Viem,že to je vec názoru ale aj tak by ma zaujimalo niekoľko iných pohľadov.Kedy sa už dá povedať o žene,že je zlatokopka?Je to žena,ktorá nepracuje a živí ju manžel/partner?(Tým myslím,že sa za jeho peniaze len stravuje a oblečenie,kabelky, zábavky jej nekupuje).Alebo sa to dá povedať o žene,ktoru chlap len niekam pozvd, zaplatí nejakú blbosť za pár eur?Čo si myslíte,kde je ta hranica? P.S. Ja pracujem,partnera nemám,len chcem vedieť čomu sa vyvarovať
Za zlatokopku som povazovana mojim manzelom v rozvodovom konani aj ja. Lebo som ziadala vyzivne aj ked mam vyssi plat ako on alebo si robim narok na polovicu bytu (lebo som bola na materskej a tym padom on svojim platom viac prispel). To, ci si alebo nie si zlatokopka musis vediet sama v sebe. Nie na zaklade toho, co o tebe niekto tvrdi.
mne pride ako zlatokopka zena, ktora druhu stranu pravidelne a sustavne vyciciava ale nemiluje. semtam zatne zuby, dotycneho prebafne, ci roztiahne nohy ( v zmysle daco za daco) a jej zivot je zalozeny na luxusnom ziti ( drahe auto, sperky, vela cashu) . nepoznam taku nastastie
Zlatokopka je žena, ktorá je s chlapom pre peniaze a keby ich on nemal, tak by s ním nebola. Určite to nie je žena, ktorá je v domácnosti a stará sa o deti, rodinu, domácnosť... lebo muž veľa zarobí a nechce mať popri náročnej práci ešte na starosti domáce práce.
Nic z toho nie je zlatokopka. 😆 Zlatokopka je podla mojho nazoru ta, ktora ked ju muz prestante dotovat sa nanho vykasle a najde si dalsieho prachateho a ked aj ten prestane jej na nieco davat tak to iste.... Jednoducho zlatokopka strieda a hlada muzov pre peniaze a ide jej len o to, nie o muza ako cloveka alebo o lasku.
@lija22 tak takú ani ja nepoznám,tam je to jasné..mňa len zaujíma,ci sa za zlatokopky považujú aj bežné ženy,ktorym občas niečo zafinancuje chlap
O každej žene od úsvitu času by sa dalo povedať, že je nejaká obdoba zlatokopky. 😂 Len na niektoré sa hľadelo cez prsty a na niektoré nie. 😂 A ja to beriem tak, že je to výmena služieb. Chlap vie do čoho ide a aj žena.
mna moj ex tiez oznacil za zlatokopku 😂 vsetko on kupoval, on ma "zivil" zo svojej vyplaty a ja som si odkladala peniaze .. ale to, ze som vela veci sama kupila ked som bola nakupovat v meste a on zostal doma, tak to sa nepocita lebo "vsetko on kupoval" cize podla neho som ho obrala aj o posledny cent a odkopla som ho 😂 a tiez varoval mojho sucasneho priatela, ze ho vyuzijem na peniaze a potom odkopnem ako jeho .. no kreten 😂😂
@ladycat2021 akože teraz sú za zlatokopky označované aj ženy, čo už sú manželky a chceli by byť napríklad na LV alebo mať spoločný účet s mm.
Rytmus ma o tom pesnicku. Staci pocuvat text 🤣
Inak autorka ked nevies co to je tak si vypocuj Song od Rytmusa zlatokopka aj ked miestami vulgarne ale presne vystihol pointu 🤣
@acrobaleno tak ja som momentalne bez prace .. ale stala sa zo mna zena v domacnosti .. aj ked dufam, ze po novom roku si nieco najdem .. sediet doma a stale robit to iste ma nebavi.. nakupy robi priatel .. sam mi navrhol aby som ostala doma, ze nemusim pracovat ak nechcem .. mile od neho ale ... mozno keby som mala deti, tak by to bolo ine .. lenze v najblizsej dobe urcite tehotna nebudem aj keby som chcela, hoci sa babatku nebranime 🙂 a viem, ze pre urcitych ludi z mojej rodiny som zlatokopka a nielen to 😂
Aj mňa a moje deti z prvého manželstva živí momentálne partner.Takze v očiach cudzích (ale aj bližších) som zlatokopka.Lebo muž má firmu,dom postavil pred tým ako má spoznal.Ale že pracujem z domu,platím úver na firemne auto,poistky na všetky autá,platím časť hypo,pomohla som mu,keď podnikanie bolo na kolenách,to nikto nevidí.Vidia, že kúpil nevlastným deťom,že jazdím na Jeho aute,atď.Moj ex učí aj najstaršieho,že som zlatokopka,vraj výživné nepokryvajuce ani školské záležitosti používam na financovanie seba a svojich "výstrelkov",že on celú našu rodinu živí tým výživným.No,tak sto ľudí sto názorov a to,že ti chlap občas niečo kúpi pre radosť alebo zaplatí obed,večeru,výlet nie je tvoje zlatokopectvo.Je to NORMÁLNE
@mamina0078 Ja som tu pieseň náhodou počula a celkom sa čudujem, že Rytmus vie mať takéto vulgárne texty (aj keď pravdivé), keď on vie celkom slušne vystupovať a rozprávať, raz som pozerala, keď sa s ním rozprávala Adela a bolo to úplne na úrovni.
