Prosim vas v pripade ak dvaja rodicia sa rozidu a nemaju sudne rozhodnutie komu su deti zverene, moze odmietnut otec vratit matke dieta?
Ano, moze odmietnut. A ani privolana policia nepomoze
A lem tak mimo... "Narok" maju obaja.
Môže a kľudne jej ich nemusí odovzdať až do rozhodnutia súdu,čo môžu byť aj 4 roky. Bohužiaľ,realita nášho štátu. Absolútne zastaralé zákony, nepripravené na takéto situácie. Preto radím radšej sa dohodnúť, urobiť kompromis. V opačnom prípade nastávajú rôzne nepríjemné situácie.
@waity888 súhlas, poznám jeden živý príklad...
A preco by to robil ak je normalny? A ona tiez ? Lebo to kludne moze byt na sude pouzite proti nemu. Jedine ak by matka bola nejaka fetacka pod vplyvom. Inak nema otec vacsie prava ako matka. Moze ich nevratit len ak su pri nej v ohrozeni života nie koli vasej partnerskej zlobe. Ak mà otec svoje deti rad nebude im vyrabat traumu len aby tak ubližil ich matke. Mali by ste sa obaja chovat na urovni koli vasmu dietatu nech netrpi vasim rozchodom a vojnami.
@miadi blbost.. je jedno ci je fetacka alebo nieje a o dieťa sa stará, bohužiaľ slovenský súd, slovenské zákony nemajú páky... Povedia Mate rovnaké právo ako rodičia dieťaťa a fajka zhasla. Matka sa môže aj s prepáčením posrat kým bude súd a on si ho napr nechá u seba a chce ženu trestať týmto spôsobom.. Takže tak
@miadi otec nema vacsie prava ako matka, avsak pravo na dieta maju obaja. Cize otec nie je nicim a nikym nuteny deti vratit, pokial nema matka v rukach rozhodnutie sudu.
Tie, čo sa zavzdušňujete aké je zastarelé, keď rodičia majú rovnaké právo na dieťa, vôbec nechápem. Ako by aj mohol mať otec menšie právo na dieťa ako matka? Keď sa má podieľať na starostlivosti, hlavne finančnej, tak nielen že sa musí podieľať rovnako, ale podľa niektorých aj viac ako žena, ale keď sa jedná o toto, zrazu vám diskriminácia pohlavia, v opačnom garde, neprekáža?
@veronikalubko tak to je potom blbost slovenskych sudov.
@draik nepotrebujem pravne znalosti na verejnom fore. Ty mozes byt pravnik aj nemusis . Ty mozes byt kludne troll co si googli legislativne detajli. Ale znalosti Musis mat ked ta oslovi klient. V pravnej firme! Ale nie tu na internete. Nazor na vec moze mat kazdy a nemusi byt certifikovany. Keby si tu mal normalne meno nie Nick tak by som ta Mozno mohla brat važne. Ale aj tak vyjadrovat sa tu moze hocikto si uvedom ze nie si na sude. Treba vediet trochu rozlišovat virtualnu realitu od reality . Stojim si za svojim nech je to ako chce ze rodicia by nemali bojovat cez dieta mali by sa snazit pre jeho dobro dohodnut. Nie mu robit traumu.
@draik a bolo by lepsie keby si si prestudoval pravidla MK sa mi mari ze tam je vysvetllene ze tu sa nevykà. Ty si sa mi za cele roky tu ozval 2x a ten prvy x v rovnakom zneni. Ked mi napises a tagnes ma 3x uz to ani nebudem čitat. Mne sa len hnusi ze sa dvaja rodicia rozidu a idu si kradnut dieta! Ak je autor chlap co nechce dieta vratit matke. A zaujima ho len legalne pravo tak je uplny uboziak ak sa na vec nevie pozriet z moralnej stranky. A z dlhodobeho hladiska matku dietata nemoze odstranit vymazat zo zivota dietata! Hawk .
