Ahojte
Rada by som počula váš názor. Mám kamarátku ktorá žije so svojím priateľom v spoločnej domácnosti, obaja 30+ bez detí. No a teraz k veci. Ona chodí raz týždenne na týždenný nákup, málo kedy 2x do týždňa a nakúpi všetko čo majú radi, naplánuje obed a večeru na celý týždeň a podľa toho tiež nakúpi . On chodí 2 max 3x do týždňa na pivo a keď sa vráti tak zje to, čo ona nakúpila. Napr zje špekačky ktoré ona naplánovala na večeru no keďže to on zjedol tak je po naplánovanej večeri. A ona potom je na neho nasratá lebo on to zjedol. Podľa jej opisu je jej priateľ inak ok, nechodí opití domov atď. Ako by ste reagovali vy? Je jej reakcia ok alebo preháňa? Vďaka
Ja na jej mieste by som si roly vymenila. On nech chodí nakupovať a ja pôjdem na pivo a potom všetko zjem. Ženy, kde na tých dementov chodíte?
@konikkon on to na začiatku vzťahu nezvykol robiť, že vraj len teraz posledné mesiace. Ja osobne si myslím že ma cukrovku alebo je to pivom? Ja neviem ja nepijem ani môj manžel 😅
@ddaassuullaa hej nech si poriešia ja sa im do toho netrčím len ona furt mne sa sťažuje a ja neviem čo si o tom myslieť resp čo jej na to poradiť 🤷♀️😅
No asi by ste mali zacat, zjavne mate nudny vlastny zivot
Nooo veď ti radím. To jej porad, čo píšem.
Ona sa stazuje? Nuz, tak jej ozaj povedz, ze zena ak chce si poradi a ak nie, bude nasrata🤭
@ddaassuullaa ja? Ale niee 😅
@ddaassuullaa tak toť je poviem 👍
Či je jej reakcia normálna, alebo nie je úplne jedno. Chápem ju, že sa hnevá, keď sa to deje opakovane. 🤷♀️ To čo nechápem, je prečo máš potrebu to riešiť.
@konikkon aj to jej poradím najbližšie keď sa mi bude sťažovať 👍
Nech sa naje niekde vonku a chlapovi povie, že večera nebude, lebo jej zjedol suroviny. Že sa jej nechce stále vymýšľať plán B. Možno by ešte pomohlo, aby mu dala na chladničku zoznam toho, čo potrebuje do varenia, čiže nemá to zmaškrtiť len tak.
Podla mna prehana. To uz co je aby som doma nemohla zjest,co mi napadne,ale len podla planu. Ak jej to vadi,nech nevari,neplanuje a viacej priatela zapaja do pripravy jedla. Ale tipujem,ze toto bude taka upata zena na vsetko podla pravidiel
Treba mat nachystane aj zalozne jedlo. Nie su spekacky? Ok, budu cestoviny, chleba s maslom,...
@zuzitko74 vidíš toto je tiež dobrý plan. Ako vyššie píšem toto jej nezvykol robievať len teraz posledné týždne 🤷♀️
@marca12 to neviem len viem ze plánuje týždenne na varenie aby podľa toho mohla ísť na nákup. Z jednej strany nie je to zlý nápad lebo človek nemusí hodiny motať v obchode a vsetko je na lístku čo potrebuje nakúpiť 🤷♀️
co tu je na reagovanie? vsak je ich vec, co si kupia, co zjedia a ako potom riesia nedodrzanie planu
Tak nech povie chlapovi, ze dalsi den z prace nech sa stavi v obchode a dokupi vsetko, co zjedol. Ze jej to chyba ku priprave vecere. Ak nekupi, tak bude o hlade a hotovo. Mozno si potom on 2x premysli, co zje, ked pride so slinou z piva.
Nechápem, prečo by mal mat cukrovku alebo niečo z piva . Len preto ze príde hladný a zje napríklad spekacky?
Veď ak zje, tak už sa navečeral, a nech si dá spekacky aj ona, keď to teda mala byť večera, čo rieši?
Ci striktne musí držať ten jedálny lístok? Ok, zjedol si to dnes, zajtra si dáš chleba s paštétou. A napokon, je to ich vec. Keď sa to sťažuje, povedz jej toto
prepac ale toto je cele chore, cize oni okrem naplanovanych jedal nesmu jest? cize, ak by si siel napr. zabehat a pride domov hladny ma smolu? alebo si chcel dat druhu veceru, ktoru nenaplanovala? vravim chore 🤷♀️ nemam nic proti jedalnickom, je to super vec, aby sa neplytvalo jedlom ale pre boha snad mam v chladnicke aj ine suroviny, aby aspon rozok so sunkou sa dal spravit (priklad)
tak asi kúpila málo špekačiek, keď zjedol aj tie jej 🙂 a pokazil tak romantickú večeru 😅 Nabudúce nech kúpi "točenú" je lacnejšia ako špekačky a možno sa ujde aj jej
@kabba tiež dobrý názor ďakujem. Vidíš toto ma ani nenapadlo jej povedať 🙈 alebo naj bude všetky vaše odpovede jej pošlem v screenshote ( samozrejme vaše nicky skryjem )
@jaskolka on keď ide von na pivo tak predtým neje, a s prázdnym žalúdkom ide von. Či vonku je to neviem som sa ju nepýtala. Tu nejde len o špekačky ale aj iné jedlo, keď ide 2x v týždni von tak 2x nejaké jedlo čo je v chladničke. Nie len tie špekačky.
@jaskolka ale on príde domov až o pol noci nie na večeru 🙈
@petamich oni zvyknú spolu večerať, a ona je potom nasratá ze ona z toho nic nemala čo vlastne na večeru naplánovala 🤷♀️ veď vidíš, ona mu raz nachystala schválne len chleba s maslom a on bol nasratý že prečo len to. A keď ona urobí chleba s paštétou to tiež nie je dobré pre neho. Mne príde nejak mäsožravý 🤷♀️ neviem
@belllinka ona ze vraj aj obed dáva na tanier aby obaja mali na rovnako porciu 😁
Ked si predstavim, ze by mi niekto urcoval, co mam jest na veceru, resp. kedykolvek, asi by nam to dlho nefungovalo.
Ja by som jej poradila nebyť taká upätá. Ja si tiež plánujem obedy a večere vopred, ale keď ma chytí neplánovane chuť na nejakú surovinu skôr, tak to proste zjem skôr a zmením plány varenia. Keby ma manžel drbal, že nejem podľa rozpisu, asi by som si riadne tukala na čelo 🤭 alebo v chladničke vyčleniť jeden regál, kde budú "voľné" veci, ktoré môže beztrestne hocikedy zjesť
Keby som zakaždým mala riešiť že muž niečo zje a ja som mala plán už sme dávno rozvedení🤣🤣🤣🤣jedlo je v spoločnej chladničke na to aby sa jedlo. Nech mu dá bloček a nech jej polovicu týždňového nákupu zaplatí(ak ide o peniaze)ak ide o princíp nech radšej ani deti nemajú lebo si rovno niekde potom hodí slučku🤪varila som na dva dni,1.5kg stehien....zvýšili sa na zajtra 4ks🙈mám ti z založiť diskusiu že mi muž a deti zmarili moje plány den nevarit🙄?
Vies ako? Nijak. Nech si to poriesia oni sami bez tvojej asistencie. Sup sup zamestnat sa niecim zmysluplnym. Zena 30+ si poradi, ak chce. Ak nechce, bude nasrata🤷♀️