravis.
Mimo Silvestra skus mame vybavit opatrovatelku na mestskom/obecnom urade aby si sa trochu oslobodila a mala aj mama spolocnost v bezne dni. Dnes mysli na seba a zabav sa u kamosky.
Nenechaj sa ňou manipulovať! Choď sa dnes zabaviť. A odporúčam nájsť mame čím skôr opatrovateľku - niekoho z jej bydliska. Takto predsa nemôžeš existovať - vidíš že si prišla o svoj "život". Samozrejme je to tvoja matka, ale zas aj ona musí pochopiť že tiež nechceš ostať navždy sama a potrebuješ na to priestor.
Ona opatrovatelku nechce, lebo si k sebe cudzieho cloveka nepusti a este by jej mohla doniest covid...
Nie si otrok tvojej mamy. Mas pravo na vlastny zivot. Mysli na seba. Kto sa bude o teba starat ked budes napr. mat 70. Este stale mas nejaku sancu najst si partnera a mozno aj zalozit rodinu. A ako pisali vyssie tvoje matka si k tebe dovoli tolko kolko jej ty dovolis.
Presne toto preziva moja kolegyna, psychicke vydieranie. Je z toho zufala, dokonca odisla od priatela, aby bola s rodicmi v jednom meste, ziadne dovolenky, sviatky, kazdy vecer tam musi ist....
Žena dúfam že si pobalena na chatu,máš ešte šancu ako sa už písali mať vlastnú rodinu,min partnera .. chod okamžite a uži si to ,mame zavolaj že neprídeš ,máš ju rada,môžeš prísť zajtra večer alebo nedeľu,keď sa bojí prídeš o tyzden ,mobil vypni,o teba sa kto bude starať? Budeš to ľútovat
Dnes sa proste opi a presexuj večer 🤭😄 možno je tam tvoj muž zivota
neviem nakoľko je chorá, že potrebuje opateru, inak môže byť v mojom veku a toto by ma ani nenapadlo byť taká sebecká, užívaj si, lebo tento čas sa nevráti
Nenechaj sa vydierať. Chod ku kamarátke a zabav sa. Aj ty máš právo na život. Matka by mala byť vďačná, že sa o ňu staráš.. a keď nie je nech si niekoho na to zozenie. Postáv sa jej konečne. Ak nie teraz tak kedy ?
Si dospela? Si! Máš občiansky preukaz? Máš! Čiže rozhoduješ o seba ty sama a nikto iný!
Máš 40, si sebestačná! Tak jednoducho zadaj matke hranice a hotovo
Ahoj, poradím ti len jedno, choď a poriadne si uži Silvester. Koronu jej môžeš dotiahnuť aj z obchodu alebo od lekára. Stretávať sa s mamou je dôležité, ale určite sa stretávaj aj s inými ľuďmi 😊
Je to smutne ze je tvoja mamka takto na teba naviazaná ze nemoze bez teba existovať. Je to psychika, ma zrejme úzkosti zo samoty. Je to nej sebecké ze ta ma takto na voditku. Musis mat silu v sebe a vediet povedst NIE.
Ty mas svoj zivot vo svojich rukach.
Mozno sa tvoja mama boji aj toho ze budes mat muza a deti a ona pojde bokom.
Vela ludi ma strach z covidu a dalsi ludia maju covid ako zámienku. Nechcem nikoho urazit tymto.
Potrebujes sa na to pozriet z ineho uhla. Ako keby toto zažívala tvoja kamarátka alebo potencionálny partner. Co by si im poradila?
Mam ta naozaj vydiera.Takto sa milujuca mama nesprava.Takto sa sprava sebecke,sebestredne decko.Inak sa neda nazvat clovek ktory ta obmedzuje,manipuluje,vydiera a vhana ta do narucia osamelej samote.Mame to daj ako hotovu vec.Ze ides,jej reci ta zaujimat nemusia a pokial s tym ma problem ze ides teraz a budes chodit aj cely rok,tak mosete vybavit opatrovatelku.Nedaj sa,mas posledne sance najst si niekoho a neostat na ocot.
