Malé dieťa a rozchod

28. okt 2024

Ahojte. Prosím Vás žiaľ stala sa situácia budem musieť ukončiť vzťah s priatelom. Mame spolu 6 mesačne dieta prosím ako je to so starostlivosťou. Musím mu ju dávať? Ci do 3 rokov nemusím keďže je ešte malinká. Ako to prosím je? Viem ze po dohode, ale nechcem ju dávať keď je ešte malička.

luccija
28. okt 2024

Je to aj jeho dcéra.Ak bude žiadať, tak na pár hodín záleží či je koječlná atd...nemôžeš ho, keď má záujem od nej separovať.Poznam deti, ktoré su od 4 r v striedavke dokonca majú dve škôlky.Ak sa nedohodnete rozhodne súd.

tamitamitami
28. okt 2024

Keďže je otec bude mať určené stretávanie s dieťaťom. Kým je taká malá bude to pár hodín, môže sa stať že stretávanie bude v tvojej prítomnosti.
Najlepšia možnosť je sa normálne dohodnúť a spísať rodičovskú dohodu.

beata_k
28. okt 2024

A musite sa rozchadzat? Mate male dieta, to zamava s kazdym parom. Ja nepoznam dvojicu, ktora by sa "nerozvadzala" kazdy tyzden.

autor
28. okt 2024

Ja som len chcela vedieť ze keď to je babatko, nie je dojcene ci budem musieť ju dávať do striedavej starostlivosti. Keďže je to ešte babatko... neviem si predstaviť ju dať preč ani na hodinu a nie ešte na den...

beata_k
28. okt 2024

Ano, musis.

slavka1988
28. okt 2024

Tomuto nechápem ty si sa rozišla alebo on s tebou ale dieťa si nevybralo ty si mama a on otec .Aky chceš aby mali vzťah keď do troch rokov mu ju nechceš dávať?

autor
28. okt 2024

Všade čítam ze striedava sa do 3 rokov neodporuca...

evka52
28. okt 2024

A naozaj ako pisu, musi byt z toho rozchod? Fakt ako v prvom roku dietatka sa 90% párov rozchádza kazdy tyzden.. dieta zamava vztahom, frustracia, unava z oboch stran.. nemyslim to v zlom ❤️ tiez sme mali vtedy take obdobie a vela kamaratok sa mi priznalo ze to mali rovnako

melynda
28. okt 2024

Je to aj jeho dieťa a pokiaľ bude mať o ňu záujem a vyžadovať si čas strávený s ňou tak áno, si povinná mu ju dávať. A na druhej strane môžeš byť rada že má o ňu záujem.

thereisabear
28. okt 2024

Veď nebude v striedavej, to ale neznamená, že otec nemá právo dieťa vidieť. Striedavá je niečo iné.

ivik4
28. okt 2024

Dieta nieje tvoj majetok
Je to rovnako aj jeho dieta , ako otec ma pravo s nou travit cas

mogaa
28. okt 2024

striedavá starostlivosť pri bábätku nehrozí....ale na pár hodín mu dieťa dať musíš, je to rodič ako ty......

januska12323
28. okt 2024

Je alkoholik, berie drogy alebo niečo iné? Alebo len tvoje ego? Je otec a má na dieťa právo, nemôžeš si ho ukradnúť len pre seba, nie je to dobré ani pre dieťa. Dohodnite sa alebo to nechajte na súd.

fadama
28. okt 2024

Dieťa zamáva každým? Veď dieťa je práve ten spoj dvoch ľudí. Čo viac ich môže spájať ako dieťa?
( Ešte pochopím nejak postihnuté dieťa,lebo to naozaj každý nedá, ale dole klobúk pred každým čo to zvláda v rámci možností)

som_realistka
28. okt 2024

Prečo ukončujes vzťah? Ak nie je alkoholik, gambler, fetak, násilník, duševne chorý tak, že ohrozuje seba a okolie, tak mu nemôžeš upierat právo stretávať sa s dieťaťom, skôr by som popracovala na tom, aby sa aj on vedel plnohidnotne postarať a aby si vytvorili vzťah. Poviem to možno hulvatdky, ale ak je chlap co sa týka dietata v pohode a majú vytvorený vzťah od mala, tak je ustretovejsi aj tomu aby dieťa strážil keď budeš potrebovať, a aj sa ľahšie dohodnete na mimoriadnych výdavkoch.

sense
28. okt 2024

Zo začiatku zrejme len v tvojej prítomnosti a následne pár hodín sám a potom víkendy a neskôr kľudne môže dôjsť aj k striedavej starostlivos. Polročné do striedavky určite nedaju.
Pokiaľ ma otec o dieťa záujem tak ma rovnaké právo byť s dieťaťom ako ty, nemá len povinnosti.

sense
28. okt 2024

Vzťah s dieťaťom sa buduje od narodenia nie až od troch rokov

cookie29
28. okt 2024

Ty sa chces rozist s priatelom... no ako to pises, vyzera to, ako by si sa zamilovala do ineho... prepac... dufam, ze to je len moj neprijemny pocit.

