Má sa tá svadba zrušiť?

27. máj 2023

Ahojte
Poprosím Vas o radu
Sestra sa ma vydavat o dva mesiace..uz len pro forma sa maju dat pozvanky ale vsetci sa ma svadbu chystajú,rodicia su verejne znamy v okrese aj v obci,vydavat sa chce ale..
Ale ten jej snúbenec je divny
Chodi do kostola a aj jeho mama chodí na pute a su velki katolici a aj moja sestra,on si vsak ide svoje uz dost,co ju donutil s nim byvat roky pred svadbou,teraz rozbieha karieru a od vcera riesia ze on sa na svadbu este neciti
Vôbec neuznava sestrinu vieru,tvari sa,ze aj on ju ma ale nezije tak 😥nevazi si jej postoj, rodinu, svadbu chce zrusit,pohadali sa a ze na tom trva,ze nech si vsetci riesia svoje,ze on zalohy platil a je s tym v pohode,ked to zrusi,pritom maju fotografa napr kt sa zajednava rok dopredu,to nie je svadba z rozmaru,su spolu 6rokov zasnubeny skoro 2 roky
Sestra vratila snubak ale neuvedomuje si akemu pranieru ju vystavuje a aku hanbu utrzi sestra,podla mna je to sebec,mehladi vôbec na to,co sa v obci udeje ako to rodicia preziju, objednali kolace,zveladuju zahradu na odobierku, maľujú,su starsi proste to bude tazke ak to naozak zrusia..nechapem to
Tvrdi ze ju miluje ale cudne sa sprava proste toto sa robi?
Sestra spi na gauci,je tam este ekonom.situacia koli nemu opustila dream Job a odisla strasne daleko byvat a robi kratko v novej praci,nema nic usetrene ani nema kam ísť proste uplne cele zle
Este to neoznamili snazila som sa mu aj so setrou vysvetlit ze musi proste nejaký tlak vydrzat,robi si karieru a je tam uz 2 r este tak 3-4 kym bude nejaka pozicia..sestra sa vydat chce je to jej prirodzena tuzba a nie len tak zit akoze.. to nie je pre ňu..

mimirka32
27. máj 2023

No lenze ked on nechce, tak ho nemoze nutit. Ale na jej mieste by som s nim po tomto neostavala zit a rozisla sa s nim

ckocka
27. máj 2023

Lepšia hanba na pár týždňov než pokazený celý život. A hanba je to jeho.

zmrzlinka2021
27. máj 2023

V prvom rade, zrusit svadbu (aj s jej strany) nie je ziadna hanba. Prave naopak, je to prejav zrelosti, uvedomenia si, ze dotycny je debil. Ak sa on sprava tak, ze na svadbu sa neciti, ale nevadi mu 6 rokov byt vo vztahu, a urcite aj sexovat, tak je to debil, ktory vnima svoje potreby, a tvoja sestra mu je ukradnuta.

Nevniam potrebuje nic oznamovat, na mieste tvojej sestry by so mu zapriala stastny zivot, ale bezo mna. Nikdy, skutocne nikdy by som s takymto clovekom neostavala dalej vo vztahu. Je to nevyrovnany a excentricky jedinec, nikdy nepochopi svoju rolu muza, nikdy ona v nom nebude mat partnera, o ktoreho sa bude moct opriet a doverovat mu.

A nech sestra dakuje Bohu, ze neurobila ten chybny krok a cim skor zbadala kto je realne jej frajer.

brezza
27. máj 2023

Toto si musia vyriesit oni dvaja. Ty by si sa do toho nemala starat a vobec nepremyslat nad recami dedincanov. Kazda senzacia trva 3 dni.
Odhliadnuc od toho, si myslim, ze toto je zaciatok konca vztahu. Chlapec sa zjavne neciti na to sa viazat. Na co je dobre ho nutit? Aj tak by to dobre nedopadlo. Potom by si pisala o hanbe, ktoru sestre spravil tym, ze sa s nou rozvadza.

autor
27. máj 2023

@mimirka32 no oni v podstate su rozideni,len nikto to nevie,lebo to bude hrozne pre rodicov

reanda
27. máj 2023

jasne, nech ho nejak donuti a nech sa za neho urcite vyda.. to je jedno, ze za debila, hlavne, ze bude vydata a neutrzi ona ani rodina v obci a okrese hanbu.. to trapenie s chumajom do smrti uz snad len nejak pretrpi.. drzim palce

luccija
27. máj 2023

Možno s ňou už nechce byť vôbec aj to je možnosť...asi ho sestra dotlačila k svadbe?
Každá senzácia trvá 3 dni, keď nechce tak nechce.Naco by bola dobrá svadba z donútenia?
Ak to nie je len nejaký afekt treba to povedať čím skôr rodičom...horšie veci sa stavaju.To, že chodí do kostola a jeho rodina na púte nema nič spoločné s tým, že sa na to neciti a nechce svadbu.Chcelo to odvahu povedať to v tomto mu fandím.