Co mas robit? Pre boha mas 40 rokov a nechas sa komandovat matkou? Aj moja matka odjakziva na vsetko vysomravala ako deti nas nikam nepustala ziadne chaty,diskoteky,chodenie von,ziadny sport mi nedovolila robit,ale dakujem panu bohu,ze som vzdy mala silnu volu a nepodriadila som sa jej. Nie je mi jedno,co s nou bude,ale nenecham sa komandovat od na hlavu chorej zeny. Moja sa tiez neustale zduva,ale jw to jej problem. Byt tebou,idem dnes von. Mama si zasluzi byt sama za to,aky zivot ti dopriala. Aj ty mas pravo zit. Najst si niekoho. Raz mama umrie a potom budes taka ista zatrpknuta a sama s tym rozdielom,ze o teba sa nikto nepostara,lebo muza vdaka mame nemas a ani deti.
Ja by som sa ňou v prvom rade porozprávala. Sadnúť a povedať: "Mama mám ťa rada, ale keď budem mať toľko čo ty, kto sa o mňa postará? Kto mi pomôže? To že chcem vlastný život neznamená, že do neho nebudeš patriť......." A ak to nepomôže, buď sebecká a začni žiť svoj život. Viem, že mamu máš rada, viem, že jej chceš dobre, ale ty budeš nešťastná. Držím palce pri správnom rozhodovaní. Bude asi ťažké, ale buď trošku egoista. Každý občas musí byť.
Chod, si dospela. A potom nam napis, ako bolo na chate. 🙂
Myslím,ze ti všetci rádia to čo vieš aj ty. LEN sa musíš odhodlat. To je to najťažšie. Choď a zabav sa. A nie len dnes. Maminka časom možno pochopí,ze aj ty máš právo na svoj život. A možno nepochopí. Ale to na veci nič nezmení. Maminke pomôž, ale myslí aj na seba.
Ved mne by bolo luto, ze moja dcera nema kvoli mne ziaden zivot, ze ja sa pominiem a ona ostane sama ako prst. Nema muza, ani deti, ju kto bude v starobe opatrovat? To by ju mali trapit, nez to, ze dostane koronu. O seba sa boji, o teba a tvoju buducnost nie. Je sebecka a svoje diagnozy zneuziva na vydieranie teba.
Ked sa zduje tak aj splasne. Isla by som na silvestra ku kamoske... a hlavne ziadne vycitky ...a vypni mobil nech ta mama nebombarduje.
Dobre ti tu baby radia.musis mať aj vlastný život, popracuj na tom určite.
Budem zla, prepac. Mentalne si stale male dievcatko ktore sa boji mamy a nasledkov jej hnevu. Ale to uz davno nieje pravda, si samostatna osoba. A mama to vie, preto neprestava v zastrasovani, manipulacii a vydierani. Lebo keby prestala tak by si sa ty mohla spamatat a uvedomit si ze tvoja mama nad tebou realne nema ziadnu moc.
Mas 40 rokov a nie 13 aby mama mohla rozhodovat o tom s kym sa stretavas a kam chodis. Bude to tazka cena, vymanit sa z jej vplyvu ale musis raz zacat. Inak budes len mamin otrok bez identity.
Šak ale načo jej vešiaš všetko na nos. To čo jej hlásis že si ideš hľadať frajera a ona povie nie?!
Nemusíš jej všetko hlásiť. Porob nachystaj, maminka zlatá idem ku kamoske, prídem zajtra na obed.
Hotovo, koniec. Raz, dvakrát sa ofuci, potom zistí, že si nepomôže a bude to akceptovať.
Každopádne má len teba tak keď sa ti vyhráža, pohroz jej že nikoho nemá tak nech je spokojná.
hybaj dat sprchu, vyber si handry, zavolaj taxik, na pumpe kup flasu a uzi si Silvestra 😉
Ked sa tam mamina boji, ze ju nakazis, ked k nej pojdes, nasad rukavice, respirator, rusko a zdrz sa len nevyhnutny cas a mas minimálne 7 dni kludu 😀 uzi si chatu 🙂
Čudujem sa, že sa na toto musíš v 40tke pytať...
K mame chodis casto, a v konecnom dosledku je Silvester den ako kazdy iny, tak mama ho moze prezit aj sama. Chod na oslavu, prides k mame zajtra a povinsujete si. Pre istotu s respiratorom 😉
Ja som sa ešte raz musela pozrieť na úvodný príspevok, že koľko máš rokov. Myslela som si, že to píše 16 ročná. 🤦♀️
Raz v roku mysliet na seba a ist ku kamoske