Ahojte. Mám 23 rokov, moj priateľ ma 27. Byvame spolu, v jeho byte po starkých. Ide o to, že celé dni som doma sama, pretože on je doma. U mamy a sestry. Každý deň tam chodí, upratuje im tam, pomaha piecť alebo variť. Vzdy mu nájdu nejakú robotu. Nech je to hocikedy a nech sme hocikde - ak zavolajú, musí ísť. Ani nie že by musel, skôr asi chce alebo sa boji povedať nie. Ja som doma na všetko sama, obhajuje to tým že my sme na byte oni na dome. Pritom ma aj otca ktorý s nimi býva a dokonca aj jeho sestry muz. Nikam nechodíme, stále sme doma. Viem že je lockdown, no na punč, na čaj niekde na chatu do prírody sa dá ísť. Ale on nemá zaujem, buď je doma alebo hrá hry na telefóne. Ja neviem čo mám robiť. Samozrejme že som mu to hovorila a on mi povedal, že prečo mi vadí že chodí domov. Že mám ísť s ním. No ja jeho rodinu naozaj nepotrebujem vidieť kazdy deň, navyše ma moc medzi seba neprijali pretože podľa názoru jeho sestry som im ho zobrala a omotala som si ho okolo prsta. Čo samozrejme nie je pravda- zakladám si na tom, že obaja sme slobodní ľudia a mozme robiť čo chceme- no nás vztah by mal byt pre nás prioritou. Sme spolu 2 roky. Premyslam, odist z tej kratšej cesty, pretože byt vo vztahu kde sa necitim byt prioritou a byt lubena a rešpektovaná- no neviem.možno robim chybu ja, preto by som chcela počuť vás názor na vec.
No to by sa mi veru tiež nepáčilo keby denno denne priateľ bol preč z domu a keď je doma tak len čučal do telefónu a hral hry. Keď nemá záujem teraz o spoločný čas, čo bude neskôr?
Si myslim,ze keby chce travit cas s tebou,tak neuteka tak casto za mamou a sestrou.
Myslím, že ťa vôbec neberie ako partnerku. Keby áno a ľúbil ťa, chcel by byť hlavne s tebou.
Teba má zrejme doma na upratovanie a sex...
Keď sa s ním nedá dohodnúť, tak by som to ukončila. Nemáte žiadny záväzky, čiže tam nie je čo riešiť
@es2021 tiež som nad tým premyslala, že keby sme mali niekedy dieta spolu, tiež s ním budem sama lebo on bude doma?
Mňa by zaujímalo, čo celý den robis doma ( chápem momentálne situáciu) a kedy má on toľko času behať za rodinou. V posledných vetách si si ale odpovedala sama myslím.
Ahoj, odíď z domu keď odíde on so zbalenymi vecami a uvidíš či ťa bude zháňať. Ak nebude tak je to jasné že o teba nestojí. Vystačí mu jeho rodina.... A ty aspoň budeš mať čas nájsť si chlapa a nie chlapca, ktorý síce býva v byte čo dostal od rodičov ale v skutočnosti na to ešte nedorastol a býva viac u rodičov než v byte....
A ako ste fingovali predtým než ste začali spolu bývať?
Vyzerá to tak ako keby nebol vyzretý na vzťah, takze áno, súhlasím s tebou, odísť z kratšej cesty by bolo lepšie.
hm, zjavne nebývate spolu, len chodí prespať do toho istého bytu ako ty... Aj to len kvôli tebe, inak by asi spinkal u mamičky.
Ak u mamičky varí a upratuje, tak to isté žiadaj od neho aj ty. Ak povie, že je unavený, lebo to už dnes raz robil, tak sa ho spýtaj, že kde vlastne býva.
Iné by bolo, keby jeho rodičia boli chorí, odkázaní na pomoc, tam to považujem za samozrejmosť, ale takto?
Možno by som mu to skúsila ešte raz vysvetliť, že hádam sa odsťahoval od rodičov preto, aby začal nejakú novú etapu svojho života, ale ak teda nechce a stále ho to ťahá viac domov k rodičom a sestre, tak asi by bolo lepšie to s vami dvoma ukončiť. On môžeš zostať s rodičmi, ty si môžeš nájsť normálneho partnera, pre ktorého budeš prioritou.
A on pracuje? ked popritom stiha kazdy den chodit k rodicom? vacsina ludi je rada ze pride poobede alebo navecer domov. A vtedy by ste mali cas travit spolu ako par. K rodicom nech skoci raz alebo dvakrat za tyzden.
A on chodi do roboty? A ty?
Co robite ked ste spolu?