autor
27. máj 2023

@reanda praveze si rozumeli, aj ked toto strasne ju trapilo ze proste cakala ze si ju vezme po skole,vedel to a nic a potom akoze zasnuby a my ze to čo kedy termin a tak,u nas kednje orsten sa uz vsetko vybavuje,sala a tak.. proste take su zvyky
Ved nech si kazdy robi ako chce..on to vedel

autor
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 uplne to iste si myslim aj ja

autor
27. máj 2023

@mimirka32 ona je zalubena az po usi anon tvrdi ze ju miluje.. az na svadbu si rozumejú vo vsetkom..

autor
27. máj 2023

@luccija nie nedotlacila,cakala ako putka roky,ja by som ho poslala po roku do riti

maryetta
27. máj 2023

Co je vacsia hanba a hlavne pre koho? Rozist sa pred svadbou. Alebo rozviest sa potom?
Vziat sa je zavazok. Je to rozhodnutie oboch.

reanda
27. máj 2023

hovno velke si rozumeju.. porozumenie vypada inak

autor
27. máj 2023

@maryetta no ved neviem ako to mame interpretovat ci mal len epizodu alebo ma zmysel pockat a dat mu sancu..

mala_zabka
27. máj 2023

Vraj hanba a vystavuje ju pranieru 😂 Taká sedlačina pre pána! Stavím sa, že ste z dediny kde si každý vidí do taniera a "teraz budem chodiť pred susedmi kanálmi" a podobné žvásty🤦 takže radšej nech si ju teda vezme aby sa nepovedalo a nemuseli sa "hanbiť"? Ste vy normálni koľkí tam ste? 🤦Čo ho chcete s devinou pri spánku donútiť lebo ostuda?

autor
27. máj 2023

@mala_zabka nie, čosi,ja tam 20 rokov nezijem,oni su odtial,vedia ako to chodi tam ani je to dedina a rodicia su skromni poctivi ludia

autor
27. máj 2023

@mala_zabka a este.. on si ju chce akoze vziat neskor a o to ide, lebo to je cudne ,tak bud nech si ju vezme alebo nie,proste toto bude čudné zrusit vsetko qkoze len presunúť na neurčito bez dôvodu

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Pocuvaj, tvoja sestra uvazuje vobec o druhej sance????

To hadam nemyslis vazne!!

Jemu nestoji zato, aby sa vzdal svojej slobody a prijal zazvazky.

Ak mu ustupi, a teraz je jedno ci svadba alebo nesvadba a pokracovanie v chodeni, tak bude riadne sprosta a skaredo na to doplati.

autor
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 hej 🙈

mala_zabka
27. máj 2023

Počuj, 3 moje kamarátky zrušili svadbu lebo si neboli isté či robia dobre. Jedna ju najprv len posunula, ale nevydala sa. Myslíš, že ich niekto ohovára? Všetkým je to jedno. Týždeň si o tom vrabce štebotali, lebo veď dedina a konečne sa aj v tej ich pr#eli na konci sveta niečo deje a potom bol kľud. Nie je dobré robiť tieto veci na silu. Ale je fakt, že by sa mal chalan rozhodnúť. To je niečo ako "dáme si pauzu vo vzťahu" - čiže totálna kravina. Držím palce nech to ségra dobre ustojí

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Tak ak je to tak, nechaj sestru tak.

Pravidlo zivota: nikdy neries sracky inych ludi.

Vacsina ludi ma v zivote to, co si ziada a co zije. Uvidis, ak mu da dalsiu sancu... otehotnie a potom tu sama bude pisat temy na MK, ako si ju nevazi a neviem co este...

foodoorka
27. máj 2023

@ckocka tiež som si to pomyslela.Ze radšej zrušiť pred ako byť nestastny po.A či nemá inú.

jesenzima
27. máj 2023

Čiže svadba má byť takpovediac nasilu, lebo čo povie babka, sused, tetka z dediny ??? To ešte v dnešnej dobe niekto takto uvažuje? Neverím .................

patus_2
27. máj 2023

Necuvol snubec len preto, že už teraz vidí, že sa mu do vzťahu montuje polka rodiny aj dediny? Lebo zvyky, rodina, čo povedia susedia, čo povedia v dedine atď.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vler
27. máj 2023

Horsie pre rodicov by bolo vidiet ze ich dieta je v nestastnom manzelskom vztahu

autor
27. máj 2023

@vler no oni ho ocividne prekukli ale ked už je to rozbehnute netusim co jej povedať..je v riti lebo nema kde ist proste.. k nasim ist nechce

autor
27. máj 2023

@jabadabadu je no 🤷

domkakvet
27. máj 2023

Bude to dost zle oznamit, ze sa svadba zrusila, ale radsej teraz kym nie je neskoro, ked ma on takyto postoj do svadby netreba ani ist, ale ona nech s nim uz neostava a poriadny katolik, ked ju nutil na byvanie pred svadbou.

bylinka25
27. máj 2023

Autorka, ak sa snúbenec tvojej sestry necíti na svadbu, nech na neho netlačí, nech zruší svadbu, lepšie z kratšej cesty, ako keby to malo vyústiť do nedaj Bože aj nejakej tragédie.
Ja si pamätám ešte v roku 2016, keď v SNV zabil svoju snúbenicu jej priateľ, lebo zrazu sa na svadbu necítil, bolo to na neho veľa.
Tá tragédia sa stala prvého októbra deň pred svadbou.
Radšej prežiť pár dní hanbu, ako keby sa malo niečo ešte horšie stať.