@veronikaszabova tak to je velmi cudne maju rovnake “ prava” ale jeden z nich sa moze rozhodnut ze dieta nevrati? Kde su potom tie prava rovnake? Som rada ze nezijem na Svk . U nas ked sa jeden z rodicov rozhodne ze bude mat dieta len on este nez sud stanonovy Tak je to ppvazovane za unos
Kde sa dvaja bijú - rodičia, tretí víťazí - súd. Ak sú rodičia nezreli a príliš zaplavení svojim ublížením, preklopuje sa im do rodičovstva krivda partnerska, a ak to funguje tak,,že nechápu ,že pokiaľ nemá jeden z jeden rodičov zakázaný styk, tak si budú robiť čo si v ich fantázii vyhutali. A jedného krásneho dňa , sa otec súd nad týmito dietkami zlutuje a šalamúnsky a invazívne dá pokyn,ako sa kto môže stretat s deťmi. A nas daňových poplatníkov to bude stáť vreckové.
Okrem grosov ,kt. treba zaplatiť, tak na scéne je aj psychické zdravie dieťaťa , jeho psychosexualny vývin trpí , bude mať ťažké následky ako dospelý rodič, okrem toho sa bude zvyšovať štatistika syndrómu zavrhnuteho rodiča a budú sa zakladať rôzne ofenzívne organizácie, kt. budú pôsobiť Max.amatersky, budú viac škodiť a budú dávať do celej záležitosti viac chaosu a škodlivosti , primárne poškodí dieťa rodič, sekundárne odborníci a do tretice všetko najhoršie, nejaky zlepec amatérov , kt. nepochopili o čo komu ide.
@miadi narok maju obaja. Bodka. Ze sa ti to nepaci, smola
Prečo to chlapi robia? Ja som sa stretla s viacerými prípadmi, kde žena nechcela dávať otcovi, tak to vyústilo do toho, že jedného dňa si dieťa zobral a nevrátil. Vždy je dobre sa dohodnúť a dobre vychádzať.
@miadi nepytam sa za seba,ale za kamaratku a ano jej byvaly ma podozrenie,ze berie drogy,preto nechce maleho vratit
Obidvaja majú rovnaké práva, pokiaľ súd neurčil inak. Ak jeden druhému dieťa nevydá, ani polícia nemôže nič spraviť.
@lvulik no v tejto je mimoriadne rozhodená,
mudruje okolo slovenských zákonov a pritom tu nežije.a ešte síra na draika, úplne od veci vytahuje.
názor napísať, ok, a tiež je pravda že nárok na deti majú obaja rodičia. Kým súd nerozhodne alebo sa ako rozumní ľudia rodičia slušne nedohodnú, nejde o únos. Únos sa klasifikuje úplne inak.
Ak má 1 rodič podozrenia na akékoľvek toxické problémy druhého rodiča, musí ich riešiť legalnymi cestami. Trochu nevhodne autorka diskusie napísala zadanie, lebo až teraz vytiahla celkom iný problém, ktorý mení situáciu, zatiaľ čiastočne
Kazdy druhy den je tu diskusia o tom "co ak sa rozhodnem nedat otcovi dieta" a castokrat je to len preto, ze ten otec je debil, ale kde bol rozum, ked to dieta plodili... Vtedy zeny drzia spolu a ohanaju sa, ze kym nie je sud, tak mu ho dat nemusi...
Bavime sa prosim pekne o dietati, a nie o veci.. Lwn preto, ze dieta vyslo poroznymi cestami zeny, tak ma "vacsie" právo?
@anonym, ocividne sa ti dvaja rozisli v zlom a vo svojej malichernosti sa budu natahovat cez dieta. A ten pribeh o drogach, je skutocny? V takom pripade by boli obavy otca na mieste.. Ale vieme aki vedia ludia byt ublizeni po rozchode..
@miadi áno, keď nerozumieš čo som napísala, tak som troll 😂 zrejme si nepochopila môj príspevok, kde som jasne uviedla, že nárok majú obaja rovnaký a tie, ktoré sa rozčuľujú, že systém je nedomyslený, lebo dieťa by malo byť automaticky v starostlivosti a nároku matky, diskriminujú otca. Už lepšie sa to vysvetliť nedá, už je to len na tebe snažiť sa o pochopenie.
Áno môže,
Tak ako ženy robia prieky tak aj muži a opačne