@mimi1237 ja pracujem z domu, mame homeoffice. Po skončení prace navarím, pouoratujem atd
@veroniq85 pracuje na smeny deň/noc takze ma dost volna
Preboha. Utekaj...
Kašli na neho … fakt. Dieťa ešte žiadny vzťah neopravilo, len znásobilo existujúce problémy. Takže ako píšeš, choď z kratšej cesty.
uz by som balila kufor...
Pošli ho odkiaľ prišiel 🙂 nič viac sa tu radiť nedá.
budeš sama, len zatiaľ rozhoduješ len sama za seba, potom to už bude ťažšie. Myslím, že on ukázal kde mu je lepšie, žiaľ.
v poslednom case tu pribudaju prispevky mladych zien o ich partneroch, ktori utekaju k matke. nerozumiem, ved ma byt bez hypoteky, iny by skakal od radosti dva metre, veselo prerabal a vykrucal zenu. nas sused s manzelkou si kupili byt a povedali, ze spavali na nafukovackach, ale boli spolu a hlavne sami. nerozumiem, ze on sa tolko obsmieta okolo mamicky. treba na neho pritlacit, roky bezia, nech sa od nich odopne. raz za cas mozes ist s nim, nieco predsa vydrzis a aspon sa upravia aj vase vztahy, kedze teraz ta tam mozu slobodne ohovarat pred nim. takto si budu musiet zahryznut do jazyka a ty si tam vybudujes svoju poziciu a najma, zacnete konecne posobit pre jeho rodinu ako par. ale na to treba zreleho chlapa, tak zisti, ci ten tvoj uz dozrel
Jednoznacne prec z takeho vztahu. Ste mladi, bezdetni, teraz by ste si mali uzivat spolocny zivot, spolocne konicky. Ak vas teraz nic nespaja, uz ani nic nespoji, prave naopak.
asi by som sa zbalila a isla by som kade lahsie, toto nespeje k dobremu koncu a to si treba uvedomit ;)
mas pravdu, ma divny vztah k rodine
Presne tak, odíď z kratšej cesty. Toto lepšie nebude. Práve naopak, keď sa narodia deti, bud bude trvať na tom, že aj ich tam bude ťahať a mamička so sestrou ti budú kafrat do výchovy alebo ti deti nechá samej doma na krku a bude strceny u rodičov rovnako ako doteraz.
To, že chodí každý deň domov by som pochopila keby jeho matka bola imobilná vdova. Ale bývajú tam 4 dospelí ľudia. Nie, on tam chodiť nemusí ,on tam chodiť chce ☹️toto už lepšie nebude...
Tak mu sprav ty program a nebude mať čas🙂je pekné, že im pomáha, ale musíte mať aj svoje povinnosti a zábavu.
2rok spolu byvate a on sa chova akoby vobec nemal zaujem o teba. Bolo by dost Keby chodil k rodicom raz za tyzden a kazdy den by bol stebou este by ste mali mat sex dva tri x denne nemal by mat cas ani pomyslenie na upratovanie v maminom dome. Ukoncila by som to. On potrebuje taku do bude snim chodit kazdy den k jeho rodine . A ty takeho s ktorym budes chodit von mat spolocne zaijmy.
Ja by som si dupla, pretože síce byt v ktorom bývate je jeho ale je to vaša domácnosť a žiadala by som aby sa na nej spolupodieľal. No a čo že majú dom, ale majú zdravé ruky a očividne ich tam býva viac. To že tam chodí pomáhať lebo treba je len jeho výhovorka, jemu to tak vyhovuje. Ak uvažuješ nad odchodom tak ho postav pred hotovú vec, buď sa spamäta a začne deliť čas medzi teba a svoju rodinu alebo môže ísť žiť s mamou a sestrou. Ak si vyberie ich tak nemáš čo ľutovať.
Áno, je. A nezmení sa to, lebo on to ani nepovažuje za problém. Správne si ty sama napísala: "obaja sme slobodní ľudia a môžme robiť čo chceme". Aj tak urob a zíď z kratšej cesty, kým ste na tom takto.
Sama vieš, čo robiť. Toto nie je dobrý chkso na vzťah. Bud ešte "sa nedtrhol" alebo ani nikdy sa neodtrhne.
Vzťah nemá ani vyzerať tak, že on bude stále u mamy, a ani keď by si tam šla s nim, to tiež nie je riešenie. Ty netvorís vzťah s jeho mamou, aké s nim.
Chod z kratšej cesty, kým je čas. S maminym ceckom sa žiť nedá
Myslim, ze v Tvojich peslednych vetach je aj riesenie…vykaslala by som sa na neho.