Mám 15 ročné manželstvo a som zo všetkého unavená

29. jan 2022

Mám 15 ročné manželstvo, fajn muža, dieťa...
No v poslednej dobe mám všetkého akoby dosť, najradšej by som buchla dverami a odišla. Celé dni práca dieťa, domácnosť, manžel mi s ničim nepomôže. Za tie roky som čo to pribrala, a jeho "vtipné" komentáre ohľadom mojej postavy tomu nepridávajú. Mám miernu nadváhu.
Je pravda že som stretla jedného muža, ktorý ma neskutočne priťahuje, no je to sestrin známy. Občas naňho myslím a veľmi ma to hnevá a samozrejme on o tom nevie. Sama si hovorím, že keď je koze dobre, ide na ľad tancovať. No tieto pocity som mala aj predtým ako som ho stretla. Pomohlo niektorej z Vás, keď ste schudli, citili ste sa lepšie? Pre muža som už samozrejmosť. Fungujem ako na zotrvačník, nič ma neteší a keď som sama, len tak si poplačem. Akoby som potrebovala niečo čo by ma vytrhlo z tohto streotypu, určite nechcem aby to bol milenec. Mám svoje morálne zasady. Žiaľ nemám sa komu ani zdvôveriť. Nejaké rady čo Vám pomohlo?

lenusiatko
29. jan 2022

Vyskusaj jogu, chod s kamoskou na vino, veceru, zdover sa niekomu, novy uces, kozmetika, uprava stravy, trochu sa muzovi "strat z oci", vypadni z domu, zmen niektore zvyky, kup si dake dobre oblecko, topanky. Mozno Tvoj muz ma to iste, po tolkych rokoch uz stereotyp je jasny. Potom mozno aj nejaky uprimny rozhovor, ci chcete popracovat na svojom vztahu, mozno aj spolu niekam vypadnut na par dni, spytaj sa ho, ci este po niecom tuzi. Tak intuitivne by som na to isla, nech vam to cele nezakape tym, ze sa zatvorite kazdy sam do seba.

nnnuuunnn
29. jan 2022

Podľa mňa, nie je už láska medzi vami. Ja som podobné ukončila. Začínam život od znova. A stereotyp už nemám.

autor
29. jan 2022

@nnnuuunnn medzi nami to bola veľka laska a vzdy keď bol problém sme to nejako vyriešili. Teda ja som bola vždy tá, čo snažila kazdý problém vyriešiť.

nique
29. jan 2022

Korona doba je takza aj pre stabilne pary. My sme po 12r stratili laskavost vo vztahu. Take tie male drobne veci, ktore robia radost. Bolo by to nadlho.
A Tak sme skusili poradnu. Velmi nam to pomohlo. A ani my uz nie sme mladi, krasni. No zacali sme si opat jeden druheho vazit.

sima338
29. jan 2022

Tak ti poviem, tú sú 2 možnosti. Buď začnete na veciach ako pár pracovať, napr. už spomínaná poradňa, rozhovory, cielene začať opäť randiť alebo pôjdete každý svojou cestou ako tu už niekto vyššie spomenul. To čo sa deje medzi vami je prirodzené, zažije to mnoho párov, zvlášť aj v tejto dobe. Rozhodnutie je na tebe

autor
29. jan 2022

Väčšinou keď sa pohádame som to ja čo príde prvá a sklopí uši. Nie som žiarlivá ani nič podobne, môj muž sa ma fakt dobre ani sa tým netají, v podstate si robí čo chce. Keď ma svoj koníček, povie mi a ide. Len ja som nikdy nestretla s tým, že by som po niekom túžila, vždy bol on jediný. Maľujem sa malo ani nikam nechodim, išla som však k lekárovi a zhodou okolností 2 dni predtým som bola u kaderníčky a samozrejme, keď som išla k nemu som sa namaľovala a čuduj sa svete on začal žiarliť, doktor vyzerá super ešte ma aj pozná a manžel tiež vie ako vyzerá. Tak ma vypočuval 5 minút pred odchodom, odrazu si všimol že ma doma kočku.

autor
29. jan 2022

@nnnuuunnn len ono to asi v živote chodí tak, že po nejakých rokoch pride v manželstve útlm a meniť muža vždy keď sa to stane tiež nieje uplne ok.

1gramofon
29. jan 2022

No vidíš, trochu si sa primaľovala a hneď spozornel. To je od neho milé. Ale prečo robíš všetko aj za neho? Nech ti pomôže, napr spolu navarte a porozprávajte sa pri tom na ľahkú tému. Dobre ti hneď na začiatku poradili, aby si aj ty šla von s kamoškou, či za sestrou a nezostávala stále doma aby si všetko porobila. Trosku sa zabav cez ten život. Zavolaj manžela na prechádzku, skus sa s ním porozprávať, že čo sa s tebou deje. Začni cvičiť, je kopu videí na nete. Moja sestra keď schudla tak so sebou bola spokojnejsia a našla si takto aj nové kamošky. Alebo si nájdi videa na nete a podla nich si zacvic. A šaty tiež potešia, nemusíš na ne minút veľa pokiaľ setris. V sekacoch sa dajú nájsť pekne kvalitné veci za pár eur. Moja máti chodí do sekacov hlavne preto, že tam stále stretne nejakú kamarátku a spolu skúšajú, prezerajú...

