Je nejaká šanca, že je normálny?

18. feb 2023

Zoznámila som sa s niekým, kto sa mi zdá ako správny chlap. Má 38 rokov, inžinier. Na druhom rande som sa dozvedela, že má doma 9 stupňov, lebo nekuri. Pochádza z južnej Európy, takže v tých končinách nemajú všetci radiátory a v zime býva v bytoch zima. Lenže teraz býva v našich končinách, tak sa mi to zdá čudné. Robí to zo zvyku? Či sa z neho postupne vykľuje drzgros? Plat má za svoju pozíciu určite dobrý.
Inak sa zdá empatický, inteligentný, príjemný, do života, ale aj zároveň aj taký trochu dobrak, ťuťko. Viem si predstaviť, že vo vzťahu s ním by som bola tá, čo má prvé slovo.
Pri mojich nárokoch na chlapa je to ešte možno malé zlo. Po zlých skúsenostiach, myslíte, že tento môže byť normálny?

bublinka1426
18. feb 2023

divne. 9st mat doma? to nemoze mat v dnesnych podmienkach v SR mozno tak 15st bez kurenia. to kde zije?...
nech zije na orave kysuce ale pod 13 -14 st pochybujem...
a inac, to by asi bezny clovek ani nedal...9 st doma.

sasa1310
18. feb 2023

aby som dosiahla doma 9 stupňov teplotu, tak by som musela nonstop zapínať klimatizáciu a ňou ešte rapídne chladiť

autor
18. feb 2023

@bublinka1426 v Holandsku

autor
18. feb 2023

Na pobreží. Tak neviem, možno myslel v najväčšej zime, ale povedal to.

divokykonik
18. feb 2023

Pán inžinier je držgroš, vyzerá to tak. Ak je slobodný a bez záväzkov v 38, niekde bude chyba. A však ty to keď tak zistíš aj sama. Možno sa mýlim. 🙂

autor
18. feb 2023

Mne sa to nezdalo také nemožné, veď aj radiátory majú tú hviezdičku - ochranu proti mrazu.

autor
18. feb 2023

@divokykonik ja som len o niečo mladšia a tiež slobodná, takže chyba môže byť aj vo mne 😂 v každom prípade trpezlivosti ubúda a s drzgrosmi nechcem mať nič spoločné. Určite je šetrný. To viem. Ak len šetrný, to by bolo dobré, lebo ja som toho opak. Ale drzgros, to nie

bublinka1426
18. feb 2023

jaj takze znamost z cuzdiny, a preco ta to trapi ked je on Holandsko.

autor
18. feb 2023

@bublinka1426 lebo ja som tam tiež. Nebyvame ďaleko od seba, síce nie v rovnakom meste, ale nie ďaleko. Obaja máme možnosť home office, takže by to malo potenciál.

bublinka1426
18. feb 2023

aha ok. no ale prepac toto by pre mna potencial nemalo. a spytala si sa preco ma taku zimu?

melanta
18. feb 2023

V niektorých častiach južnej Európy možno radiátory bežne nemajú, ale ani tam nemávajú mínus 20, aby v bytoch bolo 9 stupňov. Takže neverím, že je zvyknutý žiť v byte s teplotou 9 stupňov z tohto dôvodu. Na mňa to pôsobí ako výhovorka, znie to asi lepšie než povedať že je lakomý platiť teplo.

bublinka1426
18. feb 2023

a ked pochadza z Juznej europy, taku zimu by nemal mat rad. si troll alebo mas kamarata ''divneho'' sorryyy..

majamat
18. feb 2023

pozerala som video slovaka,c o zije v Cine a zo Sanghaja sa prestahoval na vidiek., tam tiez moc nekuria, rano ked vstal mali doma tiez pomerne nizku teplotu, dokonca neviem ci nie len 7°C. uz si nepamatam presne,a le bolo to malo.

umrzla by som

bessie12
18. feb 2023

Keby mne priatel napísal / povedal, že ma v dome len 9 stupňov, tak by som ho kopla do zadku a spýtala sa ho ci je normálny.

bublinka1426
18. feb 2023

@melanta alebo je cela tema TRoll Vivat jarne prazdniny

autor
18. feb 2023

Nepýtala som sa, zarazilo ma to vtedy, ale pokračovali sme v rozhovore. Teraz sa mi to nechce vyťahovať v správe dodatočne.
Tak ležím v posteli a neviem, čo si mám o ňom myslieť. Celkovo nemám dobrý odhad na mužov. Ti, čo sa mi hneď páčili, sa z nich vykľuli klamári a podobne. Tento váham a uvažujem, že možno naopak, tento možno je normálny.

