Keď muž bije doma ženu, bije aj svoje deti?

5. apr 2024

Je pravidlo, že “muž” ktorý bije doma ženu, bije aj svoje deti?

Zaujímajú ma osobné skúsenosti, pozorovania. Nie domnienky.

História fyzických útokov Pitta na Jolie začala dávno pred známym rodinným výletom zo septembra 2016, kedy leteli z Francúzska do Los Angeles. Počas tohto letu však po prvýkrát nasmeroval svoje fyzické útoky aj na deti. Jolie ho po tomto incidente okamžite opustila,"

maranta_leuconeura
5. apr 2024

Z podstaty veci, ked niekoho bijes, zvacsa ak zacnes, dovolis si voci slabsiemu, aby si mala prevahu a vyhrala. Ak si muz dovoli voci zene, co mu zabrani, aby si dovolil voci detom?
Ved takych pripadov mas kopec, aj na Slovensku, aj deti co skoncili v napravnych zariadeniach/vazeni, ked ublizili otcovi, ktory matku aj ich otlkal...

michaela329
5. apr 2024

Pravidlo to nie je. Poznám minimálne dvoch skvelých otcov, no viem, že ženám (a zvieratám) facku vedia dať.

eternity24
5. apr 2024

@michaela329 tak to sú ozaj skvelí otcovia 🤦🏻‍♀️ ako môžeš toto napísať?

hortenziaj
5. apr 2024

@michaela329 skvely byt môže, ale nevieš čo sa deje doma za zatvorenými dverami, a deti sa nemusia priznat

michaela329
5. apr 2024

@eternity24 pretože poznám ich dospelé deti a často sme sa o tom bavili. Ja si tých chlapov nezastavam, len píšem, že to nemusí byť pravidlo.

slovakboy
5. apr 2024

Muž čo bije slabších je slaboch a zbabelec. Väčšinou sa sám pokaká, keď ho napadne niekto silnejší. To je moja domnienka.

autor
5. apr 2024

@slovakboy áno to vieme, ale či si dovolí aj na deti?

janulka1802
5. apr 2024

Nemusí to byť pravidlom. Skôr je to špekulatívne hovädo. Pri deťoch sladký ako med a k žene despota. Sú aj takí, deti niekedy to násilie vôbec nemusia vidieť a kľudne im môže vymývať mozgy.

luccija
5. apr 2024

Prečo sa pýtaš?dostala si facku a bojíš sa, že bude biť aj deti?tak či tak je to zle žiť v takej rodine pre deti aj, keby neboli bité.Ale sú chlapi čo majú konflikty iba so ženou a s deťmi si rozumejú zase ani ženy nie sú vždy sväté a vyrábajú a vyvolávajú konflikt to neznamená, že majú dostať

maciatkolulu
5. apr 2024

@michaela329 odkiaľ vieš ako sú otcovia,bývaš s nimi?

michaela329
5. apr 2024

@maciatkolulu s jedného synom dom chodila, s druhého dcérou sme boli najlepšie kamarátky. Nepotrebovala som s nimi bývať.

maranta_leuconeura
5. apr 2024

@michaela329 skvely otec urcite nie je ten, co uci deti, ze maju pouzivat nasilie voci slabsim, pripadne ponizuje ich matku. A deti sa ucia pozorovanim a preberaju vzorce spravania rodicov.

zzuunnaa
5. apr 2024

nie, nie je to pravidlo. Skôr možno deti dostanú ak obraňuju matku ale väčšinou si chlap vybíja zlost na žene :/

michaela329
5. apr 2024

@maranta_leuconeura Pozri, to sú všetko také pekné všeobecné poučky, ale život býva zložitejší. A vzťahy duplom. Autorka sa pýtala, či je to násilie na žene pravidlom aj na deťoch. Ja som odpisala, ze pravidlom byť nemusí. Lebo poznám dvoch ľudí, ktorí mali takych otcov a aj keď teraz vedia, že tí otcovia sa správali k mamám zle, tak k nim ako deťom (dokonca aj teraz ako k dospelým) boli fakt skvelí. A obaja to v sebe museli nejako spracovať.

luciaruz
5. apr 2024

Nie, nie je to pravidlo. Moj otec mlatil matku do otrasu mozgu ale na nas ruku nikdy nepolozil. Je to velmi obsirna záležitosť, zalezi, aky ma ma facku dovod, ake tam je pozadie, aku ma osobnost... ci to je proste agresivny clovek od základu alebo ma iba problém s ženou.

vilma7
5. apr 2024

Môj otec.bol.agresivny voči matke. Mňa a sestru nikdy neudrel.