mandymoore123
29. jan 2022

@nique ahoj môžeš prosím napísať niečo bližšie k tej poradni ? Ako to asi vyzerá a aká je cena ?

loliki
29. jan 2022
nique
29. jan 2022

@mandymoore123 pošlem správu

autor
29. jan 2022

@1gramofon o veci nejde kúpim si čo sa mi páči, len ja som skôr ten nevýrazny typ. Proste šedá myška.

spadnutaslivka
29. jan 2022

Skúsila si s ním o tom porozprávať? Nie o odchode a "milencovi", ale že si v poslednej dobe nejaká unavená, že furt žijete to isté a všedné (úprimne, tá korona tiež dáva zabrať), že by to už chcelo nejakú zmenu. Výlet, dovolenku, niečo urobiť inak. Možno len nemusieť navariť a objednať si donášku, možno by ti len stačilo nafarbiť si vlasy, možno sa zahrať na rande- že by mohol vymyslieť nejaký večerný program, ktorým by ťa skúsil nejako ohúriť ako keby chcel na teba zapôsobiť ako kedysi, keď ste spolu randili...

1gramofon
29. jan 2022

Robíš niečo len pre seba? Stretávas sa s kamarátkou, či sestrou? Máš hobby? Možno by si mala radosť z pohybu a aj by si schudla, z toho už má každá radosť. A zapájala by som manžela v domácnosti. Ak sa spolu viete rozprávať, tak sa ho opýtaj ci to tak tiež ma, ako sa ty cítiš...

luccija
29. jan 2022

Zmeniť prácu, nájsť si koníček, aspoň chodiť veľa von rezkou chôdzou schudnes niečo zdravé si uvaris asi si popri rodine zabudla na seba🙂nadchnúť sa pre niečo nové dať si cieľ..
Dieťa je ako veľké?podľa mňa klasická kríza stredného veku všetky nejak funguje a prišla nuda nič nového...keď nechceš vymeniť muža, tak len sa začať starať sama o seba.Neviem ako ste boli zvyknutí tráviť spoločný čas či víkendy zbytočne Ti budem písať, že choďte na bicykel či turistiku, keď ste to nerobili či ste ine typy...Muž Ti s ničím nepomôže prečo?

silviazlat
29. jan 2022

Ja osobne sa vždy cítim lepsie a príťažlivejšie ked schudnem. Pokial je to v tvojich silách tak do toho. Budeš hlavne zdravšia

1gabriela13
29. jan 2022

Veď schudni,makaj na sebe,zmena nepríde hneď,môže to trvať roky,ale stojí to zato. Okoren trocha váš vzťah,nech pekne žiarli,nech vie čo má doma a nech si to váži.

mandymoore123
29. jan 2022

@nique ďakujem

kittykat22
29. jan 2022

tvoj muz si je tebou isty a ma blbe kecy a sprava sa ako sa sprava. Moj muz robil to iste a zacala som si robit co chcem a niesom prijemna ako kedysi. Vlastne, mi je uplne jedno co hovori a co si mysli. Vdaka tomu ako sa ku mne nie moc vhodne spraval som sa rozhodla, ze si to nenecham a nas vztah mozno ide k upadku.

luccija
29. jan 2022

Začni aj ty robiť niečo pre seba chlap sa zdvihne a ide za svojim hobby nemysli na to, že sa treba učiť či robiť večeru.Zeny sú v tomto domasedky a viac sa prispôsobia rodine potom dieťa príde do puberty a nevedia čo zo sebou🙂dieťa ich tak nepotrebuje a muž si žije svoje.A koho by to po rokoch bavilo byť ako inventár.Sama prídeš na to čo zmeniť učiť sa jazyk, zavolať kamošku a chodiť spolu cvičiť, korčule..niečo si musíš ty nájsť kde presmerovať energiu.Mam pocit, že v mojom okolí každá kamarátka rieši podobne po x rokoch manzelstva

marca12
29. jan 2022

Jasne,ze sport a cvicenie ti pomoze. Vylucuju sa hormony stastia a budes sa citit lepsie. Ty ako ocenujes muza? Casto pocuvam,ako muz nedoceni zenu,ale ruku na srdce ty mu povies nieco pekne,pochvalis ho,chytis ho za ruku,objimes ho? Vsetci chceme od chlapov nemozne,ale uprimne,robia zeny nieco pre chlapov? A nemyslim tym tu klasicku odpoved varim,periem,staram sa o domacnost.

