Ahojte, dobrý vecer… trošku nezvyčajná otázka…. Kde je hranica čo viete manželovi odopustit? Ak na vás siahne rukou v opitosti hoci nie do tvare, odpustili by ste? Pred tým boli neustále len ziarlivostne scény ale neprávom. Som maminka dvoch deti, pracujem, po práci letím domov po deti, oprat, upratať, učiť sa so starším, niekedy dame len ihrisko a samozrejme učenie a viac nestíhame. Ale môj muž stále vraví, že v robote stíham aj chlapov. Zarábam viac ako on a to neznesie, ponižuje ho to… vraj preto je taký smutný lebo on by mal byt ten kto sa postará…. stavalo sa, že mi často ubližoval ale nie fyzicky ale psychicky a som k nemu odmeranejšia a nedokážem mu dať to čo si žiada… lebo mu asi neviem odpustiť…. Netuším. On potom si zvykne vypiť a potom robí zlotu doma… spája si nejaké tie vymyslí v hlave a zostane agresívny. Väčšinou len slovne ale naposledy ma buchol po ruke, opľul ma a zastal pred tvárou so slovami, že ma tam neudrie len aby ho nezavreli. On si to na druhý deň nepamätá a je taký ako keby nešťastný a ja vzdy hľadám cestu ako mu odpustiť ale mám pocit, že čím ďalej tým viac ho nechcem…. No mám aj nejaké výčitky, že možní keby som mu dala viac lásky… 🙈🙈🙈
@marsko2101 nie je to tým, že mu dávaš málo lásky, toto je cez všetky čiary hoc bol opitý, už by som bola odstahovana a žiadosť o rozvod na súde. Či chceš čakať kedy ta začne regulerne mlstit aj za triezva?
Prečítala som 4 riadky a ďalej netreba
Žiadne násilie nesmieš tolerovať, vonku voči tebe alebo deťom
Žiadne…..fyzické psychické sexuálne ekonomicke …..
Utekaj a rýchlo. Deti v takýchto podmienkach budú tiež byt agresívne alebo týrané
Namiesto viac lásky mu daj radšej rozvodovy papier. To je fakt už úplne mimo pod úroveň nechať sa opľuť a uvažovať takto
@marsko2101 porozpravaj sa s nim, ale razne, ze toto uz viac tolerovat nebudes, ze ak to este raz spravi pobalis si veci a je jedno aky na to bude mat dovod a ak ma nejake problemy z detstva nech vyhlada odbornu pomoc.
opľul? pre mňa pomaly ešte horšie ako facka...
@marsko2101 veru neviem koľko by som dokázala odpustiť. Nie som a nikdy som nebola v takej situácii, asi by mi stačilo oveľa menej na odchod od neho. Dočasne by som to vedela predýchať asi jedine pod podmienkou, že začneme navštevovať nejakého terapeuta. To, že si nepamätá, by pre mňa nebola výhovorka. Nabudúce si možno nebude ani pamätať, že ťa udrel do tváre... Odpúšťať mu do aleluja by pre mňa nebola cesta. Máte problém, tak ho riešte. Ideálne spolu, ak sa nechce jedna zo strán tváriť, že problém neexistuje.
Alkohol nie je výhovorka, dokonca by som povedala, že o to horšie... keď "nevie" čo robí, ľahko sa raz prestane ovládať úplne... ja by som už ani len tie žiarlivostné scény neodpustila, nie to ešte akékoľvek násilie..
utekaj, ty nenesies zodpovednost za to ako sa on sprava, aj keby mu davas malo lasky podla teba, ale on nesie zodpovednost za to ako s tym nalozi (a teda nie velmi dobre mu to ide, ide sa utapat v alkohole a nasledne vymysla a este je agresivny). a ty zas nesies zodpovednost za seba a deti, ako sa zariadis v tejto situacii, a za mna by bolo vychodiskom asi rozvod, aby nedoslo k niecomu horsiemu. predpokladam ze pracu mas, peniazky tiez, nechaj ho ist, nezasluzis si to
@marsko2101 z toho co pises, a to som necitala vsetko neodpustam nic. Fyzicke nasilie, ponizovanie, ziarlivostne sceny, manipulacia, ponizovanie. Kazde plozku z toho zoznamu by som neodpustila. Vsetko dokopy? Ako by si toto mohla odpustit? Ako si ho (to) mohla nechat zajst az tak daleko? Kde mas sebeuctu?
Keby si mu ty dala viac lasky, tak ta mozno zacne bit. Co ty vies.
Bohuzial pri takychto ludoch nemozes takto premyslat, ze co keby som ja nieco urobila inak a lepsie...tak oni by sa zmenili. Nezmenili.
Nie toto by som ne tolerovala.
NIC z tohto by som neodpustila. Odpustit mozno zabudnute meniny a nevhodnu reakciu na novy uces. Nie pluvance!! Jezisna matko! Pozbieraj sebauctu, mas na viac ako na takehoto luzra!
Nikdy viac by som sa nedala ponižovať chlapovi, ktorý si ma neváži. Len raz na mňa vztiahol ruku a neváhala som podala žiadosť o rozvod. Deti vnímajú viac, ako si myslíš. Ak chceš, aby si z vás brali príklad, zostaň v manželstve.