autor
18. feb 2023

Ja sama som zvyknutá na menej stupňov než niektorí majú. Nepotrebujem 20. To je vec zvyku. 18 sa mi ešte zdá ok. Kľudne 16-18, ale tak pod 16 alebo pod 14 to musí byť určite nepríjemné všetkým, aspoň myslím.

bublinka1426
18. feb 2023

asi nemas deti. aj mne sa zda 18st ok ale pri dietati asi nem.

autor
18. feb 2023

@melanta to nevohoril on, že je tak zvyknutý z domu. To sa ja snažím preto nájsť napríklad také vysvetlenie.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessie12
18. feb 2023

ked priatel ide do prace a ja som doma, tak kurenie nezapinam. Teplota v dome je vtedy 15 az 17 stupnov. Kurenie zapnem az vtedy, ked mi je zima. Inak mame teplotu nastavenu na 20,5 stupna. Ale 9 stupnov to uz je prehnane nizka teplota.

autor
18. feb 2023

V južnej Európe majú fakt v domoch v zime poriadnu zimu. Mala som možnosť to zažiť. Vôbec napriklad na takom severe Španielska či Portugalska nie je teplo v zimných mesiacoch

autor
18. feb 2023

@bessie12 áno, tak to je keď zapinas keď klesne teplota. Ak nezapinas vôbec a vonku je 0, podľa mňa môže klesnúť tak teplota.

andreatytler
18. feb 2023

Tusim ani v anglicku sa nekuri v zime a mrznu. Ja by som to nezniesla🙂
Takze toto sa mi nezda az take cudne.
A ani to ze drzgros by mi nevadilo. Moj muz je tiez drzgros a ak by sa kurilo podla neho mali by sme 16 stupnov. Ja potrebujem 25 a tak mame 24. Proste ak ta chlap ma rad a chce aby si bola stastna, prekona svoje zgrlostvo a necha ta mat tolko stupnov kolko potrebujes.
Ale zaujimalo by ma ci ti nebude vadit ze budes ty vzdy ta co bude o vsetkom rozhodovat. Lebo tu uz bola nejedna taka diskusa kedy toho mala zena po par rokoch dost a potrebovala chlapa, ktory by sa chytil cinnu. Toto sa totizto zmenit neda. Ak je on raz tutko tak taky bude vzdy. Nemyslom to v zlom len neviem najst ine vhodne slovo ako tutko. Proste ze kam ma posadis, tam budem.

autor
18. feb 2023

Išiel by niekto na tretie rande? Okrem toho bolo všetko fakt fajn.

majamat
18. feb 2023

mne je zima ked sa nehybem aj pod 22°C. navyse mi cievy niekedy az moc reaguju na chlad - Raynaudov fenomen

bessie12
18. feb 2023

nezapinala som ani vtedy. Zijem v NL a tu je malokedy 0 stupnov az minusove teploty. MInuly rok sa nam pokazil kotol a v dome bolo tych 15-16 stupnov. Predtym som drkotala zubami a teraz to zvladam bez problemov.

autor
18. feb 2023

@andreatytler uvažujem, že pre mňa by zas bolo ťažké, keby chcel mať 24. To by mi bolo asi už nepríjemné, takže wow, zdá sa mi to pekný závažny kompromis tvojho muža. Posielam mu virtuálne thumbs up.
Tak ja by som chcela radšej alfa samca chlapa, ale z tých sa vykľuli klamári a podvodníci. Tak po viacerých krát sa už takému typu vyhýbam. Tento typ dobráka nie je moja prvá voľba, ale obávam sa, že ak im nedám šancu, tak budem navždy sama.

eva8
18. feb 2023

Možno tých 9°C mal len výnimočne. Stretnete sa, uvidíš. Neskor ho navštívis, uvidíš. V Alziri pri púšti je tiež v zime v noci zima aj v domoch. Čiže moze vraviet pravdu o juhu Europy. A teraz zvelicuje, neverím, že bežné pri home Office sedí pri 9 °C. No a treba sa dohodnúť, že deti v mrazničke určite vychovávať nebudete 🙂

autor
18. feb 2023

@eva8 hej, pozval ma k sebe.vidim to podobné. Tak by som mala ísť ešte asi pred jarou, aby som si v tomto spravila úsudok