yoxinka
29. jan 2022

@luccija
Ja som vydatá 12 rokov, s chlapom som 15 rokov, deti máme tri a som šiesty rok doma. Mám veľké problémy a chrbticou a chlap mi úplne pekne, nič v zlom povedal, že by mo bolo kvôli chrbtu dobre schudnúť, ale to mi povedal aj lekár a môj fyzioterapeut. Mám 10kg navyše, ale môjmu chrbtu pomôže aj 5kíl dole. Mám skvelého chlapa, ktorý keď vidí, že cvičím, cvičí so mnou, keď jem ľahšie zdravé veci, pýta aj on. Začala som sa učiť jazyk, tak ma chlap zásobuje audioknihami, hľadá mi to a tak. Na jar by som sa mala vrátiť do práce a čaká ma rozhovor s novým šéfom, tak si so mnou sadol a dával mi nejaké tipy a tak. My na vzťahu pracujeme stále. Trávime spolu čas, športujeme spolu, stretávame sa s kamošmi a zároveň máme každý svoj život, koníčky, kamarátov … To je dôvod, prečo sme jeden druhého neomrzeli, napriek tomu, že sme spolu 24/7, lebo piaty rok robí z domu. Musíš násjť sama seba, niečo čo ťa baví, teší, makaj na sebe, nie kvôli nemu ale kvôli sebe. Známa začala 40ročná hrať s miestnymi mládencami a devami florbal, lebo jej syn hráva a majú tam aj takú hobby florbal skupinu a ona sa k nim proste pridala. Vraj skvelý reset 🤷‍♀️. Možností sú, musíš dvihnúť zadok, prestať sa ľutovať, otvoriť oči a pôjde to 🙂.

autor
29. jan 2022

@luccija v týždni sa skoro vôbec nevidíme, cez víkend bicykel a mame aj ďalši spoločný koníček, prácu mám super, tam problem nie je. Zle som si ich naučila. To je žiaľ moja chyba. Žienky ono to fakt naoko vyzerá, že mi nemá čo chýbať. Nikdy som si nemyslela, že budem riešiť takýto problém. Celý život mám nalinajkovaný, tak ako v práci aj doma musí všetko klapať, ako hodinky a ono sa to odrazu vo mne rozsypalo. Samozrejme že môj muž si myslí, že je všetko v poriadku. Je pravda, že vždy keď mám sviatok si na mňa spomenie aj mdž, aj deň matiek... Vždy som bola ja tá, ktorá išla bola v rodine za vzor. Nikdy som neurobila niečo zle, ani ako dieťa. A teraz odrazu bum najradšej by som niečo "vyparátila" a to mam o 3 roky 40.🙂

luccija
29. jan 2022

No hovorim klasická kríza stredného veku🙂nevieš čo so sebou.Ja som to mala v 40 tke pocit, že niečo musím zmeniť, lebo mi prepne.Zmenila som prácu začala cvičiť ešte dobre, že som nestretla nejakého pohladneho muža🙂máš veľa času premýšľať nad hlupostami

autor
29. jan 2022

@1gramofon chodíme na bicykle a máme aj ďalší spoločný koníček. A keď začnem chudnúť, bude musieť ísť môj ďalší koníček bokom, pečenie.

autor
29. jan 2022

@marca12 jasne že ho pochválim, aj v posteli je všetko v poriadku, ja len potrebujem niečo zmeniť a počuť názor iných žien, že sa také veci dejú a čo im pomohlo.

stanulienkat
29. jan 2022

Majdi si konicky, schudni. Budes sa citit atraktivnejsia. Pises, ze chlap nic doma nerobi. Preco????? Velmi zle si si naucila.

marca12
29. jan 2022

Jasne,ze sa to deje,ale ked je zena nespokojna sama so sebou,vtedy aj vztah upada. Skus to cvicenie a najdi si nejake konicky. Necakaj,ze ti muz vyplni cas. Obcas chodte niekam bez deti,uzite si spolocnost jeden druheho. Na vztahu treba pracovat a treba sa aj rozpravat o vztahu a pocitoch. Ak sa citis nemilovana alebo ako inventar,tak sa o tom porozpravaj s muzom,navrhni mu zmeny. Snad sa to zlepsi.

yoxinka
29. jan 2022

Tak zmeň to, že prestaneš rodine slúžiť. Normálne si s mužom sadni a porozprávaj sa s ním, povedz ako sa cítiš. Neviem, aké staré máš dieťa, ale môj 10 ročný syn vynáša smeti, povysáva, upratuje si izbu, vykladá umývačku, vie pripraviť jednoduché jedlo sebe aj mladším sestrám, moja 5ročná prestiera pred jedlom, po jedle vie spratať zo stola, pomáha pri nakladaní/vykladaní umývačky … Nemusíš doma robiť všetko len ty. A jasné, že ženy menia veci … známa si 40ročná rozbehla úplne inú kariéru, kamoška zmanila prácu, učila sa úplne nové veci … je to len na tebe celé.

marca12
29. jan 2022

Takze mas 37 si este mlada kocka a mas vsetko pred sebou. Zacala by som aj tym,ze sa bude aj muz podielat na domacnosti. Nemusis byt perfektna. Nevadi,ak nebude nacas upratane. Byva tam aj manzel,tak aj on moze upratat,deti tiez mozu s niecim pomoct. To je najhorsie,ked si naucis rodinu,ze si otrokom a potom vyhoris. My si doma delime prace. Kto ma kedy cas,tak spravi,co treba a je to super.