On si zvykne vypit a je agresivny a ty spekulujes, ci mu nedavas dost lasky 🙄
@marsko2101 Je mi to hrozne luto ako zijes.
Kde je tvoja hranica? Mas ju, alebo ju on uz davno prekrocil a ty iba posuvas latku?
Ked ste zacinali vztah mala si take predstavy ze v momente ked na teba vztiahne ruku tak je koniec?
Co sa musi stat aby si mu dala zbohom? Udriet ta do tvare triezvy, Kopnut ta v opilosti?
Ako zili tvoji rodicia? Bol otec nasilnik?
@marsko2101 ze je na druhý deň smutný? To nie je smútok, len ma opicu a je mu zle... už dávno by som tam nebola a asi aj tušís ze za chvíľu padne prvá facka, už ti to aj naznačil...
@marsko2101 nepoznám to nezažila som môj otec aj môj muž pijú len príležitostne každopádne nech boli problémy akékoľvek nikdy sme sa ani takto nehádali ...toto nieje dobre a určite si to nenecháj nieje to láska takže v tomto vzťahu už nemusíš byť odíd skôr ako ti naozaj ublíži...🙏
@marsko2101 dievca zlate, prečítala som si tvoju predchadzajucu diskusiu 🥲🥲🥲🥲 je mi to ľúto ....žiješ v chorom toxickom vzťahu. Toto nemá s láskou nič spoločné
@marsko2101 už Ta tak zmagoril, že si myslíš, že ty si tá zlá:(nepoteším Ta bude to časom ešte horsie
@marsko2101 to chce manzelsku poradnu alebo psychologa pre neho...ak s tym ma zaujem aj on nieco robit...lebo so ziarlivcom je to hrozne. A ten prijem...laska sa predsa nemeria tym, kto kolko zarobi. Mal by sa s tym vnutorne vysporiadat a nezit v tych ideach, ze muz musi uzivit rodinu a zarabat viac ako zena...to je take detinske...
Nič v zlom, no si dobré naivná ... opľuje Ťa, zbije Ťa a Ty riešiš, či mu náhodou nedávaš málo lásky? ... nie viac lásky, po papuli by som mu dala hovädu.
“ Väčšinou len slovne ale naposledy ma buchol po ruke, opľul ma a zastal pred tvárou so slovami, že ma tam neudrie len aby ho nezavreli. …. No mám aj nejaké výčitky, že možní keby som mu dala viac lásky… “ - tak toto je snáď zlý sen 🤦🏻♀️
Tak aspoň ty máš tie výčitky svedomia, keď ta uráža, keď už on ich nemá. On si dovoľuje práve preto, že ty mu po takomto správaní dávaš tu lásku, ukazujes mu tým, že jeho zlé spravanie k tebe je akceptovateľné.
Ja len jednu vec nechápem. Čo diskusia, inde tiež tyrana žena, kde manzel najskôr psychicky týral (ono tí beťári manipulátori idú na to postupne, najskôr vždy slovne a skúšajú, koľko obeť znesie) a tá žena tiež dostala po hube a namiesto toho, aby pozbierala svoju hrdost, ukázala chlapovi, ze toto sa stalo posledný krát a buď sa ide liečiť alebo rozvod, tak ešte za ním chodila s prosíkom, že čo má na sebe zmeniť. To fakt vy ženy, ste tými chorými ľudmi už tak zmanipulované, že veríte tomu, že si takéto spravanie zaslúžite a chyba je vo vás? Naozaj? Toto je neskutočné, žiadna ludska bytosť si nezaslúži, aby sa jej šliapalo po sebaúcte. Žiadna. To sú chorí ľudia, ktorí toto robia a vylievajú si zlosť na niekom slabšom.
Nie netolerovala by som to ale poviem ti z vlastnej skúsenosti. Môj otec bil moju mamu, so sestrou sme ako deti trpeli, nás nikdy neudrel. Najväčšie vykúpenie pre nás bol ich rozvod a keď otec odišiel. Dodnes ja so sestrou z toho máme následky. Síce to navonok na nás nevidno, ale v istých sférach nás to poznačilo. Ak už nepozeráš na seba čo by si určite mala tak myslí aspoň na vlastné deti. Je to hovado ktoré ako tebe tak aj im ničí život.
Tu máš ako skutočnosti chorí ľudia fungujú…
https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubizn...
Zakomplexovaný chuj.
nic z toho by som neterovala - presne takto sa sprava chlap, ktory tyra svoju zenu a bolo by mi u prdele ci si pamata alebo nepamata a uz vobec by som sa nezamyslala, ci mu davam malo lasky 😵💫 nebola som v takej situacii a preto sa nebudem tvarit, ze chapem a rozumiem - kazdopadne nie toto by som netolerovala, obzvlast nie ak by som bola uspesna a ekonomicky nezavisla zena
No keby mňa manžel oplul, už by viac nebol manželom. Nesnaž sa mu odpustiť, to,že si to nepamata, je len hlúpa výhovorka...