bela30
5. apr 2024

Tak co som citala Brad vela chlastal, uz sam seba nezvladal evidentne. Cize mozno preto mu prepinalo, vela sa za ten chlast neskor kajal. A co sa tyka napadnutia toho jeho syna, ci uz vlastneho alebo adoptovaneho, neviem o ake napadnutie tam islo, mozno len facka, tusim som niekde citala, ale synacik ho vraj vytocil do biela, tazka arogancia mladeho za tym bola, ved aj teraz siri kadejake veci mlady do medii. Nevieme ako sa to stalo, co sa vlastne stalo ani preco, vieme len to, co podsuvaju media a to je povedzme si uprimne casto vykonstruovane.. Ich deti vraj celkovo nemali ziadnu disciplinu, Jolie im vsetko dovolila ale ze uplne..nemali vecierku, jedli co chceli, robili co chceli, ved staci sa pozriet na to ich dievca, z ktoreho je raz chalan a raz dievca, cele zle...Celkovo ta rodina neni podla mna ok hlavne rodicia to teda nedrzali, tak ako mali

matkahelka
5. apr 2024

urcite to pravidlo nie je. niektori chlapi beru zenu ako "cudziu", pricom deti su z ich vlastnej krvi. ja som mala na internate spolubyvajucu, jej otec mamu fackal za kazdu somarinu, dcer sa nikdy ani nedotkol. este ani vtedy, ked mamu obranovali a do otca stuchali, tahali ho za vlasy, aby mamu ubranili. a ked nanho kricali, aby radsej zbil ich ako mamu, on im povedal, ze matka je cudzia, oni su jeho krv, radsej si ruky polame, ako by sa ich dotkol.

rozculena
5. apr 2024

@michaela329 a tie decká fotrov úplne milujú,lebo to boli takí skvelí otcovia?

ivangeline
6. apr 2024

Osobna skusebost. Zeny ano, deti nie.

michaela329
6. apr 2024

@rozculena ako deti ich milovali, lebo veciam nerozumeli. Ako dospelí majú veľmi dobre vzťahy, ale už niektorým veciam pochopili. To sa nevylučuje. Tieto veci nebývajú čierno biele.

autor
6. apr 2024
autor
6. apr 2024

@bela30 z ich deti, mimo adoptovaného Madoxa, ide taká pokora a súdržnosť. Málo ktorá rodina vyzerá tak súdržne v mojich očiach.

autor
6. apr 2024

@rozculena by si sa čudovala, ale paradoxne hej. Deti svojich agresorov na pohľad milujú. Je to psychologický fakt, že dieťa priľne k agresorovi viac. Dokonca je vypozorované, že deti, ktoré boli akokoľvek týrané, na rodičov v dospelosti väčšinou nezanevrú a chcú sa stretávať celý ďalší život. Zostalo v nich to ublížené dieťa, ktoré sa nevedelo brániť a zo strachu sa rodičovi ešte viac poddalo. Je to desívé.

autor
6. apr 2024

@michaela329 deti majú v sebe veľkú potrebu spravodlivosti a tiež sú silno naviazané na prežívanie matky. Keď je ubližované ich matke, deti tým trpia rovnako ak nie viac ako by bolo im.

maciatkolulu
6. apr 2024

@michaela329 aha....a to je,bol,skvelý otec v ponímaní tých detí? Dobre,netreba viac...

michaela329
6. apr 2024

@maciatkolulu a prečo by si vôbec mala niečo "povedat"? Autorka sa pytala, dostala odpoveď. Dokonca niekoľko. Že Ty niečo nevieš pochopit, je úplne nepodstatné.

maciatkolulu
6. apr 2024

@michaela329 no neviem pochopit,ako dokáže niekto napísať a myslieť,že je osoba-otec skvelý,keď otlka matku deti.....🤮,podľa mňa zvratene. Tie deti musia mať trumy a vytesnovat to. A tvrdiť,alebo teda tvrdili,že otec je skvelý. Myslím,že je to každému jasné. Teda pardon,každému nie...

michaela329
6. apr 2024

@maciatkolulu a Ty tých ľudí poznáš? Či máš problém s čítaním s porozumením? Tebe sa to nemusí páčiť, Ty môžeš mať iný názor - ale reálne o ich situácii vieš veľké nič. Ja sama som sa s nimi (hlavne s kamarátkou) o tom bavila hodiny a netrúfam si ich situáciu a vzťahy hodnotiť. Ale diskutérom na MK je hneď všetko jasné. Otázka bola dana, či taky otec vždy bije aj deti - nie, nie je to pravidlo. A to je cele. Že si si Ty z mojej odpovede (a nielen Ty) zobrala, že ja ich nejako chvalim, to je je žiaľ problém čítania s porozumením.

danica2711
6. apr 2024

myslíš, že v tejto oblasti existujú nejaké pravidlá?