Ahojte chcem sa len podeliť o jednu situácia a či ja som precitlivena alebo či naozaj je toto správne. Nie som nejaká aktivistka alebo niečo také ale myslím si že mali by sme učiť deti správať sa k zvieratám s láskou a rešpektom. A ide o to že sesternica sa rozhodla kúpiť mačku svoju 5 ročnému synovi a dcére lebo chceli. Dcéra sa s ňou normálne baví sem tam a pohladí. Ale chlapec. Nemyslím si že je to správne aby chlapec zaobchádzal s mačkou ako s hračkou. Keď mačka nespraví ako on chce začne ju ťahať za chvost alebo za nohu. Keď ju má tá rukách niekedy ju z výšky pustí na zem alebo jej tlačí na brucho a kade aké somariny. A tá mačka vkuse mnauka. Keď je nato upozornený povie no a čo alebo že mačke to nevadí že jej sa to páči. Ja síce deti ešte nemám ale myslím že je toto není správne. Keď som jej dačo na to povedala povedala mi nato že on sa len chce hrať.
Nie, nieje to normálne a predpokladám že tá mačka je ešte len mača, lebo malý by dostal od nej dobrú po nose keby sa tak správal ku dospelej mačke. Matka by ho mala usmerniť ako zaobchádzať so zvierarami.
Mačky určite nie su na mačkanie a na taketo zaobchadzanie až ma prekvapuje odpoved,ze jej sa to paci 🙃 urcite by mali malemu rozpravat,ze takto sa k macke nesprava a nie to prehliadat.
však mačka ujde a sa schová pred ním či...
@zojanka áno je to ešte mačiatko. Už ho raz drapla ale je to otázka času kedy zaútočí a potom samozrejme mačka si to odnesie.. a chlapec bude ta obeť. Dúfam že do vtedy sa niečo zmení aby sa nič nestálo
@deti95060810 aj to. Len keď mačka zaspi niekde on ju chytí 'po hraje sa' potom pustí a ona zase zaspí atď
@nelca84 už mu bolo povedané či by chcel aby jeho za nohu ťahali povedal že áno a tak ho potiahli za nohu ale on to bral ako zábavu, aj rodičia.
Normálne mu začni ty vysvetľovať čo tým mačke spôsobuje a čo jej môže urobiť.. aj to, že jej môže poškodiť orgány (to názvy samozrejme konkrétne aké) natrhnut kosť v chvoste, ako bude trpieť.. ukáž ako sa k mačke chovať, čo áno a čo nie.. vysvetlí aj to, že ublizovanie môže riešiť aj policia.. nie je to žiadne strasenie to sú fakty, ktoré aj deti musia vedieť, ako napr.to prečo nejdú na červenú cez cestu keď svieti.. viem že niektoré mamy má možno nepochopia ale ja svojim deťom normálne vysvetľujem ako čo v tele funguje a ako môže dopadnúť ak sa o to nestarame alebo blížime.. chápe to aj 5rocny a nemá žiadne traumy..
viem že to nie je tvoje dieťa ale mám za to, že starať sa môžeme v tom prípade ak vidíme ublizovanie druhému..
Vysvetľovanie dokola funguje u väčšiny deti.. normálne som takto vysvetľovala aj kamaratkinym deťom ktoré nemali vzťah ku psom, tak sa to pekne naučili že už som sa ani nebála im psa nechať keď sme šli prec..
Prejavuje takéto správanie aj pri iných zvieratách?
najlepšie by bolo mačku zobrať a pustiť na slobodu... možno si nájde lepších majiteľov... 😉
bývajú v dome a či v byte? Ak v byte tak chúďa mačka - nemá veľa na výber...
@deti95060810 Skôr by som ju dala do útulku, alebo našla lepšiu rodinu. Nemôžeš mačku len tak nezodpovedne vyviesť niekam von, hlavne keď je to mača a nie je ani kastrované a schopné sa o seba dostatočne postarať.
Toto by som riešila s jeho rodičmi. Nie som za to, keď si mnohi majitelia robia zo zvierat polobohov, ale nepáči sa mi ani takéto spravanie ku zvieraťu. Rodičov by som sa opýtala, akú bude mat ten chlapec raz empatiu a cit k živým bytostiam, keď to zviera očividne týra. A tiež im povedala, ze zviera nie je hračka, nad čím mali rozmyslat ešte predtým, ako si ho zaobstarali. Lebo hračku neboli, keď ju niekam buchneš, tlacis jej na brucho, hadzes ju z výšky, ale zviera áno.
Deti si to tak neuvedomuju, ale treba im dat najavo ze to nie je normalne a ozaj si to vziat ze jak by sa to jemu pacilo keby mu to macka robila??
Chlapec je postihnutý keď nevie že živým tvorom sa neubližuje? Matka je psychopat keď toto obhajuje?
Nie normálne to nie je.
Ja by som si len pockala ked sa macka zacne branit a to sa zacne..a potom s kludom anglicana iba skonstatovala tak ti treba🤣🙈
@jankapepe nie, ale od mala mu všetko prešlo všetko bolo dovolené. Keď buchol rodiča tak nič mu nepovedali alebo ešte sa smiali. Teraz to s ním majú ťažko ale ako sa povie ako vychovas tak mas
Ja toto asi nepochopím nikdy, kupime zvieratko, lebo deti chcú. Deti, ktoré ešte nevedia čo je zodpovednosť a respek iných živých tvorov.
Na druhej strane, retardovani rodicia, čo toto dovolia, ešte sa na tom hádam bavia 😒.
Najviacmi je v takychto prípadoch ľúto zvierat, skrz debilne decko a rodičov, keď mu rupnu nervy, odskace si to zviera - utratenim, vyhodenim z domu, bitkou a pod...
Tak ako niektorí ľudia by nemali mať deti, niektorí by nemali mať ani zvieratá 🤦🏼♀️
Je to maly nevychocvany zasran necitlivy... Ked to dieta spravi raz tak ok, pouci sa, vie ze nesmie.. Ale takemi tom by som dala riadne na rit.
tak mu sprav to isté, čo on tej mačke a či sa mu to bude páčiť