Ja si myslím, že to je také relatívne...poznám xy žien, ktoré živí muž/partner, lebo sa tak dohodli, lebo to obom stranám vyhovuje, lebo žena je na materskej, atď. A myslím, že je aj veľa párov, kde žena síce pracuje, ale príjem jej muža je xkrát vyšší a tým pádom je jasné, z čoho žijú. Myslím, že zlatokopky to nie sú... Neodcudzujem ženy, ktoré chcú zabezpečeného muža, lebo keď je pár chudobný, nemajú častokrát ani na to, aby žena išla na materskú a mali z čoho splácať úver. Šťastie praje šikovným, takže keď to žene výjde nájsť si bohatého partnera, hold jej šikovnosť, ale záruka šťastia to nie je...ja si ako zlatokopky predstavujem ozaj také tie ženy, ktoré k mužovi nič necítia, vidia len kreditku, nákupy, všetko, čo jej ten muž môže dať, ale to bez nejakých citov...pretvárka
Zlatokopka kľudne môže byť žena, čo nijako finančne neprispieva do spoločnej domácnosti. A vôbec to nemusí byť žena, čo nijako finančne neprispieva do spoločnej domácnosti. Podľa mňa je najdôležitejšie, čo iné prináša. Kým muž zarába peniaze, ona sedí na kávičke s kamarátkami a utráca na nákupoch drahého oblečenia? Alebo doma uprace, s deťmi napečie koláč, venuje sa sebarozvoju, venuje sa na 100% deťom? A čo ak muž ochorie a mesiace bude bez príjmu, je ochotná ho vtedy nahradiť a deliť sa s ním o svoj zárobok?
Možno ma na to dôvod.... choroba, deti sú doma
@mpg no vsak to, jeho texty su velmi vystizne a v nich niekedy povie aj to, pred cim druhi zatvaraju oci... Ja osobne nie som jeho fanusik ale pride mi ako jeden z najnormalnejsich v slovenskom showbiznise
Mne napríklad priateľ kupuje takmer všetko, oblečenie, potraviny, platí mi trénera, kaderníčku atď a ako zlatokopka sa vôbec necítim, zarába oveľa viac ako ja momentálne a jeho to teší mi robiť radosť. Každej by som dopriala takého veľkorysého priateľa.
@littlefiona necítiš sa byť mu za to všetko zaviazaná? Keďže nie ste ani manželia?
@littlefiona tiez to mam podobne.. platí takmer všetko a tiež sa necítim ako zlatokopka .. ja sa staram o domácnosť, on nemusí ani prstom pohnut vsetko robím ja .. upratovanie, varenie a pečenie to je výhradne moja parketa 🙂 raz za mesiac navarí on alebo ak ho poprosím o pomoc tak s tym nema problem
@littlefiona časom nájde inú....
@littlefiona alebo, čo dostane on???
Pre mna zlatokopka je zena ktora uz ide do vztahu s tym ze vidi financny/materialny prospech. Ma silny zaludok a nerobi jej problem za peniaze robit cokolvek.
Urcite nie zena, ktora si vzala chlapa co zarabal ako ona a rokmi ho podporovala, aby mohol robit karieru a vypracovat sa, az to dospelo tam ze prenho je cennejsie ked ona udrziava "teplo domova" a stara sa o rodinu, ako by sa mala nahanat v praci pre cudzich a teda ju on zivi.
@zuzanockamt nie necitim sa mu nijako zaviazana, lebo on to berie ako samozrejmosť, ja od neho nič nepýtam, vždy to sám ponúkne a je neodbytný ak to nechcem prijať.
Celkom ma zaujala ta tvoja prvá možnosť- že žena nepracuje - za muzove peniaze sa len stravuje.... moja otázka znie- ked nepracuje- za čo si kúpi napr kozmetiku, sem tam nejaké oblečenie topanky ( to aspoň raz za rok kupit musí )... ?
Zlatokopectvo je tak trocha " a fine line to walk".....
Tak ako 100 ludi 100 chuti, tak isto to funguje pri urcovani kto koho vnima ako zlatokopa / zlatokopku.
Pre niekoho moze byt normalne, ze im partner kupuje oblecenie, plati trenera, kadernicku, ucty atd. a pre niekoho kto sedi na druhom konci stola to moze byt vnimane ako zlatokopectvo ci vydrziavanie pretoze oni sami uznavaju ine hodnoty.
Vo vseobecnosti je irelevantne ako druhi ludia vnimaju vasu situaciu pokial Vam konkretne vyhovuje dynamika ktoru mate nastavenu. Podstatne je aby to vyhovovalo obom partnerom
Ja osobne si neviem predstavit, ze by mi partnerka kadeco platila hoci by to bolo z lasky pretoze by som mal pocit, ze akosi stracam svoju autonomiu. Ludia si viac vazia veci na ktore museli pracovat nez to co dostanu bez pohnutia prstom.....teda aspon ja.
Ja citim vacsie naplnenie z veci ktore si urobim sam nez toho co mi ludia hodia do lona a z tohto prozaickeho dovodu by u mna nefungovala dynamika pravidelnych darov ci platenia uctov zo strany partnerky pretoze by mi to bolo neprijemne.
Moja osobna rada je, aby si si to nastavila tak aby si ty sama nemala dojem, ze zneuzivas svojho partnera a zaroven aby system bol obom stranam prospesny a nikomu neprekazal 🙂
Jednu zlatokopku poznam.. našla si takeho čo jej mohol byť otcom, zo zaciatku zapierala nebola z rovna z bohatej rodiny ani s priemernej bola len s mamou.. zrazu drahe veci luxusne drahe kabelky , dovolenky take že dovi potom spolu zacali byvat uz nove autíčko potom sa mali brat a po skole si nasla mladého za neho sa hned vydala tusim ze uz aj porodila pri starom si dobre nahrabala penazi asi aj byt na nu prepísal. A ako tvrdí moja kamoška taketo k*rvy sa maju najlepšie.
Určite nič z toho, čo si opísala, nie je zlatokopka...