A uprimne, skus si predstavit, ze je to naopak, ze otec napise, ze ma male dieta a ze sa rozchadza s matkou a ci matka bude musiet vidat dieta? A Ty by si bola tou matkou.... Je to vase dieta, splodili ste ho spolu... mozno je zauzivane, ze kedze ma matka MD tak sa viac stara o dieta, ale pokial nie je nejaky vazny a preukazatelny dovod, tak dieta potrebuje oboch rodicov. A pokial nemas dovod na to, aby si branila styku dietata s otocm, tak by som sa asi zamyslela sama nad sebou... preco?

lujza123
28. okt 2024

A ako to chceš teda spraviť aby mali nejaký vztah ked mu ju nechceš dávať? Počkať do 3 rokov a strčiť mu dieťa do ruky ze na staraj sa - pričom pre dieťa to bude úplne cudzí ujo ktorého sa bude báť a pre chlapa zas spanielska dedina lebo ked nemáš deti nevieš co s nimy robit

Chapem ze kojene polročne bábätko je príliš malé aby si mu ho len tak dala, no môžete sa stretávať v tvojej prítomnosti, daj mu ho napapane, vyspane nech si ho ponosi, pohra sa s ním. Môže ho vziat kočíkovať. Co mama tvojho ex ? Dá sa s ňou? Ked bude mať dieťatko rok ze by ho zobral na chvilu k nej. Proste postupne, s citom.

cacianka
28. okt 2024

Zacni čítať. Roluj v tejto téme, plus v iných, napr. Právne poradenstvo, Rozvody a súdy, veľa sa dozvieš. Už je to tu na koni omieľané 2398x +. Nečakaj len info podané na tácke, lebo vidieť že nemáš ani šajnu. Mladá žena, nestačí len plodiť, rodiť, ale sa treba aj vzdelávať, čítať aktuálne informácie.
Nemyslím to v zlom, ale naozaj sú tu kilometre textov, ktoré ti pomôžu zorientovať sa , budeš to veľmi potrebovať.

nika523
28. okt 2024

@cookie29 fú ha, zamilovala sa do iného? To ako si na to prišla?

nika523
28. okt 2024

Neboj sa do striedavej ju určite nebude mať a ako určí súd pravdepodobne len v tvojej prítomnosti keď je tak maličká a potom keď bude staršia každý druhý víkend napr

cookie29
28. okt 2024

@nika523 je to len moj pocit ked citam "stala sa situácia budem musieť ukončiť vzťah s priatelom."
pretoze keby tam bolo nieco vazne alebo podobne, tak budem uvazovat inak. Napriklad sa ukaze ze je alkoholik a pod, tak pojde o dieta. Nevychadza to z nicoho konkretneho, on a nenadava a neuraza partnera, dokonca ho este stale nazyva priatelom, narozdiel od mnozstva inych zien...

eviulenka
28. okt 2024

Do striedavky ju najskor nedaju, pokial ale tvoj partner nie je alkoholik, fetak, alebo nasilnik a ma o dieta zaujem, tak nedavat mu dieta vobec do 3 rokov nie je v zaujme nikoho okrem teba, rozhodne nie tvojho dietata. Tak tu uz by si sa mala rozmysliet, ci mas zaujem byt tomu dietatu matkou, alebo dobrou matkou. Byt dobrou matkou vyzaduje vela obety a vzdat sa dietata, aby mohlo budovat vztah s otcom je ta uplne zakladna.

yanni
28. okt 2024

Autorka, nastuduj si o tom nieco. Stale splietas "striedavka". Striedava starostlivost je uplne nieco ine a anozaj sa to pritakych malych detoch neodporuca a ani nepraktizuje. U vas by to bol len "kontakt". A to otcovi ditatata, ak otac ma naozaj zaujem, nemozes zakazat. Takze ak sa nedohodnete, moze to dat otec na sud a ten rozhodne. Väcsinou pri tak malych detoch na par hodin v pritomnosti matky, neskor, bez pritomonsti, par hodin, jeden cely den, vikendy, alebo aj jeden den v tyzdni plus vikendy. Polovica prazdnin. Klasika je kazdy druhy vikend a polovica prazdnin. Ale to az neskor.

szuchta
28. okt 2024

Pokiaľ sa dohodnete normálne bez toho, aby to šlo súdnou cestou, tak o to lepšie pre vás. Ale asi ťa sklamem - ako otec má aj nejaké práva, nie len povinnosti, takže ak bude veľmi chcieť si malú brávať aj teraz, keď je ešte malinká, tak to bude možné.

lobic
28. okt 2024

no ale skor ci neskor to budete musiet riesit aj sudne, inak sa moze stat, ze ti nezaplati ani cent, a to by si dost pocitila.

autor
28. okt 2024

Ďakujem za rady, už som si všeličo o tom prečítala. Nie nemám novú známosť ani nič podobné. Nam sa postastilo dieťatko pocas užívania hak po 4 mesiacoch vzťahu. Zistila som, že ako človek sa ku mne nehodí a nevieme si nájsť k sebe žiaľ cestu. Keď som otehotnela tak som si male chcela nechať aj keď to bolo na začiatku vzťahu. Ale byť v zlom vzťahu nie je dobre ani pre mňa ani pre dieťa. Ďakujem krásne.

danielahamar
28. okt 2024

a kto podal o striedavú?

autor
28. okt 2024

@danielahamar zatiaľ nikto, ja som o tom veľa nevedela a možno ani neviem tak som sa spýtala aby som vedela čo nás čaká.